FIFA 14

poruka: 12.463
|
čitano: 1.666.250
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Fifa 14
Hexfire kaže...

Znači prema tebi su oni namjerno 5 godina izbacivali smeće igru zato jer su se koncentrirali na razvoj novog enginea. Da tu pričamo o nekoj maloj kompaniji kojoj je nogometna simulacija jedina igra koju izdaje, pa su jednostavno morali preusmjeriti dio ljudi na izradu novog enginea, možda bi i imalo smisla. Ali za kompaniju koja izdaje i druge igre i to serijale koji su im uspješniji od PES-a, nikako.

Oni su izvlacili maximum iz postojeceg ili su se pak trudili da izvuku maximum, to je ocito cinjenica...malo je grubo reci da su godinama izbacivali "namjerno" smece...  sta je mogao napraviti Masuda i ekipa  ako su bili ograniceni od strane KONAMI-jevi glavešina, sa onim sto trenutno imaju, dok su na drugoj strani strucanjci razvijali novi engine.

Profesor Seedorf
16 godina
movie kaže...
http://www.hcl.hr/vijesti-xbox-one-i-playstation-4-su-generaciju-ispred-high-end-pc-jeva-tvrdi-ea-8535-27.html

Nadam se da vam je sada sve jasno i da više neće biti nejasnoća zašto ovo ili ono... eto zato...

To sam mislio i ja prije 1-3 god (jer sam u obzir uzimao povijest konzola) ali izgleda da se povijest vise nece ponavljati......

https://twitter.com/MarkRein/status/337627995323895808

Mark Rein (covjek koji inace zivi od konzola, ipak se radi o UE4 engine-u): "the article said “highest-end PCs currently available” which isn’t even close to true, it’s miles away from true."

Cinjenice (nikakav BS): 

1. Prvi Xbox je bio vrlo mocan za ono vrijeme kada je bio predstavljen (jaci od 90% PC konfiguracija zbog GPU-a)... PS3 i Xbox360 su takoder bili vrlo mocni kada su bili predstavljeni, imali su dobar GPU i CPU za to vrijeme, a PS3 je jos imao bluray.

2. U proslosti nije bilo SLI i CF konfiguracija odnosno jos nisu zazivjeli u 2005/06 god, samim time nije bilo niti tesko predstaviti vrlo mocne PS3 i Xbox360 konzole koje su se prodavale ispod proizvodne cijene, danas su stvari puno drukcije, a da ne govorimo o tome da su cak i single GPU-i puno skuplji nego sto su nekada bili.

3. PS3 i Xbox360 su se prodavali ispod proizvodne cijene (pogotovo PS3, neki to povezuju cak i s dumpingom).... bili su relativno jeftini za ono sto su nudili.

4. Sony je izjavio da se PS4 nece prodavati ispod proizvodne cijene (ofc imaju popust od AMD-a kao i svi drugi zbog velike narudzbe + radi se o APU-ima tako da ce to sniziti troskove ali to nema veze s prodavanjem konzole ispod proizvodne cijene, dumpingom ili sto vec)

5. Sony je izjavio da ce PS4 launch cijena biti niza od PS3 launch cijene

6. nVidia je izjavila da je Titan 3x jaci od PS4 GPU-a, a sjetimo se, starije konzole su bile jace od PC-a (u pocetku ofc) klik

Pretpostavljam da ti je matematika jaca strana..... sada izracunaj i zakljuci hoce li se ponoviti povijest odnosno hoce li PS4 i Xbox One konzole za svoje vrijeme biti priblizno iste snage kao sto su to nekada bili njihovi prethodnici za svoje vrijeme (prvi Xbox, PS3, Xbox360 itd)...... matematika je jasna, 1000$ ne mozes ugurati u cca 400$ u danasnje vrijeme, jer ne samo da su promijenili svoju politiku poslovanja vec su danasnje komponente skuplje, puno je veca konkurencija, racunala/komponente su puno jace itd (to sve mozes zakljuciti po ovim tockama iznad).

Usput, za kraj, imam jedno pitanje za tebe..... kupit ces si PS4 i FIFU 14 (novi engine), razumijem, usput ces moci kupiti i druge ekskluzive/igre bla bla ali nije mi jasna jedna stvar, a to je, zasto bi kupovao FIFU 14 za PC sa starim engine-om, ima li to uopce smisla? povodom cega? (ozbiljno te pitam).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 19:34 (lovac82).
14 godina
Fifa 14

Koliko sam ja razumio, već ti je objasnio zašto igra FIFU 13 više na PCu ove godine pa pretpostavlja da će ista stvar biti i iduće godine, a neće je kupit jedino ako bude velika razlika u starom i novom enginu

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
KODAK17 kaže...

Meni nije tesko razumjeti da je nekog zarazio FUT, ali realno gledajuci sam gameplay je banani. Ja ocekujem da igram nogomet a ne "turbo" nogomet...valjda me kuzis???

Kužim ja tebe ali kuži i ti njih. To je takav mod.  Želiš igrati nogomet igraj karijeru, želiš se zabavljati i istovremeno živcirati igraj fut.. on ni ne želi biti samo nogomet..

17 godina
lovac82 kaže...

Usput, za kraj, imam jedno pitanje za tebe..... kupit ces si PS4 i FIFU 14 (novi engine), razumijem, usput ces moci kupiti i druge ekskluzive/igre bla bla ali nije mi jasna jedna stvar, a to je, zasto bi kupovao FIFU 14 za PC sa starim engine-om, ima li to uopce smisla? povodom cega? (ozbiljno te pitam).

Prvo, moj post je čisti sarkazam pa se nemoj ozbiljno kačiti za njega i nepotrebno analizirati...

Drugo, da ne ispadne da spamamo grupu jednim te istim nebitnim stvarima ali ajde, da ponovim još jednom. U pet mjeseci na pc sam zaradio na razno razne načine jedno 20x više coinsa nego na PS3.  Nekako mi je draže igrati igru na onoj platformi na kojoj mogu doći do veće količine coinsa a samim time i do bolje momčadi. Znao sam dnevno po osam sati sjediti na web appsu i u danu okrenuti i po 100k coinsa na pc dok tu količinu na PS3 nisam uspio okrenuti niti u mjesec dana.  Da ne pričam koliko se sada da okrenuti na ovim totsima.

Ako igra ove godine neće imati prevelikih i očitih razlika prihvatljivo mi je opet dati dvadesetak eura za PC verziju i nabijati po futu. Ove godine sam kupio i pes za PS3 i malo nabijao u 3D.  Moram priznati simpatično je. No fut je prevelika zaraza da bih igrao nešto drugo.. i sad dok ovo pišem na PC web appsu sam i gledam. No PS3 web apps nisam cijeli dan otovorio jer znam da su mi šanse ko glinenog goluba da ću na nešto naletjeti..

Što se samih konzola tiče, xbox nisam nikad imao niti bih ga ikad kupio. Koliko god to vama zvučalo smiješno mene odbija xboxov gamepad.

Imao sam sve PS konzole i jednostavno PS gamepad mi je savršen za igranje nogometa i ne mogu ništa drugo zamisliti u ruci osim njega.

Navika je gadna stvar...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 21:24 (movie).
15 godina

kad smo kod navika... nagovorio sam par frendova da kupe xbox-ov gamepad. onaj tko nije mogao, kupili smo mu za rođendan. sad svi igramo fifu, 2 na 2 -> 4 xbox gamepad-a. a najbolje od svega je sto si međusobno vičemo "X", "krug", "trokut", "R2" ti je šprint itd... :)

13 godina
neaktivan
movie kaže...
KODAK17 kaže...

Meni nije tesko razumjeti da je nekog zarazio FUT, ali realno gledajuci sam gameplay je banani. Ja ocekujem da igram nogomet a ne "turbo" nogomet...valjda me kuzis???

Kužim ja tebe ali kuži i ti njih. To je takav mod.  Želiš igrati nogomet igraj karijeru, želiš se zabavljati i istovremeno živcirati igraj fut.. on ni ne želi biti samo nogomet..

Mod kao mod je krasno osmisljen, ali kada ja u 90 min. nakon primljenog gola, pocevsi sa centra sa jednim igracem krenem prema golu, prodjem ih sve na foru cik cak ili lijevo desno i zabijem gol jer sam dobio poguranac na nacin da je moj igrac radio driblinge koje mu ja uopce nisam naredio i kad lopta cudno skakuce i kotrlja se prema meni, eee onda se stvarno zapitam, na koju su to oni publiku ciljali??? Ja sam ozbiljan igrac i necu vise da se pitam jesam li zasluzeno pobjedio ili izgubio... a za sve ostalo van terena svaka im cast, cista zaraza...

Profesor Seedorf
14 godina
Fifa 14

Ni meni nije skroz jasna logika da se gameplay toliko mijenja, da je praktički neigrivo za iole ozbiljnijeg igrača. Ljudi to igraju radi svih ovih sitnica van samog terena, pa ne vidim ćemu ne prebaciti identičan gameplay sa ostatka igre. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fifa 14

Ja sam u vrijeme fife 11 prodao ps3 razočaran pesom i hladio se od igranja nogometa. Sad tek vidim da sam propustio po meni najbolji nastavak u novije doba. Fifa 11 mi je neshvatljivo dobra igra{#} Ima neku zaraznu igrivost i fluidnost tako da ću je igrati do izlaska novih nastavaka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 12:02 (marcus1950).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Fifa 14

Nisam siguran kakva su pravila u vezi piratije na forumu, ali moguće da popušiš karton.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
marcus1950 kaže...

Ja sam u vrijeme fife 11 prodao ps3 razočaran pesom i hladio se od igranja nogometa. Sad tek vidim da sam propustio po meni najbolji nastavak u novije doba. Fifa 11 mi je neshvatljivo dobra igra{#} Ima neku zaraznu igrivost i fluidnost tako da ću je igrati do izlaska novih nastavaka.

Pa kad ti je tako zarazna, fluidna i neshvatljivo dobra igra zar ne smatraš da bi trebao kupiti original i nagraditi razvojni studio što ti je podario takvu igru?

13 godina
neaktivan
Fifa 14

Pa imam fifu 13 orginal za ps3, ali mi je ps3 krepao tako da ću kad izađe kupiti ps4 i fifu 14 i pes 14. Želim imati jednu i drugu igru. Evo kući su mi par orginala pesa za ps3. Tako da nije da igram samo mornarske verzije{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko sam gledao presicu, meni izgleda kao da ništa nije bilo real time na konzoli

I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape
14 godina
neaktivan

2 0 hvala 0
17 godina

Znači, hoće poremetiti konamiev dan D... ha, ha... koji likovi..

16 godina

Sutra ćemo vidjeti taj revolucionarni napredak Fife sa revolucionarnim impact engineom {#}

šumski put je bio ravan.
17 godina
dreammaker kaže...

Sutra ćemo vidjeti taj revolucionarni napredak Fife sa revolucionarnim impact engineom {#}

Pa kaj nije četvrtak rezerviran za konamievu revoluciju na privremeno skrpanom engineu?

13 godina
neaktivan
Fifa 14

Evo nam i trailera...vidi se par novih animacija ali sve u svemu...nisam zadovoljan....prvo sto sam primjetio je da Bale ne izvodi slobodan udarac u svom stilu :D...da je ono Pure shot nesto u stilu fife 11...Jedina lijepa novost je ono novo radovanje na kraju :D....

. !    i da...ovo je trailer za xBox 360,pc,i ps3...tako da ce vjerovatno biti jos neki trailer za novi engine :D...

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 9:40 (maidkoric).

0 0 hvala 1
14 godina
Fifa 14

Izgleda isto kao 13. Ovo građenje bi bilo fora, da igra nije toliko fast paced. Kao i complete dribbling, bit će u igri tek toliko, a rijetko tko će koristiti. Taj pure shot mi po ovom filmiću ne izgleda ništa drugačije od dosadašnjeg sustava.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fifa 14

ah, to je i bilo za očekivati, nama će izdati samo nove transfere i praktički istu igru.. baziraju se na novim konzolama, a za nas i ove "stare" konzole koje su donijele fifu slavu i rekorde u prodanosti boli ih...

0 1 hvala 0
16 godina
Hexfire kaže...

Izgleda isto kao 13. Ovo građenje bi bilo fora, da igra nije toliko fast paced. Kao i complete dribbling, bit će u igri tek toliko, a rijetko tko će koristiti. Taj pure shot mi po ovom filmiću ne izgleda ništa drugačije od dosadašnjeg sustava.

Pogotovo ako ce za gradenje i pure shot biti tipka za koristiti.. Nis novo ali ako su ispravili bugove i skriptu onda bi moglo biti ok (samo ok) nazalost..
14 godina
DadoZG kaže...
Hexfire kaže...

Pogotovo ako ce za gradenje i pure shot biti tipka za koristiti.. Nis novo ali ako su ispravili bugove i skriptu onda bi moglo biti ok (samo ok) nazalost..

Za građenje pretpostavljam da bude, a za pure shot nema logike jer je to jedino promjena u izraćunavanju putanje lopte koja ima fency naziv.

16 godina
movie kaže...

Znači, hoće poremetiti konamiev dan D... ha, ha... koji likovi..

Prilično neuspješan pokušaj im je ovo bio {#}

šumski put je bio ravan.
17 godina
Hexfire kaže...

Stvarno čudno da izgleda isto.  Čovjek bi očekivao nešto novo, revolucionarno jer je to sad u modi. Recimo hrvački zahvati pri građenju lopte. Zašto pobogu nogomet iz godine u godinu sliči na nogmet i zašto iz godine u godinu poboljšavaju put kojim su krenuli a ne izbace nešto potpuno novo, u nogometu neviđeno na što će Hexfire reći, vauuu...

Kako možeš pričati o iskustvu shota gledajući filmić loše kvalitete a da nisi primio gamepad u ruke i osjetio na svojim prstima ima li tu rezlike ili nema?

S druge strane za neki drugi proizvod dovoljna su ti dva teksta kako bi ocjenio da je pred nama revolucija?

Nije mi jasno zakaj kometiraš igru rađenu na starom engineu kad si u startu rekao da to ne želiš kupiti?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 13:15 (movie).
17 godina
dreammaker kaže...

Prilično neuspješan pokušaj im je ovo bio {#}

Katastrofa!  Prilično sam zabrinut za budućnost serijala nakon ovog...

16 godina

Njemu su dovoljna dva teksta koja obećavaju revoluciju, a tebi nije dovoljan ni loš trailer da si priznaš da gledaš istu stari igru.  Naravno da ne treba revolucija uvijek, ali da im plaćam patch 50 eura nisam lud.  Fifa 12 je bila puno dovršenija igra od Fife 13, to im nikad neću oprostiti :)

šumski put je bio ravan.
13 godina
maidkoric kaže...

Evo nam i trailera...vidi se par novih animacija ali sve u svemu...nisam zadovoljan....prvo sto sam primjetio je da Bale ne izvodi slobodan udarac u svom stilu :D...da je ono Pure shot nesto u stilu fife 11...Jedina lijepa novost je ono novo radovanje na kraju :D....

. !    i da...ovo je trailer za xBox 360,pc,i ps3...tako da ce vjerovatno biti jos neki trailer za novi engine :D...

Nista novo, sve po starom. Ovo sa nekim udarcima ja ne vidim razliku, osim da se lopta malo jace felsa. I dalje baloteli vanjskom sa 30m zakucava u raljone. FIFA je fail napravila, ajmo vidit sta KONAMI ima za rec.

15 godina
šta se mene tiče samo nek se druge godine pobrinu za cheatera na PC-u... i utjecaj momentuma smanjiti.. i ja zadovoljan
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice