Tako i ja ne zelim popusiti bananu na ovom accountu... eto, ode 150kn u vjetar...
Ma joj sami smo si krivi...jos je meni bilo cudno kako pise restrikcija a npr za Fifu ne pise....

Sad treba nekako nahebati steam da mi aktivira, ili nuuvem da vrati lovu... jer ih nataknem... skupa sa SEGA.om.
Sad treba nekako nahebati steam da mi aktivira, ili nuuvem da vrati lovu... jer ih nataknem... skupa sa SEGA.om.
Ma mislim da nista od tog svega...ajde bar sam platio paypalom pa mozda vrate ali sigurno postoje neki uvjeti koje smo prihvatili .....sitna slova i to :)

Pa da... ocito su nam negdje metnuli.
Očito niste iz Brazila tako da ne znam tko je kome tu smjestija....oni vama ili vi njima :-)
Očito niste iz Brazila tako da ne znam tko je kome tu smjestija....oni vama ili vi njima :-)
Bravo, da nisi to reko stvarno nebi znao u cemu je problem
uz dužno poštovanje prema nekim preinakama u novoj verziji, s preobrazbom taktičkog dijela sam razočaran.
kao da su ga simplificirali za glupe amerikance ili djecu da se navuku pa da im bude lakše.
to što je sad pojednostavljeno u nekim stvarima, zapravo je uzelo određenu kontrolu u postavkama.
posebno kad igračima želiš dati još određenije pozicioniranje i koliko daleko da izlaze u obrani na igrače, ali ono što se moglo u bobu podesiti.
pa recimo primjer kad hoću da mi target man hold ball, tu mi opciju ne daju. oni su sebi dozvolili da kontroliraju što smiješ i možeš izabrati kod dodavanja zadataka za igrača.
ne znam, tek sam počeo i već mi neke stvari nedostaju, a za ostalo kao transferi i slično još nisam ni vidio.
pa me eto zanima kako iskusniji i taktički zreliji igrači to doživljavaju?
Zapravo uopce nije pojednostavljeno, napravljeno je teze i realnije. Napravljeno je tako kao da ti kazes svakom igracu i ekipi kako da igraju bez da vuces one slajdove. Jel tako da je to realnije ?
definitivno je pojednostavljeno kad ti kao nekom mamlazu govore da dolazi do kolizije ako staviš jedan zadatak pa ne možeš drugi. ali govorim o tome da se izgubila potpuna kontrola na neke postavke. dao sam za primjer samo jednu stvar ali tako je kod ostalih isto. zašto ja ne mogu odlučivati da mi target man (opet samo ogledni primjer) nekad holda loptu a nekad ne? takve sitne postavke mogu odlučiti o ishodu, ali opet pričam o onim igračima koji igraju sa slabijim ekipama gdje je taktika iznimno važna a ne milijuni.
https://www.facebook.com/FM2014HR
Javite se tu u inbox
košta samo 70 kn offline mod...već je par ljudi uzelo i zadovoljni su ako zelite dat cu vam linkove da provjerite...
još jedna stvar koju ne vidim više je save selection opcija (da se snimi prvih jedanaest i rezervni sastav), pa me zanima da li netko zna ako je ima još uvijek i gdje se nalazi sad?
Kupija san drugi cd key na go2areni ,ali sad ga nemogu aktivirat pošto mi izbaci da već posjedujem ovaj proizvod (brazilska resstricted verzija koju nemogu igrat)
kako ovo riješit?
1st impression za fm 2014... noob friendly i captain obvious effect.
što više igram sve više me frustrira ovaj novi fm. pa totalno su taktički zakinuli neke stvari. unjesto da su dodali još opcija i dodatno proširili mogućnosti, oni su to onemogučili i od igre napravili arkadu a ne simulaciju što se mene tiče. pa ne mogu si niti zadnju liniju pomicati da stoje gdje ja točno hoću. niti igračima dati da stišću gdje i koliko hoću. nema brojnih stvari što je prije bilo. pa čak i da su ostavili ovo novo simplton sučeljle, ali da ti nisu uzeli sve one opcije. ne znam, totalno me frustrira i ne mogu igrati kako sam godinama naučio igrati jednu genijalnu simulacijuj. meni nije napeto igrati sa nekim jakim klubom i samo se bazirati na transfere. mislim da ću se morati prebaciti na 2013 opet ako ništa ne poprave.
nakon malo duzeg vremena u fm-u dosta se primijeti nedostatak slidera u igri kako je bilo u predhodnoj igri. ne mogu vjerovat da su odlucili da ce maknit taj feature.
i to i još neke funkcije kod zadataka za igrače, jednostavno su drastično smanjili kontrolu koju smo imali. amerikanizirali, iliti idiotizirali su sve. zna se ona stara, čemu mijenjati ono što valja, samo je trebalo još nadograditi i dodati i više opcija.
Nigdje ne mogu naći opciju "press more" ili neku zamjensku, jel itko zna nešto o tome? Pošto nema slajdera više niti te opcije ne znam kako namjestiti da igrači stišću po cijelom terenu.
Nigdje ne mogu naći opciju "press more" ili neku zamjensku, jel itko zna nešto o tome? Pošto nema slajdera više niti te opcije ne znam kako namjestiti da igrači stišću po cijelom terenu.
Ma sve je sad u instructions......odnosno bivši shoutovi
o tome govorim, pola stvari je nestalo, druge su prebačene u shouts ali nedorečene i nepotpune, bez prave kontrole koliko i zašto. jednom riječju za mene su uništili pravo taktiziranje a samim tim ovo prestaje biti istinska simulacija već samo možda simulacija transfera i razbacivanja lovom. totalno mi je krivo što moram ostati na po nekim stvarima lošijem, ali po taktici boljem fm 2013.
Imam FM2013 i da li, po vasem misljenju (ljudi koji su igrali i imaju igricu, ne zanimaju me misljenja onih koji su vidjeli kod frenda ili citali na netu), vrijedi pljunut jos 50e za fm2014? ili su razlike toliko male, nebitne i mozda cak i nazadne da mogu bez problema samo preskocit ovogodisnje izdanje i skinut player update nekakav za ovu sezonu za fm13?
Imam FM2013 i da li, po vasem misljenju (ljudi koji su igrali i imaju igricu, ne zanimaju me misljenja onih koji su vidjeli kod frenda ili citali na netu), vrijedi pljunut jos 50e za fm2014? ili su razlike toliko male, nebitne i mozda cak i nazadne da mogu bez problema samo preskocit ovogodisnje izdanje i skinut player update nekakav za ovu sezonu za fm13?
pa možeš si skinuti demo i sam vidjeti kolike su razlike. a ja ti mogu samo reči da ako si taktički orijentiran igrač onda je ova igrica promašaj, no ako ti je bitno samo kupovati zvijezde i igrati sa jakim klubovima onda je ovaj manager uglađeniji i ljepši. nažalost, mijenjali su ono što je valjalo umjesto da su samo dodali ovo što je nedostajalo.
ja se osobno nisam nikad navikao na ove shoutove i ono postavljanje igraca po pozicijama, ja sam si i u 2013 prebacivao taktike na strelice...mozda skinem demo pa cemo vidjeti...
a dio razgovor s igracima, novinari i slicno mi je osobno najdosadniji dio igre...
a dio razgovor s igracima, novinari i slicno mi je osobno najdosadniji dio igre...
ali je sastavni dio nogometa, samim tim ako je prava simulacija onda bez toga ne ide, no mogli su i ranije to još bolje učiniti da bude atraktivnije.
ali je sastavni dio nogometa, samim tim ako je prava simulacija onda bez toga ne ide, no mogli su i ranije to još bolje učiniti da bude atraktivnije.
nisam rekao da treba izbaciti, samo da mi je najdosadniji dio. vjerojatno da sam i pravi trener bi slao pomocnike na presice... a sto se tice igre, bar u 2013 pitanja su bila glupa i repetativna
nisam rekao da treba izbaciti, samo da mi je najdosadniji dio. vjerojatno da sam i pravi trener bi slao pomocnike na presice... a sto se tice igre, bar u 2013 pitanja su bila glupa i repetativna
pa je, moglo je to i atraktivnije puno biti, od pitanja do samog vizualnog doživljaja. jer nakon početnih izjava mislim da su svi slali pomoćnike poslije, pa tako i ja.
u novom fm-u nema previse novosti. to su po meni sve price za malu djecu. po meni su vece novine to sto je doslo do sistematskog zatupljivanje nego nekog poboljsanja
match engine je skoro pa u 90% slucajeva osta identican. stare greske nisu popravljene. primjera radi kad igrac ide u kontru u 90% slucajeva trci prema krilu iako ispred njega ima samo jedan ili nijedan igrac. te famozni golovi uz gol-aut liniju koji skoro pa ulaze iz mrtvog kuta.
veliki predzank je stavljen da ucenje nove taktike, sto prije nije bio slucaj, ali i ocekivano je da igraci nece znat sta triba radit ako nisu naucili taktiku. mada je glupo da samo poznavanje taktike ovisi samo o 3 stavke (mentality, fluidity i rasporedu igraca) sta je skroz nelogicno
taktika, kao stavka samo po sebi, je totalno osakacena. istina da su ukljucili nekoliko novih opcija za igrace, ali bez slidera ti ne znas kako te uloge funkcioniraju. ima opis ali ja iz toga ne mogu zakljucit da je njemu tackling stavljen na hard, na koji nacin markira igrace (jel zonski ili man) i masu ostalih stvari. uloge koje se mogu stavit igracima su skroz nepotrebne, jer u vecini slucajeva samo smetaju i ulaze u kontradikciju sa taktikom.
po meni ukljucivanje instrukcija direktno u taktiku nije dobar potez. prvo zato sto su opet individualne same po sebi, jer ne utjecu na poznavanje taktike. igrao ti sa njima ili ne nije bitno. druga stvar koje je losa je njihova primjena. prije se moglo stavit da ti ekipa igra short passing, a ako zatreba tijekom utakmice, zavisno o tome kako se protivnik postavi, moga si staviti shout da se u jednom trenutku igra sa direktnim pasovima, ali bi u nacelu ostalo da ti ekipa igra short passing. jedina je razlika bila ta da je igrac moga uputiti direktan pass jer se u jednom trenutku tvoj igrac otvorio tako da je taj pass mogao primiti. u novom fm-u je totalno jednoumlje. ako stavis short passing nema teorija da ce igrac uputit nekakav drugacija pass osim ako mu to nema u prefered moves. jednom rijecju, nije vise fleksibilno
od malo boljih stvari sta sam vidio treba spomenuti press konferencije. vise u isli na temu mind games, sto mi se svida. sad mogu malo u stilu jose mourinha izvodid razne trikove na presicama. sve ostalo od tzv poboljsanja sta sam vidio je u maniri da ne moras vise kliknut 2 puta misom nego samo jednom.
Meni je apsolutno nevjerovatno koliko se puta ove 3 stvari događaju:
1. obrambeni igači stoje kao ukopani dok protivnički napad ide kraj njih i prolazi ih, dakle apsolutno bez reakcije;
2. nakon kornera, moj igrač prima loptu na 5 metara sam i vraća ju van 16 nekom suigraču;
3. količina promašenih dodavanja na samo 3 metra udaljenosti - i to mislim da promaše igrača za 5 metara na slow tempo....
fakat iritantno....
I još jedna stvar koja se provlači kroz zadnjih nekoliko managera...kad prema tvom igraču ide lopta on NIKAD ne ide na nju nego ju mora čekat, a dotle 4 puta udaljeniji protivnički igrač ju bez problema pokupi.
Meni je apsolutno nevjerovatno koliko se puta ove 3 stvari događaju:
1. obrambeni igači stoje kao ukopani dok protivnički napad ide kraj njih i prolazi ih, dakle apsolutno bez reakcije;
Zato su oni krugovi bolji. Jedan krug prodje pored drugog, a ti si u glavi zamisljas ko zna kakav mu je dribling prodao, ovako kad se vidi 3d samo bezveze stoji i onda izgleda glupo...
Nikad gori FM nisu napravili.Ja ne znam sta ti ljudi rade.Zatim,tolike godine oni rade na FM-u a svake godine skoro isto.Match engine je katastrofa i dalje.Dajem im jedan veliki minus ove godine.Ako ne izbace kakav patch da poprave nedostatke kojih je mnogo a necu ih nabrajat,posto je sve vec receno u prethodnim postovima od mene nece dobiti 50€ za svoj trud i rad koji je ove godine sramotan..