Puno se lakse dise otkad nema ovih finese sranja sa 30m. Igra i dalje ima svoje cancer osobnosti ali je barem postala zabavna jer se sada vidi tko je kako kreativan nadam se da youtuberi i pro igraci nece zasrat trenutnu situaciju i ici traziti sljedeci glitch udarac jer ce onda opet to pocet svi koristiti i onda opet nece biti zabave. Meni je ta fifa 19 bila najzabavnija prvih mjesec dana jer tada nitko nije znao sto je OP a sto ne pa su svi igrali svoj nogomet i sad se igra vratila u taj stadij sto mi se i svidja i nadam se da ce tako i ostati. Nema mi smisla igrati online ako svi igraju isto i svi forsiraju isto onda mi je bolje upaliti career mode i igrati protiv kompa na isto mi dodje jer glavni razlog zasto sam ja 2013 poceo kupovat fifu je taj sto mi je dosadilo igrati protiv kompa koji stalno isto igra htio sam raznovrsnost i razlicitu igru.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo jedna mala digresija... ko nije gubio dane i noci na CM/FM ne zna sta je ovisnost 😁 Pomalo ljudi, nije dobro toliko se pilati.
Preoteti cu temu na jedan post. Odlucio jucer pocistiti komp od svega i svacega, primjetio da imam 800gb videa sto sam snimio, sto slucajno sto namjerno. Reko ajde maknut cu i save-ove, takitak je sve po cloudovima na servisima.
Imao sam otvoren FM12 i dobro da jesam jer je piratski, save nije nigdje nego na kompu a igram ga od kraja 2016. Gledam vrijeme - 52 dana, 20h i nesto minuta.
Da ga jebes, vise srece nego pameti :D
Lik ima 3 icon i ronalda na spicu ludilo odmah sam izasao nemam sta igrati
Lik ima 3 icon i ronalda na spicu ludilo odmah sam izasao nemam sta igrati
Hm.
Takvi nekada i nisu nesto super dobri. Okey ako me frajer razbija u prvom poluvremenu tipa 4-0 onda nema nekog velikog smisla jer sam onda ocigledno losiji ali jednostavno u zadnje vrijeme igram do kraja pa kak proslo da proslo..
No probaj jednom odigrat s takvim likovima i npr ako mu zabijes neka 2-3 gola lik ce rage quitat :)
Lp,
Kakav je grizman?
Konta sam ga ubacit na cam s modricom i rakiticom.
Kakav je grizman?
Konta sam ga ubacit na cam s modricom i rakiticom.
Ja ga imao skroz na početku i bio mi je vrh. Sad ne znam kak je u odnosu na sve ove nove retardirane kartice, ali trebao bi i dalje biti dobar.
Puno se lakse dise otkad nema ovih finese sranja sa 30m. Igra i dalje ima svoje cancer osobnosti ali je barem postala zabavna jer se sada vidi tko je kako kreativan nadam se da youtuberi i pro igraci nece zasrat trenutnu situaciju i ici traziti sljedeci glitch udarac jer ce onda opet to pocet svi koristiti i onda opet nece biti zabave. Meni je ta fifa 19 bila najzabavnija prvih mjesec dana jer tada nitko nije znao sto je OP a sto ne pa su svi igrali svoj nogomet i sad se igra vratila u taj stadij sto mi se i svidja i nadam se da ce tako i ostati. Nema mi smisla igrati online ako svi igraju isto i svi forsiraju isto onda mi je bolje upaliti career mode i igrati protiv kompa na isto mi dodje jer glavni razlog zasto sam ja 2013 poceo kupovat fifu je taj sto mi je dosadilo igrati protiv kompa koji stalno isto igra htio sam raznovrsnost i razlicitu igru.
Iskreno nisam primjetio neku preveliku razliku, danas mi je Griezmann zabio par finese komada bez problema. Ne znam kaj se desava s Rakiticem, lik je ko deda na terenu, jedino ga dobar pas spasava, ali sut mu je postao koma. Spor je, premalo agresivan, najvise pada na pod od cijele ekipe. Ne znam koja je razlika izmedju njega i neke kartice koja ima npr. ocjenu 60.
Jesi sad bubnuo i ostao ziv. :D
Di ti vidis kreativnost u ovom gameplayu? :D Forsiranje fliper igre iltiga "sve s prve" dok ne izgubi loptu po meni bas i nije kreativno. Ili drop back obrana i branjenje s cdm-om, ne vidim ni tu nista kreativno. Forsiranje ubacaja u kojem imas tri moguca ishoda koji ovise o tome kak te igra pomazi, po meni cekanje da branic odluci visoku loptu ispucavat prsima nije kreativno. :D
A ovo da svi igraju isto to mi je presmijesno :D Ti nisi ni jednu utakmicu odigrao "istu" svaki igrac ima neku svoju filozofiju ili trik. E sad dal je necija filozofija losija ili manje ucinkovitija od tvoje onda ces pobjedit ili obrnuto. Svi igraju isto, mozda protiv tebe jesu i gubio si na isti nacin, jer je svaka osoba koja te pobjedila vidjela di si najslabiji i to koriste protiv tebe. :D Al vjeruj mi ako su to bili finesi s "30m", iako ja vjerujem da je to bilo na maksimalno 18-20m(a budimo realni igraci poput KDB-a, mesija i neymara bi redovito zabivali s 20m ako im neko dozvoli sut), onda te mucila drop back obrana i to da kad je neko pogodio zeleno na sutu AI nije stigao blokirati. :D
Nakon ovog patcha ja bih rekao, nije govno nego je drek. Iz godine u godinu oni ne mogu pronaći pravi balans u igri već idu iz jedne krajnosti u drugu?
Di ti vidis kreativnost u ovom gameplayu? :D Forsiranje fliper igre iltiga "sve s prve" dok ne izgubi loptu po meni bas i nije kreativno. Ili drop back obrana i branjenje s cdm-om, ne vidim ni tu nista kreativno. Forsiranje ubacaja u kojem imas tri moguca ishoda koji ovise o tome kak te igra pomazi, po meni cekanje da branic odluci visoku loptu ispucavat prsima nije kreativno. :D
Pa ne igraju baš svi na način koji opisuješ.
Jest da velika većina pokušava forsirati gličeve jer ne znaju bolje, ali ima igrača s kojima se može odigrati jako lijepa partija unatoč manama ove igre i poznatim gličevima.
Primjetio sam da velika većina igrača kojima piše da su igru kupili 2018/19. je upravo takva kakvu opisuješ, ali igrači koji igraju FIFU u zadnjih nekoliko godina igraju malo normalnije, čast iznimkama.
Jbga, ti igrači su prošli različite faze ove igre i naučili su igrati na neki svoj način i ovi novi gličevi ih ili ne zanimaju ili ih ne žele zloupotrebljavati.
Recimo, ja sam finess vrlo rijetko koristio u ovoj FIFI, još rjeđe sam pimplao s loptom oko šesnaesterca - igram kao što sam uvijek igrao - brzi napadi gdje pokušavam izigrati protivničku obranu i iz čim veće blizine/bolje šanse pucati na gol.
Zbog toga sam bio nerijetko kažnjavan jer ova igra ne voli kad Ronaldo puca s 10m nego više voli iz okreta kad opali sa 25m, ali ja sam uporan bio i ostao i dalje ću gurati Ronaldu loptu na penal prije nego li pucati "iz bolje šanse" s 25m.
Možda je to i razlog zbog kojeg sam ovu vikend ligu stigao do golda, a ne ono što si pisao da sam gurnuo obranu u krilo golmanu - btw nikakve postavke nisam dirao osim da napadaju 5 sekundi kad izgube loptu i stavio da su u napadu širi, a u obrani gušći, ali ih nisam micao sa linije nazad - i te postavke mi stoje od 10. mjeseca prošle godine.
A sa CDM-om sam se branio i u prošlim FIFAMA - nikad se drugačije nije ni branilo u FIFI koliko se sjećam??!!
Osim ako netko s posebnim potrebama nije uzeo CB-a i trčao po centru u nadi da će presijeći loptu protivniku - ja na takve još nisam naišao - nažalost.
Ukratko, pišeš gluposti, a smeta me i to što kao kroz šalu usput i vrijeđaš.
Idem bzv opalit finese sa 25m od gola da vidim kak je patchirano i zabijem. Sane na lijevoj strani puca malo iz kosa sa lijevom nogom finese i lopta se spusti u raslje
Nakon ovog patcha ja bih rekao, nije govno nego je drek. Iz godine u godinu oni ne mogu pronaći pravi balans u igri već idu iz jedne krajnosti u drugu?
Mogu ali ne žele iz nekog nama nepoznatog razloga.
Ova FIFA bi bila jedna od boljih da potpuno maknu presing iz igre i da AI smanje za pola.
Finess su valjda sad riješili, ali taj jebeni presing je još uvijek veliki problem ove igre.
Mada, meni u zadnje vrijeme nije više ugodno igrati što se laga tiče.
Vikend liga mi je radila dobro, to ne mogu reći, ali Rivals je totalni užas.
Ne znam jesu li opet stavili matchmaking ili su servere preselili u pizdu materinu, ali jako rijetko u zadnje vrijeme igram partije bez laga i sranja.
Idem bzv opalit finese sa 25m od gola da vidim kak je patchirano i zabijem. Sane na lijevoj strani puca malo iz kosa sa lijevom nogom finese i lopta se spusti u raslje
Sa kim?
Nije da ne bude moguce zabit finess, nego ne postoji vise first time finess 360 ultra super bend udarac. U tom je glitch bio... Pa ni prosle godine finess nije bio OP pa sam ja sa TOTS David Silva trpi nemilo sa njegovom lijevom nogom.

Mogu ali ne žele iz nekog nama nepoznatog razloga.
Ova FIFA bi bila jedna od boljih da potpuno maknu presing iz igre i da AI smanje za pola.
Finess su valjda sad riješili, ali taj jebeni presing je još uvijek veliki problem ove igre.
Mada, meni u zadnje vrijeme nije više ugodno igrati što se laga tiče.
Vikend liga mi je radila dobro, to ne mogu reći, ali Rivals je totalni užas.
Ne znam jesu li opet stavili matchmaking ili su servere preselili u pizdu materinu, ali jako rijetko u zadnje vrijeme igram partije bez laga i sranja.
Kako su finess riješili? Tako da izigram obranu i igrač mi se nađe na nekih 7/8 metara od gola i što ću nego lijepo tehnički puknuti i golman ne da brani nego uhvati loptu? Ne želim nabijati kada sam ispred gola no izgleda da je to sada jedina opcija a meni to nema smisla. Danas sam više golova zabio glavom nego do sada. Veći mi je zicer baciti loptu u bunar na peterac i eto gola nego proigrati Hazarda na penal od kuda ili mu netko uleti u udarac ili golman čudesno brani. S druge strane golman opet pljuga gol gotovo s korner linije. To je ono o čemu pričam. Ne mogu postići jebeni balans. Odu u jednu krajnost. Nemam ništa protiv, ako se lik namjesti i lijepo opizdi s dvadesetak metara s igračem koji ima long shots 85 i zabije. To je ok ali ne svaki put iz svake stuacije. Isto tako nije mi normalno da Hazard koji je vrhunski tehničar odjednom ne može zabiti finessom iz 16m jer odjednom lopte idu isključivo u ruke golmanu ili u stativu. Kaj me sada tjeraju da samo centriram jer je valjda logičnije tako zabiti nego iz zicera. Ok, možda treba malo privikavanja. Govorim koz prizmu tri tekme. No vidim da će Ibro biti bog šesnajsterca. Što se laga tiče i mene je počeo jebati. Nisam do sada imao toliko problema ali unazad mjeseca dana i ja ga primjećujem. Ništa, vježbaj pizda ti materina, što kaže onaj penzić.
Kako su finess riješili?
Mislio sam na to da ga sad ne zloupotrebljavaju kao do sad.
Prije su se samo naštimavali na taj jebeni finess, a sad kao pokušavaju igrati.
Ovo što pišeš za za Hazarda... ja jučer isti slučaj s Ronaldom... dodam mu na nekih 10m je bio i sam pred golmanom... i ja kao idem finess da ne napucavam, da budem siguran da ću zabit i Ronaldo pored gola :)
Volim jebenog Ronalda i neću ga prodati, ali toliko mi je krvi ta kartica popila da to nije normalno.
Ustvari, nije jadan Ronaldo kriv, nego jebeni EA što ga prca :P
Ovo za lag... meni je ova FIFA draga upravo zbog toga što su preselili online na servere.
Prije mi je bilo mučno igrati svaku jebenu partiju uz lag i trzanje.
U FIFI 17 sam dobivao samo Poljake koji su lagirali za popizdit... u FIFI 18 Talijane i Mađare - isti kurac - non stop lag sam imao s njima.
Sad je makar rijetko taj jebeni lag pa je lakše igrat ako ništa, ali u zadnje vrijeme se pojačao pa me to počelo zabrinjavat.
Jer ako budem igrao protiv laga, EA-a i protivnika onda ova igra više neće imati smisla.
Driven shot momci. Samo l1 + R1 i ide ko beba. Ako hoces driven finess, drzis prvo R1 pa onda samo dodas l1 nakon punjenja udarca.
Vidim da po youtubu to lijepe koda je ne znam kakvo otkriće, a u 16m je jedino to efektivno. Kaj i ima smisla.

Pa ne igraju baš svi na način koji opisuješ.
Jest da velika većina pokušava forsirati gličeve jer ne znaju bolje, ali ima igrača s kojima se može odigrati jako lijepa partija unatoč manama ove igre i poznatim gličevima.
Primjetio sam da velika većina igrača kojima piše da su igru kupili 2018/19. je upravo takva kakvu opisuješ, ali igrači koji igraju FIFU u zadnjih nekoliko godina igraju malo normalnije, čast iznimkama.
Jbga, ti igrači su prošli različite faze ove igre i naučili su igrati na neki svoj način i ovi novi gličevi ih ili ne zanimaju ili ih ne žele zloupotrebljavati.
Recimo, ja sam finess vrlo rijetko koristio u ovoj FIFI, još rjeđe sam pimplao s loptom oko šesnaesterca - igram kao što sam uvijek igrao - brzi napadi gdje pokušavam izigrati protivničku obranu i iz čim veće blizine/bolje šanse pucati na gol.
Zbog toga sam bio nerijetko kažnjavan jer ova igra ne voli kad Ronaldo puca s 10m nego više voli iz okreta kad opali sa 25m, ali ja sam uporan bio i ostao i dalje ću gurati Ronaldu loptu na penal prije nego li pucati "iz bolje šanse" s 25m.
Možda je to i razlog zbog kojeg sam ovu vikend ligu stigao do golda, a ne ono što si pisao da sam gurnuo obranu u krilo golmanu - btw nikakve postavke nisam dirao osim da napadaju 5 sekundi kad izgube loptu i stavio da su u napadu širi, a u obrani gušći, ali ih nisam micao sa linije nazad - i te postavke mi stoje od 10. mjeseca prošle godine.
A sa CDM-om sam se branio i u prošlim FIFAMA - nikad se drugačije nije ni branilo u FIFI koliko se sjećam??!!
Osim ako netko s posebnim potrebama nije uzeo CB-a i trčao po centru u nadi da će presijeći loptu protivniku - ja na takve još nisam naišao - nažalost.
Ukratko, pišeš gluposti, a smeta me i to što kao kroz šalu usput i vrijeđaš.
Evo ja sam prvi fut igrao na fifi 17, a isto tako sam koristio timed finese svaki put kad bi se pojavila prilika samo zato jer sam mogao i jer mi je igra to dopustala. E i taj finese je cinio razliku u rezultatu. A sad kako? Ako je neko igrao duboku obranu i trcao s srenjacima ja sam svaki njegov izlet u prazno kaznio timed finese shutom KDB-a ili IF lacazeta i to samo zato jer da sam trazio napadaca koji je u 16m slobodan i da sam mu dodao bilo kakvu loptu bila bi tri scenarija. Najbolji first time shut i gol, i dva losija. Pvi da mi AI dotrci i presretne loptu ili zblokira i drugi da me AI izbicuje i povuce loptu u kontru dok se moj napadac bori za zivot u 16. E i kad bi ta ista osoba primila dva finese gola i nakon tog razmisljala svojom glavom a ne da ga igra krade i ostale koještarije, tad bi usljedio start i promjena taktike u bilo kojem smislu, dal ce mjenjat custom tactics ili formaciju. E i nakon tog bi dobra vecina igraca prestala s CDM obranom i tad vise prilike za finese nebi bilo, ali bi pocela normalna utakmica u kojoj se moze kreirati napad jer te ne ganja Gabrijel Jesus po obrani nego se pokusava presjeci lopta i pokriti prazni prostor.
E sad nakon tog patcha trebala mi je cijela WL koju sam btw sjebo svojim ne snalazenjem u igri jer se nisam mogao prilagoditi na vrijeme ovoj "novoj" fifi, e sad sam ja stavio mucku duboku obranu i popeo se diviziju vise bez poraza. Znaci poceo sam i ja trcat s srednjacima ko lud jer mi se cisto da oprostis, jebe ko ce i koje boje pucati svaki udarac koji je iza 16m jer je to cista lutrija od sad pa nadalje.
I pitanje je zasto meni ne odgovara ovaj novi nacin ili gameplay kako oces ako pobjedujem. Zato jer ne zelim jokejat na sredini ruba 16m i gledat kako moj AI zrcali svaki pokret kojeg ovaj po krilu radi, jer ja osobno to smatram vrlo dosadnim, a i na kraju krajeva na samoj margini interaktivnog gameplaya. Vidim po sebi da mi nakon utakmice ili dvje dosadi igranje, a prije sam mogao kad bi imao vremena bez problema naredat i 10 tekmi za redom.
Na kraju krajeva, igra vise ne trazi od tebe promjenu taktike jer nema adekvatne kazne za duboku obranu i kempanje i ako se dva takva igraca nađu onda se golovi postizu nakon odbijanca ili glitcheva u obranu. Odigrao sam vise od jedne takve utakmice tako da znam o cemu pricam.
I eto ja sam branio svaku fifu do sad s branicima i nikad nisam ispod gold zavrsio u ni jednoj WL koju sam stigao odigrati do kraja(a ovo mi je prva fifa u kojoj imam momcad koja izgleda ko da sam je uzeo na kredit), a nisam ko sto ti velis trcao po centru nego sam napadao igraca, presjecao lopre ili pokrivao prostor s CB-om na distanci do 18m.
Evo ja se ti ispricavam sto su te moje gluposti uvrijedile, nije mi bila namjera nikoga uvrijediti nego cisto realno prokomentirati ovu, pa cak mislim da se moze reci novu igru. :)
Ovu igru pravi gomila idiota pa me i ne cude ovakve promene. Odigrao 3 meca primao samo golove glavom a u sesnaestercu imam VVD i Campbella. Golove su mi davali i Torreira i Messi i Mahrez glavom. Problem ove igre su youtuberi koji ce, sta god da EA promeni, da nalaze nacin da uticu negativno na igrace. Evo kao ova debilcina Krasi. Covek 3 meseca kuka kako je finesse jedini nacin da se postigne pogodak, a onda u videu u kome prica o patchu govori kako mora intenzivnije da igra kako bi usavrsio neki nacin za postizanje golova i napravio tutorial. I onda mene cudi sto mi dvanaestogodisnjaci protiv kojih verovatno igram u 1 na 1 situaciji idu na bok kako bi centrirali.
Odigrao opet nakon 1tj pauze 3 tekme. Igram prvu prvi napad namjestim savrseno kroosa pogodim zeleno finesa i precka. Reko ajd popravili su to kasnije meni lik zabije sa 20m sa rakiticem reko neces ubacim ibru na cam znaci prvi napad opet finesa ovaj put ibro 30m i gol. Nakon kick offa uzmem loptu nabac lbro skaricama zakuca lik odmah quita... Nakon toga opet pobjeda iako lik igra ko zmaj. 3. Izgubio modric i krooa zaboravili kako se dodaje. Lik mi preskaca sa messijem ucl hummelsa klasika sranja... Bas steta sto taj AI ne fixaju da je neutralan jos bi covjek i igrao ovako nemam zivaca odnosno taman 2 3 tjedno da posto sam kupio igru da ne propadne...

Evo ja sam prvi fut igrao na fifi 17, a isto tako sam koristio timed finese svaki put kad bi se pojavila prilika samo zato jer sam mogao i jer mi je igra to dopustala.
Dakle, ti igraš igru i u potpunosti koristiš sve moguće gličeve i exploite samo da pobijediš i onda kukaš ovdje na forumu kako ti je igra glupa i dosadna jer svi igraju na gličeve i abjuzanje.
Koji kurac???!!!!!
Ovo što pišeš da se braniš s braničima... ne znam dal da se smijem ili plačem??
Pa svaka obrana kreće od napadača, pa kad ti prođe napadače prelaziš na veznjake iliti CDM, a kad i tu popušiš, onda kao zadnju opciju vučeš centralne braniče.
Baš bih volio vidjeti kako to izgleda kad povučeš CB-a na centar i njime se braniš?
Aj snimi 5 minuta video jedan pa nam pokaži da naučimo.
Nemoj da snima video, on igra od 2017!! Zasto mu ne vjerujes!! ukurac.
Evo ja sam prvi fut igrao na fifi 17, a isto tako sam koristio timed finese svaki put kad bi se pojavila prilika samo zato jer sam mogao i jer mi je igra to dopustala.
Dakle, ti igraš igru i u potpunosti koristiš sve moguće gličeve i exploite samo da pobijediš i onda kukaš ovdje na forumu kako ti je igra glupa i dosadna jer svi igraju na gličeve i abjuzanje.
Koji kurac???!!!!!
Ovo što pišeš da se braniš s braničima... ne znam dal da se smijem ili plačem??
Pa svaka obrana kreće od napadača, pa kad ti prođe napadače prelaziš na veznjake iliti CDM, a kad i tu popušiš, onda kao zadnju opciju vučeš centralne braniče.
Baš bih volio vidjeti kako to izgleda kad povučeš CB-a na centar i njime se braniš?
Eto jesam koristio protiv takvih ko ti koji ne zele ili nemogu pogodit zeleni timed finishing, vjerujem ja tebi da ne zelis. :) I onda se jos vrijedas kad ti neko kaze da stajanje s CDM-om, nije igranje obrane nego ubiti koristenje svake moguce pomoci od AI. Mozes se ti smijat ili plakat al prije procitaj sve onda sipaj drvlje i kamenje, napisao sam da se branim s branicima do 18m a centar je dosta dalje od tog. ;) rekao sam da je igra dosadna ne zbog glitcheva nego zato jer nakon ukidanja finessa velika vecina igraca kempa s srednjiakom na rubu 16, iza njega 4 branica i ostatak bezglavo trci za igracem s loptom. Eto to je tvoja filozofija fife, e i to je mene jebalo tih 20 utakmica sto sam odigrao u WL sve dok nisam nasao novu caku i sad takve vrsne takticare razvucem bez problema, i onda se idem kockat 1na1.
Smjesno mi je kad imam 15 razigranih izglednih sansi od kojih mi neke iza leđa AI trkne loptu jer eto on je s svojih 75 pace + shadow i 4 metra u zaostatku brzi od aubame ili bilo kakvog aviona na mlazni pogon, ili golman obrani udarac u 6 m 1na1 namjerno ili slucajno svejedno. I onda se mi stvore te bezvezne sanse u kojima lopta prođe jer je njegov igrac propusti kroz noge i na taj nacin se odlucuje tekma. Pa na kraju ubiti nisi ti pobjedio nego je on uglavnom izgubio.
I jos mi nije jasno zasto bi udarac sa KDB-om sa 18m kad su svi komprimirani u 16m bio bilo kakvo abusanje igre i glitcheva, po meni je pucanje sa 18m s igracem koji ima long shoots iznad 85 cisto stvar logike i zdravog razuma koja me je vise nego dovoljno puta nagradila.
Rado bi al ne mogu paralelno vrtit YT i fifu pa nit ne razmisljam o snimanju da nesto ne zapalim. :)
Smij se ti ili placi al, napisat cu ti ovo makar se uvrijedio do neba i natrag. Vec sljedecu wl ce svi skuziti koncept i opet ces biti natrag u silveru i "kukat" kako svi koriste nove glitcheve, a kako ih ti ne zelis koristit. Lijep pozdrav.
Ova fifa zahtjeva totalni rework svakog segmenta, a to se neće desit. Svako je prije patcha znao da je timed finess najveći kancer igre i nešto što je bilo nerealno koliko je bio visok conversation rate iz takvih šuteva. Ljudi su shvatili vremenom da im formacija bez krila, drop back taktika i odabir što tjesnije postavljenje odbrane daje najveći uspjeh u sprečavanjau timed finess-a. Nije bez razloga 4-2-2-2 ili 4-2-3-1 sa 3 CAM-a bila toliko popularna. Odabirom takve taktike prolazak kroz drvored do tog željenog timed finessa sa nekih 16-25 metara je postajao izazov za protivnika sa ovim AI assistom. E sad na scenu stupa patch koji mijenja uspjeh timed finessa, koliko god da je nerfano, nerfano je dovoljno da nema isti uspjeh kao što je imalo. Kao posljedica toga onaj ko brzo shvati i prilagodi se kreće forsirat formacije sa krilima. Razlog ? Pa timed finess više nije onaj stari, zašto probijat formacije bez krila sa drop back taktikom i usko postavljenom odbranom, kad sad bolji conversation rate postaje centaršut na Ibru i slične igrače, a ukoliko i prebaciš na drugu stativu tvoje krilo to stiže i češće dobija skok i zabija gol. Oni koji još uvijek žive u prepatched fifi će najviše da ispaštaju. Suština je da ovaj patch nije ništa revolucionarno donio, nije riješio hrpu stvari od AI assista pa do niza drugih stvari, već je uradio jedno, a to je da igrač sa već jednog jednodimenzijalnog načina igre pređe na drugi, isto tako jednodimenzionalni način igre.
Prva tekma i sve mi je jasno kud ovo sve vodi. Drop back, narrow formation i amigo moj radi paseve duple, troduple, overhead kurac proci neces, a ono kaj prode ces bit satran. Finess ne funkcionira, probo sam, dobro, odradeno. Ovo ostalo je ruglo. Tekma je zavrsila 0-0 jer se ja znam branit od njegovih kontri a on samo stoji i naganja igrace. Genijalno.

Pa pisao sam to i prije peča... nije problem finess uopće bio, ustvari bio je, ali ne najveći problem ove igre.
Najveći problem ove igre je jebeni presing i jebeni AI - kad to dvoje staviš u kombinaciju igra igra za tebe.
Pa 100 puta sam igrao protiv igrača koji imaju namješteno da me jedan njihov igrač uvijek prati.
On dotle češka jaja i namiješta CDM-a da mi presiječe eventualno dodavanje.
Prvo što je potrebno da bi se ova igra popravila je potpuno isključiti presing ili da ovi što koriste presing imaju staminu samo 45 minuta.
Sljedeće poluvrijeme 0 stamine pa se jebi i neka ti igrači hodaju po terenu umjesto da trče.
I naravno, smanjiti AI asistenciju na pola... doduše, oni su već smanjivali AI s jednim od pečeva - sjetite se kako je tad igra radila, svaki pas, svaki udarac je AI blokirao, ako ne nogom, onda guzicom.
Što se mene tiče, mogu vratiti finess, ali ovo dvoje treba korigirati i to jako.
BTW
Mislim da ću si složiti Nestu?!
Samo ću pričekati review koji prije ili ako netko od vas složi bih molio da javi dojmove.
Sad sam procitao na jednom forumu da je navodno Belgija zabranila EA-u prodaju fifa pointsa u toj zemlji.
Ako dodje do slicnih mjera i u ostalim zemljama, ovi grabezljivci iz EA mogli bi se dobro zapitati.

Ne da trebaju samo smanjiti AI vec trebaju povecati manual znaci kad napravis tackle i presjeces loptu da lopta ne prodje tebi kroz noge ili se odbije lopta nazad protivniku i treba povecat sanse za zabiti 1na1 ali kao sto je kolega gore rekao igra treba potpuni rework jer sto god da se dira ne moze se izbalansirati kratko receno igra je smece
Sa kim?
Nije da ne bude moguce zabit finess, nego ne postoji vise first time finess 360 ultra super bend udarac. U tom je glitch bio... Pa ni prosle godine finess nije bio OP pa sam ja sa TOTS David Silva trpi nemilo sa njegovom lijevom nogom.
Sa Saneom.
Pocele su me danas nakon nekog vremena jebat druge (iste) stvari. Opet igraci ko tankeri, dodavanje sacuvaj boze, "namjerno" usporavanje igraca, primanje lopte zna bit gore nego u 3.zupanijskoj, o prebacivanju da ne govorim.
Zasto igra mora biti jedan tjedan ok, igriva i zabavna, a drugi tjedan te jebat u glavu?
Isto tako sam primjetio da golmani primaju na prvu stativu, danas su silovali pokusavanjem zabijanja na prvu, ali golman je ili obranio ili su fulali gol. Tu mislim na golove iz teskih pozicija koji su prije bili cesci.