Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.205
|
čitano: 7.976.653
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
14 godina
odjavljen
Re: Euro Truck Simulator 2

Ne kužim što očekuješ od volana za F1 na kamionima. Ne znam kako ti ide mehanika, ali prouči okretni moment. Nije džaba u F1 volan kao tablet, a u kamiona veći.

Ne koče disk kočnice džaba brže od v-brake kočnica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 0:31 (Dex.pwn).
14 godina

Ako ne znaš o čemu pričaš onda je bolje ne komentirati.

13 godina
neaktivan
Bacelj kaže...

Daj mi onda objasni kako reagirati ako je u lijevoj traci autoobus koji tebe obilazi i jednostavne se nisi u mogucnosti maknuti u lijevu traku?! koja je procedura? naravno, ja sam vec na cesti s prednoscu prolaza, a ovaj netko se ukljucuje. ili nek ubrza pa se ubaci ispred mene ili nek uspori pa se ubaci iza.. nema trece... 

Nek ubrza i ubaci se ispred, nek uspori i ubaci se iza tebe ili neka ide po traci za zaustavljanje vozila u nuždi dok se ne bude mogao na siguran način uključiti u promet..

Dex.pwn kaže...

Pa došao sam do kraja te trake za uključivanje, i morao sam stati jer nitko nije stao. Odnosno traka je pre kratka u igri, barem meni. Ubiti, lik mi je stao, i to više puta. Također imaju benzinske i bez te trake, već su tik do auto puta.

A života ti..

Pogledaj sliku, ova dva auta što su označena kockicom, idu jedan pored drugog, velike su šanse da ovaj lijevi neće stić ubaciti se u traku do njegove prije nego ta traka završi,

on nastavlja voziti po traci za zaustavljanje vozila u nuždi (ona traka di je puna linija) dok se ne bude na siguran način mogao uključiti, bez da ometa druge sudionike u prometu.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Imam dovoljno dobru ocjenu iz mehanike(zaseban predmet mehanika, ne dio fizike) da ti mogu objasniti zašto je u F1 tako mali volan, a u kamiona jako velik. Hoćeš da nastavim? Da ti pojasnim sa skicama, formulana?

Da je volan u F1 kao u kamiona, vozači bi morali motati ko konji, što bi na kraju rezultiralo izlatom direkt u zaštitne gume.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 2:01 (Dex.pwn).
14 godina
odjavljen
Hrvek1909 kaže...
Bacelj kaže...

Daj mi onda objasni kako reagirati ako je u lijevoj traci autoobus koji tebe obilazi i jednostavne se nisi u mogucnosti maknuti u lijevu traku?! koja je procedura? naravno, ja sam vec na cesti s prednoscu prolaza, a ovaj netko se ukljucuje. ili nek ubrza pa se ubaci ispred mene ili nek uspori pa se ubaci iza.. nema trece... 

Nek ubrza i ubaci se ispred, nek uspori i ubaci se iza tebe ili neka ide po traci za zaustavljanje vozila u nuždi dok se ne bude mogao na siguran način uključiti u promet..

Dex.pwn kaže...

Pa došao sam do kraja te trake za uključivanje, i morao sam stati jer nitko nije stao. Odnosno traka je pre kratka u igri, barem meni. Ubiti, lik mi je stao, i to više puta. Također imaju benzinske i bez te trake, već su tik do auto puta.

A života ti..

Pogledaj sliku, ova dva auta što su označena kockicom, idu jedan pored drugog, velike su šanse da ovaj lijevi neće stić ubaciti se u traku do njegove prije nego ta traka završi,

on nastavlja voziti po traci za zaustavljanje vozila u nuždi (ona traka di je puna linija) dok se ne bude na siguran način mogao uključiti, bez da ometa druge sudionike u prometu.

Glupa pravila.

Za ovo boldano, mora da bi ti postupio kako si napisao. Aj molim te, reci mi ijednog vozača(osim iz AŠ) koji gleda na svako pravilo. Pola njih ne uoči znak STOP, a kamoli nekog da se ubacuje u traku. Odnosno želi ubaciti.

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2
Pravilo nalaže da ne smiješ prelaziti punu liniju niti voziti po traci za vozila u nuždi, tako da to nije pravilo, to je zdrav razum.
Ti, kada položiš, izađi iz Zagreba u jeku turističke sezone i pokušaj (samo pokušaj!) stat na traci za ubrzavanje, prvo će te naguzit onaj iza tebe što ubrzava, a onda će te i onaj koji je već u prometu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Hrvek1909 kaže...
Pravilo nalaže da ne smiješ prelaziti punu liniju niti voziti po traci za vozila u nuždi, tako da to nije pravilo, to je zdrav razum.
Ti, kada položiš, izađi iz Zagreba u jeku turističke sezone i pokušaj (samo pokušaj!) stat na traci za ubrzavanje, prvo će te naguzit onaj iza tebe što ubrzava, a onda će te i onaj koji je već u prometu ;)

I što na kraju uraditi onda?

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2
I onda zapališ vozačku.. aj čitaj više
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
itomic009 kaže...

Imam dovoljno dobru ocjenu iz mehanike(zaseban predmet mehanika, ne dio fizike) da ti mogu objasniti zašto je u F1 tako mali volan, a u kamiona jako velik. Hoćeš da nastavim? Da ti pojasnim sa skicama, formulana?

Da je volan u F1 kao u kamiona, vozači bi morali motati ko konji, što bi na kraju rezultiralo izlatom direkt u zaštitne gume.

Ajde, mene isto zanima. Skice, formule, crteži u CAD-u, možeš i napraviti simulaciju kinematike i dinamike, FEM ovo ono, šta god ti pomaže da nam bolje objasniš mehaniku tih volana (zasebnu mehaniku, ne mehaniku koja je dio fizike :) ).

14 godina
Euro Truck Simulator 2

Ljudi zaista mislim da ovo nije mjesto za ovakve rasprave, vratimo se na ETS 2 

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Pa ako ima dobru servo pumpu može biti i 3 puta manji nego u F1 bolida

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Ljudi zaista mislim da ovo nije mjesto za ovakve rasprave, vratimo se na ETS 2 

Slažem se, ali kad se već toliko pravi pametan, neka dokaže da zna o čemu priča.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ajde provjeri pa mi javi jer bi mi doživljaj bio kud i kamo bolji da mogu fino upravljati kamionom.

Hm, zašto sam ja mislio da ETS ima speed sensitive steering? Zapravo, bolje pitanje je zašto ga nema? :D

Anyway, probaj namjestiti Steering non-linearity negdje na sredinu. Ili naći drugu vrijednost koja bi ti odgovarala. Meni je oko sredine ok kad postavim volan na 180°.

Ukratko, ta postavka ti radi to da je oko srednjeg položaja volan relativno neosjetljiv i radi male pomake kao da imaš volan koji se može više okretati. Pogledaj drugu sliku.

Naravno, bilo bi ti još bolje kad bi mogao nabaviti 900° volan pa da motaš k'o čovjek kad se parkiraš. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 9:50 (Mirko935).
14 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...

Po mom je zdrav razum da ti uskladis svoju brzinu i ubacis se iza nadolazeceg vozila, ako vec ne mozes ispred! a ovo sa voznjom po zaustavnoj traci, necu ni komentirati! TI SI OPASAN COVJECE!!! Ako vozis tako kako pises da je (tvoj) zdrav razum, onda ti ozbiljno treba dati vozacku na razmatranje!

HAKOSUKA
9 godina
neaktivan

Gdje mogu kupiti ključ i koliko košta? Hvala!

14 godina
odjavljen
hrovje kaže...

Gdje mogu kupiti ključ i koliko košta? Hvala!

Steam? G2A? Kinguin?

11 godina
Bacelj kaže...
Hrvek1909 kaže...

Po mom je zdrav razum da ti uskladis svoju brzinu i ubacis se iza nadolazeceg vozila, ako vec ne mozes ispred! a ovo sa voznjom po zaustavnoj traci, necu ni komentirati! TI SI OPASAN COVJECE!!! Ako vozis tako kako pises da je (tvoj) zdrav razum, onda ti ozbiljno treba dati vozacku na razmatranje!

svake godine putujem autoputom zurich-brod i idem kroz hr,ako se vozis normalno desnom trakom i vidiš da neko ulazi na autoput pređi brate u lijevu ako nema nikoga i stvar rijesena on dok ubrza ti se vrati lijevo i eto a on kasnije neka pretice,ali ja vozim 150-190,tako da stalno preticem nekoga.

14 godina
neaktivan
gamero kaže...
Bacelj kaže...
Hrvek1909 kaže...

svake godine putujem autoputom zurich-brod i idem kroz hr,ako se vozis normalno desnom trakom i vidiš da neko ulazi na autoput pređi brate u lijevu ako nema nikoga i stvar rijesena on dok ubrza ti se vrati lijevo i eto a on kasnije neka pretice,ali ja vozim 150-190,tako da stalno preticem nekoga.

Slazem se. samo, ja sam postavio pitanje sta napraviti ako ti je u traci do tebe vozilo koje te obilazi? Naime, nedavno nam se to dogodilo. vozili smo se desnom trakom (tj lijevom, posto smo u irskoj)  i lik se sa sleperom ukljucivao s benzinske. zena, koliko god je htjela otici u drugu traku, nije mogle jer je tam bio automobil koji je nas u tom trenutku obilazio. frajeru ni u jednom trenutku nije palo na pamet da malo samo uspori i ukljuci se iza nas,iako smo mi na cesti s prednoscu prolaza i on se treba UKLJUCITI na tu cestu.  nego je ladno lik skrenuo prema nama, na sto je zena stisnila kocnicu i jedva izbjegla nesrecu.a, sta bi se dogodilo da je i iza nas bio auto? opet nesreca, najvjerojatnije. Naravno da se trebas maknuti, stari prije raskrizja, ako vidis da ne mozes proci kroz njega i takve sheme, ali zajebavati se sa izlijetanjem pred nekoga na autocesti, mislim da se takvim osobama treba razmotriti imanje vozacke dozvole. pogotovo profesionalnim vozacima, koji voze autobuse i kamione sa i preko 40 tona!

HAKOSUKA
11 godina
Bacelj kaže...
gamero kaže...
Bacelj kaže...
Hrvek1909 kaže...

Slazem se. samo, ja sam postavio pitanje sta napraviti ako ti je u traci do tebe vozilo koje te obilazi? Naime, nedavno nam se to dogodilo. vozili smo se desnom trakom (tj lijevom, posto smo u irskoj)  i lik se sa sleperom ukljucivao s benzinske. zena, koliko god je htjela otici u drugu traku, nije mogle jer je tam bio automobil koji je nas u tom trenutku obilazio. frajeru ni u jednom trenutku nije palo na pamet da malo samo uspori i ukljuci se iza nas,iako smo mi na cesti s prednoscu prolaza i on se treba UKLJUCITI na tu cestu.  nego je ladno lik skrenuo prema nama, na sto je zena stisnila kocnicu i jedva izbjegla nesrecu.a, sta bi se dogodilo da je i iza nas bio auto? opet nesreca, najvjerojatnije. Naravno da se trebas maknuti, stari prije raskrizja, ako vidis da ne mozes proci kroz njega i takve sheme, ali zajebavati se sa izlijetanjem pred nekoga na autocesti, mislim da se takvim osobama treba razmotriti imanje vozacke dozvole. pogotovo profesionalnim vozacima, koji voze autobuse i kamione sa i preko 40 tona!

imao sam jednu situaciju,vozio sam se kroz grad i došao sam na dio ceste gdje je cesta lošija i tu usporim pošto mi je auto nizak i like me pretice sa mercedesom gle, tu se krene ubacivati ispred mene i odjednom naglo koci a nije bio ni 2 metra ispred mene i nabijem se u njega sreca nije bila neka brzina.

13 godina
neaktivan
Bacelj kaže...

Nisam prometni inžinjer, ali imam dovoljno kilometara iza sebe da znam kako moja radnja NIJE opasna! Već ovo što je Dex radio to je iznimno opasno po njega i okolinu. STATI na autocesti gdje je brzina u prosjeku 110 km/h je ludost.

Ali ovo što ja pričam je kad se nagužva gomila kamiona, a ti ubrzavaš usporedno sa prvim kamionom, i da kočim, i da stanem, trebam čekati neko vrijeme dok me svi kamioni preteknu da bi se mogao uključiti na autocestu, stoga je jednostavnije i sigurnije, dat gas i preteć taj kamion makar morao i na zaustavnu traku i ubaciti se ispred njega.

Bacelj kaže...

Evo, sad si naveo primjer gdje je kamion trebao nastaviti voziti po zaustavnom putu, dok se na siguran način ne bude mogao uključiti.

gamero kaže...

imao sam jednu situaciju,vozio sam se kroz grad i došao sam na dio ceste gdje je cesta lošija i tu usporim pošto mi je auto nizak i like me pretice sa mercedesom gle, tu se krene ubacivati ispred mene i odjednom naglo koci a nije bio ni 2 metra ispred mene i nabijem se u njega sreca nije bila neka brzina.

Nije u redu od njega, ali tvoja je krivica što si ga lupio, nisi držao dovoljan razmak..

14 godina
odjavljen

110 km/h na cesti koja psaja benzinsku i auto put? Koliko tek na auto putu voziš. Jel te uopće love presretači, ili odustanu odmah?

Čuj, nije držao razmak, meni tu više izgleda da mu je taj s Mečkom uletio ispred, i krenuo odmah kočiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 18:39 (Dex.pwn).
13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

110 km/h na cesti koja psaja benzinsku i auto put? Koliko tek na auto putu voziš. Jel te uopće love presretači, ili odustanu odmah?

Čuj, nije držao razmak, meni tu više izgleda da mu je taj s Mečkom uletio ispred, i krenuo odmah kočiti.

To i jest autoput, uključuješ se na autoput gdje je ograničenje 130km/h, nigdje nije napisano kolika je najveća dopuštena brzina na traci za ubrzavanje

A koliko voziš na autoputu ovisi koliko dobro istrenirano oko imaš ;)

Nije držao razmak, da, ko mu je kriv šta nije usporio kad ga je ovaj pretekao i držao sigurnosni razmak. Onaj ko te udari u zadnji kraj auta, taj je kriv!

S obzirom da ti još uvijek nemaš vozačku, '99 godište si, dalje mi se neda raspravljat

14 godina
odjavljen
Hrvek1909 kaže...
Dex.pwn kaže...

To i jest autoput, uključuješ se na autoput gdje je ograničenje 130km/h, nigdje nije napisano kolika je najveća dopuštena brzina na traci za ubrzavanje

A koliko voziš na autoputu ovisi koliko dobro istrenirano oko imaš ;)

Nije držao razmak, da, ko mu je kriv šta nije usporio kad ga je ovaj pretekao i držao sigurnosni razmak. Onaj ko te udari u zadnji kraj auta, taj je kriv!

S obzirom da ti još uvijek nemaš vozačku, '99 godište si, dalje mi se neda raspravljat

Možda nemam vozački, ali sam zato prošao kroz prometna pravila. Ne baš tko sva koja budu na polaganju, ali kroz veći dio sam prošao.

Samo već morati malo vrat polomit da vidiš. Prekrio sam OIB, adresu i te ostale informacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 19:15 (Dex.pwn).
9 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

pozz ekipa... znaci igram dugo eurotruck al u off modu, planiram uzeti preko steama original igru... zanima me sljedece, da li da uzmem ovaj original eurotruck sim 2( 19 eura)  ili ovaj  ets scandinavia(17,99) sto se nudi ?? i da li se nakon kupljene original igre vrsi sam update? hvala unaprijed

Neroxx

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nerox33 kaže...

pozz ekipa... znaci igram dugo eurotruck al u off modu, planiram uzeti preko steama original igru... zanima me sljedece, da li da uzmem ovaj original eurotruck sim 2( 19 eura)  ili ovaj  ets scandinavia(17,99) sto se nudi ?? i da li se nakon kupljene original igre vrsi sam update? hvala unaprijed

Scandinavia je expansion. Moraš imati osnovni ETS2 da bi mogao instalirati expansione (DLC-ove), jel. Naravno, Steam sam radi update.

9 godina
neaktivan

ok brate ne razumijem se znaci da uzmem ovaj prvi ets2 sto je 19 eura kupujem ga vec sutra pa zato mala konsultacija da ne bi napravio gresku :) hvala ti mirko

Neroxx
15 godina
neaktivan
Nerox33 kaže...

ok brate ne razumijem se znaci da uzmem ovaj prvi ets2 sto je 19 eura kupujem ga vec sutra pa zato mala konsultacija da ne bi napravio gresku :) hvala ti mirko

Nema na čemu.

Tako je. Znači, ovaj ovdje kupiš, da ne bi bilo zabune :) : http://store.steampowered.com/app/227300/

Kad njega imaš, možeš kupovati i DLC-ove. Ovo što ti dolje piše pod "Downloadable content for this game." A možeš i odmah uzeti više njih, ove pakete koji uključuju i osnovnu igru i slično. Tako zna ispasti malo jeftinije nego da odvojeno kupuješ.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 19:37 (Mirko935).
14 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...

Evo, sad si naveo primjer gdje je kamion trebao nastaviti voziti po zaustavnom putu, dok se na siguran način ne bude mogao uključiti.

Ne. Naveo sam primjer gdje je kamion trebao pustiti gas na 2 sekunde, sacekati da auti prodju i na niciju opasnost, ukljuciti se u promet! A sto tvoja radnja nije opasna, to bi se dali komentirati! Mogu se kladiti da ni jedan profesionalni vozac (pod profesionalni mislim onaj koji je isao u skolu za vozaca, a ne onaj koji je dao 1k€ te polozio C kategoriju u autoskoli) ne bi nikada napravio to sto ti navodis. to ti kazem iz iskustva, jer mi je otac vozac, koji nikada u zivotu nije nista radio, nego vozio kamion! Vozi ga nesto manje od 40 godina i nebi mu palo na pamet da tako nesto napravi, kao ni meni, jer sam s njim proveo previse dana u kamionu, po cijeloj europi...

HAKOSUKA
14 godina
Nerox33 kaže...

ja kada sam kupovao kupio sam preko Kinguin CD Key ETS 2 i Going East, ispadne povoljno: LINK

15 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...
Bacelj kaže...

Nisam prometni inžinjer, ali imam dovoljno kilometara iza sebe da znam kako moja radnja NIJE opasna! Već ovo što je Dex radio to je iznimno opasno po njega i okolinu. STATI na autocesti gdje je brzina u prosjeku 110 km/h je ludost.

Ali ovo što ja pričam je kad se nagužva gomila kamiona, a ti ubrzavaš usporedno sa prvim kamionom, i da kočim, i da stanem, trebam čekati neko vrijeme dok me svi kamioni preteknu da bi se mogao uključiti na autocestu, stoga je jednostavnije i sigurnije, dat gas i preteć taj kamion makar morao i na zaustavnu traku i ubaciti se ispred njega.

Bacelj kaže...

gamero kaže...

Nije u redu od njega, ali tvoja je krivica što si ga lupio, nisi držao dovoljan razmak..

Sva sreća pa nema razmaka između kamiona nego se voze ko vagoni, halo?! I da ih je 100 u koloni mozes se uključiti između dva. A o vožnji po zaustavnoj traci ne želim ali je logičnije nego se zaustavljat na desnoj traci autoputa. Previse ljudi za volanom danas nema mozga, ili ga jednostavno ne želi imati. 

He who dares, Wins!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice