- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jeli netko od vas sta igra Eve ima ovaj problem.
Kad igram u Window mode temperatura graficke mi je oko 55-58 kad pribacim u Fullscreen temperatura se poveca do 80 za nekih 10-15 min igre.
Zasto se to dogada?
Moj komp je star oko 4 god malo vise a grafa je x1950xt.Kako znam? pa tako sta se ventilator na grafi pocne brujati jer kad se poveca temperatura poveca se i brzina ventilatora.
A iman i upaljen CPUID Hardwer monitor i tamo vidim.
Moje postavke u igri:
Bloom - Low
Shader quality- High
Texture quality- Medium
Lod quality- Medium
Rezolucija je 1280x800
Neznam jel ima još ta opcija, ali staviš "interval one" negdje pod postavkama za graficku u igri, to če ti srezati zagrijavanje.
Interval one ima i nalazi se pod Advanced settings.Bas cu porobat da vidim oce li se sad zagrijavati kao prije.
Vidim da neki pitaju moze li se Eve igrati bespaltno moj odgovoj bi bio naravno da moze i to na vise nacina.
Ako si u dobroj korpi koja ima pristup 0.0 to se skupi za nekih 5-6 dana.
Druga opcija su misije lvl4 naravno sa mojih 45-50 mil skill poinsta ja skupim za PLEX za isto tako 6-7 dana.Tu ukljucujem lutanje i salvaziranje misija.
Kad smo već kod novaca, iskoristit ću priliku i načeti jednu temu - ljudi, što radite s lootom? Ja naime otkupljujem loot, u prosjeku po dvostruko nižim cijenama, pa se pitam kako se to Vama isplati? Tu mislim na sve one koji samo pokupe loot, dođu lijepo u stanicu i desni miš - prodaj bato što prije pa po koliko ide ide. Heej, haalo!? To je jako, jako skup život
Naravno, istina je i da vrijeme košta, i da se oko nekih stvari često ne isplati gnjaviti, pa to onda ide tako daleko da neki mission runneri niti salvagaju niti kupe loot. Njihovo je objašnjenje da im je to dosadno, ne nosi standing, nema loyality bodova, a i iznosi nisu puno veći (ponekad ako i jesu uopće). Ok, neka im bude, ima i onih koji nekad lootaju nekad ne, nekad samo salvagaju i, uglavnom, razno... no oni koji lootaju gotovo u pravilu, oni nemaju izgovor zašto taj loot ne bi nakon svake misije bacali u neki station kontejner (nije loša ideja sve Meta 3+, ili makar sve Meta 4, bacati u drugi kontejner) i onda kad se nakupi dovoljno za transport, isti rafinirali u stanici u kojoj imaju najbolje cijene i najveći standing (mislim da rafinerija ne uzima ništa ako je isti preko 6.9 ili 7.0, ne znam sad točno). U tu svrhu, Caldari Badger MkII je ne može biti jeftiniji, ne traži skillove kao Gallente Iteron MkV, a s T1 rigovima i T2 cargo extender modulima može nositi cijelih 24.4 k m3 (edit: zaboravio na 6 Giant Secure kontejnera, svaki volumena 3000 m3, a stane 3900 m3), što je tek malo manje od Jettison kontejnera!!!
Ne da Vam se, ok, i za rafiniranje treba skupljati skillove, istina, treba imati visok standing s rafinerijom, nije samo tako naći rafineriju koja ujedno ima i najveće cijene (minerala*), treba to voziti i bla, bla, bla... ok, dajte onda barem malo pričekajte i prodajte te svoje topove, štitove, kondenzatore i ostalo onda kad je cijena vrlo visoka, a ne onda kad je najniža moguća!!! Kroz L3 i L4 misije ima, što ja znam, stotinjak različitih itema, i oni se stalno ponavljaju pa otprilike znati neke nominalne cijene i nije takav bauk. Nadam se da nije... a ako ipak je, postoji uvijek blokić, informativka, Excell tablica, nešto... jer trgovci stalno ratuju cijenama i nerijetko se dešava da bude inaćenja jednih prema drugima, čak i bahaćenja tipa ti ćeš meni dizat cijenu i tada u svega par dana otkupna cijena nekog itema odleti doslovno u nebo i bude tek mrvicu niža od neke maksimalne, koja bi se postigla sa skillovima Refining i Refinery efficiency na L5!!!
Eto, da sad ne dužim i širim, možda pomogne nekom novom igraču koji se nikako se uspijeva sastati s ISK-om, a nije mu/joj jasno zašto
*Volumen modula je nekoliko puta+ manji od volumena minerala, za one koji ne znaju, tako da se ne bi desilo da se rafinira u stanici koja je 10 jumpova udaljena od stanice u kojoj se minerali prodaju. Gore od toga je da se rafinira u stanici u kojoj se prodaje, ali da se zanemari/zaboravi da se u toj stanici ima užasno nizak standing (ma nema veze, kaj...) jer onda će prodajna cijena minerala biti niža i od otkupne cijene koju nude trgovci gulikože, minus uzalud potrošeno vrijeme i napor!!!
Ovo nije tacno. Minerali imaju najmanji volumen ( 0.01)
Kad sam zadnji puta radio misije onda bih obavezno pokupio loot i salvage i prodao ono što se isplati, ostalo bih gomilao pa rafinirao. U tome je dobra lova koja nije za baciti. Možda i je dosadno ali se isplati.
BTW, čitam da neće biti više learning skillova, koji sistem će se onda koristiti?
Kad sam zadnji puta radio misije onda bih obavezno pokupio loot i salvage i prodao ono što se isplati, ostalo bih gomilao pa rafinirao. U tome je dobra lova koja nije za baciti. Možda i je dosadno ali se isplati.
BTW, čitam da neće biti više learning skillova, koji sistem će se onda koristiti?
Skill Pointse ces moci prebaciti kamo zelis.
I dobije se +12 bodova na svaki atribut.
*Volumen modula je nekoliko puta+ manji od volumena minerala, za one koji ne znaju, tako da se ne bi desilo da se rafinira u stanici koja je 10 jumpova udaljena od stanice u kojoj se minerali prodaju. Gore od toga je da se rafinira u stanici u kojoj se prodaje, ali da se zanemari/zaboravi da se u toj stanici ima užasno nizak standing (ma nema veze, kaj...) jer onda će prodajna cijena minerala biti niža i od otkupne cijene koju nude trgovci gulikože, minus uzalud potrošeno vrijeme i napor!!!
Pa u pravu si da minerali imaju najmanji volumen od 0.01 m3.
Ali neki puta recimo item od 5 m3 rafiniranjem da vise od 5 m3 minerala (zbog kolicine minerala koji ispadnu rafiniranjem).
Cudno, ali istinito.
Da u biti to ti je kompresije minerala takozvana, ljudi to koriste za transport minerala.
Ako radis misije u golemu kao ja ne treba ti .
ne znam koliko je puta ovo pitanje bilo do sad ali ne mogu nigdje naci odgovor.
Mora li se placati za igru svaki mjesec ? malo mi je glupo davati svaki mjesec 15 eura za igranje
Možeš platit na razdoblje 3,6 il i12 mjeseci...i dođe jeftinije u odnosu na misec dana
15 eura? Ja plaćam 15 dolara. Nešto si ti pobrkao.
HR ne spada pod EU monetarni sustav. Mi plaćamo u dolarima. A kad i ako uđemo u EU onda ćemo plaćat u eurima.
A to da ti je "malo glupo" plaćat za igru koja je džabe + godišnje nekoliko ekspanzija koje su isto džabe neću ni komentirat jer mi odmah živci prorade.
Pošalji mail CCP-u da bi oni tebi trebali plaćat za svoj trud. Svašta.
ne znam koliko je puta ovo pitanje bilo do sad ali ne mogu nigdje naci odgovor.
Mora li se placati za igru svaki mjesec ? malo mi je glupo davati svaki mjesec 15 eura za igranje
15 eura? Ja plaćam 15 dolara. Nešto si ti pobrkao.
HR ne spada pod EU monetarni sustav. Mi plaćamo u dolarima. A kad i ako uđemo u EU onda ćemo plaćat u eurima.
A to da ti je "malo glupo" plaćat za igru koja je džabe + godišnje nekoliko ekspanzija koje su isto džabe neću ni komentirat jer mi odmah živci prorade.
Pošalji mail CCP-u da bi oni tebi trebali plaćat za svoj trud. Svašta.
Radit će ti bez frke na mobilnom internetu, i potrošnja je vrlo mala, provjereno
To se na mob instalira isto ko i na komp? Pretpostavljam da si prek USB-a snimim game client, da se ne isplati skidat direktno i... još samo neki programčić koji će emulirat PC na Androidu, recimo, hehe...
Lol, ne mješaj mobitilni internet i igranje na mobitelu. Dakle uzmeš stick za mobilni internet ili namjestiš da ti je mobitel modem na laptopu i imaš mobilni internet (eto da se izrazim laički da se lakše shvati). Ja sam sebi bio svog eriksona namjestio da mi bude modem za laptop dok sam bio na moru. Vent + EVE client su mi radili super sa minimalnom potrošnjom. Eve inaće malo troši prometa. Eve može sasvim pristojno raditi na 5-6 kB/s.
Ali kada več ulaziš u tematiku, igranja "na mobitelu", dakle ne govorim sada o mobilnom internetu. Možeš it to preko VNC-a, probao sam na iphone, ali to možeš samo u Lan-u da se spojiš na svoj komp. Dakle naglašavam Lan naravno, pošto ako se spajaš odnekle preko neta, imaš slide show, ali to je več druga tema :)
Izasao je novi patch u sklopu Incursion expansiona. Idemo sad preraspodijeliti skill pointove koje smo teskom mukom napucali u learning skilove.
noctis je mrak.
Moj fit je 4-4 salvager/tractor; 1MWD, 1AB (palim jedno ili drugo ovisno da li salvagam poslije ili tijekom misije); 3x Expanded cargohold; cargohold expansion i 2x salvage tacle.
Cargo prostor je dovoljan da pobereš 2-4 L4 misije odjednom.
Salvaga tako brzo da ne stignem poklikat sve wreckove tako brzo :)
... Rachen Mysuna have 50km orbit range and 75% chace for shield boost (1000hp each 10 seconds) so low SP BS pilots can have problems breaking his tank. Rachen's 25% chance for defender doesn't help either. If you are a Raven pilot and can't handle it from distance, warp out and warp in again, then get closer ...
Na kraju se sve svodi na skillove i odabrano oruzje.
Bug ili nesto...ja i frend smo u 2 drejka pokusavali skinuti comandera 45 minuta bez uspjeha, nakraju je frend odlucio napraviti par skokova i dovuc ravena, nije napravio 2 skoka dalje a ja ga solo napenalio...
Damage type, to je odgovor, ja sam dosta dugo izbjegavao Vengecne pošto nisma mogao ubiti Tao Pana s Dmoijem ili Ravenom solo. Dok nisam stavio ispravne dronove i to je bilo to. Istu stvar sam napravio i s Ravenom (misslove naravno sam promjenio) nema frke više. Evo ga T1 Wrath Cruise piše u tutorialu može riješiti. Cako možeš uzeti faction ammo samo za njega da ti bude lakše
Znam da je bilo nešto totalno blesavo tipa recomendad damage kinetic/termal i ja s pet ogri 2 nisam mogao mu razbiti tank, i onda otišao i kupio mislim da su ili 5 waspova ili 5 wardena, u svakom slučaju caldary hevy ili sentry dronovi sve prošlo kao podmazano.
Mozda ti imas bolje suport missile skilove od njega, a i zbog eksplosion radijusa heavy missiles vjerojatno lupas maksimalnu stetu, a njegovi cruise missiles ne.
Jedva čekam ponovo Vengeance pa ću baš štopat kolko mi treba da ga zrokam s light dronovima , a onda ću si pitat CEO-a kolko je njemu u fensi Rejvenu trebalo, hihi
čekaj malo da sjedneš u nighthawka.. pa da vidiš kako crveni nestaju s overview-a
.. inače imate i alternativnu stranicu sa eve misijama (možda ne tako ažurnu, ali sa puno više detalja): Link na eveinfo- Vengeance
Inače, CEO mi je večeras izgubio Ravena u Reconu 1, L4 Guristas, kaže da nije mogao aktivirati acc gate pa su ga zrokali. I ja ga pitam - kako su te zrokali, čovječe, zašto ih nisi uništavao putem do vrata, a on će - pa preteško ih je uništiti pa ja samo prođem, kao to je brže. ...
Ali kupit će si i on Drakea, kao bolji je, vidi on sad da Raven ne valja... samo da skupi skillove za heaviese...
Pa je brže, ali zato ne dobije 10tak milja od bountija (ne sjećam se točne brojke) samo u prvoj sobi. Druga soba je malo siromašnija.
Raven .. BS ko BS .. treba ga znati voziti :)
Eh sječam se svog dual rep domija i mojih misli šta može krenut po zlu u recaon-u prvom dijelu, jedan web, ma šta je jedan web stignem do gate-a, drugi web ma stignem neču ni koristiti drowowe, op trt scremblan sam, pogledma overview a ono milijarda BS-ova, u puf ode domi
moj prvi susret s ovom misijom (Recon 1/3) je bio Recon L2. Taman sjeo u svoj prvi Cruzer (Omen) uzeo prvu L2 misiju i uletio u taj prvi pocket. To je bilo doba kad nisam ni citao opise misija niti sto me ceka.
uuuups.. bacili na mene sensor dampenere, webove i sranjca. Nisam se stignuo ni okrenut vec sam bio u jajcu.
I dan danas mi se cini da je L4 Recon puno laksi za odraditi :)
Znam da je bilo nešto totalno blesavo tipa recomendad damage kinetic/termal i ja s pet ogri 2 nisam mogao mu razbiti tank, i onda otišao i kupio mislim da su ili 5 waspova ili 5 wardena, u svakom slučaju caldary hevy ili sentry dronovi sve prošlo kao podmazano.
Jedva čekam ponovo Vengeance pa ću baš štopat kolko mi treba da ga zrokam s light dronovima , a onda ću si pitat CEO-a kolko je njemu u fensi Rejvenu trebalo, hihi
Baš sam danas dobio tu misiju i nije mi nikako bilo jasno s čim se vi toliko patite. Ja sam tog lika u Abaddonu naguzio bez ikakvog problema. Nisam trebao koristit niti dronove mada mi je bio cijelo vrijeme u dometu dronova.
Damage type
Jok, ima prelud tenk ali nije baš u sferi dps-a nekakav pomak od drake-a. Mođda ti bolje legne tengu.
Edit: Sry, zaboravio sam njegovu cijenu :) lol, drži se drake-a