Jel došo kakav novi patch? Danas cijeli dan puca igra, prestrašno... nije još nijednom pukla zadnjih dana, danas eto 6ti put ponovo pokrećem, još sat vremena ne igram.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jogurt verzija: sve radilo bez crash, koristio sam tweaks za cell buffer i preloadsizelimi, smanjenjilo mi stutter. Danas sam izbrisao igru, cekat cu goty pa kupit, a prije toga ssd i monitor
. tv preko hdmi uzrokuje glavobolju nakon sat-dva kao i loading time u igri.. 
ja sam vec par dana na beti i relativno je stabilno. barem ne puca kao prije. za sadadjedini igrivi problem je sto nekad nestane pip i oruzje tj ne vide se na ekranu, moram izaci iz igre i varitit nazad.
ali u poredjenju sa ne-betom makar je igrivo.
malo malo naleti se na razne gluposti.. hahah sad se sjetih bas danas, da ne otkrivam previse ganjao sam nekog lika koji je trcao preko gomile mape i odjednom naletim na onog garija u nekom gradicu koji ide isti tekst kao u prvoj misiji minutmana one na pocetku.
sto je jso cudnije taj isti lik je vecodavno u mom prvo settlementu i njemu predajem kvestove.
evil twin sakriven u svijetu? :)
sve u svemu ok je da se udubiti ko hoce, igram standardno snajperistu tako da mi je doobro za sad.
nego pitanje
da li postoji neki pametniji sistem upotrebe power suita> posto sad kad naletmi na neki dio gdje je malo zajebancija onda moram izaci iz zgrade otici po odijelce pa nazad u zgradu posliej vrati ga... jeste "realnije" ali malo gubljenje vremena pa reko mozda sam promasio neki pismeniji nacin upotrebe power suita.
e da sad ih u setlementu imam dva... ono originalno sa pocetka i kasnije sam na letijo na joss jedno ali prazno i nabacio na njega ove raider komade i eto.. ali na mapi prikazuje samo jedno gdje se nalazi
dali bethesda planira patchirat bug sa sjenama u diamond citiyu i lexingtonu gdje ti fps padne za polovicu ako gledaš u određenim smjerovima
stavljanje shadow distance na medium ublažuje problem ali onda igra izgleda još gore kad se sjene stvaraju 5 metara ispred tebe
Ako nekako optimiziraju engine, onda da. Inače nema pomoći osim nabavljanja boljeg hardware-a ili ručnog tweakanja sjena u ini fileovima.
Za usporedbu, na medium se sjene iscrtavaju na 3000 unitsa, high na 14000, a ultra na 20000. Veliki je raspon između medium i high.
odi u Fallout4prefs.ini i potraži fShadowDistance i fDirShadowDistance. Stavi vrijednosti na nekih 6-8000 za oboje, da se sjene ne iscrtavaju baš pred nosom.
napravio sam što si rekao ali fps još uvijek zna pasti na 26-27 fps no poboljšanje se vidi
mislio sam da je moja konfa dovoljno jaka za igru koja koristi engine iz 2002 godine
Jao, ubija me fps u downtown području. Smanjio detalje sjena na high i daljinu smanjio upola i nikako na 60 fpsa.
Pošto mi je fov bio premal, stavim ga na 90 i, opa, evo me sada na samo 30 fpsa. 
Jadni Preston Garvey, njega korsitim da testiram modifikacije na oruziju, mislim da ima 3 tone olova u njemu lol.
Imam do sada 30+ sati u igri i niti jedan crash, a bugova i glitcheva stvarno rijetko, puno je ovo bolje od Skyrima, tamo sam morao raditi zaseban save prije svakog questa, ak se nesto zbuga da mogu probati ponovo.
napravio sam što si rekao ali fps još uvijek zna pasti na 26-27 fps no poboljšanje se vidi
mislio sam da je moja konfa dovoljno jaka za igru koja koristi engine iz 2002 godine
Nadograđeni engine....
To područje je problematično, izgleda, svima, čak i onima sa 980 Ti.
Jao, ubija me fps u downtown području. Smanjio detalje sjena na high i daljinu smanjio upola i nikako na 60 fpsa.
Pošto mi je fov bio premal, stavim ga na 90 i, opa, evo me sada na samo 30 fpsa. 
a šta ja govorim trebalo bi to nekako patchirat imaš gtx 970 koji bi trebao samljeti ovu prahistoriju
jbt meni witcher 3 nikad nije pao ispod 30 fps a skoro sve na max sam imao na ovoj konfi
http://puu.sh/lkhpo/b4334625f5.jpg
Minigun mi dobio novi skin!
Ne mojom voljom, doduše. Iz nekog razloga se lišće na podu preslikava na njega.
Pitanje.Kako se rjesit onog glup zamrljanog efekta svaki put kad se kreces?Stanem slika bude cisca,pocnem se kretat i bude zamuljana.
motion blur ugasi
--javljam se kod padobranac u temu da mi ostane u onima u kojima sudjelujem, nisam još kupio igru
Iskljucio vec,nije to.
downtown je kod mene rasulo.. 25fpsa.. neigrivo... usto i prvi crash tamo.. lel
Pitanje.Kako se rjesit onog glup zamrljanog efekta svaki put kad se kreces?Stanem slika bude cisca,pocnem se kretat i bude zamuljana.
Moguce da je TAA probaj ugasit ili stavit FXAA
Jogurt verzija: sve radilo bez crash, koristio sam tweaks za cell buffer i preloadsizelimi, smanjenjilo mi stutter. Danas sam izbrisao igru, cekat cu goty pa kupit, a prije toga ssd i monitor
. tv preko hdmi uzrokuje glavobolju nakon sat-dva kao i loading time u igri.. 
hahahah hahahahahahah HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHH
više do igre... vidiš da se mnogi ljudi i sa puno boljim konfama žale...
kako igram vidim da me igra tjera da budem hrcak... jednostavno sam poceo sve kupiti sto mi se cini da bi mi bilo korisno i svako malo idem do stasha iliti workbencha da spremim junk. u neku ruku to mi ne smeta, za razliku od new vegasa jer je ovdje uloga chesta poprilicno olaksana u smislu da je svaki taj workbench lako pristupacan i ''safe'' storage.
sto se tice power armora uopce ga ne koristim. u jednu ruku to je i ok jer je power armor previse mocan. s obzirom da sam naletio na brotherhood of steel cini mi se kako ce ekipa imat veliki broj fusion cores pa njih malo izbjegavam. jedino sta me zabrinjava je cinjenica da se fusion cores ne mogu punit kad se isprazne (mozda sam u krrivu, tj jos nisam naletio na tu informaciju) tako da ne znam da li cu moci intezivnije koristit power armor u buducnosti.
trade routes jos nisam uspostavio jer ulazem perkove u druge stvari, vjerojatno cu se uhvatit toga kasnije, gradnja naselja uzima previse vremena, to mi se ne svida.
sve u svemu malo mi se misljenje poboljsalo, vidjet cemo kako se situacija razvija
Tko ce sastaviti vladu, most, novi izbori...
Rat u parizu, teroristi, ekspozije...
A ja samo mislim na 2 Fiber Opticsa koji mi trebaju da napravim novi scope i pjevuism: I roam around, around, around i tazim fiber fiber fiber fiber optics optics optics fiber optics...
Kakav heroin...
Da je nasu HR vladu tak lako modificirat kao Fallout 4, HR bi bila puno bolje mjesto 
A ništa, vidim na vijestima apokalipsa, za vikend kopam/gradim "Vault" u dvorištu. Ponesem sa sobom zalihe hrane za preživit ovu zimu, struju prištekam na susjeda, odnesem komp dolje i igram F4 do proljeća.
kako igram vidim da me igra tjera da budem hrcak... jednostavno sam poceo sve kupiti sto mi se cini da bi mi bilo korisno i svako malo idem do stasha iliti workbencha da spremim junk. u neku ruku to mi ne smeta, jedino sta me zabrinjava je cinjenica da se fusion cores ne mogu punit kad se isprazne (mozda sam u krrivu, tj jos nisam naletio na tu informaciju) tako da ne znam da li cu moci intezivnije koristit power armor u buducnosti.
trade routes jos nisam uspostavio jer ulazem perkove u druge stvari, vjerojatno cu se uhvatit toga kasnije, gradnja naselja uzima previse vremena, to mi se ne svida.
sve u svemu malo mi se misljenje poboljsalo, vidjet cemo kako se situacija razvija
Eh, gradnja naselja ti je kao neki predah od sveg tog ludila, i super im je ideja (pogotovo za one koji vole menadžerske igre), a što se tiče "moćnog oklopa" - jako dobra stvar, ali zato su naravno i otežali uporabom tih "baterija" koje se brzo prazne i koje je teško naći ili su jako skupe. Inače, cijelo vrijeme skupljam sve što mogu, i vučem se ko puž doma, preopterećen, samo da zgrnem što više čepova i da mogu zatim kupiti novu bateriju u Diamond Cityu.
Čitam po netu da ljudima smeta sve i svašta, pogotovo prastara grafika ('ajde, to je razumljivo), jednosmjerni dijalozi (što god da odgovoriš, ishod je isti) i nedostatak starog karma sustava. Zanimljivo, prije bi se za svaki odgovor i čin dobivao plus ili minus i po tome bodovao odnos s drugim likovima i sam kraj priče, a sada toga nema?
Gradnja sela mi je jebena :D Sad sam oslobodio neko podrucje di je bio drive in cinema, do sada najbolji plot za gradnju.
A ništa, vidim na vijestima apokalipsa, za vikend kopam/gradim "Vault" u dvorištu. Ponesem sa sobom zalihe hrane za preživit ovu zimu, struju prištekam na susjeda, odnesem komp dolje i igram F4 do proljeća.
hm, hm
sve se da organizirat za apokalipsu, uzmeš hranu, vodu, složiš agregat, komp, igre...
i onda skužiš da je pao internet, a zadnji fileovi za instalirat fallout na steamu 
kako igram vidim da me igra tjera da budem hrcak... jednostavno sam poceo sve kupiti sto mi se cini da bi mi bilo korisno
Daj sad zamisli nekog ko ima OCD kak igra ovaj Fallout 
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Genijalno izgleda.
Iznimno sam sretna i zahvalna osoba u životu te mi je eto drago što sam se odlučio kupiti grafu nove generacije kako bih uživao u ovoj igri.
Stvarno mi je drago što nisam nezahvalna osoba jer na ovaj način sigurno 100 puta više uživam u sitnicama kao što su kompjuterske igre iz 2015. nego nesretni pojedinci koji sve u životu uzimaju zdravo za gotovo i pušu na hladno na svaku glupost.
Iznimno sam sretna i zahvalna osoba u životu te mi je eto drago što sam se odlučio kupiti grafu nove generacije kako bih uživao u ovoj igri.
Stvarno mi je drago što nisam nezahvalna osoba jer na ovaj način sigurno 100 puta više uživam u sitnicama kao što su kompjuterske igre iz 2015. nego nesretni pojedinci koji sve u životu uzimaju zdravo za gotovo i pušu na hladno na svaku glupost.
Što je pisac htio reči?
Što je pisac htio reči?
Tia je reć da ima pun k plačipizda koje plaču o grafici. Plač plač plač, nije bitan uopće gameplay nego grafika
Koje postavke najviše utječu na CPU? Grafika (R9 290) i memorija (8GB) je dovoljno, međutim procesor je AMD FX-8320 i čini mi se da tu šteka.