Europa Universalis IV

poruka: 550
|
čitano: 116.364
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Europa Universalis IV

prvi puta krećem igrat i kako da krenem sa hrvatskom kad je uopće nema?

to imate nekakav mod ili šta

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Europa Universalis IV
Kill Frenzy kaže...

prvi puta krećem igrat i kako da krenem sa hrvatskom kad je uopće nema?

to imate nekakav mod ili šta

izaberi hungary i otvori diplomacy tab tamo stisni create vassals i odaberi croatiu.spremi igru nakon 4 godine mislim igranja imas break free od madjara sretno!

16 godina
Europa Universalis IV

vi koji igrate igru jel vam bolje ovo ili total war serial?

ovo mi se čini kompleksnije što naravno nije nimalo loše :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

a dobre su obje (zavisi koji total war, shogun mi recimo nije sjeo jer me nezanimaju tolko japanci)

nemože se baš uspoređivat, da ih je nekako spojit, uzet najbolje iz obje igre, to bi bila ultimativna strategija

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

nebi ja sa nekim tak jakim.

nesto osrednje a da nije baš previše poznato.. kao persia i slicno

ako želiš izazov:

a) hrvatska - otvoriš kao mađar, kreiraš vazala hrvatsku - save game - login klikom na HR

igra je teška ako igraš bez cheatova

hint - nalaziš se u eastern europe tech three (-20% debuff)

b) kreneš kao burgundija

- kreiraš vazala Nizozemsku - početak nemoguće težak, ali kasnije su nizozemci (kad formiraš nizozemsku) opaki igrači

- kreiraš belgiju - puno lakše za igrati od hrvatske i nizozemske skoro kao sa englezima

c) Bizant - ovdje vojska ne rješava ništa, sve je u politici, spletkama i "udarcima s leđa"

u počenoj fazi turci su nemoguće jaki, a ti slabašni carić{#} koji treba obnoviti Bizantsko carstvo {#}

u EUIII sam to i uspio

d) bavarska - cilj => formiranje Njemačke

kako si unutar HRE ovo je politički umjetnički ples u đumbusu srednje europe

e) neka od italijanskih državica - opako ratoborne, totalno neefikasne u ratovima cilj = formiranje Italije

16 godina
heisenberg031 kaže...

a dobre su obje (zavisi koji total war, shogun mi recimo nije sjeo jer me nezanimaju tolko japanci)

nemože se baš uspoređivat, da ih je nekako spojit, uzet najbolje iz obje igre, to bi bila ultimativna strategija

da je total war na tolikoj mapi s toliko opcija to bi bilo to :D

17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
heisenberg031 kaže...

da je total war na tolikoj mapi s toliko opcija to bi bilo to :D

jesi ti normalan ???????????? {#}

pa da još i vojnike po bojnom polju pomičem? {#}

igra ne bi nikad završila (samo bi prvi rat trajao cijeli dan) a kamoli 400 godina kampanje {#}

16 godina
Europa Universalis IV

{#}

gledam tutoriale na jubitou

o bože ko će to sve pohvatat?!

jel ima netko ko je uopće pohvatao baš sve konce igre?

volim komplekse igre ali mi treba vremena dok sve proučim.

total war serijal pored ovog se čini kao mala beba po kompleksnosti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kill Frenzy kaže...

{#}

gledam tutoriale na jubitou

o bože ko će to sve pohvatat?!

jel ima netko ko je uopće pohvatao baš sve konce igre?

volim komplekse igre ali mi treba vremena dok sve proučim.

total war serijal pored ovog se čini kao mala beba po kompleksnosti

Ma ako sam pohvato PoE skill tree, pohvatat cu i ovo kad tad xD

Svi smo mi Mentalist // R.I,P. EP
17 godina

Ne zove se to bezveze grand strategija, naravno da je izrazito kompleksna. {#}

Ja cu nabaviti cetvorku kasnije, kad dode na neki popust, 40 eura mi je ipak malo puno za dati.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 23:52 (1domagoj1).
16 godina
1domagoj1 kaže...

Ja cu nabaviti cetvorku kasnije, kad dode na neki popust, 40 eura mi je ipak malo puno za dati.

http://www.g2play.net/store/Europa-Universalis-IV-Steam-Key.html

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

vrijedi svakog centa (inače kupujem igre na rasprodaji ali ovo se ne propušta)

jedino mi se učinilo da AI vara sa vremena na vrijeme (force march - francuzi ga znaju imati i puno prije nego je moguće to istražiti), pa su me izdevetali par puta jer se protivnička vojska doslovce "stvori" prije nego bi trebala

15 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Ja kad sam pohvatao konce od igre, sad mi se uopce ne cini komplicirana, dapace.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Europa Universalis IV

ako imate crusader kings 2 mozete spremiti save i nastaviti igrati u EU4 uz pomoc posebnog convertora,isto tako kome se igra grand strategija u ww2 settingu imate Arsenal of Democracy i Darkest Hour HoI2 igre koju su isto odlicne

0 0 hvala 0
12 godina
Europa Universalis IV

Ne razumijem zašto uopče uspoređujete Total War sa EU4 kad TW prema EU4 po kompleklsnosti izgleda ko tetris. EU4 nije zamišljen da se vide grandiozne bitke već da se polako, taktički, promišljanjem i reagiranjem na situacije izvrše ciljevi koje sami sebi zadaš. TW i EU4 za za mene ko da uspoređujem kruške i čavle. EU4 nema misiju ko takvu već je mašta misija. Inače za onoga tko voli strategije Paradoksove igre, a konkretno Crusader Kingsi 2 i EU4 su apsolutin vrh i onda duuuuugooo ništa. Definitivno nabolje igre ikad za mene! :-)

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Europa Universalis IV

vidim da se spominje world conquest pa me zanima kako je on uopće moguć s obzirom na vremensko ograničenje u igri uz njenu ogromnu kompleksnost. Ja mislim da je to nemoguće. Nisam igrao četvorku ali govorim to iz iskustva igranja prijašnjih .nastavaka. I kad smo već kod vremenskog ograničenja da li postoji chea koji ukida to ograničenje i s kojim igra posatje beskonačna? Od svih cheatova, to je jedini koji bi koristio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 14:13 (Cybril).

0 0 hvala 0
17 godina
Europa Universalis IV

Mozak mi puca kolko tu toga ima :), kako igrate? najprije napravite sva na pause pa onda unpause ili van konstantno curi vrijeme?

kako najlakse steci prestige?

Keep Calm and Carry On
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

evo neki mod koji produžuje igru, nisam ga isprobao, ali vjerujem da radi normalno, i kompatibilan je sa save gameom, tako da kad završite, ako vam se igra još možete nastavit sa ovim modom

0 0 hvala 0
13 godina

Hvala!

15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Mozak mi puca kolko tu toga ima :), kako igrate? najprije napravite sva na pause pa onda unpause ili van konstantno curi vrijeme?

kako najlakse steci prestige?

Ako nisi u ratu ili se ne dogadja nesto bitno, mozes sve raditi na maksimalnoj brzini, a kad je rat, stavi na 2-3 i uvijek pauza kad ides razmisljat. A prestige najlakse dobit borbom. Kad netko radi siege sa 2-3 regimentsa to samo deri sa 10-ak svojih i dobijat ces 5 prestigea po borbi, a izgubit ces jedva 100 vojnika.

LoL acc THCJoshi
17 godina
neaktivan
Cybril kaže...

vidim da se spominje world conquest pa me zanima kako je on uopće moguć s obzirom na vremensko ograničenje u igri uz njenu ogromnu kompleksnost. Ja mislim da je to nemoguće. Nisam igrao četvorku ali govorim to iz iskustva igranja prijašnjih .nastavaka. I kad smo već kod vremenskog ograničenja da li postoji chea koji ukida to ograničenje i s kojim igra posatje beskonačna? Od svih cheatova, to je jedini koji bi koristio.

sve je moguće uz malo sreće i magije {#}

šalu na stranu, ali postoji caka, a zove se Royal marriage

sa vremena na vrijeme se zna dogoditi da nekoj zemlji umre kralj bez nasljednika, i onda hopa eto ti presonalne unije i za 20-ak godina jednostavno anektiraš cijeu državu {#}

tako sam ja igrao nizozemsku i umre francuski kralj, i hopa, ja dobio cijeu francusku bez ispaljenog metka i od koje sam par godina ranije strepio i stvarao koaliciju protiv nje

17 godina
Europa Universalis IV

Iz kojeg doba krecete 1444 ?

Keep Calm and Carry On
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Europa Universalis IV

da, studeni 1444.

upravo stvorio Rusiju, trebalo je pokoriti nešto malih državica,tj. aneksirati vazale i 2 veće Novogord i Kazan. Inače, kad se porazi ili aneksira kazan, onda je otvoren put za kolonizaciju sibira, tak da sam izbio na istok i krenuo sa kolonizacijom aljaske i zapadne obale. A kolonizacija samo sibira daje toliko ekonomskih bonusa da to nije normalno, ima željeza i bakra za vojne beneficije i 3 provincije sa zlatom, ekonomski sam osiguran, sad bildanje vojske i marš na švedsku :D

o/
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 19:42 (Apachy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Europa Universalis IV

World conquest je jedino moguć ako većinu područja ''osvajaš'' tako što ćeš diplomatski aneksirati vazale. Ako ideš provinciju po provinciju brzo ćeš probiti overextension a onda počinju problemi, a da ne spominjemo koliko bi ti administration poena bilo potrebno. Uglavnom dosta teško za izvesti, ali moguće.

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

mislim da ću definitivno probat odigrat sa jednim od sjevernoameričkih indijanaca, vjerovatno cherokee, huron ili irouquois

mislim da je to dobar izazov, tehnologije nema, 0-0-0, treba oko 1200 powera za level up da tak kažem, westernizacija 0 bodova jer nema susjeda sa tom tehnologijom, a i kad ih nađem, neće bit miroljubljivi, stability sa cherokeejem recimo čim kreneš igrat pada jer ti ruler ima 102 godine, a nasljeđuju ga također neki matorci, a da nekažem da je teško uvest i red među ovim plemenima ostalim, a daljnja kolonizacija sjeverne amerike isto tako će bit skupa, jedino što bi trebalo olakšat stvari je zlato azteca

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 1:27 (heisenberg031).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
heisenberg031 kaže...

mislim da ću definitivno probat odigrat sa jednim od sjevernoameričkih indijanaca, vjerovatno cherokee, huron ili irouquois

mislim da je to dobar izazov, tehnologije nema, 0-0-0, treba oko 1200 powera za level up da tak kažem, westernizacija 0 bodova jer nema susjeda sa tom tehnologijom, a i kad ih nađem, neće bit miroljubljivi, stability sa cherokeejem recimo čim kreneš igrat pada jer ti ruler ima 102 godine, a nasljeđuju ga također neki matorci, a da nekažem da je teško uvest i red među ovim plemenima ostalim, a daljnja kolonizacija sjeverne amerike isto tako će bit skupa, jedino što bi trebalo olakšat stvari je zlato azteca

Auf, kad ti dodju europljani blago receno da si naheba.

LoL acc THCJoshi
17 godina
neaktivan
Rhox kaže...

World conquest je jedino moguć ako većinu područja ''osvajaš'' tako što ćeš diplomatski aneksirati vazale. Ako ideš provinciju po provinciju brzo ćeš probiti overextension a onda počinju problemi, a da ne spominjemo koliko bi ti administration poena bilo potrebno. Uglavnom dosta teško za izvesti, ali moguće.

je samo kaj velike nacije - sa više od 5 pokraina ne možeš vazalizirati osim ako nisu u velikim koalicijama ili savezima (pa ih sve poosvajaš za vazalizaciju velikih nacije treba preko 100% pobjeda), ali onda samo jednog možeš pretvorit u vazala, pa 5 godina primirje

u EU4 su namjerno uveli ograničenja upravo da se spriječe ovakve ludosti

ako niste skužili u desnom gornjem kutu je ranking države i ne moraš biti najveća država da bi bio 1.

Inače nakon 100 sati igranja (kako steam kaže) jedino kaj me iritira i živcira je Ironman - odnosno gubitak veze na cloud

već mi se par puta dogodilo da kad mi taman krene da ostane bez veze i izgubim dobivene pozicije, a nakon restarta stvar se drugačije razvija (lošije po mene)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 10:20 (Darky).
17 godina
Europa Universalis IV

Pa zato im malo teritorija osvojiš a onda ih vazaliziraš, a vidi mora biti moguće za napraviti jer su stavili onaj ludi achievement u kojem moraš napraviti WC s Ryukyu. Ali da su dodatno otežali jesu ali po meni puno je bolje nego u EU3 u kojem si WC mogao bez problema. I zašto bi mogao samo jednog, ako oni nisu vazali ili u pu, a ti vodiš svoj savez sklapaš pojedinačna primirja s drugim nacijama, i tek kad se njih riješiš ideš primirje s voditeljem saveza. Upravo sam na taj način sada vazalizirao Hrvatsku, jako oslabljenju Litvaniju i uzeo par provincija Poljskoj, sa svima imao 100% score i onda pojedinačno sklapanje primirja i eto bez problema napraviš vazale, i sada čekam 10 godina i krenem istodobno diplomatski aneksirati i Hrvatsku i Litvaniju.

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 15:02 (Rhox).

0 0 hvala 0
17 godina
Europa Universalis IV

Zašto napraviti vazale?

Keep Calm and Carry On
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Europa Universalis IV

zato jer se tako dobije manji penali u obliku overextensiona, a to znači manje rebelsa i stabilnija zemlja.

stvore se vazali, obnove se dobri odnosi i za 5 godina ih mirno anektiraš u zemlju.

o/
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice