tj.. postam u krivoj temi.. ovo je tema PES 2014.2
Nedostatak licenci nije plus, ali je samo FIFA djecurliji veeliki minus. A stvar i nije toliko bitna. Zapravo je totalno nebitna za samu igru. Sve i da nema patcheva koji to rjesavaju, imas edit pa ako ti toliko smeta, sam mjenjaj... Te ostale stvari sto si nabrojao nisu nikakve nemogucnosti igre, nego djecurlije koja ne znaju igrati!
Kad vidim radi cega se hvali ta arkadcina sve mi je jasno. Sta mislis kad sjednu dvojica ispred TV-a i uzmu dzojstike, sta igraju? Nisu sigurno neki glupi mod na sta se danas djecurlija lozi. Nego uzmes exibition, odaberes timove, postavis taktiku i tuci. Boli me neka stvar koja se igra vise proda i koliko djecurlije se igra online nekih glupih modova. Znam samo jedno, od PS1 na ovamo u svakoj igraoni PES se ne vadi iz konzola. Jedino kada dodje novi. Kada sam isao u srednju, udjes u igraonu, na svakom televizoru je ISS, kasnije ISS2. Tada nisam igrao fudbala. Nas je nekoliko igralo NFS III. Cekas da bude neka konzola slobodna, odigramo svoje i nakon nas opet sjeda neko i naravno vraca se ISS u konzolu...
Danas je stvar potpuno ista. Samo sto se igra na PS3 i noviji PES. Tu i tamo neko dijete ukljuci neku pucacinu ili nesto slicno. A FIFU nikad nisam vidio u igraoni...
Godinama rentam igre za PS3. Kad sam krenio prije nekih 7/8 godina PES se rentao 2 do 3 puta više od FIFE. Zadnje 4 godine stvar se promijenila. FIFA se renta i do 4 puta više od PESA. Naravno, u pitanju su originali. Nikakve kopije i slične mulje.. Ljudi dolaze godinama i iz navike uzimaju PES. Svakome kažem neka proba FIFU i ostavi predrasude iza sebe. Od 10 ljudi kojima sam preporučio samo da probaju FIFU, njih osam se nikada više nije vratilo PESU... Uglavnom su puni hvale i čude se kako su uopće mogli igrati nešto tako nakaradno kao što je PES. S obzirom na materijalno stanje nacije, pojavu piratstva i drugih nedaća, renta iz godine u godinu pada tako da su prošlogodišnji rezultati i najlošiji do sada. No unatoč svemu FIFA se rentala 154 puta a PES 45. Pametnom dosta...
To ti dolaze likovi koji nemogu meda u PES-u, pa ih uputis na igru koju i malo dijete moze igrati...
To ti dolaze likovi koji nemogu meda u PES-u, pa ih uputis na igru koju i malo dijete moze igrati...
Hvala Bogu PES igraju sve redom odrasli i inteligentni ljudi pa mozes odigrati jedno 3-4 tekme za redom bez laga i DC.a ? Jelda ?
Daj ne lupetaj gluposti.
E i to mi je isto odlično, ljudi koji misle da je trenutni PES kompleksnija igra od FIFE i onda se tješe sa tom "činjenicom". Definitivno treba poraditi na nekakvom cjepivu za fanbojizam.
Sta hoces reci da nije? Zato djecurlija i bjeze na FIFU. Nakon dugo godina odigram demo od te arkadne gluposti i sa pokvarenim dzojstikom, najjaci mi ne mogu nista.
Gledam sta ste tamo na PES temi nasrali. Boze sacuvaj. Naravno glavni vam je minus licence. A sta ste jos svasta kritikovali. Npr. onaj bar ispod igraca sto prikazuje snagu suta/dodavanja. A ne sjecaju se djecica onih kruzina oko igraca u prijasnjim fifama. Onda sere se po onim tackicama, a djecica se ne sjecaju nisana u ranijim fifama. Naciljas snajperom u cosak i zaustavi na zelenom. Teze za promasiti, cak i za malu djecicu A sad se hvali novi interfejs FIFE, koji je cista kopija starijih PES-ova.
Jedno je sigurno, znam sta ce se i dalje igrati po igraonama. A koga briga sta djecurlija igraju po svojim kucama i online...
Naravno da nije. Ali ljudi si misle da je jer eto, nekad je tako bilo. Kompleksnost ne proizlazi iz bezveze zakompliciranih kontrola. Drži Triger za manual shot, napuni bar, pa kad igrač ide udariti loptu stisni X i onda brzo sa desnom gljivom dodaj efej i možda zabiješ gol van 16 metara. To je retardacija, a ne kompleksnost. I malo im znači što ima više načina za napraviti nešto kad je pola toga beskorisno jer kontrole same po sebi nisu responzivne. Konami forsira tri gumba za nešto što je dovoljan jedan, jer eto mogu pričati kako je njihova igra kompleksna. Žalosno. FIFA ima tu poželjnu granicu između arkade i simulacije, PES nema. Konami se skroz izgubio, zaboravili su kako napraviti zabavnu igru i EA će ih sa IGNITE-om nažalost, vjerojatno do kraja dotući. Drugi je par rukava što klinci gledaju you tube filmiće, pa po tome zaključuju stvari o FIFI. Ili kao ti misle da je FIFA još uvijek ona igra od prije 10 godina, pa to koriste kao argument.
I kakve vražje igraone te spopadaju. Danas igra mora imati razrađeni online dio ako hoće biti konkurentna. PES to nema. Ima još uvijek jak community, iako valjda ni bogu nije jasno zašto, ali neće ni to dugo. FIFA se prodaje sve bolje i bolje, a to onda znači više novih fanova, više para da pokupe i ono malo licenci što Konami ima, više načina da ih zeznu. A to što je u nekoj random igraonici, mjestu koje je aktualno ko i videoteke, igraniji PES, je apsolutno irelevantno.
Ne pricam ti ja o kompleksnosti kontrola, nego o kompleksnosti same igre. Pravljenja sansi i samoj igrivosti, koja izgleda kao pravi fudbal. Ja ne znam kakva je to fora mlatiti izvan 16 suteve. Ja skoro nikad ne sutam van 16, a kad sam vidio te glupe kritike, oprobao sam i na jednoj utakmici zabio dva odlicna gola sa Ronaldinhom...
A ne pricam o FIFI onako. Odigrao sam taj demo. Kao i uvijek, lijepi meniji, i (sto je izgleda djecici najvaznije) imaju licence. A sa fudbalom jedino zajednicko ima sto se igra 11 na 11...
Meni je novi PES dobar osim 3 zamjerke koje se nadam će popraviti sad u 11. mjesecu:
1. Kontrole ponekad sporo regiraju ili uopće ne reagiraju
2. Šut van 16m (jbn crta od 16m je kao neki zid, izvan nje ništa (osim loba) ne ulazi.Ali čim ju pređeš šut je normalan. WTF.
3.Povremene greške u animacijama (osobito golmana) i usporavanje tijekom animacija...meni se i nisu baš desile. No kolega Hexfire i nije bio te sreće nedavno kad smo igrali.
I da napišem za taj šut. Neki pišu da ne pucaju izvan 16m. Pa zašto bih ja morao loptom ulaziti u gol. Volim često i opaliti sa 20m. Npr. kada mi ne ide, ponekad sam opalio zabio krumpira pa se dalje branio. Al na ovom PES-u je to SF ma što vi tvrdili.
Novu FIFU dosad nisam probao. Niti neću jer je PES solidan za offline odigrati.
Ne pricam ti ja o kompleksnosti kontrola, nego o kompleksnosti same igre. Pravljenja sansi i samoj igrivosti, koja izgleda kao pravi fudbal. Ja ne znam kakva je to fora mlatiti izvan 16 suteve. Ja skoro nikad ne sutam van 16, a kad sam vidio te glupe kritike, oprobao sam i na jednoj utakmici zabio dva odlicna gola sa Ronaldinhom...
A ne pricam o FIFI onako. Odigrao sam taj demo. Kao i uvijek, lijepi meniji, i (sto je izgleda djecici najvaznije) imaju licence. A sa fudbalom jedino zajednicko ima sto se igra 11 na 11...
A ti si zapeo za tu djecicu ? Ne razumijem ? Jesi mozda pop ?
PES je za odrasle iz kojeg razloga ? Jer moras, kako je hex naveo, 100 tipki stisnut da puknes normalnu loptu ?
FIFA nije samo FUT koji je cista arkada. Igraj season na full manual ( Sta sumnjam da ti igras svoj PES, kojega valjda nisi niti kupio ) pa onda pricaj o arkadi. I jedno i drugo je arkada dok pogledas, samo u kojoj mjeri to ovisi od tebe na kakvim postavkama ces igrat. Zato ne bacaj gluposti... jos kad procitam ovo sa igraonama i ostalo, vidim ko je dijete ovdje.
Malac, ne govorim o tipu igraona koje ti posjecujes. Ono tobogani, ljuljacke i slicno...
Malac, ne govorim o tipu igraona koje ti posjecujes. Ono tobogani, ljuljacke i slicno...
Stari moj, koja si ti vrsta neotkrivene licinke da mi ja samo znati.
Pozdrav svima!Napokon sam skupio novce(dugo mi je trebalo...)i sutra idem kupiti PES ili FIFU 14.E sad sam u dilemi da li kupiti jedno ili drugo s obzirom na to da se mnogi žale da imaju problema s fifom te je ne mogu otvoriti,ne želim kupiti igru pa da je ne mogu pokrenuti ali mi je stvarno dosta PES-a i nelicenciranih klubova.Nadam se da ćete pomoći :)
Ne kupis nista i pricekas FIFU 15. PES nemoj jer je tesko razocaranje, ja sam ga imao i prodao...
a dok neizadje fifa 15 mozes uzivati u fifa world ( its free ) ...
Ako imas original sve bi trebalo radit, posto imas cracked verziju... nema tu odgovora.
Ako imas original sve bi trebalo radit, posto imas cracked verziju... nema tu odgovora.
Hej, ne mora čovjek imati yogurt verziju, može biti da je samo stavio nekompatibilni PESedit patch.I tako se ne da igrati bez licenci, dakle bez PESedit ili Smoke patcha, a može i PESJP od jenkeya1002.Dakle nije obavezno yogurt verzija.
Ali i da jest yogurt verzija, nije zabranjeno raspravljati o yogurt verziji, već je zabranjeno linkanje i savjeti gdje pronaći konkretne yogurt sadržaje.Nemoj tu glumiti kvazi savjest, i hobi moderatora, kad nisi.