Grand Theft Auto V PC

poruka: 8.714
|
čitano: 1.411.038
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
12 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Sitnica koja mi fali iz GTA 4 je ona Euphoria. 
To mi je bilo prezabavno!

U GTA 5 se jedva primjeti.
Nema više za vrijeme pijanstva animacija s nestabilnim likom s kojim rušio preko kanti za smeće, padao niz stepenice, niti da se likovi hvataju za obližnje objekte da ne padnu kao ni toga da se uhvate za vrata auta kada im ga ukradeš.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Grand Theft Auto V PC
win32 kaže...

Imam par pitanja o postavkama unutar igre tj. sta bi se moglo smanjiti, a da utice ok na performanse tj. da dobijem koji FPS vise, a da mi ne utice gadno na kvalitetu samog prikaza grafike?

Problem je CPU, koji je kod mene dosta los no kako nemam namjeru sada kupiti drugi (ili budem ako ce igra raditi i dalje lose) trebao bi bar neko rijesenje u obliku grafickih postavki tj. sta smanjiti/povisiti da dobijem pristojnu kolicinu FPS-a?

Konfa je pod "Moj PC", po defaultu igra stavi nebulozno visoke postavke koje ocito zbog loseg procesora bas i ne prolaze.

Pitam ovdje,a ne googlam posto uz hrpu googlanja nisam nasao na korisne info (osim more usporedbi s Titan GPU i sl.) + ovo je mjesto na kojemu mogu normlano pricati s ekipom o igri i svemu vezanom uz nju, a ne na Google-u. 

Sto se tice same stabilnosti, nisam imao nikakva crashanja i sl. (ok, nekada Rockstar downloader prekine download kada skida update no nije strasna stvar, makar sam radi toga zahvalan sto sam uzeo box verziju igre posto ne bi bio najsretniji da se tako downloader ponasa kada skidas 60+ GB no ok....totalno ne vazna stvar).

P.S.

Nisam probao AMD Catalyst 15.4 Beta pa cu vidjeti kako se igra s njima ponasa no nisam bas pre optimistican.

Za sve s lošim procesorom.

Rješenje Problema!!!

Simbolično se možete zahvaliti uplatom na pay-pal račun

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 17:17 (Ikarus01).
17 godina
win32 kaže...

Imam par pitanja o postavkama unutar igre tj. sta bi se moglo smanjiti, a da utice ok na performanse tj. da dobijem koji FPS vise, a da mi ne utice gadno na kvalitetu samog prikaza grafike?

Uz moje pametovanje naknadno je zaljepljen i nvidia guide koji sve slikovito pojašanjava... KLIK

*napomena - ambient occlusion u igri NE RADI, uzima performanse, a ne radi, tako da se to može isključit u startu!

16 godina
Grand Theft Auto V PC

Tko sada hoce heist igrat neka dode na TS xcell.teamspeak.me ili ingame neka kontaktira fluffy_nox, tezz224

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Grand Theft Auto V PC

Zna netko zašto mi ostali programi ne registriraju keypress dok sam u GTA V(i u fulls creenu i u windowed modu?)

Npr. push to talk na TSu mi ne radi dok sam u GTA V a kad odem alt tab onda radi.

Kad slušam muziku u Media Monkeyu ove media tipke na tipkovnici (play, previous, forward..) mi isto ne rade, kad odem alttab onda rade..

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
doktor1 kaže...
win32 kaže...

Uz moje pametovanje naknadno je zaljepljen i nvidia guide koji sve slikovito pojašanjava... KLIK

*napomena - ambient occlusion u igri NE RADI, uzima performanse, a ne radi, tako da se to može isključit u startu!

Hvala, pogledati cu sta je napisano (makar vidim da je u putanju nvidia guide, ali ok.....svejedno je).

Sto se tice iskoristene memorije u igri, s trenutnim postavkama koje koristim iskoristivost je 2222 MB od 3072 MB (cca 90% "High" u nativnoj rezoluciji monitora tj. 1680x1050).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
12 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Meni uredno AO radi.
Probao sam uključiti ga i isključiti i vidi se razlika.
Suptilan je i čak bih rekao jedan od boljih jer nema onog crnog "obruča" oko svih objekata.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 17:36 (Jesus).
14 godina
odjavljen
Grand Theft Auto V PC

Danas sam ugradio novih 4gb rama u svoju staru damu od racunara, kao da sam joj dao novu dusu. U gta sam dobio 10+ fpsa, fps ne ide ispod 30, znaci nema dropova, predivno (u gradu nema ispod 30, a u planinama ide cak i do 60). Alt+tab je instant, nema vise cekanja 5 minuta dok racunar sebi dodje. HDD vise ne krci od preopterecenja, niti processor vise radi na 100%. Prezadovoljan sam. Ko god ima slicnu konfiguraciju mojoj, ja mu toplo preporucujem da uradi isto, ako ima 4gb rama, da ugradi jos toliko.

Igram u FULL HD rezoluciji i texture su na very high. Population denesty je do kraja. Predivno znaci.

Darko

0 0 hvala 0
15 godina
win32 kaže...

Problem je CPU, koji je kod mene dosta los no kako nemam namjeru sada kupiti drugi (ili budem ako ce igra raditi i dalje lose) trebao bi bar neko rijesenje u obliku grafickih postavki tj. sta smanjiti/povisiti da dobijem pristojnu kolicinu FPS-a?

Konfa je pod "Moj PC", po defaultu igra stavi nebulozno visoke postavke koje ocito zbog loseg procesora bas i ne prolaze.

Pitam ovdje,a ne googlam posto uz hrpu googlanja nisam nasao na korisne info (osim more usporedbi s Titan GPU i sl.) + ovo je mjesto na kojemu mogu normlano pricati s ekipom o igri i svemu vezanom uz nju, a ne na Google-u. 

Sto se tice same stabilnosti, nisam imao nikakva crashanja i sl. (ok, nekada Rockstar downloader prekine download kada skida update no nije strasna stvar, makar sam radi toga zahvalan sto sam uzeo box verziju igre posto ne bi bio najsretniji da se tako downloader ponasa kada skidas 60+ GB no ok....totalno ne vazna stvar).

P.S.

Nisam probao AMD Catalyst 15.4 Beta pa cu vidjeti kako se igra s njima ponasa no nisam bas pre optimistican.

Obavezno stavi 15.4 betu..to su ti driveri baš za gta izdani....dobit češ popriličan boost...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 17:38 (galinjo24).
16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Najduži triatlon valjda 29:34. Skoro pol sata. Ni kinte da sam osvojio bar dolar za sok.

Još jedna glupost. Kupim lokale a ne mogu kao gazda niti uči u te lokale. Bez veze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 18:08 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
Grand Theft Auto V PC

Prešao sam misiju gdje bježimo na jet skiju od pandura, naprvio nakon misije quick save na mobitelu i ugasio komp. Maloprije sam opet upalio komp i više mi neće ući u igru WTF!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Decki dragi nemam nist protiv piratiziranja jer znam da su teska vremena i nema se para nema se s cim ali mi je tlaka kad kontra pravila foruma dolazite u temu s takvim pitanjima.

Tam gdi ste nabavili tam postavljajte pitanja a ne da zagadujete temu gdi jedino kaj ljudima treba je dobra defragmentacija diska.

9 1 hvala 2
14 godina
Grand Theft Auto V PC

U pola 10 stigla igra. Od 10 do pola 12 trajala instalacija, od onda do 15 sati se skidali update-i. I onda krenulo ono što se dugo čekalo :) U ova 4 sata igranja mogu reći sve najbolje o optimizaciji. Na High/Very high postavkama, 1080p, adaptive v-sync i one ostale điđe miđe malo presložene te doktorove tehnikalije igra u gradu pod full brzinom u autu s hrpom prometa, pješaka ide glatko na 60 fps. Jedino sam tamo na selu gdje sam vozio kroz travu (složeno na High) vidio kraće padove na 45 ali to je već poznata boljka ali nije mi zasmetalo. Odigrao sam nekoliko misija ali većinom zajebancija po gradu i igra zbilja izgleda impresivno s grafičke strane, u svakoj igri koristim SweetFX ali ovo je prva igra za koju mogu reći da je potpuno nepotreban. Ionako ga ni ne smijem koristiti da nekakav ban ne pokupim. To je to zasad, idemo dalje.

PS. Thank you Rockstar for taking my money

---Life is ours, we live it our way---
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 19:38 (vrinho).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zašto nebi smio koristit SweetFX?Koristim ga u svim igrama.Ne modam fajlove time.
STEAM - L3giONaR ORIGIN-L3Gi0naR UPLAY- L3giONaR
17 godina
vrinho kaže...

PS. Thank you Rockstar for taking my money

Probaj sljedeće ako koristiš FXAA u igri:

Stavi teselaciju na Normal; razliku između Normal i Very High je apsurdna i nemožeš je primjetit ni da hoćeš dok igraš!

Stavi PostFX na High - ogroman gutač resursa...

E sada, Post FX treba biti iznad High ako se koristi FXAA jer osim dodatnog bloom efekta daje i bolje rezultate kod te opcije AA!

Uključi 2xMSAA + TXAA jer se u ovoj igri radi velike količine objekata koji su u pokretu, (auti, pješaci) te mnogih kablova od rasvjete itd javlja veliki "shimmering"! Da, teksture će biti nešto manje oštrine, ali cjeloukupni doživljaj scene će biti puno ljepši!

Ovo je druga igra u kojoj sam vidio da TXAA zapravo služi svrsi...

A mislim da bi GTX 770, 2xMSAA+TXAA mogla tjerat bez problema

Druga solucija bez TXAA je downspamle 4k rezolucije na HD monitor...

A zanimljivo da sa uključenim MSAA likovi imaju gušću kosu nego kada je uključen FXAA

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 20:33 (doktor1).
16 godina
Grand Theft Auto V PC

Opet sam izgubio auto ali ovaj puta nije zapljenjen, nije u garaži i nema ga na mapi 

Di bi mogao biti sad? 

SVEMOGUĆI
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Opet sam izgubio auto ali ovaj puta nije zapljenjen, nije u garaži i nema ga na mapi 

Možda da se držiš bicikle?

Izađi u uđi u igru.. Tada mora biti kod milicije ili ako je toj onaj tvoj auto od samog početka ispred kuće...

17 godina
odjavljen
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Di bi mogao biti sad? 

Sigurno ćeš nešto dobro naučiti iz svega ovoga!

Freak Show Inc.
14 godina
Grand Theft Auto V PC

Bok Ekipa... Eto pronasao nekaj vremena. Pa bacio oko. Dosadio Diablo.

I kupio bi pa da pitam gdje je to čudo kupit.. Gledam na G2A 43€ + neki popustic. A na steamu 60€...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Zavrsio zadnju pljacku, igra je odlicna, likovi detaljno razradeni, svijet je velik, ziv i detaljan, grafika je super, kolicina aktivnosti i interakcije sa okolinom je enormna.

Svaka cast rockstaru 

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
alien20 kaže...

Zavrsio zadnju pljacku, igra je odlicna, likovi detaljno razradeni, svijet je velik, ziv i detaljan, grafika je super, kolicina aktivnosti i interakcije sa okolinom je enormna.

Svaka cast rockstaru 

Sad prodaj igru...

Freak Show Inc.
13 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Di bi mogao biti sad? 

Kod mehaničara. Preforsirao si taj svoj procesor i ovjes je skroz otišao kvragu.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
17 godina
Misije su BOLESNO dobre...al fkt

Misije za FIB, a i sami heistovi su brutalno razradeni!

MP vam je jos bolji ekipa, ovu igru cu harat 5h dnevno kad zavrsi semestar ;)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
11 godina
neaktivan

Pozdrav, imam ati 5770 koje je vec dosta stara, medjutim GTA solidno radi, ali imam problem
Kad hodam sve super, koristenje barem 85% (30FPs + sve ljepo radi), kad udjem u auto i krenem malo brze vozit, koristenje pada do 60-65% i FPS pada ispod 20...
Instalirani su novi beta driveri za GTA 5... Ima kakav fix :P

Siky1234
16 godina
doktor1 kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Možda da se držiš bicikle?

Izađi u uđi u igru.. Tada mora biti kod milicije ili ako je toj onaj tvoj auto od samog početka ispred kuće...

Nije "default" auto. Kupio sam onaj 6x6.

Restartao igru al ga nema. Garaža prazna a ikone di su zapljenjeni auti nema.

Friday kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Di bi mogao biti sad? 

Sigurno ćeš nešto dobro naučiti iz svega ovoga!

Da. Ne bacaj pare na aute koji će mi kasnije nestat.

SVEMOGUĆI
16 godina
Grand Theft Auto V PC

Netko za heist? TS : xcell.teamspeak.me

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Siky1234 kaže...

Pozdrav, imam ati 5770 koje je vec dosta stara, medjutim GTA solidno radi, ali imam problem
Kad hodam sve super, koristenje barem 85% (30FPs + sve ljepo radi), kad udjem u auto i krenem malo brze vozit, koristenje pada do 60-65% i FPS pada ispod 20...

meni jedino pada napamet da ti treba noviji pc

17 godina
Siky1234 kaže...

Pogledaj ovdje performanse R7 250X kartice:

I onda pogledaj direktnu usporedbu između R7 250X i 5770 kartice u performansama

1GB video memroije je jednostavno za današnje igre premalo, pa i 2GB VRAMa je već donja granica!

Dali treba dalje?

Taj pad FPSa kod vožnje se vjerovatno događa jer tada igri treba više video memorije da obrađuje svijet oko sebe...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 22:06 (doktor1).
11 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Siky1234 kaže...

Pogledaj ovdje performanse R7 250X kartice:

I onda pogledaj direktnu usporedbu između R7 250X i 5770 kartice u performansama

1GB video memroije je jednostavno za današnje igre premalo, pa i 2GB VRAMa je već donja granica!

Dali treba dalje?

Taj pad FPSa kod vožnje se vjerovatno događa jer tada igri treba više video memorije da obrađuje svijet oko sebe...

Znam da je 1GB premalo, ali mi nije jasno da odjednom cim krenem vozit auto u sekundi koristenje padne ispod 70% i FPS dropa i cim ja stanem i izadjem iz auta, odem na planinu, gledam grad itd. nema nikakvih dropova grafa radi 95-100% 30+FPS...
A niti ne mogu uzet nesto puno jace od ove jer ni procesor nije bas neki...

Siky1234
14 godina
DiRT kaže...

Davno sam igrao GTA 4 na integriranoj grafi s matične, imao sam točno 0-3 fpsa na dobrim postavkama, ovdje bi sigurno imao 5. :)

Izgleda da ću morat nastavit i GTA 5 igrat na integriranoj (HD4290), upravo mi je danas pukla igra i čudne stvari su se događale na monitoru te artefakti i neće bootat u winse. Izgleda da je otišla grafa nakon više od 2 god, srećom pa ima 3 god garanciju. Idem probat kolko fpsa imam u GTA 5. Ko da je netko znao da će se to desit upravo danas.

EDIT: Min, Max, Avg
           6,   11, 7.508

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 23:05 (DiRT).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice