Football Manager 2014

poruka: 459
|
čitano: 97.577
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Football Manager 2014

nemas se cemu nadat. iz iskustva posljednjih par godina naprave jednu do dvije dobre stvari, pokvare 10

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
Football Manager 2014

Ma ove godine po meni promjena koja je najvise unazadila igru je takticki sistem, onaj stari sa slajderima i ostalim malo dubljim postavkama je odlican, a ovo pojednostavljenje u 14-ci je bas korak nazad.

You better run, you better take cover!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

zasto mislis da su slajderi bolji?

koliko znam, slajderi se nece vracati. makli su ih da naprave framework isti za ai i human, da izbjegnu abjuzanje ME i da ga unaprijede tako da mogu programirat odredjena ponasanja (tipa, half back da se spusta u zadnju liniju...).

koliko je to dobro uradjeno da se raspravljat, ali vjerujem da ce ici na bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 12:46 (jovial).
15 godina
Football Manager 2014

Pa zato sto je bilo vise mogucnosti stimanja, sad je bukvalno sve na principu ukljuci-iskljuci, samo za primjer, eto Through balls, sad imas Try often da ukljucis ili iskljucis, sta to znaci, da ako ne oznacis igrac nece nikako davati lopte u prostor, a ako ukljucis stalno ce, dok je sa slajderima bilo moguce iskljuciti, staviti Rearly, Sometimes, Often. Jednostavno je bilo vise mogucnosti kastomizacije. Bar meni je to vise odgovaralo, i davalo neki dublji osjecaj da stvarno ono sto radim ima nekog utjecaja.

You better run, you better take cover!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Osvojio ligu prvaka drugi put uzastopno sa Arsenalom, dobio novog sponzora i 660 miliona eura budzet :D. ne znam sta da radim sa ovim parama, da sam ih imao prije 4 godine znao bi, sad svi igraci koje volim su stari. Rado bi doveo Ronalda i Fabregasa ali 32 godine imaju, sta cu od njih. Ronaldo 3,5 miliona kosta,hahah. Ako ne budem mnogo trosio ovaj novac da li se on u narednoj sezoni brise i postavlja novi budzet ili ce sezonski budzet biti samo dodat na novac koji vec imam?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 13:29 (Bonjasky93).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Smucek kaže...

Pa zato sto je bilo vise mogucnosti stimanja, sad je bukvalno sve na principu ukljuci-iskljuci, samo za primjer, eto Through balls, sad imas Try often da ukljucis ili iskljucis, sta to znaci, da ako ne oznacis igrac nece nikako davati lopte u prostor, a ako ukljucis stalno ce, dok je sa slajderima bilo moguce iskljuciti, staviti Rearly, Sometimes, Often. Jednostavno je bilo vise mogucnosti kastomizacije. Bar meni je to vise odgovaralo, i davalo neki dublji osjecaj da stvarno ono sto radim ima nekog utjecaja.

Nije istina, eto taj tvoj primjer ako baš hoćeš, nije istina da igrači UOPĆE neće pokušavati through balls ako nije označen već će oni i dalje pokušavati ali puno manje. Za takve i slične stvari sam i ja mislio dok me nisu modovi na Sports Interactive forumu demantirali, a oni valjda nešta znaju o tome. @Bonjasky, novi budžet će ti zamjeniti stari, neće se zbrojiti ako to misliš, barem meni nije, u nijednom FMu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 16:32 (Ronky).
12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

dzaba budzet kad ne mozes kupiti igraca nema teorije. 250 miliona nudim za Lamelu, Mesija, Bejla i neke druge igrace od 21 godinu sa 5 zvjezdica, totalno glupa i nerealna igra. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

a nije glupo i nerelalno da neko nudi 250 milijuna za igraca? 2,5 puta vise nego sta je najskuplji igrac u povijesti placen?

ne znaci da nije glupo da neko odbije 250 milijuna za igraca, ali zelim reci da ako ubacis glup i nerealan input u igru onda mozes ocekivati glup i nerealan output.

12 godina
neaktivan
Smucek kaže...

vise mogucnosti? za tb ti je odgovorio kolega iznad, ja cu ti dati drugi primjer. defensive line.

stari sistem - slajderi

imao si 21 poziciju na koju si mogao namjestiti gdje da ti bude taj dl (plus 5 mentalityja znaci 100-ak pozicija za 25 metara prostora). teoretski si mogao odluciti u metar gdje da ti leži DL što znaci da barem četiri notcha nisu imala nikakav vidljiv utjecaj na igru osim štu su tebi davala lažni osjećaj kontrole.

novi sistem

imas very deep, deep, normal, higher i very high za svaki od pet mentalityja. prakticki to znaci da odlucujes u pet metara gdje da ti lezi dl. ako prihvatimo tvrdnju iz gornjeg dijela (znaci da barem četiri notcha nisu imala nikakav vidljiv utjecaj) to znaci da ti imas apsolutno isti stupanj kontrole.

prakticki sada imas slider sa pet notcheva umjesto 21 ali ovoga puta u interfaceu koji je neizmjerno prirodniji nogometnom rijecniku.

promjena koja se meni ne svidja jest sto sada vise ne mozes odrediti na koji nacin da ti recimo TM prima lopte, a prije si mogao, ali vjerujem da ce se i to rijesiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 17:20 (jovial).
12 godina
neaktivan
jovial kaže...

a nije glupo i nerelalno da neko nudi 250 milijuna za igraca? 2,5 puta vise nego sta je najskuplji igrac u povijesti placen?

ne znaci da nije glupo da neko odbije 250 milijuna za igraca, ali zelim reci da ako ubacis glup i nerealan input u igru onda mozes ocekivati glup i nerealan output.

Nerealno je to sto odbijaju ponude za igraca kao da je zadnji na svijetu. U normalnom svijetu ako bi ponudio 100 miliona za igraca koji vrijedi 45 miliona svaki klub bi prihvatio ponudu, tako je Ronaldo otisao u Real, tako je Bale otisao u Real, a sta na menadzeru rade klubovi, ne da ne zele za 100 miliona pustiti igraca nego ga ne zele ni za 250. 

12 godina
neaktivan
Bonjasky93 kaže...
jovial kaže...

Nerealno je to sto odbijaju ponude za igraca kao da je zadnji na svijetu. U normalnom svijetu ako bi ponudio 100 miliona za igraca koji vrijedi 45 miliona svaki klub bi prihvatio ponudu, tako je Ronaldo otisao u Real, tako je Bale otisao u Real, a sta na menadzeru rade klubovi, ne da ne zele za 100 miliona pustiti igraca nego ga ne zele ni za 250. 

boldano

17 godina

ako igrac ima pp da pokusava through balls onda ce on to radit bez obzira na taktiku. medutim, ako ja zelim da ne igraju through balls nikako a niti jedan igrac nema pp za through balls onda oni uopce ne bi smjeli igrat through balls. to je problem managera. ja bas zelim da on to uopce ne igra, a on mi tu opciju ne nudi. isti slucaj sa long shots. meni igrac ima long shots 9, ja stavim da ne pokusava, a on redovito tuce prema golu.

sto se tice dovodenja igraca za veliku lovu... tu ima vise faktora. ako govorimo o dogovoru izmedu klubova onda je tu nerealnost na vrhuncu. primjera radi: htio sam dovesti pogbu cisto iz zaje8ancije. ponudim 150 mil, oni me odbiju, ponudim 250 mil, oni me odbiju. dobro kazem, poslat cu upit koliko oni zele... 450 mil. i sad neka netko meni kaze koji to klub na svijetu ne bi prihvatio 250 mil za igraca? moram naglasit da je pogba htio doci, znaci nije do njega.

druga situacija: zelim prodat svog igraca, sancheza. statistika odlicna, decko ima klauzulu tipa 100 mil, ja ga zelim utopit za 50. za mene cijena sasvim prihvatljiva. nece nitko da ga kupi, a klubovi zainteresirani. i onda dode ponuda jedva 30 mil a on vrijedi 35. znaci ai ti niti ne ponudi trzisnu cijenu, a kamo li njegovu klauzulu

treca situacija: imam mladog igraca. klauzula 50 mil. decko obecava, ali nije dokazan igrac. evo ti city i psg lete na njega ko muhe na govno. koji to mladi igrac od 17 godina danas vrijedi 50 mil?

kakav treba bit sistem? prvo, ako igrac zeli ic, a klub ga ne pusta onda bi trebalo napraviti da se pobuni, da ne dolazi na treninge, da ga treba kaznjavati itd. ja to u zivotu nisam vidio da sam trebao kazniti igraca jer nije dosao na trening. drugo, ako klub vec pusta igraca, za 100 mil bi pustili svakoga. a najvise sto sam vidio da je meni neko ponudio bilo je za lewu, negde oko 85 mil, i to me city doslovno maltretirao svaki put kad sam pritisnuo continue.

trece. ako ces igraca prodavat onda bi se trebalo postavit na sljedeci nacin: ako ima klauzulu, onda ili zadovoljit taj uvijet, ako ne to, onda zadovoljit trzisnu cijenu.

po tom pitanju u manageru je uvijek bio gispy city. nikad to nisu rijesili, mada je bilo govora na sva zvona kako je to popravljeno i da je realno.

razumin ja da je to simulacija i da je to tesko izvesti da bude slicno kao u stvarnom zivotu, ali ovakve stvari su zbilja retardirane. a di su jos ostali primjeri u match engine-u i ostalim stvarima

11 godina
neaktivan
Bonjasky93 kaže...
jovial kaže...

Slažem se s ovim.......NITI JEDAN klub na svijetu in RL, pa ni oni najbogatiji poput Citya, PSGa i sličnih nebi odbili za bilokojeg igrača 250 milijuna eura.......jer jednostavno niti jedan igrač SAM ne vrijedi toliko, nitko, i bilo bi budalaština to odbiti. Osobno, po meni niti jedan igrač ne vrijedi ni 5 milijuna eura (pa ni messi, CR, i ostali) jer su to najobičnija ljudska bića koja napucavaju kožnu loptu malo bolje od nas ostalih, ali jbg, tržište ponude i potražnje određuje cijenu, nažalost.

Npr htio sam svim sredstvima dovest Lamelu u Inter iz Tottenhama, igrač je ono ravnodušan, boli ga qurac, ako se klubovi dogovore on će doć, ako ne, onda ne. I Tottenham mi ga nikako nije htio pustiti a nudio sam bolesne pare, do nekih 150 milijuna eura za dečka od 23 godine, ma ništa, nisu htjeli ni pregovarati. I onda napokon, Tottenham završi peti u ligi, igrač nezadovoljan što neće igrati LP i zatražio od kluba da ga stave na transfer listu, oni stavili, izvjesili cijenu 82 milijuna eura i ja ga odmah uzeo.

Usput, meni se dva-tri puta znalo desit da igrač ne dođe na trening jer ne igra redovito pa popije kaznu dvotjedne plaće.....:D

Al evo kolega iznad mene je pisao o njegovoj situaciji s Pogbom.......u RL bi ga Juve zatvorenih očiju pustio da neko ponudi 50-60 milki......zašto? Prvo jer im treba novac, drugo jer su ga doveli za siću iz Mančestera i zaradili bi masnu lovu na njemu, i treće jer za tih eventualnih 60 milki mogu dovesti 2 high-end igrača. FM je oduvijek bio nerealan, nekad manje, nekad više, ali može im se, kad nemaju nikakvu konkurenciju............ja se sjećam Championship Managera 2001/2002 dovedem mlađahnog Joa (da, ovoga iz brazilske repke) u dinamo za parsto tisuća eura on u prvoj tekmi zabije 5 komada hehe, to nikad neću zaboravit.

Edit-ili evo nedavnog primjera debilizma........evo kakvu katastrofalnu recentnu formu ima Bayern a kakvu ja. Dva mjeseca se pripremam za tu ključnu tekmu, dobio svih 6 utakmica u skupini LP, od toga barcu dva puta, nisam izgubio utakmicu skoro 5 mjeseci, u svim natjecanjima primio ni 10 golova, svi u fenomenalnoj formi i rezultatski a bayern katastrofalan i ja izgubim.......da je obrnuto mene bi zgazili 7, 8 naprama nula. Ja inače gledam samo highlighte od tekme, i što je najgore bila u čitavoj tekmi samo ta dva highlighta od ta dva gola. Niti sam srljao niti igrao attacking, jednostavno glupo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 19:24 (Ronky).
12 godina
neaktivan

pa je, glupo je kad izgubis. {#}

12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Evo Barsa prihvatila za Nejmara ponudu od 270 miliona, Totenhem za Lamelu 260 miliona, dok nekog pisljivog desnog beka iz juveta koji ima 21 godinu nisu hteli pustiti ni za 300 miliona. Inace docekao sam da je Bosna primljena u evropsku uniju, barem na menadzeru, 2018. je godina, tako da nemam komentara :D

p.s Nije mi vise zanimljivo sa Arsenalom, pretvorio se klub u PSG, milijarde se obrcu i ocekivanja su velika. Pocinjem novu sezonu sa QPR i neku repku cu voditi usput. Jest da ce biti vise nerviranja kad ne pobijedjujes tako lahko ali barem imam motiv. Samo me zanima da li ce QPR uvijek biti onako osrednji klub sa malim odnosno trenutno nikakvim budzetom ili u nekoj ludoj situaciji ako osvojim ligu ili izborim ligu prvaka budzet se poveca drasticno, da li je neko prolazio sa manjim klubom tranziciju od malog do velikog, bogatog kluba?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 20:05 (Bonjasky93).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
jovial kaže...

pa je, glupo je kad izgubis. {#}

Da ti je inteligencija na većoj razini, shvatio bi da nisam ciljao na poraz u svom tekstu već je poanta bila u nečemu drugome, ali ako nisi iz ovolikog teksta shvatio nikad ni nećeš.

12 godina
neaktivan

kaj ti je poanta bila, da tvoja ekipa ne moze izgubit? jer si ti super inteligentan tip?

11 godina
neaktivan
jovial kaže...

kaj ti je poanta bila, da tvoja ekipa ne moze izgubit? jer si ti super inteligentan tip?

Tako je, pogodio si, evo ti lizalica, jesi sretan? XD

12 godina
Football Manager 2014

Prije nego pogledate jedan zanimljiv tekst na temu statistike utakmice i konačnog rezultata ovo su statistike sa  jedne utakmice svjetskog prvenstva:

Possession:       47% – 53%

Shots: 18 – 14

Shots on target:    8 – 10

Corners:    7 – 5

Šta mislite o kojoj se utakmici radi?

I sam se nekad živciram kad imam 10 udaraca u okvir gola a protivnik 1, i na kraj izgubim 2:0. A svima nam je poznata i utakmica PSG - Ajaccio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 9:33 (Kuschnyer).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kuschnyer kaže...

Prije nego pogledate jedan zanimljiv tekst na temu statistike utakmice i konačnog rezultata ovo su statistike sa  jedne utakmice svjetskog prvenstva:

Possession:       47% – 53%

Shots: 18 – 14

Shots on target:    8 – 10

Corners:    7 – 5

Šta mislite o kojoj se utakmici radi?

I sam se nekad živciram kad imam 10 udaraca u okvir gola a protivnik 1, i na kraj izgubim 2:0. A svima nam je poznata i utakmica PSG - Ajaccio.

problem s nogometom je da ga svi gledaju i misle da znaju. pa se onda pojavljuju komentari tipa ja deset utakmica zaredom pobjedjujem i onda izgubim od nekog sa dna tablice imao posjed 60 poto 10 udaraca na gol,a oni jedan i pobjede 2:0. onda kme kme kako sam mogao izgubiti, to je nelogicno, glupo...

najbolji napadaci na svijetu zabijaju jednu od tri ciste sanse,

najbolje ekipe na svijetu ne pobjede u tri od deset utakmica

17 godina

ako moze juve u stvarnom balunu imati 28 utakmica bez poraza (a mozda i vise) onda ne vidim razlog zasto se to ne bi moglo ostvarit u manageru

12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

ako moze juve u stvarnom balunu imati 28 utakmica bez poraza (a mozda i vise) onda ne vidim razlog zasto se to ne bi moglo ostvarit u manageru

ni ja isto.

bojim se samo da ti zapravo želiš reći ovo; ako Conte moze u pravom nogometu dovesti Juventus na 28 utakmica bez poraza (a mozda i vise), zasto JA to ne mogu ostvariti na manageru. 

