Grand Theft Auto V PC

poruka: 8.714
|
čitano: 1.456.303
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
13 godina
odjavljen
Re: Grand Theft Auto V PC
lobotomac90 kaže...
Arnold Layne kaže...

Siromašan? 

A konzolu su ukrali iz trgovine ?

Moguće 

I nisam mislio isključivo na konzole, no dobro...A i ako kupiš 5 igara u trgovini izađe te skuplje nego da si uzeo novi sony 3. Činjenica je da su igre kod nas precijenje, a standard takav kakav je.

uzmes rabljenu , uzmes digitalno sa us store-a , uzmes iz vana , uzmes gameshare psn+ predplata

imas 100 nacina da prođes jeftinije i nitko te ne tjera da kupujes igre kod nas u trgovini 

http://www.snabbox.org/
15 godina
Grand Theft Auto V PC

Yebale vas konzole da se baš tako moram izraziti.

Moj PC  
15 2 hvala 1
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Nemojte me tjerati da opet napišem konzolaški tekst

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Ja svaku igru prvo skinem piratsku, malo igram, ako mi se svidi i ima mp, kupim. Ako igru zavrsim za 2 dana i vise nemam sto raditi, nema mp, nije vrijedno para.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 17:27 (alien20).

5 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ikarus01 kaže...

Nemojte me tjerati da opet napišem konzolaški tekst

sam ti pisi imas vremena do 3 mjeseca 

17 godina
alien20 kaže...

Ja svaku igru prvo skinem piratsku, malo igram, ako mi se svidi i ima mp, kupim. Ako igru zavrsim za 2 dana i vise nemam sto raditi, nema mp, nije vrijedno para.  

Imam osjećaj da si kupio možda jednu-dvije igru u životu, možda sam i pretjerao s brojkom... Ima jako puno SP igara koje se vrijedne novaca.

Sada kad sam vidio zahtjeve i najvaljeno poliranje, 100% sam siguran da kupujem GTA, ali mislim da ću uzeti preko Steama.

Koristite blage riječi i jake argumente
17 godina
Arnold Layne kaže...
lobotomac90 kaže...
Arnold Layne kaže...

Siromašan? 

A konzolu su ukrali iz trgovine ?

Moguće 

I nisam mislio isključivo na konzole, no dobro...A i ako kupiš 5 igara u trgovini izađe te skuplje nego da si uzeo novi sony 3. Činjenica je da su igre kod nas precijenje, a standard takav kakav je.

uzmes rabljenu , uzmes digitalno sa us store-a , uzmes iz vana , uzmes gameshare psn+ predplata

imas 100 nacina da prođes jeftinije i nitko te ne tjera da kupujes igre kod nas u trgovini 

Sve to stoji, no probaj shvatiti da je nekome i to puno,a s obzirom da su igre isključivo zabava ljudima je neophodnije kupit kruh i mlijeko ili neki komad odjeće, nego pljunuti i 200 kn za igru. Za naše standarde je gaming preskup, a u par klikova se na netu nađe svaka igra za PC tako da mi je razumljivo zašto ljudi piratiziraju, pogtovo kod nas. A sad neke etičke norme da je to krađa ne želim komentirat, jer će opet doći do postova tipa "možeš opljačkat banku,ukrast auto" ili šta ti ja znam što po meni ni u ludilo nije isto.

Btw odlutala tema u PM, kontam da je najbolje LOCK do izlaska igre.

13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Zanimljivo je kako svi govore da bi radije čekali par mjeseci nego da igraju loš port a nakon što se to i desi onda svi flejmaju developere. Ja ću igru sigurno kupit, neću preorder al ću uzet u prvih 7 dana, jedino što me sad brine je social club.

Osim toga, nije da mi život ovisi o tome kad ću igrat GTA V.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Grand Theft Auto V PC

Jedno obecanje su vec prekrsili kada su rekli da ce objaviti sistemske zahtjeve "sljedeci tjedan" (to su na sluzbenoj stranici napisali dana 17.12.2014). Kao sto vidimo proslo je puno vise od jednog tjedna, bravo za pojedince koji su "citali izmedu redaka" kada su vec tada nakon tih 7-10 dana govorili da im to sluti na odgodu. Sto je najgore od svega, jos su nam u vise navrata govorili da im odgoda nije na umu..... a vidi sada ovo, pravi hladni tus .

Sto se tice samih zahtjeva, nisu preveliki (ali naravno, tako je samo na papiru). Iako je logicno da igra nebi smjela biti prezahtjevna uzevsi u obzir cinjenicu da se vrti na PS3/360 konzolama ali moram priznati da sam ostao iznenaden jer drugi developeri/izdavaci da tako kazem, namjerno stavljaju velike zahtjeve za multiplatform igre bez obzira na to sto se igra takoder vrti na 360/PS3 konzolama. Nadalje, 65 GB je nekako bilo za ocekivati (lossless audio i video, puno vece/bolje teksture itd), lijepo je od njih sto nisu zaboravili DX 10 GPU-e (jpg nije to za baciti, pogotovo high end DX 10 GPU-i i DX 10 SLI/CF).

Nego, prisjetimo se malo MP3 zahtjeva i usporedimo ih s GTA V zahtjevima: https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200152456-Max-Payne-3-PC-System-Requirements

Pod "lowest tested specs" (ispod minimum requirementsa) se nalazi 8600gt, 2gb rama i dual core CPU i znam iz prve ruke da se igra na takovoj konfiguraciji vrti u stabilnih 25-35 FPS-a, nekada i do cca 40 FPS-a na odredenim lokacijama/kordinatama (DX 9 low detalji, nesto na medium). Nadalje, zanimljivo je da su "recommended" (GTA V) odnosno "high recommended" (MP3) zahtjevi vrlo slicni:

- GTX 480 vs gtx 660, 660 je u globali jaca/novija kartica ali ipak to nisu velike razlike (razlika je vrlo mala) u performansama i u nekim naslovima je cak GTX 480 imala bolje performanse (benchmarci na netu)

- GTA 5 ima cak nize CPU zahtjeve pod "recommended" odnosno i5 3470 dok kod MP3 stoji i7 Quad Core

- 3GB rama vs 8GB. Iako na prvi pogled velika razlika, rami prakticki ne utjecu na performanse (osim ako imate tonu pokrenutih procesa, puno tabova u browseru dok igrate igru)

GTA V i MP3 zahtjevi su vrlo slicni ali kada uzmemo u obzir da je GTA V open world igra, uz to i novija igra (a znamo da u praksi svaka novija igra od istog izdavaca/developera ima vece zahtjeve) to je odlicno. Max Payne 3 je odlicno optimizirana igra tako da mislim da se ne bismo trebali previse brinuti za performanse u GTA V

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 18:14 (lovac82).
Moj PC  
10 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Pitam se samo na koliko ce dvd-ova doci igra za pc?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 18:22 (alien20).

0 0 hvala 0
16 godina
alien20 kaže...

Vjerovatno na 1 pa će se ostatak skidati preko nekog njihovog servisa ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 18:26 (SHELBY_09).
11 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...
alien20 kaže...

Vjerovatno na 1 pa će se ostatak skidati preko nekog njihovog servisa ...

Lol, koji je smisao kupovanja box verzije onda? Kada ti odmah u startu treba internet, a kao sto vidim u zahtjevima su naveli dvd drive, a nisu naveli internet connection. Mislim 60gb, to je 7-8 DL dvd-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 18:28 (alien20).
15 godina
Grand Theft Auto V PC

COD Advanced Warfare je dolazio na 6 DVD-a i tražio 55GB slobodnog HDD prostora, znači GTA V nekih 7-8 sigurno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Blu-ray(double-layer-50gb)=2komada

Blu-ray(single-layer-25gb)=3komada

DVD(double-layer-8.7gb)=8 komada

DVD(single-layer-4.7gb)=14 komada

CD(650-700mb)=96komada

Disketa(3.5"-1,44mb)=46223komada

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 18:37 (IVOX).
14 godina
neaktivan
IVOX kaže...
alien20 kaže...

CD(650-700mb)=96komada

aj nabaci i diskete za nas sa starijim računalima

11 godina
neaktivan
IVOX kaže...
alien20 kaže...

CD(650-700mb)=96komada

Nadam se da ce doc u cd-ovima :D

Pot piss
15 godina
Checola kaže...

Lol, nekih pedesetak tisuća. Dok bi to nasnimao već bi Rockstar GTA 6 za PC izbacio

12 godina

Dragi kolege PC-jaši, nema razloga za plač i srdžbu.

Igra je dobra, ali nije me toliko dojmila kao što su to učinile GTA 3, GTA Vice City i GTA San Andreas. Sve je to nekako "more of the same".

Daleko od toga da ne vrijedi novaca (ipak u njoj ima bar 60 sati igranja + GTA Online, tko ga voli), ali samo kažem da nije nešto revoucionarno i neviđeno.

Ovo kažem kao netko tko je odigrao sve GTA-ove od 3-ke na dalje (i to više puta) i imam GTA V i na staroj i novoj konzoli (BTW ne znam zašto sam ju opet kupio, popušio sam 1st person view hype).

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 18:43 (DeniZg).
16 godina
Checola kaže...
IVOX kaže...
alien20 kaže...

CD(650-700mb)=96komada

700MB / 1.44MB = 486.11 X 96 = 46666,56.

Ne bez zaj... ako oni odgađaju koliko su sigurni zahtjevi?? Ako još rade na igri mogu skužiti da bi možda ipak bolje radila na nečem jačem. 

15 godina
DeniZg kaže...

Daleko od toga da ne vrijedi novaca (ipak u njoj ima bar 60 sati igranja + GTA Online, tko ga voli), ali samo kažem da nije nešto revoucionarno i neviđeno.

FPS mod, meni dosta da mogu reći da je revolucionarno.

Oldy kaže...

Ne bez zaj... ako oni odgađaju koliko su sigurni zahtjevi?? Ako još rade na igri mogu skužiti da bi možda ipak bolje radila na nečem jačem. 

Pa sigurno su već dosta toga testirali da mogu reći što je minimum a što preporučeno.

A i ova rečenica malo zbunjuje:

''GTA V for PC pushes Los Santos and Blaine County to even greater levels of detail, running at 1080p and 60fps with up to 4K resolution and support for up to triple monitor configurations, as well as NVidia 3D Vision for up to triple monitor setups.''

Dali to znači da igra bude lockana na 60 fps? Ako bude meni dosta za razliku od PS3 na kojem sam isprobao gdje je na 30 i ima dropove da popizdiš. Za PS4 ne znam.

16 godina
Grand Theft Auto V PC

Ja sam ionako čini mi se lockan na 60Hz. 

2 0 hvala 0
12 godina
vrinho kaže...

First Person mod je fora na papiru i na snimci od 2 minute.

Kad kreneš igrati u praksi, vožnja je dosta teža i pomalo klaustrofobična, a na nogama je vidno polje manje i nemaš taj osjećaj prostornosti i veličine svijeta. Oboje je fora i realistično, ali nekako nepraktično.

Uostalom, vidjet ćete za 3 mjeseca.

PSN - DeniZg80
13 godina
DeniZg kaže...
vrinho kaže...

First Person mod je fora na papiru i na snimci od 2 minute.

Kad kreneš igrati u praksi, vožnja je dosta teža i pomalo klaustrofobična, a na nogama je vidno polje manje i nemaš taj osjećaj prostornosti i veličine svijeta. Oboje je fora i realistično, ali nekako nepraktično.

Uostalom, vidjet ćete za 3 mjeseca.

Da, na PS4 sam igrao možda svega 15 minuta u FPS modu, uopće mi se ne sviđa, ne odgovara baš za GTA.

MT22
13 godina
odjavljen
Grand Theft Auto V PC

meni je odlican za motor :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Arnold Layne kaže...

meni je odlican za motor :)

To sam baš htio napisati.

Na motoru je bolja vidljivost i totalni adrenalin. 

PSN - DeniZg80
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Pozdrav za onu ekipu koja ne je fino ismijala

Voli vas vasa Baba Vanga 

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
8 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Taj FPS mod nije stvoren ni za što drugo nego da se igra ponovno kupi za next-gen konzole. Što se tice odgađanja igre za kraj ožujka, kako je krenulo mislim da ce tada tek objavit neki gameplay ili neki novi "fičr", a samu novu-staru igru opet odgoditi za koji mjesec.

Još nešto sam našao zanimljivo. Na steam database-u vidljivo je igranje igre, vrlo vjerovatno od strane developera.

Never let a computer know you are in a hurry.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Jednostavno vozni model nije dovoljno realan za fp mode. Npr. The crew, vozna arkada, grafika je zakon, kokpiti extra sredeni, ali taj arkadni model voznje jednostavno izgleda lose u fp modu, ko da nfs koji je fp. Auti prebrzo skrecu, tako da to naglo trzanje iznutra izgleda cudno.

Mislim, da nebi netko krivo shvatio, igra je super i sve 5, ali jednostavno taj fp mode ne pase.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 19:44 (alien20).

0 0 hvala 0
16 godina
Grand Theft Auto V PC

Ja i favoriziram GTA jer je iz trećeg lica.

Ah ništa odgođeno ja instalirao San Andreas da malo ubijem vrijeme i onda skužim da nema 1920x1080. A jadan ali dobro nakon toliko godina mogu konačno sve na max. 

5 0 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

Ja i favoriziram GTA jer je iz trećeg lica.

Ah ništa odgođeno ja instalirao San Andreas da malo ubijem vrijeme i onda skužim da nema 1920x1080. A jadan ali dobro nakon toliko godina mogu konačno sve na max. 

apdejtaj igru na 1.01 patch. ako imaš na steamu, stavi predzadnji patch. zadnji miče 20-ak pjesama iz igre jer su istekle licence.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice