EA mora shvatit da se moraju prestat uplitat u igru i pustit igrace da igraju igricu a ne da ona igra njih. Da bolji igraci pobijede losije igrace a ne obratno.
Imam dva svježa slučaja baš o ovome što pišeš.
Slučaj prvi:
- igram za Pirla online snigle match (BTW Pirlo je zakurac i odmah sam ga utopio u xmas Naingolana koji je zvjer) i treba mi još jedan lob da završim zadatak.
Lik protiv je nazvao ekipu "play for Pirlo" i skužim odmah na početku da mi pušta.
Ja prihvatim njegovu ponudu i lagano si izradim akciju i odmah ubacim lob i zabijem gol.
Reko, hvala ti, ajmo sad tebe riješit.
Tu počinje komedija... ispočetka nisam ništa dirao, pustio sam kontroler i čekao da lik sam složi akciju, ali kurac - em lik ne zna, em ovi moji panjevi igraju sami maltene kao kad igraš protiv PC-a na legendary.
Jebeni David Luiz trči k'o blesav i sam oduzima lopte.
Uzmem Davida i odvedem ga na centar da lik može složit akciju, ali tu upada jebeni Mustafi i isto radi kao David.
Lik ne može složit akciju, a ja ne znam kako da obuzdam svoje mangupe da ne igraju.
Onda sam stavio naredbu sve u napad i sa golmanom sam mu izlazio na 30m i tu mu stanem i pustim mu da mi uzme loptu i jedva je lik složio par akcija i zabio par golova - nadam se da je uspio riješit zadatak.
Slučaj drugi:
- 4. divizija, trebam pobjedu da ostanem u njoj i još 5 utakmica do kraja.
Pogađate, ispao sam u 5. diviziju na kraju.
Dvije sam quitao odmah kad bih prvi gol dobio jer sam vidio kamo to vodi, a ostale 3 sam igrao i trudio se, al zakurac.
U sve tri sam vodio, u jednoj 3-0, a u dvije 2-0 i jednu sam izgubio, a dvije remizirao.
Posebno je dojmljiva ova gdje sam vodio 3-0.
Golove sam mu zabio u 5, 7 i 13 minuti i tada su moji prestali igrat, a njegovi, s golmanom na čelu popizdili.
Lik blage veze nema o igri, a zabije mi prvi gol tako da sam ga stisnuo kod kornera i nije imao što napraviti i nekako centrira u 16m.
Kad je nabacivao u mom šesnaestercu nije bilo nikoga od njegovih, ali odnekud iskače Delofeu i zabija glavom preko Manolasa i Chielinija.
Valjda je i njih iznenadio taj miš pa ga nisu stigli blokirat - nemam pojma?!
Igra do kraja utakmice je izgledala ovako: ja slažem akciju za akcijom, a njegov golman brani mrtvace ili moji promašuju nepromašivo, a protivnik pokušava nešto iz kontri i naravno da će iz toga nešto ušićarit i na kraju mi zabije još 2 komada i završi 3-3.
Stvarno mi nije jasno zašto EA to radi?!
Pogotovo što imamo divizije i po tome bi svaki igrač mogao igrati sa protivnikom koji mu je al pari.
Neka pobijedi bolji igrač ili eventualno sretniji ponekad, a ne ovo što se sad događa i što je ponekad više nego očito da igra gura jednog od igrača.
Iz iskustva točno mogu predvidjeti kad će me igra počet jebat i onda mi to ponekad bude smiješno.
Više mi se ne igra takva igra koju je postavio EA pa onda odquitam tih par mečeva koje bih ionako popušio, padnem u nižu diviziju i lagano udaram.
Prije sam se trudio i gubio živce, lomio sve oko sebe kao što upravo moj mali radi u sobi, ali više ne - lagano quit i odjebite.
Spreman sam quitati do 10. divizije ako treba da odigram utakmicu bez nervoze - uopće me ne jebe omjer pobjeda i poraza jer nema smisla gubiti živce zbog igre na koju si unaprijed osuđen da izgubiš.
SB također igram lagano tek toliko da dođem do 22.000 bodova koliko je potrebno za gold 2.
I, vrlo zanimljivo, otkad igram na gold 2, dobivam bolje nagrade.
Npr. ter Stegen je iz paketa koji sam dobio od SB-a.