Zaključak; mora da sa igrom nešto nevalja.

vidio sam u igri AI koji ima 37 utakmica bez poraza, samo u ligi, i ljude sa puno vise od toga.

17 godina
jovial kaže...

ovo je bio samo odgovor na prijasnji post sto je kolega govorio da ne moze dobiti 10 utakmica pa izgubi od zadnjeg s tablice. a sto se pak mene tice, ja sam imao preko 70-80 utakmica bez poraza ako me pamcenje dobro sluzi

12 godina
Football Manager 2014

dali imam kakav ovoljetni transfer update za skinuti? Ali da igrači doalze u nove klubove tek kad i u igri dođe ovo ljeto a ne da odmah na startu budu u klubovima koji su i h tek ovo ljeto kupili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ibme74 kaže...

dali imam kakav ovoljetni transfer update za skinuti? Ali da igrači doalze u nove klubove tek kad i u igri dođe ovo ljeto a ne da odmah na startu budu u klubovima koji su i h tek ovo ljeto kupili?

tesko da ces to nac. novi fm izlazi oko 10. miseca tako da nema smisla to pravit.

12 godina
Obi Wan kaže...
ibme74 kaže...

tesko da ces to nac. novi fm izlazi oko 10. miseca tako da nema smisla to pravit.

Znam, ali nasao sam na netu brdo summer transfera do npr 20.07.2014 (stavljen prije dva dana) ali su svi ti da cim startas (ljeto 2013= već je rakitić u Barci i sl. Šteta što nema ovako nešto

17 godina
ibme74 kaže...
Obi Wan kaže...
ibme74 kaže...

Znam, ali nasao sam na netu brdo summer transfera do npr 20.07.2014 (stavljen prije dva dana) ali su svi ti da cim startas (ljeto 2013= već je rakitić u Barci i sl. Šteta što nema ovako nešto

ako si mislio na to da ti naprave update direktno na tvoj saved game to se nece desit.

svaka promjena database-a zahtjeva new game

12 godina
Obi Wan kaže...
ibme74 kaže...
Obi Wan kaže...
ibme74 kaže...

ako si mislio na to da ti naprave update direktno na tvoj saved game to se nece desit.

svaka promjena database-a zahtjeva new game

Ma ne za save game, za novu igru, skine se XML fajl za editor i kad pokreces novu igru ne uzimas default datebase nego tu skinutu i onda ti budu transferi i sve promjene koje su ucinjene u editoru

11 godina
Football Manager 2014
Ima li velik utjecaj ako ukljucim/iskljucim opciju allow wide players to swap? Igram s dinamom i na bokovima su mi fernandes i soudani, drugi sam u ligi, zaostajem 2 boda za Rijekom ali imam utakmicu manje, doso sam do skupine lige prvaka s Borrusiom,Man.U. i Juventusom i izgubio sve utakmice dosad(ocekivano). Ispricavam se na losem pravopisu, pisem s mobitela.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gallifrey kaže...
Ima li velik utjecaj ako ukljucim/iskljucim opciju allow wide players to swap? Igram s dinamom i na bokovima su mi fernandes i soudani, drugi sam u ligi, zaostajem 2 boda za Rijekom ali imam utakmicu manje, doso sam do skupine lige prvaka s Borrusiom,Man.U. i Juventusom i izgubio sve utakmice dosad(ocekivano). Ispricavam se na losem pravopisu, pisem s mobitela.

to ovisi o vise faktora, narocito u ulozi koju igrac obavlja, da li zna uopce igrat na toj poziciji i da li zna igrat s obje noge ili ne

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice