FIFA 13

poruka: 11.485
|
čitano: 2.280.211
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: FIFA 13 nickovi - da se ekipa lakše skupi, Fifa 13 UT prodaja igraca
13 godina
neaktivan
FIFA 13

molim onako jedan realan odgovor,

koliko je fifa2013 bolja/lošija od pes2013 ??

pritom na ovo realno mislim/molim  korisnike koje imaju potrebe ulazit u teme pes2013 i blatit po istome samo da dižu fifu u nebesa.

njih molim da ništa ne pišu niti išta odgovaraju,zanima me realno stanje,normalnih ljudi koji ne ulaze u kontradikcije pes/fifa.

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Re: FIFA 13
kakosamzgodan kaže...

molim onako jedan realan odgovor,

koliko je fifa2013 bolja/lošija od pes2013 ??

pritom na ovo realno mislim/molim  korisnike koje imaju potrebe ulazit u teme pes2013 i blatit po istome samo da dižu fifu u nebesa.

njih molim da ništa ne pišu niti išta odgovaraju,zanima me realno stanje,normalnih ljudi koji ne ulaze u kontradikcije pes/fifa.

hvala

Na skali od 1 do 10, FIFA je za najmanje jednu ocjenu bolja igra u ovom trenutku. To zna svatko tko je igrao i jednu i drugu igru te pogledao barem 4 nogometne utakmice u životu.

16 godina
Fifa 9.5/10
PES 7/10
šumski put je bio ravan.
13 godina
neaktivan
Hexfire kaže...

Na skali od 1 do 10, FIFA je za najmanje jednu ocjenu bolja igra u ovom trenutku. To zna svatko tko je igrao i jednu i drugu igru te pogledao barem 4 nogometne utakmice u životu.

hvala, to sam i mislio otprilike pošto u zadnjih reći ću dvije godine fifa radi bolji proizvod.

meni kao vrsnom znalcu nogometa ,kako poznavanja tako i igranja istog ,{#} znaći jako puno toga u igri,ne samo grafika ,a to u zadnjih dvije godine nisam doživio kod pes-a ,makar sam krenuo sa pesom od početka,jedinice i do dana današnjeg,

ali ovo šta sam vidio/probao kod pes2013 nije nikakav drastičan napredak nasprema prijašnjeg naslova,

zato me zanimaju realni odgovori,i još nešto

jel ima velikog napretka između fife2013 i 2012 ?

13 godina
neaktivan

PES je ove godine dobio nerealno visoke ocjene....8.5 prosjek...dok fifa 9.0-9.5...razlika je trebala bit još veča...al tko se zamara ocjenama nek onda i kupuje igre po njima...

Origin ID za FIFU 13: ReaLazio
15 godina
kakosamzgodan kaže...

Tu je sad već malo teže dati odgovor. Ovisit će od osobe do osobe. Napredak nije ni blizu onoga sa FIFE 11 na 12, ali ne vjerujem da je itko to i očekivao. Ali da je igra bolje od 12, je, bolja je. Impact engine je mnogo bolji, dodaci poput first toucha i complete driblinga su se savršeno uklopili, neki sitni dodaci online modovima zvuče jako obečavajuće.

Što se mene tiče, da sam igru mogao kupiti samo po punoj cijeni, znači oko 400 kn, a ne za 220 koliko sam ju platio, ne bih u ovom trenutku prelazio na 13. Ipak bih pričekao mjesec dva, da cijena padne. Ali pošto je moguće igru dobiti za cifru od oko 200 kuna, onda se definitivno isplati.  

@Dark Side

Prosječne ocjene za xbox su trenutno 90 FIFA, 83 PES. Po meni to je realno stanje stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 15:12 (Hexfire).
15 godina
neaktivan
FIFA 13

Koja je razlika izmedju Fifa 13 Ultimate i Fifa 13 ?

Posto vidim na base hostu dvije verzije.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
Intelovac123 kaže...

Koja je razlika izmedju Fifa 13 Ultimate i Fifa 13 ?

Posto vidim na base hostu dvije verzije.

S Ultimate dobiješ 24 gold packa za FUT mod. Ako to ne igraš onda se ne isplati Ultimate, ako igraš onda se isplati.

13 godina
neaktivan

Po meni realnije bi bilo PES 80    FIFA 90-95 ,to bi odrazavalo pravo stanje igra, al recenzenti su nahvalili ove godine PES bez nekog veceg razloga. Njima su stavili neke stvari kao revolucionarne, koja fifa ima vec 2-3 godine. Logika?

15 godina
TheDarkSide kaže...

Po meni realnije bi bilo PES 80    FIFA 90-95 ,to bi odrazavalo pravo stanje igra, al recenzenti su nahvalili ove godine PES bez nekog veceg razloga. Njima su stavili neke stvari kao revolucionarne, koja fifa ima vec 2-3 godine. Logika?

Bez obzira što je Konami iskopirao dijelove FIFE, izgleda da su dobro to uklopili i ljudima paše. Polako igra napreduje i vraća se na pravu stazu, to treba uvažiti. Kako je FIFA 12 bila revolucija u FIFA serijalu, tako je i ovaj PES za svoj serijal. Osobno ima još uvijek previše stvari koje me u PES-u nerviraju da bih ga mogao igrati svaki dan kao FIFU, ali neki mogu prijeći preko toga i uživati u igri.

13 godina
neaktivan

Ma dobro to, samo PES-ovci se raduju stvarima koje FIFA ima vec par godina, i ond ase to dize u nebesa, a kad dođe nesto novo u FIFU onda joj samo pokusavaju nac manu...PES je još daleko od onog sta je bio, i pitanje dali ce ikad više bit ono šta je bio. EA ima sredstva, ima ljude...KONAMI nece moc pratit baš tempo...

15 godina
TheDarkSide kaže...

Ma dobro to, samo PES-ovci se raduju stvarima koje FIFA ima vec par godina, i ond ase to dize u nebesa, a kad dođe nesto novo u FIFU onda joj samo pokusavaju nac manu...PES je još daleko od onog sta je bio, i pitanje dali ce ikad više bit ono šta je bio. EA ima sredstva, ima ljude...KONAMI nece moc pratit baš tempo...

A jbg i appleovci se raduju ekranu od četiri inča {#}. Svaka promjena ako je na bolje je dobrodošla, pa makar i bila "posuđena" od konkurencije.

Da, EA ima sredstva, ljude, marketing, ali često im se dogodilo da se opuste zbog nedostatka konkurencije. Pogledaj samo NBA serijal. Verzije 2014 će sigurno biti zanimljive, jer će se od FIFE opet očekivat nešto jako inovativno, a od PES-a da ponovno preuzme tron.

13 godina
neaktivan

Moje "dopisivanje" sa ekupi:

Moje pitanje:

Izvinjavam se na smetnji, bio si rekao da če distibucija keyeva pocet 27.9.2012, zato se javljam sa zamolbom dali češ keyeve slat odma nakon ponoci danas( znaci kad bude 27.9.2012 ) tako da mogu odma aktivrat i stavit skidat ( preload ) da budem spreman za 28.9. Brzina me trenutno zeza pa ono da uspijem skinut sto prije, hvala na citanju!

LP

Njegov odgovor:

Ja vjerujem da ce biti tako kako si rekao. Ocekujem keyeve svaki tren i odmah pocinje distribucija.

13 godina
protjeran
kakosamzgodan kaže...
Hexfire kaže...

hvala, to sam i mislio otprilike pošto u zadnjih reći ću dvije godine fifa radi bolji proizvod.

meni kao vrsnom znalcu nogometa ,kako poznavanja tako i igranja istog ,{#} znaći jako puno toga u igri,ne samo grafika ,a to u zadnjih dvije godine nisam doživio kod pes-a ,makar sam krenuo sa pesom od početka,jedinice i do dana današnjeg,

ali ovo šta sam vidio/probao kod pes2013 nije nikakav drastičan napredak nasprema prijašnjeg naslova,

zato me zanimaju realni odgovori,i još nešto

Vjerujem da je vecina FIFA igraca ovdje dosla sa PES-a. Tako i ja.

FIFA ima najvecu prednost u samoj fluidnosti igre. Tu ponajvise mislim na Impact Engine i same animacije igraca. Igra je jednostavno "živa" za razliku od PES-a (samo moje misljenje, nemojte me odmah napasti :) ). No druga prednost je u "build upu", tj. u nacinu igranja same igre. Kod FIFA-e opcenito build up je sporiji od PES-a, manje je atraktivnih poteza i opcenito igra te tjera da igras nogomet, a ne samu igru. Netko ce ovu recenicu shvatiti, netko nece, jbg. Najbolji primjer je kad ides u kontre. U slucaju PES-a to uglavnom znaci 1-2-3 pasa maximano i iskljucivo igra prema naprijed. Nema vracanja lopte. Kod FIFA-e je drugacije. Ima i to naprijed, ali cesto ces morati odigrati i jedan pas unazad kako bi prebacio igru na drugu stranu koja je mozda prazna.

Ukratko, mogao bih se raspisati dva dana o samom gameplayu FIFA serijala. O FIFA 13 bas i ne bih mogao. Nakon 200ak utakmica online moci cu, do tada sumnjam da itko ima sta pametno za reci. Mislim, moze se sve napisati, barem pocetni utisak. No onaj "pravi" utisak ce doci tek nakon dosta odigranih utakmica. Ovo vrijedi i za PES naravno.

P.S.

Nemam ni jedan post u PES temi :)

13 godina
neaktivan

A ono, ja sam prvi nekad igrao PES...do 2009, kad sam presao na FIFU...jednostavno, i ja sam tjerao svoj inat, da je PES bolj ovo ono, al shvatio dam sta propustam ako nastavim sa inatom. Ovako od FIFE 2009 do do sad još uvijek igram FIFU, i ne planiram se vracat, osim ako konami stvarno ne napravi neko čudo...prvenstveno se nebi vracao radi fluidnosti, zivosti igraca, igre, animacija igraca, golmana...kad to KONAMI napravi u rangu FIFE, onda mozemo pricat o mom povratku :)

16 godina

Meni se uopće ne vraća na PES. Fifa je sve što mi treba. {#}

šumski put je bio ravan.
16 godina
TheDarkSide kaže...

A ono, ja sam prvi nekad igrao PES...do 2009, kad sam presao na FIFU...jednostavno, i ja sam tjerao svoj inat, da je PES bolj ovo ono, al shvatio dam sta propustam ako nastavim sa inatom. Ovako od FIFE 2009 do do sad još uvijek igram FIFU, i ne planiram se vracat, osim ako konami stvarno ne napravi neko čudo...prvenstveno se nebi vracao radi fluidnosti, zivosti igraca, igre, animacija igraca, golmana...kad to KONAMI napravi u rangu FIFE, onda mozemo pricat o mom povratku :)

FIFA 2009 za pc??? Ili za konzole

Za konzole je bila dobra igra, za pc FIFA 2009 je bila tezi shit... Pes za PC ju je prao jedno 10x... Sve do FIFE 11 PC kad je dosao ovaj novi engine, tada sam ja presao na fifu

13 godina
neaktivan
Smece2 kaže...
TheDarkSide kaže...

FIFA 2009 za pc??? Ili za konzole

Za konzole je bila dobra igra, za pc FIFA 2009 je bila tezi shit... Pes za PC ju je prao jedno 10x... Sve do FIFE 11 PC kad je dosao ovaj novi engine, tada sam ja presao na fifu

Konzole :)) Tad sam imao PS3 :)

13 godina
FIFA 13

Hej ekipa mene zanima nešto.

Pošto ću lovu tek imat slijedeći tjedan planiram uzet ovu gusar verziju da igram career mode ovih par dana pošto sam nestrpljiv. Pitanje je hoće li biti kakvih problema ako nakon kupnje cd keya samo prebacim save file career moda? Mislim mogu li nastavit s originalom ono što sam započeo s gusar verzijom? {#}

You don't choose to be a Liverpool fan. You get chosen.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dreammaker kaže...
Fifa 9.5/10
PES 7/10

Evo nek se još jednom nađe{#}

13 godina
neaktivan
Cofinho kaže...

Hej ekipa mene zanima nešto.

Pošto ću lovu tek imat slijedeći tjedan planiram uzet ovu gusar verziju da igram career mode ovih par dana pošto sam nestrpljiv. Pitanje je hoće li biti kakvih problema ako nakon kupnje cd keya samo prebacim save file career moda? Mislim mogu li nastavit s originalom ono što sam započeo s gusar verzijom? {#}

Save ce ti bit koruptiran...Isprobano za FIFI 12...i ako mislsi to, prvo gusarsku onda original, prije nego original instaliras izbriši sve od gusarske verzije, da nebi dobio save corupt i ostale stvari...

17 godina
TheDarkSide kaže...

Sredstva i ljude ima i konami. Nemaju ništa manju tradiciju od ea sportsa. Znači, imaju sve preduvjete za dobar proizvod i jednostavno mi nije jasno gdje je puknulo?  Jednostavno, pes je izgubio dušu...

16 godina
neaktivan
Misllim da bi Konamiju bilo bolje da krene od nule.
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
16 godina
Tomislav95 kaže...
Misllim da bi Konamiju bilo bolje da krene od nule.

Ako ništa, novi engine je neophodan.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
13 godina
protjeran
movie kaže...
TheDarkSide kaže...

Sredstva i ljude ima i konami. Nemaju ništa manju tradiciju od ea sportsa. Znači, imaju sve preduvjete za dobar proizvod i jednostavno mi nije jasno gdje je puknulo?  Jednostavno, pes je izgubio dušu...

Na ISS96 i ISS98 radilo je 6 ljudi. Na PES2008 radilo je 9 ljudi.

ISS98 je izasao za PSone i N64.

PES2008 je izasao za PSP, PS3, x360, PC, Wii a vjerojatno i za mobitele (nisam siguran).

Dakle igra iz 98e godine = 6 ljudi. A samo dvije platforme koje su bile dosta slicne. Igre je tada bilo kud i kamo jednostavnije raditi, mislim da su toga svi svjesni.

PES2008 ima ekipu od 9 ljudi. I bezbroj platformi. A u medjuvremenu su morali razvijati i engine. Koji ocito nisu razvili, jer igra nije nista napredovala naspram PES6. Dapace, 3 koraka unazad su sa pes2008 napravili. I to bas radi enginea. Engine je napredovao samo graficki, fizika pes2008 se gotovo ni malo ne razlikuje od ISS98. Slobodno skini PSone rom pa testiraj, ja sam se sokirao kad sam prije par godina upalio ISS98 na PC-u.

A igre su danas kud i kamo kompleksnije. Pogledaj samo fiziku unutar FIFA serijala. Pa onda ponovno oprobaj upaliti taj ISS98 koji je meni bio odlicna igra. Igrao sam i ISS96, fifu nisam mogao smisliti u to vrijeme. A sada se cudim kako sam to uopce mogao igrati? Vremena se mijenjaju. Hardware je napredovao sto je omogucilo sve mocniji i mocniji software. Samo je Konami ostao ukopan na mjestu. I nitko to vjerojatno ne bi ni skuzio da nije dosao Rutter u EA i pokrenuo FIFA serijal iz prakticki nicega. Ja prvi ne bi skuzio, jer eto, ne bih ni znao za bolje.

Konami je racunao istim receptom ostati na vrhu. I racunica im je bila losa u samo jednoj varijabli. A ta je da nisu racunali na budjenje konkurencije.

Od PES serijala ne ocekujem nista. Barem ne dok ne dodju novi boxovi i playstationi. Ukoliko stvarno razvijaju novi engine, to je i vrijeme kada ce isti i prikazati. Kao sto je EA napravio sa x360 i ps3 dolaskom. E sad, problem je u tome sto ni EA nece sjediti prekrizenih ruku. Barem sumnjam da ce ponoviti pogresku koju je napravio Konami.

Ukratko, bit ce za godinu - dvije jako zanimljivo na polju sportskih simulacija. Posebice ovih nogometnih :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 18:04 (jumboY).
13 godina
neaktivan

To ja govorim vec duze vrijeme, a ekipa sa PES13 teme se nezeli slozit...da se PES 13 kao i predhodnici zasnivaju na engineu koji se pokretao na PS1,PS2 i tako tim "starudijama". Znaci da PES13 doslovno vrti engine skoro isti koji se vrtio na ISS-u i ranijim PES-ima...

FIFA je evoluirala, a PES je ostao na istom mjestu sa manjim preinakama...tako da oni prodaju jednostavno uvijek jedno te isto zadnje 4-5 godina...samo omotano u novi celofan, sa nekim minornim stvarima.

FIFA je bila prije katastrofa..lopta je bila kao balon, nigdje veze sa vezom, golove si mogoa lagano zabijat sa 60-70 metara...ali FIFA i EA su imali motiv, da krenu napred, i to se desilo...i eto..vidi ih danas...sjede na vrhu vec 4 godine tako reč...i kako su krenuli ne planiraju se manut od tamo...a i siguran sam da razvijaju još napredniji engine, sa još boljom grafikom, koji če biti vjerovatno za nex-gen.

13 godina
neaktivan
FIFA 13

Sad igram bezveze demo Arsenal - Juventus i gubim 0:1, dodam loptu Gibbsu i komentator govori here's Gibbs i ako ovako ostane nece bas po dobrom pamtit svoj rođendan, tako nesto u tom stilu. Odem na transfermarkt i vidim stvarno piše 26.9 (danas) mu rođendan, osta sam paf. Čudo!!!

Najpoznatija stranica na balkanu napokon organizira i lige u FIFA-i 13. Slobodno se registirajte http://www.balkan-gaming.net/bplforum/

13 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To je isto ono sat sam pricao EAFC Match Day, sinkroniziraju sve sa igracima, ako zapravo igra lose, onda ce bu bit crvena strelica za dole i recimo pisat 1-2 znaci da mu OVR stat ide za 1-2 ili koliko vec dole...Znaci ako je ozilu default 87 i ima crvenu strelicu i 2 znaci da ima 85, da je u salboj formi, sta ce se odrazt i ispred gola, ili kakvu poziciju igra, naravno ako je u formi, onda moze dobit i više...

15 godina
neaktivan
FIFA 13

Tako je i u FIFI 12 na Head to Head znao čestitati igračima rođendan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FIFA 13

Da, takve sitnice su savršene. Tu razinu genijalnosti komentatora, PES neće imati još barem 3-4 godine ako ne i više. 

Moj PC  
3 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: FIFA 13 nickovi - da se ekipa lakše skupi, Fifa 13 UT prodaja igraca
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice