Kad će fut biti u funkciji? Da vidimo i to čudo..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Maintance produžen za 1h, dakle serveri se otvaraju u 23:30.
(Btw meni na originu vec 2h stoji finalizing update)
Price range za non-rare bronze contracte je 350-600. R.I.P. fifa
Price range... i onda ostave reatrdirane iznose od 500k pa na vise.
Trebali bi stavit da igrac ne moze vrijedi vise od 150-200k... sta je realno moguce nekim ''grindom'' skupit kroz igranje... Ajde, barem nesto rade... ali i dalje ne smisla.
Dobro, i koja je sada razlika za prosjećnog igrača košta li messi 4 milje ili 8 milja? Prije svega ako žele stabilizirati market i cijene, moraju potpuno isključiti preprodaju coinsa preko neta. ljudi su izgubili osjećaj za vrijednost kada za 10 eura kupe 4 milje coinsa. To je problem a ne koliko košta messi jer kad ne budeš mogao kupiti za 10 eura 4 milje coinsa niti messi neće koštati 8 milja coinsa. Vrlo jednostavno...
No ako im je to problem ima lakše rješenje. Stave gornju granicu od recimo 100k za igrača pa kupovina coinsa dolazi u pitanje jer što će ti 10 milja coinsa kad za milju kupiš sve kaj ti treba a realno kroz neki period svi možemo doći do mjilje kroz igranje i sitnu trgovinu na marketu.. u ovom trenutku upitno je koliko je pošteno nekome preko noći srezati vrijednost igrača koje je još jučer skupo platio. Na početku sezone obećavali su med i mlijeko a dobili smo nikad goru i nepošteniju igru. Sada kad su izgubili kontrolu nad igrom idu linijom manjeg otpora i rade nova shranja..
Ono sto treba srezati je in-game prodavace, likove koji kupe 30 kartica nekog igraca i diktiraju cijene na marketu. Npr ograniciti, lupam, da mozes max 3 iste kartice imati.
Price range... i onda ostave reatrdirane iznose od 500k pa na vise.
Trebali bi stavit da igrac ne moze vrijedi vise od 150-200k... sta je realno moguce nekim ''grindom'' skupit kroz igranje... Ajde, barem nesto rade... ali i dalje ne smisla.
Dobro, i koja je sada razlika za prosjećnog igrača košta li messi 4 milje ili 8 milja? Prije svega ako žele stabilizirati market i cijene, moraju potpuno isključiti preprodaju coinsa preko neta. ljudi su izgubili osjećaj za vrijednost kada za 10 eura kupe 4 milje coinsa. To je problem a ne koliko košta messi jer kad ne budeš mogao kupiti za 10 eura 4 milje coinsa niti messi neće koštati 8 milja coinsa. Vrlo jednostavno...
No ako im je to problem ima lakše rješenje. Stave gornju granicu od recimo 100k za igrača pa kupovina coinsa dolazi u pitanje jer što će ti 10 milja coinsa kad za milju kupiš sve kaj ti treba a realno kroz neki period svi možemo doći do mjilje kroz igranje i sitnu trgovinu na marketu.. u ovom trenutku upitno je koliko je pošteno nekome preko noći srezati vrijednost igrača koje je još jučer skupo platio. Na početku sezone obećavali su med i mlijeko a dobili smo nikad goru i nepošteniju igru. Sada kad su izgubili kontrolu nad igrom idu linijom manjeg otpora i rade nova shranja..
Jasno ti je da se ovim postupkom kupovanje coinsa baca u zaborav i da postaju nebitni ?? Da je gornja granica 100k za najskupljeg igraca onda ti coin selleri ne trebaju a kupiti coinse nema smisla, jer bi znacilo da moras prodati puno igraca coin seller stranicama sta bi EA lako skuzio i bano igraca.
Ovo sta rade je dobro, samo su trebali puno agresivnije nastupit prema tome. Totalno unistit cijene igraca, tako da se totalno unisti svrha postojanja coin sellera. Jer oni kao firma ne mogu nista protiv stranica koje prodaju coinse. Mucni glavom pa ces shvatit da dobro pricam.
Sta ce mi coin selleri ako sa 5 osvojenih DIV 1 imam Messia ili Ronalda...
Ono sto treba srezati je in-game prodavace, likove koji kupe 30 kartica nekog igraca i diktiraju cijene na marketu. Npr ograniciti, lupam, da mozes max 3 iste kartice imati.
Trade-anje je pošten način zarađivanja u fifi, tako da to nema smisla.
No EA je toliko glupav da zbog coin sellera i coin buyera ispaštamo mi, nedužni ljudi, koji igramo na pošten način. A u tome je EA najviše sam kriv, kada 12000 fifa poinsta za otvaranje packova košta kao 2 fifa igrice. Je*o ih otac pohlepni. Prelazim na PES.
No EA je toliko glupav da zbog coin sellera i coin buyera ispaštamo mi, nedužni ljudi, koji igramo na pošten način. A u tome je EA najviše sam kriv, kada 12000 fifa poinsta za otvaranje packova košta kao 2 fifa igrice. Je*o ih otac pohlepni. Prelazim na PES.
Zar mislis da je u Pesu sve bajno i krasno?
Kontrole kasne,matchmaking je sranje,licence 0,svi imaju jake igrace,agenti su iskriptani..Jedino je community dobar zbog tih peceva iako moddingway je Meni bolji od bilokojeg pesovog peca..Ja sam 0restao igrati online i sad nekad razbacim offline..

PES :D e, tamo je tek show program...
Problem je sta ljudi gledaju FIFAu samo kroz FUT, dok ostali modovi ostaju u zaboravu.
Sime pogledaj post izbad.

Jasno ti je da se ovim postupkom kupovanje coinsa baca u zaborav i da postaju nebitni ?? Da je gornja granica 100k za najskupljeg igraca onda ti coin selleri ne trebaju a kupiti coinse nema smisla, jer bi znacilo da moras prodati puno igraca coin seller stranicama sta bi EA lako skuzio i bano igraca.
A jesam ja nešto drukčije rekao? Ako je problem zaustaviti internet prodaju onda limitiraš cijenu igrača. Napravili su ovo drugo. Uzeli su prosjećne cijene igrača na tržištu i tako ih ograničili. Sada mi sif silva vrijedi 480k a ibro 1.1 milju coinsa a sif costa 2.9 milje coinsa. a na sif hummelsu sam spljugao oko dvije milje jer je sad ograničen na milju coinsa. Uglavnom u pola igre su se sjetili na restrikcije i sjebali pola igrača.
Koji je problem bio da ovo naprave u 9 mjesecu i sve pet. Gledam market je pao tj. prepolovio se. Na PS4 od 2 milje aukcije sad ih je 900k. Nekih igrača niti nema na marketu. Naravno, tko će dati ronalda za milju kad ga je platio 14 milja.
Naravno da je ovo bolje, samo ne u pola igre. Vidjelo se još u 9 mjesecu kamo to sve ide iako su sipali bombone. Trebalo im je 6 mjeseci pa da se pokrenu..
A pokrenuli su se iz samo jednog razloga. Slom prodaje pointsa. Koja budala će kupiti skupe pointse kad može do super jeftinih coinsa. Znači, okidač je bio pad prihoda a ne briga za nas igrače..
Nemaju svi vrrmena drkat po marketu i trosit vrijeme. Neki bi barem jednom htjeli ronalda, messia itd... ali da dode do njih igrom... a cim je cijena 500k+ nikad nece doc do njega.
Zivjet na marketu i preprodavat nema bas svima smisla. Od kad igram FUT, tamo 2012... nisam niti jednom ulovio ograca skupljeg od 200k u packu ili imo messia, ronalda a toty ili sifa. Ako je to cilj igre da visis na hebenom marketu umjesto da igras onda su fulali ceo fudbal...

Dobar tajming lol http://forum.ea.com/uk/posts/list/3034216.page

Nijedan autobuyer ne radi dok je webapp trade iskljucen..
Vi stvarno mislite da je jedini razlog ovoga da se coin sellera rijese? U jednu ruku je ali s druge strane zasto oni nikad nece stavit cijene tipa max price na ronalda 100k je zbog toga sta nitko nece kupovat fifa pointse a ima dosta tih bez uvrede svima, idiota sto ih masivno kupuju.
Btw nemora radit webapp za odredene skripte koje ti rade po pravilu window mode fifa i na temelju pixela na ekranu ti samo bidaju i usporeduju itd.. jedino sto ce profit tu bit dosta manji ali i dalje moguc ljudi ce i dalje snipat igrace sa niskom cijenom pa ga listat za vise.
U kojoj god igri postoji nacin da exploitas nesto za prave pare to ce se masovno dogadat, mislim ima li boljeg nacina nego spavat a eurici ti malo pomalo sjedaju na racun ? Pa pogle koliko u wowu ima botova, sta jebilo sa d3 i aukcijom? Ako se zele toga rijesit nek maknu vanjske izvore nabavke coinsa(sve) i naprave malo inovativnji nacin zarade ingame kroz neke razne challange i turnire, lige i sta ja znam sta jos...
Vi stvarno mislite da je jedini razlog ovoga da se coin sellera rijese? U jednu ruku je ali s druge strane zasto oni nikad nece stavit cijene tipa max price na ronalda 100k je zbog toga sta nitko nece kupovat fifa pointse a ima dosta tih bez uvrede svima, idiota sto ih masivno kupuju.
Btw nemora radit webapp za odredene skripte koje ti rade po pravilu window mode fifa i na temelju pixela na ekranu ti samo bidaju i usporeduju itd.. jedino sto ce profit tu bit dosta manji ali i dalje moguc ljudi ce i dalje snipat igrace sa niskom cijenom pa ga listat za vise.
U kojoj god igri postoji nacin da exploitas nesto za prave pare to ce se masovno dogadat, mislim ima li boljeg nacina nego spavat a eurici ti malo pomalo sjedaju na racun ? Pa pogle koliko u wowu ima botova, sta jebilo sa d3 i aukcijom? Ako se zele toga rijesit nek maknu vanjske izvore nabavke coinsa(sve) i naprave malo inovativnji nacin zarade ingame kroz neke razne challange i turnire, lige i sta ja znam sta jos...
Kao 1. Nemoj govoriti bez uvrede pa nekoga prozvati idiotom,sta sam ja idiot sto je naprimjer moj najdrazi igrac kosta oko 450 k(suarez) a ako zelis slozit dobru momcad oko njega treba ti hybrid)jer ja osobno mislim da je primera odvratna liga ako nemas 15+ miliona coinsa,a da slozis hybrid dobar ti treba ti jos barem 250 k za neymara jer ostale opcije nisu bajne,bas me interesira kako ce netko doci do toga kroz igranje(svaka cast traderima koji uspiju) ali nisu svi toliko snalaznjivi na marketu.
2.Podrzavao sam ovo ali kada pogledam toliko je EA bio lijen da im se nije dalo prvojeriti cijene,npr. IF welbeck je sada 141 k a bio je 60 k,cijene su na PC-u masovno narasle i ako to ne poprave,izgubiti ce na PC-u mnogo obozavatelja UT kojih i nikada nije bilo pocevsi samnom.Jer mi je dosta njihovih gluposti jer sam ja u siječnju nekog lika u kupu dobio 10-0 i on je rage quitao i ja od tada ne mogu uci u cup pa do ovakvih maestralnih glupsti koju su jučer napravili)jer su cijene trebale pasti a ne porasti.Pitaju se zasto ljudi kupuju coinse a stave cijenu FIFA pointsa ako se ne varam 12000 pointsa kosta 90 dolara,pa tko u RH ima za to a od tih 12000 fifa pointsa ako dobijes igraca u rangu Ibrahimovića si presretan(ali ce vjerojatno dobit RVP koji vrijedi 20k).Katastrofa kompanija koja ce zbog svoje pohlepnosti unistiti vrhunski serijal sa vrhunsim modovima.
Ok vjerojatno sam se i ja krivo mozda malkice izrazio, ali reci mi sta nije idiotski recimo sad kao sta si reko trosit 90 dolara za 12k poinsta kad za te pare si mogao kupit recimo 10m coinsa sa kojima si mozes slozit jako dobru ekipu. U slucaju fifa pointsa nitko ti ne garantira da ces ista dobit , dok u drugom slucaju sam sebi slazes i kupujes... Ovdje se radi o pohlepi doticne kompanije i ja osobno se nadam da ce jednog dana propast i nikad vise igra iz tog studia nece izac...
Dok god ima ljudi koji kupuje pointse oni nemaju razloga da ista mijenjaju jer bolje je imat 100k igraca koji mjesecno potrose 100 eur nego 10m koji nece mjesecno potrosit nista...
Kao sta sam rekao pare i igra ne idu zajedno barem ne ako sa tim parama mozes stec vidljivu prednost nad nekim(po meni).
Jos jednom se ispricavam onima koje sam uvrijedio proslim postom.
Ok vjerojatno sam se i ja krivo mozda malkice izrazio, ali reci mi sta nije idiotski recimo sad kao sta si reko trosit 90 dolara za 12k poinsta kad za te pare si mogao kupit recimo 10m coinsa sa kojima si mozes slozit jako dobru ekipu. U slucaju fifa pointsa nitko ti ne garantira da ces ista dobit , dok u drugom slucaju sam sebi slazes i kupujes... Ovdje se radi o pohlepi doticne kompanije i ja osobno se nadam da ce jednog dana propast i nikad vise igra iz tog studia nece izac...
Dok god ima ljudi koji kupuje pointse oni nemaju razloga da ista mijenjaju jer bolje je imat 100k igraca koji mjesecno potrose 100 eur nego 10m koji nece mjesecno potrosit nista...
Kao sta sam rekao pare i igra ne idu zajedno barem ne ako sa tim parama mozes stec vidljivu prednost nad nekim(po meni).
U ovome se slazem sa tobom,sve ja to razumijem kako funkcionira odnos ponude i potraznje,a sto se tice EA-a oni su sramotna kompanija i kao takve ih svi znaju od prvoga dana.
Sve pet, no dobro si razmišljao. Jedini razlog zašto su išli u ove ipak drastične promjene je slom prodaje pointsa koji im je bio bogovski dio kolača. Da je ovo poštena firma koja gleda interes šireg kruga igrača onda bi na početku sezone postavili pravila koja bi bila jednaka za sve. Sve se ovo moglo napraviti u 9 mjesecu i danas bi igra bila poštenija i bolja. Dam se kladiti da će u sljedećem izdanju igre pravila opet biti drukčija jer je ovo stanje neodrživo.
Sigurno u 9 mjesecu neće silva biti lokan na max 5k coinsa a ibro na 1.1 milju coinsa. Šime kaže sada će svi moći probati igrače koje žele a ja kažem da neće i još će biti teže doći do onih najboljih jer su im stavili prosjećne cijene do sada.
Gledam na PS4 robben se uredno danas prodaje za 2 milje coinsa.
Je li to poštena cijena koju će šime zaraditi igrajući i probati robbena? Nemaš coinsa, ne možeš do njih i što ti je preostalo ako ga želiš probati. Ili davljenje na marketu kojeg toliko ne voliš niti imaš vremena za njega a i sad je upitan profit kad je sve zaključano ili gubljenje novca na fifa pointsima u nadi da će nešto uletjeti a to je onaj trenutak zbog kojeg je sve ovo i napravljeno... fifa pointsi..
Gledam na PS4 od 2 milje transakcija ostalo ih pola a ronaldo je zastupljen s 4 kartice koje su bile stavljene na duži vremenski period pa im aukcija još nije istekla. Jadni ljudi koji su ga bidali jučer na 15 milja a sad mogu guzicu s njim obrisati jer će max vrijediti oko 5 milja. Preko noći su izgubili 10 milja coinsa.. trebali su stornirati sve transakcije koje su u tijeku jer su neki ljudi nepovratno oštećeni..
Mislim da nakon današnjeg dana market nepovratno ode u provaliju a igra gubi dobar dio igrača iz ovog ili onog razloga..
edit: danas sam iz zahebancije zaradio 100k coinsa. ne da mi se više. Samo treba sjediti na marketu i uzimati coinse po sitno. Nevjerojatno kaj su napravili od marketa i nevjerojatno kako su ljudi lijeni. Start za prodaju igrača je sada 150/5000 i svi tako stave. Ujutro sam uzimao igrače po 150 do max 300 coinsa a onda ih quick sellao. Po svakom igraču dobiješ od 300 do 340 coinsa. Mislim na rare igrače. Ideš samo po redu i kupuješ i brišeš. Dosadilo mi nakon nekog vremena. Sada je već više ljudi došlo na istu ideju no još uvijek se ubode jeftino igrača. Tko nema coinsa, tristo po tristo i brzo se nabere.
Ja ne razumijem kako je moguće da ja imam toliko peha.
80% golova koje primim su takav smijeh da to nije više normalno.
A najteže mi pada poraz kad izgubim od očito lošijeg igrača od sebe.
Evo sad odigrao jednu partiju.
Prvo - njegov golman mi skine dvije lopte nemoguće. Aj, još to mogu prožvakat.
Ali kako ja dobivam golove, proljev dobijem odmah.
5-3 me dobio na kraju, golova je zaslužio jedan da mi da i to prvi.
Ubacio visoku na napadača, ja krivo procijenio i uvali mi gol - OK.
Drugi isto ide na visoku, jer očito drugačije ne zna igrat i Higuain iščeprka loptu u sendviču između Pepea i Varana, bezveze mu se odbije i da gol.
Treći gol opet neka debilna visoka i ja odbijem s Iniestom ide na Casillasa i on ispucava, ali Iniesta je iz nekog samo njemu znanog razloga odlučio napast Casillasa i ovaj pogodi njega i lopta se odbije u gol.
Četvrti - izvodi on korner i ja izbijem u zrak visoku, opet izbijam, ali opet nekim čudom ide svijeća i padne njemu na noge okružen s trojicom mojih igrača - lagano primi i gol.
Peti - tu sam išao va bank i oduzme mi loptu (to je još jedna fantazija - nikad ne dodaje igraču kojeg ja želim nego uvije krivom, obično onom pokrivenom, onom daljem od sebe ili čak onome koga uopće ne vidim, al to je druga priča...) i kontra... ide po lijevom boku i nabacuje u šesnaesterac. Tamo Iniesta i neki njegov skačemo obojica, a sudac zviždi - ja rek'o kraj utakmice, ali ne, penal. Ovo je prvi penal koji sam dobio, odnosno uopće doživio da sudac svira u skoku na loptu. I to Iniesta koji je mali miš naspram njegovom napadaču njega kao laktom opalio u glavu.
Lagano rage quit i sad idem spavat da se smirim :)
A ovo što su sa marketom napravili....
Sva sreća prekjučer kupio Balea za 500.000 pa nisam popušio koliko sam mogao.
Samo sam malo škicnuo, al nisam imao živaca za dalje - imam igrača koje sam masno platio, a sad vrijede k'o dres od Borussije.
jedino pametno rjesenje, da se cijene spuste, bilo bi povećat pack luck za barem 25% na odredjen vremenski period.. da se pojavi 100 bale-ova, 30 messija na marketu (PC), odmah ce cijene pasti, i onda sve ovo ima smisla
Ovo je katastrofa sto se trenutno desava na PS marketu.. 2 ronalda na marketu (nif) 15mil bidani, messi oko 3 nifa 15mil i 2 if 15mil, robben nif bidaju se ljudi po 3-5mil, bale 1.7 mil bidanje.. znaci doslovce sad jos dan dva kad prodju sve stare aukcije neces vise imat kog kupit.. smjesno.. hvala bogu trenutno ima sve potrebene igrace i dosta love sastrane.
jedino pametno rjesenje, da se cijene spuste, bilo bi povećat pack luck za barem 25% na odredjen vremenski period.. da se pojavi 100 bale-ova, 30 messija na marketu (PC), odmah ce cijene pasti, i onda sve ovo ima smisla
Ma nezanm bas dali bi to pomoglo, imaj na umu da jako jako puno ljudi je kupovalo coinse. Neznam tocno di sam vidio to ali brijem reddit ili cak i tu mozda(stvarno neznam) da svega cca 16-20% ljudi koji posjeduju fifu ustvari kupuje fifa pointse. Problem je sto prije ili kasnije ljudi ce potrosit i ono sta su nabavili(nebitno na koji nacin) i jednostavno nece bit nikakve kretnje na marketu jer ljudi recimo tipa ja, koji nikad nece kupit fifa pointse(kupovao sam coinse da se zna) ce do zida gdje ce moc manje vise vrtit iste ekipe i tu i tamo ubost kojeg novog igraca od onog sta zaradim od igranja.
Oni bogatiji ce moc sebi priustit top igrace ali ti igraci ce se opet vrtit izmedu te jedne populacije koja je spremna kupit fifa pointse. Obican puk ostaje na standardnim ekipama dok oni sa dubljim dzepom imaju mogucnost slozit kakvu ekipu oce.
Za mene dosta fife za ovu godinu,sve prodajem pa otvarat packove i ako me pogodi sreca nastavljam ako ne onda nista(poznavajuci pack luck smijesi mi se puno high rated igraca poput cavania,rvpa koje kasnije necu moci prodati za 20 k)
Opet izgubio na foru da protivnik ima cabellu i doda iz okreta i lopta prođe moga lb,2xcb i "slucajno" je golman fula i ovaj zabije dok ja sa lahm i schweiniem ne mogu spojit dodavanje na 2 metra.
Ovo je katastrofa sto se trenutno desava na PS marketu.. 2 ronalda na marketu (nif) 15mil bidani, messi oko 3 nifa 15mil i 2 if 15mil, robben nif bidaju se ljudi po 3-5mil, bale 1.7 mil bidanje.. znaci doslovce sad jos dan dva kad prodju sve stare aukcije neces vise imat kog kupit.. smjesno.. hvala bogu trenutno ima sve potrebene igrace i dosta love sastrane.
Ispravak! Ronalda više nema u ponudi na marketu!. Kažu neki, konačno realne cijene i svi ćemo moći probati ronalda... jedini je problem kaj nema ronalda..
uspjeli su u nemogućem, igru u rasulu doveli su u totalan raspašoj..
Napokon nešto pametno od EA. U ovom trenutku cijene su takve jer je previše coinsa u igri, a u CR i Messija nijedan normalan igrač si neće moći priuštiti, nisi je mogao do sada u zadnje dvije fife.
Zbog ovoga kukaju samo coinbuyer/seller/promotori i oni koji su ranije kupili coinse i uložili ih u skupe igrače.
Sad se čeka fifa16.
Napokon nešto pametno od EA. U ovom trenutku cijene su takve jer je previše coinsa u igri, a u CR i Messija nijedan normalan igrač si neće moći priuštiti, nisi je mogao do sada u zadnje dvije fife.
Zbog ovoga kukaju samo coinbuyer/seller/promotori i oni koji su ranije kupili coinse i uložili ih u skupe igrače.
Sad se čeka fifa16.
I tebi je to ok? pljunut 60 eur na fifu, bit pokusan kunic god dana dok ovi isporbavaju razne gluposti i natjecu se valjda ko je veci retard u ea i onda opet pljunut 60 eur pa vidit di ce te oni odnest?
Ispravak! Ronalda više nema u ponudi na marketu!. Kažu neki, konačno realne cijene i svi ćemo moći probati ronalda... jedini je problem kaj nema ronalda..
uspjeli su u nemogućem, igru u rasulu doveli su u totalan raspašoj..
kako nema ronalda? ja sam gledao oko 4 i pol i bilo ih je masu, sve preko 5 milje