FIFA 13

poruka: 11.485
|
čitano: 2.278.774
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: FIFA 13 nickovi - da se ekipa lakše skupi, Fifa 13 UT prodaja igraca
16 godina
FIFA 13

Znaci, kupio sam bio onaj adpter za PS2 to usb u chipoteci (onaj za 30kn), i pomocu onog config file-a iz FIFA 11, slozio Ps2 gamepad da RADI bez ikakavih problema... Tako da ovima kaj ne radi: il ne znate kak to napravit, il vam ne radi dobro adapter/gamepad

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 16:00 (Smece2).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: FIFA 13
Nadimakk kaže...
antimadridista kaže...
lol znači gamepad je bolji od tipkovnice samo ako igraš na manual, inače je ista stvar? što se sve ovdje može pročitati...

Ne nije ista stvar, tipkovnica ima prednost. Sa tipkovnicom daleko brze reagiras nego s gamepadom. Razmisli si malo. S gamepadom gubis vrijeme dok mices stick iz jednog polozaja u drugi dok s tipkovnicom imas instant switch ( nije instant ali je puno brze). Jedina prednost kontrolera je analogno upravljanje koje nicemu ne sluzi ako ne igras na full manual.

Znam puno ljudi koji igraju na gamepadu sa digitalnim tipkama upravo zbog tih naglih pokreta. Na tipkovnici igras s 2 prsta na strelicama dok na gamepadu imas 1. Kaj mislis ko ce preciznije i brze reagirat.

Tnx, ovo mi je uljepšalo dan.

14 godina
neaktivan
Smece2 kaže...

Znaci, kupio sam bio onaj adpter za PS2 to usb u chipoteci (onaj za 30kn), i pomocu onog config file-a iz FIFA 11, slozio Ps2 gamepad da RADI bez ikakavih problema... Tako da ovima kaj ne radi: il ne znate kak to napravit, il vam ne radi dobro adapter/gamepad

Sve ovisi samo o adapteru. Ja sam koristio iste cake kao i ti sad i desni analog mi nikad nije radio ;)

Bez obzira što napravio. I onda uzeo od frenda adapter ( sony-ev ) i sve proradilo odmah.

15 godina
TheDarkSide kaže...

Ja na HNS-ovom mjestu se nebi previse "preseravao" i prihvatio bi ponudu makar od prijašnjeg ugovora, ili nesto sicnije više koliko EA ide....

Jer je to veča "privlilegija" HNS-u nego EA-u...

A sad, baš i prihvatit neku crkavicu nije od koristi HNS-u. Ipak smo mi službeno u TOP 10 repki svijeta. Normalno je da hoće više manje iste pare koje dobiva Njemačka, Francuska, Italija itd.

A da je to neka velika privilegija, baš i nije. Nije kao da će Hrvatska biti na coveru pa će svi vidjet naše kockaste dresova. To će biti samo jedna od repki u igri i 90% igrača neće nikad s njom igrat.

15 godina
neaktivan
FIFA 13

Igra mi je strašno počela štekat, neigrivo doslovce od updatea! Zna netko o čemu je riječ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Nadimakk kaže...
antimadridista kaže...
lol znači gamepad je bolji od tipkovnice samo ako igraš na manual, inače je ista stvar? što se sve ovdje može pročitati...

Ne nije ista stvar, tipkovnica ima prednost. Sa tipkovnicom daleko brze reagiras nego s gamepadom. Razmisli si malo. S gamepadom gubis vrijeme dok mices stick iz jednog polozaja u drugi dok s tipkovnicom imas instant switch ( nije instant ali je puno brze). Jedina prednost kontrolera je analogno upravljanje koje nicemu ne sluzi ako ne igras na full manual.

Znam puno ljudi koji igraju na gamepadu sa digitalnim tipkama upravo zbog tih naglih pokreta. Na tipkovnici igras s 2 prsta na strelicama dok na gamepadu imas 1. Kaj mislis ko ce preciznije i brze reagirat.

Tnx, ovo mi je uljepšalo dan.

Ne znam jesam li ja glup ili šta, ali kako je na tipkovnici lakše igrat nego na gamepadu !? Ako koristiš standardne kontrole - na koji *ebeni način u isto vrijeme možeš stisnut L2 i napravit neku fintu ako

u isto vrijeme držiš recimo Q (L2) ,tipku za naprijed (strelica) i radiš finte sa 2,4,6,8 koji su skroz s druge strane !? Ako ti možeš napravi fintu isto kao i ja na gamepadu,onda sam ja pop!

I daj mi objasni još jednu stvar? Kolko ja kontam,ja se s gamepadom mogu okrenut točno onako kako poželim i doslovno trčat u smjeru okretanja analoga dok ti imaš mogućnost trčanja ravno ili pod 45° ako ne griješim !?

Ako je lakše prebacivat prste ( nego okretat analogom ) s tipaka na brojeve desno , onda svaka čast ;)

Kupi si gamepad i igraj ko normalan čovjek ;)

15 godina
zacko kaže...

Ne znam jesam li ja glup ili šta, ali kako je na tipkovnici lakše igrat nego na gamepadu !? Ako koristiš standardne kontrole - na koji *ebeni način u isto vrijeme možeš stisnut L2 i napravit neku fintu ako

u isto vrijeme držiš recimo Q (L2) ,tipku za naprijed (strelica) i radiš finte sa 2,4,6,8 koji su skroz s druge strane !? Ako ti možeš napravi fintu isto kao i ja na gamepadu,onda sam ja pop!

Možda ima mlađeg brata ili sestru koji su zaduženi za finte.

17 godina
Red_Star_Forever kaže...

Kazi ti meni gde igra Mesi i za koji tim?Da ne igra mozda za Santos ili cak mozda za juventus.Dal je moguce da si me pitao kakve veze ima mesi sa nou campom.dobra fora nema sta.

Kakve ima veze gdje igra messi?  Kakve ima veze između messia i nepojavljivanja camp nou-a u fifi13? Ne daje mesi licencu za korištenje imena camp nou. To ipak moraju dobiti od barcelone a ne messia pa samim time messi i nema neke veze s tom pričom... Messi je sklopio ugovor o korištenju svog lika i djela u fifi13, barcelona nije sklopila ugovor o korištenju svog stadiona u fifi13 i točka.

13 godina
neaktivan
ako je tako onda je to da EA ima veliki ali veliki minus,bas bez veze,ja sam to razmisljao vise logicki,jer mi ne ide mesi glavno lice a nema stadiona na kome on igra nekako mi to ne ide al sada shvatam da ea je to morala da sredi ali ce ostati upamcena po tome.
14 godina
neaktivan
FIFA 13

Zas su tak bitni stadioni? Mozda ga i stave, al nece se zvat Camp Nou.

0 0 hvala 0
16 godina
Nadimakk kaže...

Cek malo, kakva prednost tipkovnice?

1. Kontroler je ergonomicniji, sve ti je na dohvat ruke odnosno svaki prst ti "cuva" odredene tipke na kontroleru... kod tipkovnice totalna suprotnost (numpad tipke za driblanje) su na dohvat ruke? {#}

2. Ima rumble (vibraciju)

3. Ima digitalne i analogne tipke (tipkovnica samo digitalne)

4. Ima analogne gljive, lakse je driblati odnosno na tipkovnici je prakticki nemoguce, mozda samo uspjevaju zesci hardcore fanovi nogometnih simulacija, ako ti mozes driblati normalno na tipkovnici onda si ti neki posebni hardcore igrac, a ja casual na tipkovnici... mislim, ajde driblaj na tipkovnici da vidim i to ozbiljno (sa numpad tipkama/brojevima... to je pain in the ass u mojim ocima, ups rukama), ne govorim o misu + tipkovnica (rijec je o samoj tipkovnici).

Ovo boldano (prvi bold).... cek, cek malo... ne razumumijem te bas.

1. Analognu gljivu NE moras pomaknuti do kraja da bi "igra" reagirala odnosno da bi ti lik skrenuo u drugom smijeru

2. Mozes micati po dijagonalama sto je puno lakse (kao da povlacis crtu), a zasto je jos bolji kontroler?!?

Primjer:

Kako ces trcati u suprotnom smijeru na tipkovnici?... recimo, drzis tipke dolje+ lijevo, a da bi skrenuo u suprotnom smijetu moras pritisnuti gore+desno, zar nije jednostavnije samo pomaknuti gljivu po dijagonali (ponavljam, ne moras do kraja pomaknuti da bi igra registrirala pokret) i vjeruj mi, u pocetku sam imao velikih problema kod novijih FIFA igara sa Xbox 360 kontrolerom ali danas vidim da je kontroler i dalje bolji izbor sto se tice ovakvih igara..

3. Mozes igrati u "360 stupnjeva" i puno je bolje/lakse driblati...

4. Navigacija kroz menije i "replay"... puno bolje na kontroleru, koliko "duboko" pritisnes trigger (doziranje) = toliko brzo premotavas snimku nazad i naprijed odnosno vrlo vrlo vrlo sporo, vrlo vrlo sporo, vrlo sporo itd (shvacas valjda), ovo je samo jedan primjer.

BTW drugi bold

Zar nije inace normala tri prsta za strelice? (prosjecni igrac... kaziprst, srednjak, prstenjak), ali to bas i nije neka prednost... zahvaljujuci N64 i PS1 konzolama, naucio sam se itekako dobro baratati sa kontrolerima, ne pada mi napamet igrati na tipkovnici vise FIFU i slicne igre. Moj brat koji preferira tipkovnicu nema sanse pored mene, a nije se niti potrudio koristiti kontroler tako da me i ne cudi... meni je manual + tactical defending, a njemu automatika i legacy defending pa opet bolje igram od njega, a vise je on hardcore FIFA/PES fan nego ja odnosno prati nogomet, cesce igra FIFU/PES nego ja itd.

Ono sorry, ali ja zelim veci challange kada igram SIMULACIJU, SIMULACIJUUU... ne samo da je teze i da cu biti bolji igrac (s vremenom i nakon prilagodbe naravno novim "kontroler userima", treba truda jednostavno), vec je igra ujedno i zabavnija, dinamicnija etc...

Igras li ti jos uvijek na legacy defending?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 19:08 (lovac82).
15 godina
FIFA 13
ma pusti, meni je smiješno da se takvo nešto mora objašnjavati nekome tko je stariji od 7 godina (pretpostavljam da ima više od 7 jer ipak vidim da zna čitati i pisati).
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Nadimakk kaže...

ne sjećam se kad sam pročitao gluplji post...sry ali ebiga tako je{#}

Stranice su trenutno nedostupne.
16 godina
antimadridista kaže...
ma pusti, meni je smiješno da se takvo nešto mora objašnjavati nekome tko je stariji od 7 godina (pretpostavljam da ima više od 7 jer ipak vidim da zna čitati i pisati).

Nez, mozda je fakat hardcore igrac.... dva prsta za strelice i igra puno bolje od ovih na kontrolerima kako kaze tako da necu donositi prerano zakljucke... ako je vec savrsen sa tipkovnicom, vjerujem da ce isto tako biti jos bolji sa kontrolerom.

Mislim, po meni je steta neiskoristiti sve prednosti novije FIFE, onako kako on igra je stil onih prastarih FIFA igara (samo sada bolje animacije, fizika, grafika i sl....), a gameplay i challange nula bodova... {#}

@Nadimakk NHF ali mislim da mi IPAK nesto vise uzivamo u FIFI sa kontrolerom...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
15 godina
FIFA 13

Da je hardcore igrač igrao bi s kontrolerom. Ovo je kao da hardcore FPS igrač igra BF3 sa Genius mišem s 2 tipke iz kvartovskog dućana.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
FIFA 13

Igram na tipkovnici. Sad već iz navike (prije iz toga jer si nisam ni mogo kontroler priuštit). Kontroler je definitivno u prednosti kod pucanja, kretanja (više-manje) i kod kombinacija tipki da bi se izvela neka finta. Zato je i stvoren za takve stvari, al eto meni odgovara tipkovnica i teško da budem se ikad prebacival.

Kaj se FIFE same tiče bila je 1. nogometna igra koju sam igro, no onda sam videl PES (bilo je to u doba PES 4, vidio sam ga kod jednog od glavnih zagovornika FIFE u ovoj temi :D). Tad je PES bil miljama iznda FIFE. Al eto sad je FIFA vjerojatno bolja ili nije , al neću o tome. Uglavnom dobro mi je oboje. Al najveća zamjerka u današnjoj FIFI mi je pravljenje tih finti. Pa to kad igraš protiv nekog ko duže igra radi ti ringišpil po terenu sa ekipom Bangladeša. Uredu je to, to je igrica. Al nema veze sa realizmom i nevolim to. No to je do osobnog stava.

Vjerojatno ću ko i ove godine igrat PES i FIFU. I smijat se raspravama koje je bolje {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FIFA 13

Prije sam igrao na tastaturi, sad igram na gamepad i moram priznat da mi je lakse igrat na digital, ne na analog (iako sam se sada vec malo i na to privikao). Kod tipkovnice ima jedan veliki minus barem sto se fifie tice, a to je sto se povlacenjem desne gljive dobiva onaj veliki for, kojeg lako mozes iskoristit na krilu i za prelazenje golmana... Isto tako na tipkovnici mi je cijela desna ruka oduzeta za smijer, dok sa lijevom rukom bi trebao radit sve ostalo, sto mi je bilo dosta tesko posto u fifi moram sa jockey prec na ispucavanje lopte van, ili na uklizivanje, napravit kombinacije za prebacivanje visoke lopte u for, stisnut finesse shot prilikom pucanja... Do fife sam bez problema igrao na tastaturi, cak sam nesto malo i FIFU 11 igrao na tasti, poslije toga samo gamepad....

0 0 hvala 0
16 godina
FIFA 13

Čemu rasprave oko toga što je bolje uopće? Kao što FPS nije prirodno igrati na kontroleru (pogotovo ne u kompetitivnom, online smislu) tako nije Fifu na tipkovnici.

Fifa pruža mogućnosti okreta igrača za svih 360 stupnjeva što s tipkovnicom ne možeš dobiti. Nadalje brzinu kretanja igrača možeš podešavati na analogu (ovisno koliko ga povučeš) što na tipkovnici također nije moguće. Isto tako manual je neigriv na tipkovnici, a fifa na assisted je daleko dosadnija, nezanimljivija i bezveznija igra. Na kontroleru isto tako imamo omogućeni "Analog sprint" što je nemoguće na tipkovnici izvesti. 

To što se jedan fanatik (vjerojatno mu je jednostavno teško izdovjiti koju kunu za kontroler) uhvatio gluposti da je tipkovnica u prednosti, ne znači da se svi morate zalijepiti za njegove piz*arije i krcati temu glupostima.

Nek čovjek igra na tipkovnici i gotovo. I mazohisti su ljudi {#}

šumski put je bio ravan.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
plavi08 kaže...

Igram na tipkovnici. Sad već iz navike (prije iz toga jer si nisam ni mogo kontroler priuštit). Kontroler je definitivno u prednosti kod pucanja, kretanja (više-manje) i kod kombinacija tipki da bi se izvela neka finta. Zato je i stvoren za takve stvari, al eto meni odgovara tipkovnica i teško da budem se ikad prebacival.

Kaj se FIFE same tiče bila je 1. nogometna igra koju sam igro, no onda sam videl PES (bilo je to u doba PES 4, vidio sam ga kod jednog od glavnih zagovornika FIFE u ovoj temi :D). Tad je PES bil miljama iznda FIFE. Al eto sad je FIFA vjerojatno bolja ili nije , al neću o tome. Uglavnom dobro mi je oboje. Al najveća zamjerka u današnjoj FIFI mi je pravljenje tih finti. Pa to kad igraš protiv nekog ko duže igra radi ti ringišpil po terenu sa ekipom Bangladeša. Uredu je to, to je igrica. Al nema veze sa realizmom i nevolim to. No to je do osobnog stava.

Vjerojatno ću ko i ove godine igrat PES i FIFU. I smijat se raspravama koje je bolje {#}

Nisam zagovornik niti FIFE niti PES-a, nego najboljeg virtualnog nogometa u određenom trenutku. Trenutno je to FIFA ta koja nema uopće konkurencije. Znam da PES fandečki ne vole to čuti, ali jednostavno je takvo stanje stvari. Hoće li biti tako i 2013-e vidjet ćemo. Mnogi su vjerovali da će se EA opustiti sa fifom 13 jer bi i s malo poboljšanja bila bolja od pesa, ali oni su riskirali i odveli igru na jednu potpuno novu razinu sa first touch sustavom. Hoće li se EA-u dogodit kao i davno prije da izdaju svake godine istu igru, ne vjerujem. Al isto tak ne vjerujem da se Konami neće trgnuti i ako ne već napravit bolju igru, barem napraviti dostojnu alternativu. Nove konzole su blizu pa kad napokon promijene engine, možda uspiju napravit nešto što valja.

Finte su sastavni dio nogometa. Protiv tebe ih koristim više iz fore nego potrebe jer znam da ti FIFA ne leži baš i mogu se opustit i zajebavat. Online mečevi su druga stvar, posebno sa protivnicima podjednakog ili sa više skilla. Imaš skroz krivu predođbu o FIFI. Finte nisu ni približno važne kao što misliš. U 13 će zbog complete driblinga biti čak i manje potrebe za nekim fancy driblinzima, iako je i do sad 90% njih korisno samo u Areni ili ako je protivnik nesposoban. 

15 godina
neaktivan
FIFA 13

Jel mi može netko pomoć oko onog štekanja užasno je i ne mogu igrat igru {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadimakk kaže...
antimadridista kaže...

Baš puno vremena izgubiš, ko da analog ima 5kg pa ti treba 10sec da ga pomakneš.

13 godina
neaktivan
FIFA 13

Jebote, kakav gol sam sad uvalio arsenalu sa cityem..

http://www.ea.com/soccer/videos/ugc/135161794

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FIFA 13

Evo malih statsi objavljenih na http://www.ea.com/uk/football/news/fifa13-demodownloads-02

Znaci do 13.9. preorderano je 875,000 primjeraka igre, sto je 37% vece u odnosu na proslu godinu u europi, a cak 62% vece u sjevernoj americi :S :S :S 

Iako tamo pise da se FUT 13 web app otvara za sve igrace koji su bili prije registrirani na futu 18.9, ali ima uvijet... Sad uvijet je ovaj:

Early access to FIFA 13 Ultimate Team for all returning players***begins September 18

*** Players who registered and created a security question in FIFA Ultimate Team 12 between March 7, 2012 and Sept. 7, 2012

Ja mislim da sam ja to sve rijesio prije 3.mj, kaj sa nama kaj smo to napravili prije??

0 0 hvala 0
15 godina
FIFA 13

Tipfeler možda, nema smisla da ja ne mogu prostupit jer sam se registrirao ne FUT 6 mjeseci prije nekog drugog. Ali uopće mi nije jasna korist ovog. Valjda ćemo imat pristup igračima pa si slagat potencijalne timove ili tak nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FIFA 13

Evo jedan lijep gol, odlican pas kroz sredinu + fin sut u suprotni kut Gibbsa. World Class.

http://www.ea.com/soccer/videos/ugc/135024427

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
FIFA 13

gdje je trenutno najjeftiniji key za kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Idealist kaže...

u konzumu xD

14 godina
neaktivan
dino_pes13 kaže...
Idealist kaže...

u konzumu xD

u moj pekari {#}

13 godina
neaktivan
FIFA 13

Tipkovnica pobjeduje gamepad i nema se tu kaj raspravljat. Ja sam vam objasnio zasto je a tako a vi si mislite kaj hocete.

Evo probajte sa gljivom ici lijevo desno pa nakon toga probajte na tastaturi s tipkama pa mi javite gdje brze ide. Palac vs 2 prsta, mislim nemas tu kaj razmisljat prevec.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 21:46 (Nadimakk).

0 12 hvala 0
17 godina
FIFA 13

zbog first touch-a sam primio dosti golova ali sam zato i dosti zabio zbog njega :D hahahaha

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: FIFA 13 nickovi - da se ekipa lakše skupi, Fifa 13 UT prodaja igraca
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice