Grand Theft Auto V PC

poruka: 8.714
|
čitano: 1.456.111
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
14 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Ako smo izracunali da je za GTA V potrebno 8DVD-ova double-layered, odnosno znamo da igra ima 60GB, onda vrlo lako mozemo izracunati vrijeme potrebno za prebacivanje fileova igre sa DVD-ova na trajnu memoriju racunala. 

Brzina citanja/kopiranja sa double-layer DVD-a je prosjecno 7-8MB/s.

Vrijeme=Kolicina podataka/Brzina kopiranja

Vrijeme=61440MB  /  8MB/s

Vrijeme=7680s=128min=2h8m+vrijeme potrebno za izmjenu DVD-ova

Brzina internet veze u RH je cca 5mbit=0.625MB/s.

Vrijeme=Kolicina podataka/Brzina internet veze

Vrijeme=61440MB  /  0.625MB/s

Vrijeme=98304s=1638min=27h30m

Brzine koje su uglavnom dostupne u RH putem optike, ADSL-a, VDSL-a itd.

4MBit/s=cca 34h

10MBit/s=cca 13h40m

20MBit/s=cca 6h50m

30MBit/s=cca 4h 35m

40MBit/s=cca 3h25m

100MBit/s=cca 1h20m

136MBit/s=cca 1h

8GBit/s=cca 1m

Sve ovo vodi do zakljucka, potrebna brzina veze na internet kako bi vrijeme između kopiranja sa DVD-a i skidanja na interneta bilo isto je 64MBit/s.

EDIT: Vrlo je vjerovatno da igra ima velicinu od 60GB kada je instalirana tj. "otpakirana". Što znaci da je sama velicina u "zapakiranom" obliku na DVD-u odnosno sam digital download manji.

Izgleda da sam potrosio 10min tipkajuci ove "ne tocne" podatke.

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 23:40 (IVOX).

12 1 hvala 5
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Pa šta sad ja sam komotno znao skidat igre po 40 sati.

samo nešto struže..
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Tko to ima u HR ima 8GBit/s da mi je znati od običnik korisnika? I koji to provajder daje takvu brzinu? 

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Grand Theft Auto V PC
Jim Carrey kaže...

Tko to ima u HR ima 8GBit/s da mi je znati od običnik korisnika? I koji to provajder daje takvu brzinu? 

To je samo "teoretska brzina" kod nas, iako je moguca negdje. Nijedan ISP u RH ne nudi ni blizu takvih brzina privatnim korisnicima. Za poslovne korisnike ne znam.

16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Ja znam da cu fino u skolu, ukopcat se na LAN, i fino dok popijem kavicu eto GTA V skinut

mojpismonosa
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Kao prvo svako ima svoj ukus, npr. meni je pravo zadovoljstvo vidjeti Grand Theft Auto V u library-u, sve i da sam dao 60€ za mene je to neprocjenjivo. Kao drugo, šta sa cijenama ako GTA 5 bude imao dobru prodaju, da li će biti baš 25-30€?

Be Water My Friend
11 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

8gbit, hard disk postaje bottleneck lol

2 0 hvala 0
17 godina
Grand Theft Auto V PC

I sva ta filozofija vam pada u vodu na jednoj stvari - preload igre....

Ne razumijem te rasprave, 100 DVD-a ili 1, 100 GB ili 2 Gb, ista stvar jer se preload UVIJEK radi i pocnem igrat u ponoc, tj nekoliko sekundi/minuta nakon starta ak mi stigne key (i pod uvjetom da nije MMO sa problemima i que).

Boxed kopije mogu, ali ne moraju stic na release, jednako kao ni key, ali filozofirat o brzini skidanja... ziher ce se pocet NAKON release skidat... NE!

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Grand Theft Auto V PC

Boxed, Steam.... Who cares, na kraju će ispasti na isto, igrati će se na day one i to je nabitnije. Ali ako Rockstar ne ubaci neku hardcore zaštitu o kojoj se već pričalo kladim se da će pirati igrati i prije onih koji su kupili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Grand Theft Auto V PC

Nema tu rasprave, digitalna verzija je u ovom slucaju skuplja od fizicke, a ironicno je da s fizickom dobijete vise sadrzaja i mogucnost prodaje (nekada u buducnosti). Tako da, fizicka kopija je bila i jos uvijek je majka (u ovom slucaju i jeftinija)..... a preko digitalnih kopija nas uglavnom pljackaju na dan izlaska/predstavljanja igre, cijena padne tek nakon par mjeseci i/ili godina odnosno za vrijeme kojekakvih akcija, blagdana ili cega vec. Tada je digitalna kopija isplativa...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 0:37 (lovac82).
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
Grand Theft Auto V PC

eh da mi je ova brzina od 100 mbit, jel postoji neka opcija od providera za mobitele da se uzme neka veca brzina na mobitel za jedan dan i onda napravimo hotspot i tako skinemo brze igru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Grand Theft Auto V PC

Oce gurati moj PC to Low / medium ?

Finger Up :)
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
razermario kaže...

Minimum specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB
DVD Drive

Prema službenim specifikacijama trebao bi ako će biti sve uredu sa igrom. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
11 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Nema tu rasprave, digitalna verzija je u ovom slucaju skuplja od fizicke, a ironicno je da s fizickom dobijete vise sadrzaja i mogucnost prodaje (nekada u buducnosti). Tako da, fizicka kopija je bila i jos uvijek je majka (u ovom slucaju i jeftinija)..... a preko digitalnih kopija nas uglavnom pljackaju na dan izlaska/predstavljanja igre, cijena padne tek nakon par mjeseci i/ili godina odnosno za vrijeme kojekakvih akcija, blagdana ili cega vec. Tada je digitalna kopija isplativa...

Ček malo, kako to misliš prodat tu fizičku kopiju? 

Zar se igra bez obzira sto je u fizičkom izdanju ne veže za steam nalog ili na nekih od online servisa? 

Zar uz fizičku igru ne dolazi key u kutiji koji se iskoristava prilikom instalacije? 

Možda je glupo pitanje, al nemam ni jednu od ovih novijih igara za pc u fizičkom obliku, pa ne znam kako to funkcioniše. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 8:26 (Imperator01).
14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
razermario kaže...

Minimum specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
DVD Drive

Ici ce to medium/high, jer je pod recommended graficka malo slabija od tvoje, a procesor je negdje izmedu.

11 godina
neaktivan
IVOX kaže...
Ivanjino96 kaže...
razermario kaže...

Minimum specifications:
DVD Drive

Ici ce to medium/high, jer je pod recommended graficka malo slabija od tvoje, a procesor je negdje izmedu.

Na recommended je hd 7870 koja je puno jaca od hd 7750, tako da nemas pojma sta pricas.

15 godina

Po kojoj logici je jača? Po tvom je onda R9 280x jača od R9 290x

http://www.youtube.com/user/Brzi559
14 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Ispricavam se, moja greska. Nisam vidio da je kolega citirao, pa sam njegovu konfu gledao sa grafom r7 270x, koja je malo jaca od hd7870. 

0 0 hvala 0
17 godina
Jim Carrey kaže...

Korisnici Carneta (citaj javne ustanove) u centru Zagreba (lenucijeva potkova i jos par zgrada) imaju do 3Gbit/s...

Takoder znam da datacentri (koje na neku foru cak i imamo u HR) kod Selske (HT i Altus) imaju oko 10 Gbit, a nova zgrada MSa u slobostini ima prakticki maksimalnu brzinu

Ja se srecom ne moram brinut, za 60GB ce mi bit potrebno oko 6h na Amisu (28/10 vdsl)...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Jel vrijedi ono da se dobije jedna igra besplatno od Rockstar-a ako se napravi prednarudžba za GTA V ? Kako to ide zapravo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Jel vrijedi ono da se dobije jedna igra besplatno od Rockstar-a ako se napravi prednarudžba za GTA V ? Kako to ide zapravo?

Moraš kupiti s Rockstarove stranice, dakle nema jeftinijih preordera s drugih stranica. I traje do kraja ovog mjeseca.

Odmah pri kupnji te pita koju igru želiš.

samo nešto struže..
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 16:47 (baso533).
17 godina
Joj, cim izade GTAV odma cu htjet i RDR zaigrat na kompu...vec vidim :D
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
15 godina
Grand Theft Auto V PC

Gledam Steam maloprije i GTA V, covjece, nekad si mogao ukucati CHEAT i imati milion love, sva oruzja, sva vozila, tenk avion, sta ti se cefne. Danas trebas uraditi pre-purchaste, kupiti 24 DLC-a i sve pojedinacno kupovati u in-game shopu, naravno takodjer pravim parama, a za multiplayer platiti mjesecnu pretplatu. Gaming je mrtav.

You better run, you better take cover!
Moj PC  
4 3 hvala 0
10 godina
protjeran
Mitch kaže...
Joj, cim izade GTAV odma cu htjet i RDR zaigrat na kompu...vec vidim :D

Ufff ja želim igrat RDR na PCu otkad je izašao na konzolama.....ali čini mi se da ništa od RDRa na PCu, predugo je prošlo od izlaska da bi sad došao na PC.

15 godina
IVOX kaže...
Ivanjino96 kaže...
razermario kaže...

Minimum specifications:
DVD Drive

samo si ti misli..trebat ce dosta dobra masina za pokrenut to kako spada

Prodajem Logitech G700 i G110
17 godina
Grand Theft Auto V PC

Uzmite te reqse sa dozom rezerve.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smucek kaže...

Gledam Steam maloprije i GTA V, covjece, nekad si mogao ukucati CHEAT i imati milion love, sva oruzja, sva vozila, tenk avion, sta ti se cefne. Danas trebas uraditi pre-purchaste, kupiti 24 DLC-a i sve pojedinacno kupovati u in-game shopu, naravno takodjer pravim parama, a za multiplayer platiti mjesecnu pretplatu. Gaming je mrtav.

Lako za oružja i lovu, zanimljivije je kad ih skupljaš, ali cheatovi koji će nedostajati su oni koji igru učine ludom.

Npr. cjphonehome i možeš skakati 100m sa BMX-om. everyoneispoor, kangaroo, bringiton, stateofemergency i mnogi drugi cheatovi su esencijalni za GTA jer kad ti je najdosadnije, cheatovi te mogu zabaviti.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Kaj u GTA V ne postoje cheatovi?

Stvarno je bilo zabavno ukucati cheat i zezati se po gradu satima, ah ta dobra stara vremena, gta vc i sa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GeraltTheWhite kaže...

Kaj u GTA V ne postoje cheatovi?

Stvarno je bilo zabavno ukucati cheat i zezati se po gradu satima, ah ta dobra stara vremena, gta vc i sa

Postoje i isto se ukucavaju preko mobitela. Bilo je u jednoj od HCL-ovih reportaža.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Aha sjećam se sad :) Već sam zaboravil a spomenulo se tu o nedostatku istih pa pitam

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice