FIFA 14 vs PES 14

poruka: 108
|
čitano: 18.809
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: FIFA 14 vs PES 14
SimeKZ kaže...
Winchester01 kaže...

Uvik PES, fifu probam igrati svake godine par utakmica i onda uninstall jer bude uvik glupava a ove godine neću ni to jer je ista ko lanjska. Zapravo, ista je ko zadnjih 3-4.

Malo bolji engine je doso u FIFI 2012 tako da nije ista. A da si igrao FIFU shvatio bi da to nije niti blizu po gameplayu FIFI 13. Dok ne probas ne pricaj gluposti.

Pa reka san da svake godine probam igrati FIFU (i tako sve od FIFE 09, barem desetak utakmica), jesi ti nepismen? Smiri se i čitaj što piše, odvjetniče FIFA-e.{#}

13 godina
FIFA 14 vs PES 14

Nadam se da ces dobiti zutaka za ovo svoje.

Nisam ja nikakav odvjetnik, to je vasa fora tamo iz topica od PES.a cim netko veli da je nesto bolje od PES.a odmah je odvjetnik i ostalo. Ajde igraj taj svoj kvazi nogomet i to je to...

Moj PC  
6 9 hvala 0
12 godina
protjeran
FIFA 14 vs PES 14

Vi koji branite PES očito ste klinci neki. Ja igram PES od 1998, tad se zvao ISS. I mogu reći da nikad nisu podbacili kao ovaj put.

Ovo izgleda kao da nisu dovršili igru, previše grešaka ima. A FIFU nisam igrao tako da ne znam koja je bolja

9 7 hvala 0
12 godina
neaktivan
Slažem se , igram i FIFU i PES vec dugi niz godina i stvarno mi se ne sviđa ovaj PES 14, nekako su mi pokreti igraca usporeni i ne prirodni, ali to je samo moje mišljenje , svatko igra ono što mu odgovara, pa tako ja osobno preferiram FIFU
You spend so much time with other people, you spend so much time tryna get people to like you, you spend trying to fit in that you don't even know who you are.
12 godina
protjeran
Tako_dakle kaže...
Slažem se , igram i FIFU i PES vec dugi niz godina i stvarno mi se ne sviđa ovaj PES 14, nekako su mi pokreti igraca usporeni i ne prirodni, ali to je samo moje mišljenje , svatko igra ono što mu odgovara, pa tako ja osobno preferiram FIFU

pes igraju pravi znalci {#}

14 godina
windforce kaže...

pes igraju pravi znalci {#}

Najžalosnija stvar je što PES igrači još uvijek misle da je PES kompleksiniji, teži za naučiti i igra za ozbiljne igrače od FIFE. To se moglo tvrditi prije 5-6 godina, ali danas još samo budale vjeruju u to.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

Ajd da i ja nešto reknem.

Po mom mišljenju nogac na kompu bi prije svega trebao biti zabavan.Koliko je realan ili nije, manje bitno.Dakle mora biti "igriv".U PESu 2013 to su veoma dobro izveli, kad stisneš pass, igrač napravi pass, kad stisneš šut, igrač šutira, gotovo trenutačno, možda nije realno ali imaš feeling da igrači rade ono što ti hoćeš, kada ti hoćeš.Not the same u FIFI i PESu 2014, koji su kako ti "simulacija" prave stvari.Dakle kad ti u PESu 2014 stisneš nešto, AI prije izvršenja željene naredbe "provjeri" hrpu parametara, tipa na kojoj je igrač nozi, da li može dodati tamo kamo ti hoćeš, treba li tvoj suigrač utrčati u prostor ili ne i slično, a to traje, pa ubije igrivost, jer ti se čini da postoji "vremenski jaz" između naredbe i izvršenja iste.Ustvari, ne čini se, nego postoji.

Drugo, što neki kažu a istina je, ne možeš samo tako pobjeći obrambenom igraču, makar sa Kikijem ili Messijem, zašto, zato što je sprintanje hebeno teško a guranje lopte u for mora biti savršeno tajmirano pritiskom R1 sa dodatnim pravovremenim mijenjanjem smjera uz prigodno stistkanje RT.Pa po mogućnosti još i blagovremeno koristiti desnu gljivu za "kontra guranje" sa branićem ako te stigne, jer si nisi savršeno davao loptu u for, dakle branić te stigne prije situacije 1on1 sa golmanom u 90% slučajeva, čak i ako sa Kikijem probiješ zadnji red obrane na centru a branič na krivoj nozi.To ubije igru totalno.Veseli me što više nema through ball spamminga, ali ovo je ipak malo previše.Jedino mi se sviđa što kod savršenog sprinta možeš sa star playerom projahat cijelu polovicu i zabit gol, ali ti tajming kod davanja fora i turnova mora biti fakat savršen, jer igrači Messi i Kiki su brzi ko vlak kad se zašpuraju.

Treće, šut po golu, pretežak.Da bi zabio van šesnaest moraš "skupiti" sve, i odgovarajučeg igrača, i biti u pravoj poziciji u odnosu na gol, i biti na odgovarajućoj nozi, i stvoriti dovoljno prostora za šut, i na kraju krajeva stisnuti neku specijalnu kombinaciju dva gumba (naravno pravovremeno i sekvencionalno) + ciljanje gljivom + odgovarajući intenzitet šuta, i onda osam od deset puta pogodiš gredu /stativu/promašiš za širinu lopte, naravno, ako ti batman, iz suprotnog kuta ne skine rašlje.U PESu 2013 zabije se u deset minuta i po deset komada, sa svakojakih pozicija, a u PESu 2014 nemreš zabiti van šesnaest ako se ne poravnaju Jupiter, Venera i Sunce.Očito ne mogu izbalansirati igru, stalno je neka krajnost.

Četvrto, taktika, ručno, ono kada ti se pojavi ikona u donjem lijevom čošku ekrana, mislim sve moram raditi ručno, pa sada da još i učim taktike ko u ragbiju, mogli su i dodatno zakomplicirati.I to forsiraju, jer ti bez toga igrači rijetko utrčavaju u prostor, komp čeka da ti ručno u pravom momentu pokreneš akciju, što uvjetuje da znaš kako akcija ide, dakle da ju naučiš, baš mi se da učiti taktike.Ultra blesavo, gro puta ti se igrač krene zaletiti u prostor, ti mu daš through ball u taj prostor, međutim lik u samom početku zaleta zaustavi, kao, kud ćeš na stijenu i to, sam od sebe, ček malo, he, balvan nije ručno stisno taktiku, neš ti varat blesane, ništa od sprintaaaa.Pa ti nemoj učiti taktike.Kretenski Konami.

Kao nije PES i do sada bio dovoljno kompliciran sa kontrolama, ne, ajmo još dodatno zakomplicirati.Da, u životu mi je cilj svake godine šest mjeseci učiti i usavršavati kontrole, pa sljedeće godine kada opet potpuno izmjene gameplay učiti nove, ponovo iz početka.Ma f.ck off.

Peto.Lica igrača, jednom riječju, prestrašno.

PS

Nakon što sam sve ovo rekao, ne znači da neću igrati PES 2014, samo mi stvarno kida živce što je learning curve tako strm.Nabaviti ću Fifu 2014, ali ako bude ko u demu ili ko prošle godine, stvarno neću imati izbora.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14
Dans dobih Fifu14 i Pes14 i dojmovi su sljedeci
Ove godine sam odlucio dat sansu pesu koji me je sa prethodnicima razocarao i vec zadnje 3 godine igram fifu, mislio sam da ce se to ove godine promjenit no nazalost nece, sto me je razocaralo odmah na pocetku je to da ni jedna igra nema kompletirane ljetne transfere kako treba nego se trebaju rucno prebacivat ili vjerojatno cekat patch koji ce to rijesit, krenut cu od fife, po meni cista kopija fife 13 sa nekim novim izbornicima, vide se mali pomaci u fizici kretanja igraca i lopte al po meni nis special naspram fife 13, nisam sad usporedivao dal smo dobili koji novi stadion al sa tim cu se poigrat tijekom dana ostalo vise manje po meni sve isto
Pes14, hmmmm
dao sam mu sanse ove godine nadajuci se ugodnom iznenadenju al po meni razocaranje opet, ima pomaka u fizici al po meni miljama je to daleko od fife, ocekavio sam sa ovim enginom kolko tolko dobru grafiku no po meni je ovo katastrofa za jednu igru izdanu u 2013, trava ne da ocajno izgleda nego katastrofa, izbornici nista posebno, transferi kao i na fifi nisi kompletirani, ko se je nadao dobroj igri po meni se uzalud nadao skupa samnom, nisam stigao nes puno igrat da bi mogao rec ostale dojmove, obadve igre sam igrao svaku 20 min, kroz jedno duze vrijeme cu napisat i ostala zapazanja

1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

Da je FIFA14 radjena u novom engine-u za PC kao sto je za PS4 dalo bi se raspravljati. Ovako PES14 definitivno. 

Moj PC  
3 5 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Da je FIFA14 radjena u novom engine-u za PC kao sto je za PS4 dalo bi se raspravljati. Ovako PES14 definitivno. 

To implicira da je PES na novom enginu, a svi znamo da nije...

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Almin94 kaže...

To implicira da je PES na novom enginu, a svi znamo da nije...

Nema veze.. Zato je cijela igra uređena. Najviše su se fokusriali na gameplay i uspjeli su u tome. 

14 godina
Almin94 kaže...

Nema veze.. Zato je cijela igra uređena. Najviše su se fokusriali na gameplay i uspjeli su u tome. 

Daj molim te, pa koju igru ti igraš. PES 14 je u ovom trenutku poluproizvod. Trebat će još par patcheva da bi se uopće moglo normalno igrati. Fokusirali su se na gameplay i skroz promašili bit nogometne igre.

17 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

PES

-ne znam jel to samo meni, ali npr otvoren šut na 20m, gamepad logitech f510, pritisnem X (kocku na ps), igrač dođe na 7-8 metara i tek onda puca, dakle, kašnjenje

-super je kad je usporen gameplay, ali ovo je preusporeno

-mreže u golovima prenapete

-obrana užas, svaki faul dobijem karton. Ili ubijem boga u igraču ili jednostavno prođem kroz igrača

-šut je jednostavno užas, lopta ima neku jebačku parabolu i onda naglo pada u gol, a golman samo lagano uhvati (dojam nakon pure shota iz fife)

-golman leti u zraku pa padne odjednom

+dresovi, lepršavost dresova

FIFA

-malo retardirani obrambeni igrači

+pure shot apsolutno podignuo razinu igre

+brzina gameplaya

+kretnje igrača, šut iz koraka (bez da lebdi mu npr lijeva noga 20-30cm kako bi uhvatio u idealnom trenutku loptu ako ide pucati desnom, kao u pesu nazalost)

+LICENCE

FIFA je korak ispred, definitivno.

12 4 hvala 0
12 godina
FIFA 14 vs PES 14

Imam jogurt verziju PES 2014 i imam problema oko kontrolera i tipkovnice.

Sve mi je pomjesano i ne razumijem,kako mogu da izbace igru sa defaultnim

kontrolama kao sto je ovo.Mozda je do jogurt verzije,ali cini se da cu preci na

FIFU posto vidim da su grafika i sami igraci puno bolje modelirani.A nadam se

da su i kontrole namjestu.

Moj PC  
0 7 hvala 0
12 godina
neaktivan
Domaccc kaže...

PES

-ne znam jel to samo meni, ali npr otvoren šut na 20m, gamepad logitech f510, pritisnem X (kocku na ps), igrač dođe na 7-8 metara i tek onda puca, dakle, kašnjenje

-super je kad je usporen gameplay, ali ovo je preusporeno

-mreže u golovima prenapete

-obrana užas, svaki faul dobijem karton. Ili ubijem boga u igraču ili jednostavno prođem kroz igrača

-šut je jednostavno užas, lopta ima neku jebačku parabolu i onda naglo pada u gol, a golman samo lagano uhvati (dojam nakon pure shota iz fife)

-golman leti u zraku pa padne odjednom

+dresovi, lepršavost dresova

FIFA

-malo retardirani obrambeni igrači

+pure shot apsolutno podignuo razinu igre

+brzina gameplaya

+kretnje igrača, šut iz koraka (bez da lebdi mu npr lijeva noga 20-30cm kako bi uhvatio u idealnom trenutku loptu ako ide pucati desnom, kao u pesu nazalost)

+LICENCE

FIFA je korak ispred, definitivno.

Ajde nevirujem da je pes tako los. Dok si njemu da jedan sugavi plus, fifi samo jedan minus. {#}

play2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 23:36 (fanaticni gejmer).
12 godina
protjeran
fanaticni gejmer kaže...

Ajde nevirujem da je pes tako los. Dok si njemu da jedan sugavi plus, fifi samo jedan minus. {#}

fanboy

17 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

možda sam postavio PES-u previsoke kriterije i puno očekivao pa ima puno minusa, a FIFA kao FIFA, ne očekujem puno, no iznenade me svaki put, pa možda previše pozitive. Fanboy da, PES-a od ISS-a na PS1 pa do PES 6 koji priznajem kao posljednje što je valjalo od KONAMI-ja, ali FIFA-e tek od FIFA 12. Međuprostor od 2008.-2011. nije vrijedan spomena. {#}

5 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Domaccc kaže...

možda sam postavio PES-u previsoke kriterije i puno očekivao pa ima puno minusa, a FIFA kao FIFA, ne očekujem puno, no iznenade me svaki put, pa možda previše pozitive. Fanboy da, PES-a od ISS-a na PS1 pa do PES 6 koji priznajem kao posljednje što je valjalo od KONAMI-ja, ali FIFA-e tek od FIFA 12. Međuprostor od 2008.-2011. nije vrijedan spomena. {#}

Pes 08 je bio cak i dobar za pc jer je na konzolama dosta laggalo. Barem sam tako cuo, premda ga na konzoli nisam nikad odigra.

play2much
16 godina
neaktivan
Domaccc kaže...

Godinama igram na PS3 Fifu i smješno je ovo nazivat novom igricom. Obadvije igre su razočarale.

12 godina
protjeran
FIFA 14 vs PES 14

Only PES ljudi,morate igrati pravu igru

7 5 hvala 0
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Godinama igram na PS3 Fifu i smješno je ovo nazivat novom igricom. Obadvije igre su razočarale.

Smiješno je da godinama igraš fifu i ne vidiš nikakve razlike. Još je smješnije da današnje igre nazivaš igricama.  Igrica je tetris..itd..

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 8:12 (movie).
17 godina
windforce kaže...

Izgleda da na ovome svijetu ima jako malo ljudi...

15 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

PES sam igrao redoovito svake godine do 2010,nakon toga sam igrao Fifu 11. Fifa 12 mi je bila totalno drugacija od Fife 11 tako da sam Fifu 11 crpio dok nisu ugasili on-line servere. Od onda nista nisam igrao odnosno ni PES 2013 ni Fifu 2013. Mozda bi sad nesto zaigrao,ali sta??

1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
windforce kaže...

zasto si mi napisa fanboy? Mislis da sam fifa fanboy? Neigram fifu i nisam dijete.. 

play2much
12 godina
protjeran
movie kaže...
windforce kaže...

Izgleda da na ovome svijetu ima jako malo ljudi...

malo ljudi koji su kao ti,i to je dobro

17 godina
windforce kaže...

malo ljudi koji su kao ti,i to je dobro

Ne, to nije dobro jer da je više ljudi kao ja živjeli bi u boljem svijetu...

12 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

58-58 za sada..napeto je :)

Moj glas ipak za fifiu, ali drago mi je da se PES vraca na velika vrata..:)

Moj PC  
2 5 hvala 0
12 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

Ova tema je totalni fail. Ajde dječice lupajte td, sta drugo i znate. 

play2much
Moj PC  
2 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
FIFA 14 vs PES 14

Sad kad sam probao obadvije igre mogu samo reći Pes je bolji. 

Moj PC  
5 8 hvala 0
14 godina
Praetorian1 kaže...

Sad kad sam probao obadvije igre mogu samo reći Pes je bolji. 

Zato si ga i prodao nakon tjedan dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice