Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.008.092
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ima neko nekakvu balirku koja pravi one bas velike kvadratne bale? treba mi link :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
DM-969 kaže...

ima neko nekakvu balirku koja pravi one bas velike kvadratne bale? treba mi link :)

Vece od normalnih kakve rade serijske balerice?

14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
DM-969 kaže...

Vece od normalnih kakve rade serijske balerice?

pa da one malo vece kvadratne bale

15 godina

kak da zakvačim utovarivač za palete ne nudim q da prikačim?

12 godina
neaktivan
Memphis kaže...

kak da zakvačim utovarivač za palete ne nudim q da prikačim?

Imaju 2 vrste 'viljuski' za palete, za normalni frontloader i za teleskopski. Na nekim mapama postoje hrpe naslaganih paleta, te su scenarij, samo za ukras.

14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

BULIGO eo naso sam balirku {#}

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

BULIGO eo naso sam balirku {#} 

Odlicno. Davno, dok sam balirao, i ja sam nasao balirku koja je pravila te..Hesston velike bale, ali sam imao problema jer nijedan sakupljac bala ih nije preopznavao/tovario. Pa mi je jednostavnije bilo moddati kapacitet postojecih balirki. A i bale mi se bas ne svidjaju, kao da nisu bale slame, vise lice na pakete dvopeka :) Nisam ih koristio, i slaganje je bilo problematicno....

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ta tvoja JD izbacuje normalne bale, ne one dvopeke :) Meni se svidjaju obicne bale, ali srecom, ukusi su razliciti. Nakon sto sam se (najprije) izgustirao (pa debelo pretjerao) sa baliranjem, presao sam na Tamnu Stranu i radio sa futerlagerima (nista bale). Dosao sam do broja od 8000 krava (na Australiji) i odjednom je to postalo bezvezno, samo sam trpao hranu u jasle najvecim kamionima/prikolicama koje sam mogao naci, milijune litara mixa, slame, trave, silaze. A lova do krova. Sad mi toga dosta pa vec neko vrijeme nikako ne igram, nemam volje.

Ali, polako me opet hvata zelja za igranjem, neke 'normalne' farme sa normalnim brojem krava i ovaca, a glavni prihod nek bude od prodaje usjeva po dobroj cijeni (nista specijalne potraznje!). I svakako, nista Futterlager niti Mixeri hrane. Mislim da bi me to opet uspjelo zabaviti. Malo trazim povoljne mape, ali uvijek padnem ili na svoj preradjeni Hagenstedt ili Two Rivers. Na drugima mi je kao kod stare Jugoslavije: uvijek im neki k..linac fali {#} A super-duper futerlager cu koristiti kao  - garazu!{#}

Hvala ti za link, ali imam svoj vlastiti (preradjeni) set balirki za okrugle i kockastre bale (tako da imam idealni omjer za mixer od 18.000 litara).

Idem probati startati novu igru na (preradjenom) Hagenstedtu. Sa svojim nasminkanim Agrovectorom, bit ce pisurija raditi misije prevozenja Paleta{#}

Koristit cu svoju preradjenu Hagen mapu jer mi idu na zivce ona glupa stabla nasred oranice od farme{#}

Baleeeeeeeeeee!! Stizem!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 21:20 (BULIGO).
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Ta tvoja JD izbacuje normalne bale, ne one dvopeke :) ...

Ma samo malo trolam jer imam samo John Deere strojeve {#}

Ni neigram često jer uvjek nađem neku mapu il mod, pa isprobavam i potrošim slobodno vrijeme da bezveze isprobavam, i "šarafam" strojeve, umjesto da igram... {#}

666+999=zlo i naopako
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Ma samo malo trolam jer imam samo John Deere strojeve {#}

Ni neigram često jer uvjek nađem neku mapu il mod, pa isprobavam i potrošim slobodno vrijeme da bezveze isprobavam, i "šarafam" strojeve, umjesto da igram... {#}

Pa sto ako ne farmas? Bit igre je da se zabavis. Nekome je zabava farmati, nekome 'sarafiti', nekome sopati 8000 kravetina, nekome cackati s editorom po mapi i modovima, nekome (onom najsretnijem hehe) je zabavno raditi sve to skupa {#}

Ahhhh..one malene igracke na samom pocetku karijere..nisam imao pojma koliko mi je ta sirotinjska atmosfera nedostajala {#}

Duuugo nisam tovario palete vune na serijsku prikolicu za bale, ali jos uvijek mogu precizno ukrcati 10 paleta vune {#}

Za sve su krive one samo-krcajuce prikolice za bale koje su nas razmazile lol.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 5:29 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Eto i ja ponovo instaliram FS 2013 i nadam se da mi nece opet izbacivat BSOD kao prije..Nisam mogao 1h igrati normalno da mi ne obrise save game {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Eto i ja ponovo instaliram FS 2013 i nadam se da mi nece opet izbacivat BSOD kao prije..Nisam mogao 1h igrati normalno da mi ne obrise save game {#}

Mozda je to do kakvog neoptimiziranog moda. Ja osobno igram na verziji 2.0, u novijima nema nista sto mi BAS treba. A i ljubomoran zam na svoje trenutne modove i iznimno lijen kad treba apdejtati gomilu modova zbog nove verzije igre koja dodaje ...2 nove texture za grablje u igri (karikiram ali jasno je).

Nevjerojatno koliko manje stresa imam sad kad igram laganini sa malim strojevima. Opet sam 'nazad' prepravio balerice i mijesalice hrane, kao i neke prikolice koje su mogle nositi 150.000 litara tereta.Mislim..ali 150k? Drukcije nije islo, sve te silne milijune litara uroda je trebalo nekako prevesti od A do B. Sada mi je glavni prihod vuna. Svu zaradu ulazem u ovce. Imam ih trenutno 10001, i mislim da cu stat na tome. Krava jos nemam, imat cu tek kad nakupim nesto bala trave, slame i silaze. Travu ne baliram jos, ono sto pokosim ide ovcama, slame nemam jer sijem samo canolu (dok se cijena ne sroza) a potom cu sijati psenicu i jecam, pa ce bit nesto i slame. A i balerice su relativno skupe za moju sirotinjsku ekonomiju.

Jedini 'cheat' koji koristim u igri je da odradjujem misije. Prijevoz paleta je prirodan, jer vec imam viljuskar (za palete s vunom). Moj preradjeni AgroVector je isto malko 'cheat' jer potegne do 20mph, pa nikad ne zakasnim sa dostavom. Jos jedan cheat je nova cesta od farme do zelj. stanice (to sam u prethodnojpartiji prokopao), pa sada stignem odraditi one dosadne misije za dostaviti paletu u zelj. stanicu, misiju koju bih prije obavezno zakasnio ispuniti :(

Zasad jedini mod koji koristim je 'usisivac' za pokosenu travu koji se nakelji na traktor. Sto radi? Samo skuplja pokosenu travu u kutiju. Za ovce. Predvidjen samo za Bruher (sic!) traktor. Drzi 5000 litara trave(moddabilno narafski) i idealno za misije kosenja trave u kampu i na golf terenu: kosis im travu, budes placen za to a i travu im odneses i poslije iskipas ovcama. Savrseno.

P.S. Zelim se zahvaliti kolegi koji je prvi pokazao onu odlicnu crvenu kosilicu trave sa sandukom na gusjenicama IH. Ne koristim (jos) ali hocu, tako dobra stvar!! :)

Jedino je cijena nerealna (oko 48000), cijena koju sam naravno odmah promijneio u 120.000. Kvaliteta se MORA platiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 16:37 (BULIGO).
15 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

http://www.modhoster.de/mods/autosave-by-v10max etooo... i čak ti pravi backup sejvova...

666+999=zlo i naopako
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ako jos nekog zanima rad na farmi s tim minimalistickim strojevima, dobro je znati da se taj usisivac pokosene trave moze istovariti npr. u utovarivac/bager.

Tako imamo mogucnost da trpamo travu u vecu prikolicu 'wagon' koji, kad se napuni, zakacimo za traktor i vozimo kod ovaca/bunker silazni  kod krava/BGA. Meni je vazno jer odradjujem kosenje trave (misije) u kampu i na golfu, a pokosenu travu dajem ovcama. Mrsko mi je sporog Buhrera vozikati s kraja na kraj mape da bih ispraznio tih 5000l trave. Za nesto mocnije jos se nema novaca a i nastojim drzati niski 'profil' strojeva u ovoj partiji :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 17:07 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ima li tko kakav stari kombajn da je MALo bolji od ovog Claysona ali PUNO losiji od novih Lexiona?

Noz nesto siri od bijedna 3 metra. Uskoro cu kupiti i trecu oranicu kod farme pa cu si napraviti prvi veliki 'blok'. Clayson je super ali je brate ipak prespor.Iako imam ESD limiter instaliran...

Ah, sto sve nece izmisliti!! {#}

P.S.

Uvijek me nanovo iznenade ti modderi. Ima tamo vani iznimno talentiranih ljudi koji rade odlicne modove, vrlo korisne i zabavne..pa ih na kraju potpuno useru sa sitnicama.

Tako i ova odlicna samohodna balerica (ima i verzija za okrugle bale), odlicno zamisljena (ima slican mod koji isto radi ali losije izgleda), a prepuna mana (citao lavinu prigovora korisnika).

Npr. radijus okretanja je valjda 30 metara, jako je tesko okrenuti ga da bi se uslo u slijedeci red za balirati slamu iza kombajna.Kapacitet bale je samo 2000l, tako da izbacuje bale rafalno.Uopce nije razmisljao kako ce ljudi koristiti te bijedne bale kod pravljenja mixa u mijesalici za krave??Onda, jako spori start (slabi prijenos u motoru). Bzvz slabasni zvuk. I najgore, autor nas prisiljava da slusamo zvuk kurblanja motora dok krene (hebeni giri-giri-giri-giri-brmmmm.waw traje DESET sekundi!). SVAKi puta kad sjednemo u vozilo! Sve sam to promijenio, cak zamijenio zvuk kurblanja sa zvukom starta traktora...Xeriona hehe. traje 1.6 sekundi, a ne 10.Radijus okretanja je sada tocno 9 metara, da se moze okrenuti tocno za slijedeci red slame (kad imam na kombajnu sjekac od 9m, kasnije). Sad je pravo malo savrsenstvo {#}

Zanimljivo da autor NE DA da se radi bilo kakva izmjena na modu, cak ni za osobnu uporabu, (nije se niti potrudio sakriti .xml), iako je u ovom stanju mod 'Muhle-Aimer' kako to kaze igrac na njemackom, ili tj. kanta smeca. ma moze me poljubiti u.. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 4:56 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Cini se da sam KONACNO pronasao svoj idealni 'maleni' kombajn za sirotinjsku partiju na hagenu: Case IH sa sjekacem od 6 metara. Prilicno bolji od starog Claysona, idealni skok navise. Mnogo slabiji od svih tih super-duper Fendt-Claas-NewHolland zvijeri :)

Usminkao sam motor, prijenos, upravljanje, brzinu istovara proizvoda u prikolicu, stabilitet, smanjio kapacitet tanka na 7000L (bilo 300.000!! Kako to popuniti sa malenim sjekacem od 5.8m? Idioti).

Sad radi ko urica. Texture su jednostavne ali ostre, nema puno detalja. moj prastari PC ga voli. Stari Tucano 460 ide malo na odmor. Naradio se. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 4:58 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

I konacno, maleni test kombajna. Ova trojica desno su svi nasjekli isti broj litara psenice. Deutz i IH imaju istu sirinu noza, malo manje od 6m. Clayson ima 'samo' 4.7m, sto znaci da on malo 'vara' tj na istu povrsinu daje malo vise uroda. Samo malo vise. Jadan Fahr je nasjekao najmanje, sto je ok. A izvan konkurencije je bio Claas Tucano 440, zvijer sa 12-metarskim sjekacem, i nasjekao je tocno duplo vise od IH-a i Deutza. Posteno! {#}

I onda se neko zalio da 'sarafi' umjesto da igra igru. moj odgovor: Welcome in da club! {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Može li mi neko poslat link za onu "samohodnu" balirku koja je bila slika prije dva-tri posta

Kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
KikiKLC kaže...

Može li mi neko poslat link za onu "samohodnu" balirku koja je bila slika prije dva-tri posta

Izvoli.

http://www.mods13.com/post/7787-crown-bigpack-1290-sfr-v-1-0-farming-simulator-2013-combines.html

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Normalni utovar:   6 bala vune

Vjesti utovar:        8 bala vune

VRLO vjesti utovar (varanje) = nebo je granica!{#}

(ili dok ne puknu gume)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 20:35 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Nakon mnogo dana farmanja, konacno smo zaradili za dio potrebne opreme za baliranje. Jos malo, pa cemo otvoriti farmu krava.Jos fali balerica za travu, Arcusin skupljac/prijevoz bala, kuhn mijesalica za hranu, i - krave, 2000$ komad, astigamisa :(

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

WOOW! Ali stvarno..wow! kako dobro,ovi Fordovi. Ne moram se vise bakcati sa super skupim Volvoima, Scaniama Ivekoima i ostalom sminkerskom bratijom koji ne znaju nista do vuci slepere. Ovi vuku slep, i bilo koju prikolicu, balericu, grablje,niska kuka, visoka kuka, sve...

P.S. Ovaj blizi, bijeli sminker moze tankati gorivo drugim vozilima, sluzi kao pomocni tanker za gorivo!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 3:28 (BULIGO).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

poz,jel mi mozeko dat key za mp ?

pliz:)

0 7 hvala 0
12 godina
neaktivan
doky11 kaže...

Kupis igricu i moci ces igrati MP,nitko ti nece poklonit original kljuc..

12 godina
neaktivan
doky11 kaže...

Aha. Odmah. Samo cekamo.

14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pa ja neznam stvarno sta je tim ljudima sto traze orginal key,jesu oni normalni,sad ce neko kupit igru pa vam besplatno dat key,pa kupite si igru sad je jeftina pa igraj ak os,a ako neces onda skini i igraj obicnu i ćuti {#}

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

Pa ja neznam stvarno sta je tim ljudima sto traze orginal key,jesu oni normalni,sad ce neko kupit igru pa vam besplatno dat key,pa kupite si igru sad je jeftina pa igraj ak os,a ako neces onda skini i igraj obicnu i ćuti {#}

Balkan je to majstore...

Ima li tko kakvu jedno-osovinsku balirku za normalne (ne male niti one velike dvopeke)bale? kapacitet nebitan, glavno da je .xml slobodan. Nasao sam odlicnu New Holland/Hesston/Fiatagri (svi 'modderi' je samo kloniraju i bace drukciji skin i eto nove balirke, zapravo je to uvijek ista masina). Tu koristim za baliranje sijena (4500l). Za slamu mi treba jos jedna jer imam kapacitet bale slame 3600l. Recept za mix od 18000l mi je Sijeno/Silaza/Slama: 25%/35%/40% (minimum sijena, maksimum slame a ostalo popuniti sa silazom (6300l). Imam Fendtovu balirku ali je dvo-osovinska i tesko se okrece izmedju redova. Jednoosovinska bi mi vise odgovarala, a sve koje sam nasao (osim Hesstona) su za okrugle bale. Trazim dalje..

Rjesenje za lijencine :)

http://ls-portal.eu/deutz-7545-rts-v3-with-internal-baler-and-cutter/

Salim se, uzivam balirati.

EDIT:

OK, nasao jednu koja mi odgovara po izgledu, jednoosovinska (razlika u skretanju kao da ne postoji, nema veze) nije preteska sa VRAM-om, sve ok. Sto mi ne valja: radi one blesave 'dvopeke' (hesston bale)a ne normalne bale. Preradio sam .lua i .xml i rekao da pozove normalne bale iz igre a ne mod-bale iz..moda. Promijenio kapacitet iz nekih 2000L u 3500 koji mi odgovara za 'serijsku' mijesalicu. I ima taj nervirajuci blok skupljaca slame/trave ako se samo priblizis brzini od 15mph. Onda moras stati, sici, otici do valjka koji skuplja slamu i 'deblokirati' ga. Zabavno prvih 20 puta, poslije je tlaka. Povisio sam max brzinu na dvostruko i sad ne blokira. Ja ionako ne baliram brze od 15mph, ali to je njemu previse a ja stalno zaboravljam pa me pocelo smarati :)

Sad je super. E da, one 'dvopeke' sam mijenjao i zato jer ih Arcusin skupljac ne prepoznaje. Ove 'serijske' prepoznaje. keep it simple.

http://www.farmingsimulator-mods.info/load/trailers/balers/claas_quadrant_1200_mp/82-1-0-2767

EDIT: S ovim Claas quadrantom nikako da ga posve sprijecim da mi prekida posao jer se eto nakon 3 metra OPET zaglavio skupljac slame!??!

Odustao sam jer sam pronasao 'bolji'. Cini se da radi OK. Normalno, proizvodio je 'dvopeke' i imao bzvz neki kapacitet ali to sam lako rijesio.A i CRVEN je zaboga!! :)

Isti Fendt 1290, mozda malo skracen, prefarban i s jednom osovinom manje..

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 21:15 (BULIGO).
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e buligo jel imas link od nekog ropa mausa al da moze ukrcavat sve,ja imam nekog al samo repu ukrcava,a meni treba za silazu

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

e buligo jel imas link od nekog ropa mausa al da moze ukrcavat sve,ja imam nekog al samo repu ukrcava,a meni treba za silazu

Prije dosta vremena sam bio postavio link od takvog mausa. Mislim da je bas u imenu imao SILAGE. Od tada ne koristim BGA, pa nisam dalje trazio. Ako te zanima ucinkovitost a ne 'sexy' faktor, puno ucinkovitiji je Frontloader/Telehandler conveyor band. Ja ga nakeljim na frontloader i sjednem na vrh hrpe silaze i kako on tovari kamione tako se spusta skupa sa hrpom. Svako toliko ga premjestas kad vise ne moze dohvatiti silazu ali to je OK. meni je Mouse isla na zivce jer si morao tocno postaviti onu surlu na vrh hrpe slaze. Ali kao 'sexy' faktor, ropa je najbolja {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice