Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.013.428
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Konacno smo zaradili za Big-500 plus Krone loading wagon!! Sad ce biti trave za krave (i ovce) k'o u prici!! krenuli prema podrucju luke i zelj. stanice. E sad cemo vidjeti KOLIKA najveca moze biti 'hrpa' trave!! {#}

EDIT: kapacitet svake 'hrpe' je 700.000L.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 14:30 (BULIGO).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

fino fino....koliko stane u onaj mixer i koliko cega rokas...mada neznam bale su mi oni ipak bale :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

bok. da li zna neko kakvu kartu za fs13 da ima sva polja normalno al da je farma prazna samo ostavljeno mjesto za farmu koju bi ja nadomjestio placeable modovima nek posta link ili naziv

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

hahaha buligo tak sam i ja jos prije napravio sebi za hranjenje krava,e i da te pitam jer ima neki mod da se jako uprljaju traktori pa da ih moram prat?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 16:50 (DM-969).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Ima tko neku malo veću Perard ili sl. prikolicu? Tj. ono što je Karlo preporučivao, ali ne tako malu nego neku da može dohvatiti sa "surlom" iznad velike kamionske prikolice (one od 61000l-stock).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
pancurak kaže...

fino fino....koliko stane u onaj mixer i koliko cega rokas...mada neznam bale su mi oni ipak bale :D

Stane..a, stane..koliko treba. Originalno stane 'sluzbeno' 24.000L mixa. Meni je na kraju reklo da ima unutra 25.000L. Ne znam zasto mozda je frajer zaboravio to promijeniti.A mozda nisam dobro vidio. Isprobavao sam je na onoj testnoj karijeri sa milijardama dolara, jer u 'pravoj' karijeri nemam jos novaca za taj novi SPV.

24k je duplo od originalne SPV koja ima 12k, tako da vjerujem da je ispravno 24k.

A znas vec kako ide, 0d 25% do 75% trave(ili sijena, svejedno) i silaze, od 0% do 40% slame i sada eto kukuruza.Znaci minimalno 6000L trave i isto toliko silaze, a ostatak popuniti malo slamom malo kuruzom,kako ti vec pase.

Sto se tice bala, 100% se slazem s tobom. Ovo nije...to!! Ipak je meni zabavnije s balama. Nije stvar u pravljenju bala, nego u manipuliranju s balama sa viljuskarom, premjestanje u baraku, ubacivanje u mixer, i u sjeckalicu, prevozenje okolo sa raznim prikolicama.. Ova stvar sa samohodnom mijesalicom je za male bebe ili za one koji mrze raditi s balama ili nisu mogli nauciti raditi udobno sa viljuskarom. Dobro da svatko ima alternativu. Ovaj sistem bez bala bi bio idealan kad imas tisuce krava. ja sam najvise prihranjivao mixem 3001 kravu, i uspijevao sam bez problema. bilo je onako, dosta posla, ali nesto se treba raditi preko 'dana' na farmi dok se ceka da sazri na oranici.

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Ima tko neku malo veću Perard ili sl. prikolicu? Tj. ono što je Karlo preporučivao, ali ne tako malu nego neku da može dohvatiti sa "surlom" iznad velike kamionske prikolice (one od 61000l-stock).

Pa perard moze bez problema sipati u SRB prikolicu!?! Sto,  ta tvoja je vislja?

P.S. Odo izliti beton u salung, pravim neki zidic, cujemo se kasnije :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 16:57 (BULIGO).
12 godina
BULIGO kaže...

Znam kako ti je {#}

14 godina
odjavljen
BULIGO kaže...
Deawood kaže...

Pa perard moze bez problema sipati u SRB prikolicu!?! Sto,  ta tvoja je vislja?

Ne nego je ovo neka mala Perard prikolica xD

Znaci nije kao ona na onoj slici sto si ti stavio neg' je majusna xD

EDIT: Uopce je nisam isprobao nego sam sa strane gledao cijev :/

Kad sam je "uštekao" u traktor vidim da se cijev diže prema gore.
Inaće nešto je manja nego tvoja.

EDIT 2: Dali se kome dogodilo na Two Rivers mapi da samo odjedanput sve počne štekati tj. da se FPS nenormalno smanji. Dali postoji neka tipka koja uključi V-Sync na ograničenih 30FPSa ili što?
Kupim 2 kamionske prikolice i onda 2 nastavka koja se prikopčaju na te prikolice (Uno nešto) i odjedanput mi počne štekati :O

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 22:00 (Deawood).
17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ma znam imam ja na originalu 2000 krava i poveco sam kapcitet mixa na 72000 pa moras ko ce to povatat :D

fino roknem 4 ove 4 one i neznam al eto uvijek mi bude dosta 2 kasike silaze od 2000...bilo da mi je mix na originalu

ili duplo ili ovaj na 72 000 :D  neki bug kontam

ma ostajem sa balama :D i da ja preradio onaj tvoj heston crveni...jedan je za slamu jedan za travu :D

jednostavno je predobar :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pancurak kaže...

ma znam imam ja na originalu 2000 krava i poveco sam kapcitet mixa na 72000 pa moras ko ce to povatat :D

fino roknem 4 ove 4 one i neznam al eto uvijek mi bude dosta 2 kasike silaze od 2000...bilo da mi je mix na originalu

ili duplo ili ovaj na 72 000 :D  neki bug kontam

ma ostajem sa balama :D i da ja preradio onaj tvoj heston crveni...jedan je za slamu jedan za travu :D

jednostavno je predobar :D

Da, heston je odlican. Zapravo, ima ih vise vrsta, svi izgledaju isto osim natpisa raznih marki, na mom pise Fiatagri, na nekom drugom New Holland itd, a sve isti model. Za ih bolje razlikovati, ja za sijeno koristim njega a za slamu onaj crveni od CaseIH (isti kao fendtov samo crveni dok je Fendtov zeleni). Meni za sijeno treba kapacitet bale od 6000L a za slamu 7200L, pa trebam 2 razlicita.

http://www.modhoster.com/mods/new-holland-bb960-v-1-0

Taj dobro radi i super izgleda, detaljne texture ali meni igra s njim malo trza, pa..mozda za kad bude dosla jaca masina :)

Evo ovaj ja koristim za baliranje slame:

http://www.modhoster.com/mods/case-lbx-332#comments

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 22:07 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

hahaha buligo tak sam i ja jos prije napravio sebi za hranjenje krava,e i da te pitam jer ima neki mod da se jako uprljaju traktori pa da ih moram prat?

Gledaj u modu da pise 'washable' mnogi se mogu prljati. Meni to nije vazno  ali vidim da mi se prlja krampe prikolica, heston balerica, cak i neke drljace lol.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Nećemo golfere na Srđu! Srđ je naš!!{#}

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Nećemo golfere na Srđu! Srđ je naš!!{#}

ORIIII!!!! *ebo ih Tiger Woods! hehe

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Malo sam testirao neke sumnjive stvari, i dosao do cudnih zakljucaka. Npr. ako kosimo travu na stupnju 1 dok je jos malena, dobijemo preko 30% manje trave nego ako cekamo da naraste do stupnja 2 (ima samo 2 stupnja a ne tri (zelene crtice). Isto tako, ne dobijam iste kolicine trave pokosene ovisno o mod-kosilici koju koristim. probao onaj big-500 koji ima ugradjen sanduk, i daje puuno vise trave nego onaj normalni big-500. I s nekim drugim dodacima za kosenje/chaffanje je slicno. Npr. onaj mali KIDD strojcek za chaffanje plavi sto se zakaci za traktor daje PUNO vise chaffa na istoj povrsini od drugih sjeckalica. Bas bezveze.

Dobra stvar: serijski Krone Wagon za skupljanje recimo slame, daje u dlaku istukolicinu slame skupljene kao npr. IH Case balerica za slamu. Znaci isto je, bale ili wagon za rasutu slamu. lakse je s wagonom, zabavnije sa balama. Aliovo s travom je banana.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Malo sam testirao neke sumnjive stvari, i dosao do cudnih zakljucaka. Npr. ako kosimo travu na stupnju 1 dok je jos malena, dobijemo preko 30% manje trave nego ako cekamo da naraste do stupnja 2 (ima samo 2 stupnja a ne tri (zelene crtice). Isto tako, ne dobijam iste kolicine trave pokosene ovisno o mod-kosilici koju koristim. probao onaj big-500 koji ima ugradjen sanduk, i daje puuno vise trave nego onaj normalni big-500. I s nekim drugim dodacima za kosenje/chaffanje je slicno. Npr. onaj mali KIDD strojcek za chaffanje plavi sto se zakaci za traktor daje PUNO vise chaffa na istoj povrsini od drugih sjeckalica. Bas bezveze.

Dobra stvar: serijski Krone Wagon za skupljanje recimo slame, daje u dlaku istukolicinu slame skupljene kao npr. IH Case balerica za slamu. Znaci isto je, bale ili wagon za rasutu slamu. lakse je s wagonom, zabavnije sa balama. Aliovo s travom je banana.

pa neki strojevi i u stvarnosti imaju bolju ucinkovitost od drugih... tako da to ne mora znacit nesto lose... e sad nevalja ako sa jednim kombajnom dobijes recimo 100k litara zita a s drugim 200k onda to nije dobro... sve ovisi kolike su razlike... mada ja na to i ne obracam paznju... meni je cilj zaradit i pokupovat sve strojeve koje imam... a kad ih pokupujem, uglavnom svaki puta uzimam neki drugi stoj i nikad nisam radio sa jednim te istim (zaredom) da skuzim razliku :)

EDIT: a ustvari jesi ti siguran da imas iste prihode??? ja sam recimo prosle godine sa jednog komada zemlje dobio 1 prikolicu jecma... a predprosle godine 3... a jednako je zemlja velika... naravno govorim o RL :) mozda i tu postoji malo razlike u igri aaa?

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 22:41 (karlo666).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

KONACNO!

Uspio sam pronaci mod za skladiste hrane za krave (futterlager) koji sam jednom vidio i sad ga eto pronasao, i uz nemalo muke uspjesno instalirao na kravlju farmu originalne mape Hagenstedt!

Divota!!{#}

Sori na velikoj slici :)

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Na mojoj mapi nista nije svetinja!! {#}

Nema vise dzabe!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 17:19 (BULIGO).

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
BULIGO kaže...

Na mojoj mapi nista nije svetinja!! {#}

Nema vise dzabe!!

ROFLMAO kralju

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

JAKO mi se svidja onaj maleni mod Animal_HUD od DjiZoN-a: svi podaci o kokosima, ovcama kravama i njihovim proizvodima i hrani u malom prozoru u gornjem desnom uglu. Sve na oku, detaljno..PRE-detaljno, u stvari. Pocela me piliti ta detaljnost. Jer..shvatio sam da mi NE treba:

-podaci koliko imam kokosi (ja sam farmer-stocar, imam ovce i krave, niks kokosi... samo 1 pijetla{#} ) Moguce ga je usutkati uz malo prckanja po datotekama sa zvukovima ali..neka, rijetko sam 'doma' pa to daje neki topli stih kad sam tamo.

-daklem, nema kokosi nema jaja, ne zanima me koliko ih imam i koliko nosim

-ne zanima me koliko kravljih govana imam trenutno. Taj podatak imam u PDA kad mi zatreba...tj..nikad, ne koristim zasad balegu.

-isto za tekuce gnojivo, podatak je u PDA, lako ga nadjem kda mi zatreba. trenutno nikad.

-i JAKO jako me pili onaj podatak da se hrana, mlijeko, kravlji drek i pi**aka itd sve se MORA izrazavati u LITRAMA?? [l]. Ispocetka nisam imao pojma sto je taj hebeni znak [l] iza svakog podatka ?!?! sada znam: to su LITRE. Au! A ja mislio da se to mjeri kilometrima. Vjerojatno ovisno o verziji igre nekome su litre nekome galoni ili sto vec. Meni je dovoljan samo BROJ!! Ne treba mi nikakva oznaka jedinice mjere.

Tako napapren odoh malo kasapiti mod-ov .lua i dobio sam nesto za mene mnogo preglednije i jasnije. Jos samo da rasporedim i smanjimprozorcic i bit ce super.

Link za mod (ja koristim verziju 2.2 ne volim crvene brojke):

http://www.modhoster.com/mods/tierische-hud

I moj preradjeni HUD:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema da nema hrane :P

12 godina
neaktivan
pancurak kaže...

Nema da nema hrane :P

Ima, ima hrane!! A ima i nesto za rezervu:

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

gdje mogu da skinem farming simulator 2013

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 20:04 (drajo).
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Jel neko bio na sajmu u Novom Sadu ili ce mozda neko ic.

MZ

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e imam problemčić,imam na 5 polja posađenu travu i sad sam kreno to poorat i nemogu,ostaje mi zeleno,a oću sadit nest drugo {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Moras sam preorat..Stisnes O i izbacit ce ti u okviru nesto tipa limit fields ako se ne varam,ali znam da sam moras...

EDIT: Ne treba ti toliko polja trave..Ja sam imao jedno polje i sasvim mi je dovoljno bilo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 13:31 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Moras sam preorat..Stisnes O i izbacit ce ti u okviru nesto tipa limit fields ako se ne varam,ali znam da sam moras...

EDIT: Ne treba ti toliko polja trave..Ja sam imao jedno polje i sasvim mi je dovoljno bilo...

ok,hvala,pa zato i ocu preorat da posadim nesto drugo {#} 

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Dali netko zna koliko maksimalno litara stane u silose? Ja sam najvise uspio preko 300.000l i onda sam rasprodo sve..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Silos se moze koliko hoces jednom sam ima žita preko 1 000 000. To je bezveze sta se moze koliko hoces utrpat u njega 

MZ

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Aj bas cu sad probat jel vec imam preko 200k litara..

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice