Šta vas briga za kazne kad nemaju na žalost nikakvog smisl, financiskog.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Došao mi je nećak od 3 godine u posjet na par dana i oduševio se kad me vidio da igram ETS. Sjedi mi u krilu i vrti volan sa mnom, sav se uživio u kamione :D
Ontopic: Može mi netko objasniti kako funkcionira kažnjavanje zbog prebrze vožnje? Imam uključeno da pokazuje ograničenje za kamione, što se očito razlikuje od ograničenja na znakovima. Primjetio sam da nekada jurim daleko iznad oba ograničenja i ne dobijem kaznu, a par puta mi ju je zakeljilo na +10. I mislim da nije bilo u zoni radara, ili sam previdio znak pa je do toga... Ugl, postoji li neko točno pravilo?
Nekad ti to ograničenje na navigaciji ne pokazuje ispravno. Npr. vozim Rusijom ograničenje 60, a meni na navigaciji stoji 80.
Možda si baš naletio negdje..
Postoje iznimke, ali pravilo je da smiješ vozit 4-5 km/h više nego što stoji na ograničenju u radarskoj zoni.
smola3005 & KiXiE
Prikazivanje ogranicenja brzine na navigaciji je sasvim nova stvar i normalno je (bar meni) da jos neradi bas sasvim ok ni na scs-mapi a pogotovu na ostalim mapama.
Zekat - smanji malo sa negativnim vibracijama na racun ets2, ja se vec i ne sjecam sta je to tebi ovdje ok ? De podsjeti me malo, ako uopce tako sta postoji kod tebe ...
Koristio si hard-economy i hvalio je a sada kao nemas pojma da ona postoji i cemu sluzi ...
Evo mene opet malo među ekipu, ovaj put obećavam da se neću žaliti! 
Polako sam se ponovno privikao na SP, promet i sve ostalo što ide uz to. Problem sa crashanjem je riješen, stvar je u profilu. Igram sa drugim profilom i problema nema. Što se lagga tiče, problem je očito bio u Poland Rebuilding jer kad sam isključio tu mapu, lagg se smanjio i sad se može normalno igrati.
Ne znam dal ima veze, ali koristio sam Poland Rebuilding v1.71a (ne znam dal ovo ''a'' možda označava alpha). Skinut ću v1.70, pa vidjet kak se sa njim ponaša. Uglavnom, sad opet sve štima kak spada.
Vrijeme je podignemo firmu opet na noge i nastavimo sa dobrom reputacijom. 
Samo jedno pitanje: zna li možda netko kako prodati garažu, tj. na koji način se sjedište može prebaciti iz jednog grada u drugi?
EDIT: pronašao sam! Vrijeme je za pakiranje kofera. Zbogom Malmo, dobar dan Varšavo! 
smola3005 & KiXiE
Prikazivanje ogranicenja brzine na navigaciji je sasvim nova stvar i normalno je (bar meni) da jos neradi bas sasvim ok ni na scs-mapi a pogotovu na ostalim mapama.
Meni radi ok, osim u Rusiji, al očekivano pošto je mod..
U međuvremenu smo se dosta vozili :)
Dostavili smo pošiljku elektronike u Glasgow. Kad smo sišli s trajekta naišli smo na puno nekih ludih vozača koji voze krivom stranom
, ali smo se morali uklopiti..
U Glasgowu smo se uputili u kamenolom pogledati ako ima kakav zanimljiv teret i dočekao nas je neki stroj za bušenje. Krenuli smo prema Portsmouthu.
Na putu nije bilo problema osim malo prilagodbe na brzinu vožnje.
U Portsmouthu smo se odlučili vratiti na desnu stranu ceste pa smo preuzeli pošiljku medicinskog materijala za Frankfurt. Vozili smo 8t igli. Hmm, koliko je to samo igli na jednoj hrpi? Dobro da nas nisu neki narkomani presreli 
U Frankfurtu nas je čekao teret kakav još nismo imali prilike voziti. Nedavno sam položio 2 ADR certifikata pa sada vozimo cisternu neona prema Radomu u Poljskoj. 
Imam samo slike preuzimanja tereta, došlo je do nekih tehničkih problema 
Poland Rebuilding v1.71a nije alpha nego najnovija verzija sa ispravljenim nekim bagovim na 1.71 ali nisu je nazvali 1.72 nego 1.71a ...
A 1.70 je vec prastara, mani to ...
------------------------------- edit:
I napokon docekah redovnu Rusiju sa Peterburg i Murmansk i snijegom na sjeveru iznad Belomorsk ...
Zato i kažem, čudno mi je što ja na I7, i gt635m sa 2GB rama to ne mogu gurat kak spada...
Malo sam se ustrucavao (zbog tebe) a mali sam i cekao hardverase ...
Povrijemeno mi je pod prstima konfa: i3-4130 3.4GHz, 8GB RAM, GTX-750 1GB DDR5 i monitor HD (1920x1080) i naravski ets2 v1.12 sa grafickim postavkama sve na max.
Tu vidim (svojim ocima) da pross sa 4 jezgre (threads) bukvalno spava na 30-40% i van grada (30) i u gradu (40), dok grafa van grada sljaka sa 60-80% a u gradu je zakucana na 99% ... 
I nisam mogao da odolim a da ne probam i3 samo sa 2 jezgra (moze se podesiti) i tada sam vidio da pross sljaka sa 60-80% a grafa sasvim isto kao i gore tj. nema nista vece opterecenje ...
Znaci Dual Core sa 3.0+ GHz puna kapa za max postavke, bas kao sto i pise u preporuci za ets2 dok GTX-750 1GB DDR5 na HD monitoru stenje u gradovima ...
O i7 vs i3 nebih ...
a moj pogled na GeForce-GT-635M sa 2GB DDR3 mi kaze da 635m nije ni do koljena 750, sry ...
Ljudi, imam problem kod povezivanja profila na World of Trucks. Kaže da već postoji profil koji je tamo napravljen. (BTW, ne znam ni jel sila povezati se tamo)
Zna li možda netko rješenje? unaprijed hvala
Zekat - smanji malo sa negativnim vibracijama na racun ets2, ja se vec i ne sjecam sta je to tebi ovdje ok ? De podsjeti me malo, ako uopce tako sta postoji kod tebe ...
Koristio si hard-economy i hvalio je a sada kao nemas pojma da ona postoji i cemu sluzi ...
A vidi, ja ti nisam od onih koji će se sljepo veselit i govorit da je nešto dobro kad nije ili bar bi moglo biti bolje uz minimalne napore programera (referenca je realan svijet). Ovo vezano za moj post na koji se osvrčeš, je usmjereno na MP jer njega igram 99% a tamo nema modova. Ovoj igri fali element izazova i odgovornosti, ona vapi za njima jer ih ovdje nakon par dana igranja nema ni u tragovima a kako je meni koji sam među onima koji najviše vremena provedu u ETS2-u?
Prvo sam igrao SP i nabrzinu došao do 154 zaposlenih što je max, pa sam non-stop neke modove dodavo pa mjenjao mape, uglavnom isto xxxxx drugo pakovanje. Na fizici se slabo radi a upravo
bi ona trebala biti glavni stup igre jer ona u svom naslovu nosi naziv "simulator" (Simulacija je eksperimentalna metoda koja omogućuje proučavanje stvarnog procesa pomoću njegovog modela na
računalu) i ne samo to, puno je elemenata koji bi se trebali mjenjati s obzirom na način vožnj. Znam da je mali proračun da je malo zaposlenih u timu bla,bla.. Ja u zadnjem sejvu sve što imam
sam stekao sam, nemam ni jednog zaposlenog, promjenio sam par kamiona, trenutno imam samo Iveco Stralis od 450ks, 42 garaže po cijeloj mapi i ~80.000€ na računu. Moram reči a tebi se to znam ne sviđa, treba imati bujnu maštu da bi vidio izazov u putu od npr: 1000km, zaradi od 100k€ i da ne prođem kroz crveno jel ću ostati bez 350€ ili bez 150€ jel sam zaboravio upaliti
svijetla...ja se tresem od same pomisli da vozim 3 ili 40km/h više od dozvoljenog jel ću ostati bez 500€. Koga god pitam kako stoje sa kamionima i novcima na računu to su cifre da neznam ni
napisat. Jedina slamka spasa ostaje da smanjujemo snagu motora, primječujem po netu da ljudi kad dođu u fazu u kojoj sam ja isto to rade. Meni se gadi sjesti u MAN od 680ks i vuči
prikolicu od 25t a da ne govorim o lakšim. Ja isto volim samu vožnju ali element izazova je jako bitan, meni nisu važne boje kazaljki na satu i skin sa kosturskom glavom ali mi ne
smetaju. Možda ja i neam pravo tražiti više s obzirom na 4€ kolka je cijena igre, možda sam samo preozbiljno shvatio ETS2 a možda su u šumi...
Ahahaha je ti avatar ruzan :D
Trenutno stanje mog racuna je -7 294 177€
Posjedujem 3 kamiona
Posjedujem 3 kamiona
Kako si se uspio u toliki minus uvalit ?! Kod mene se zbog par tisuća manjka ide u stečaj.
Posjedujem 3 kamiona
Kako si se uspio u toliki minus uvalit ?! Kod mene se zbog par tisuća manjka ide u stečaj.
Ma ne LoL, krivo si skužio; ova crtica koja izgleda kao minus predstavlja samo povlaku. Čovjek ima gotovo sedam milja i trista iljada ojras na računčeku.
I napokon docekah redovnu Rusiju sa Peterburg i Murmansk i snijegom na sjeveru iznad Belomorsk ...
Ako ti nije problem, stavi link od mape i tog snijega ako nisu u kompletu.
Ma ne LoL, krivo si skužio; ova crtica koja izgleda kao minus predstavlja samo povlaku. Čovjek ima gotovo sedam milja i trista iljada ojras na računčeku.
Ja mislio on traži jamca za kredit, a ti tvrdiš da je pun ko brod...
A vidi, ja ti nisam od onih koji će se sljepo veselit i govorit da je nešto dobro kad nije ili bar bi moglo biti bolje uz minimalne napore programera (referenca je realan svijet). ...
Uf koliki tekst, ali ja sam sve to znao (i jos dosta toga) da je to tvoj stil voznje tj. tvoje potrebe, nisam to trazio ...
A zaboravio si reci i da na lokalnoj cesti vozis 120 km/h, jel' to taj tvoj izazov koji ti toliko nedostaje ?
Ja sam trazio: "De podsjeti me malo, ..." - jos uvjek ne nadjem nic
i pretpostavio: "ako uopce tako sta postoji kod tebe ..." - a ocito je da i ne postoji ...
kazes: "uz minimalne napore programera" - haha de pricaj nam jos malo o potrebnim naporima ...
"Ovoj igri fali element izazova i odgovornosti" - tebi mozda, meni uopce ne
"Na fizici se slabo radi" - uf,uf, ajd' reci nam bar razliku u fizici izmedju 1.11 i 1.12
"treba imati bujnu maštu da bi vidio izazov u putu od npr: 1000km" - meni uopce ne treba nikakav izazov ovdje (imam ga i previse u RL), meni je uzivancija mirno more, ravna cesta i tisuce km ...
"ali element izazova je jako bitan," - kome? ma valjda ne zelis reci vecini ili mozda cak pucas na "svima ovdje" ?
Samo dobro razmisli jel' tvoj stil (ukus) voznje odgovara vecini ovdje (i SP i MP) i shodno tome ih zasipaj tvojim misljenjem, zeljama i potrebama. A o tvom znanju (sem kritike) o potrebnim naporima programera, sta je uradjeno a sta ne, kako znati dali smo banirani na MP, itdd ... eh ta mani temu ... 
Svima: ja sam sa ovim zavrsio po ovom pitanju tako da nema brige o daljem smaranju ...
Lemyxz:
snijega i leda ima na mapi (i na cesti) ali ne i da pada ...
Ajde prestanite se prepirati oko nicega, svako ima svoj nacin voznje i poslovanja i u to ne treba ulaziti :)
Igra jos uvijek ima milion nedostataka ali polako ce je usavrsavat, samo za to treba malo vise strpljenja :)
@ Moje iskreno misljenje za ove radare, da su ih glupo napravili...npr isli preko ogranicenja 10 il 50 dobit ce te kaznu od 550 Eura, bolje da su napravili da ako ides preko ogranicenja vise od 20 da je veca kazna i tako dalje...
Zapravo jesam u minusu jer sam kupia oko 40-tak garaza da se lakse mogu nac sa drugim ljudima u mp i onda stavia svoj racun u minus (cheat engine),jer draze mi je da moram otplatit te sve garaze jer da sam stalno u plusu onda i nemam nekog cilja... znaci -7 294 177€...sad mi je zanimljivije :P
go hard or go home haha
suMaper jel ovo mapa posebna ili samo mod sto si stavio link?
to je mapa, sad sam probao i radi, ima i snijega
evo slike sa snijega, kad nemas lance pa napravis kolonu jer nemozes vise od 20 voziti
Nakon svih početnih problema koji su prethodili, nakon podužeg izbivanja vratio se ja malo u SP. Vrijeme je da se kompanija malo razvije, kupe nove garaže, zaposle novi vozači i osvoji novo tržište.
Kao što sam već spomenuo, preselio sam sjedište firme iz Malmoa u Varšavu i počinjem se probijati na zapadno tržište. Po prvi puta sam se uputio u Rusiju. Huh, bome sam se svega nagledao. Od životinja na cesti, lokalnih cesta punih rupa, sudara.... Malo osvježenja od vožnje autoputem.
Što se same mape tiče, sviđaju mi se gradovi kako su napravljeni. Veličina, detalji..
Uskoro slijede i neke slike, čim se riješe sve stvari sa vozačima i ostalim zaposlenicima.
Uf, uf, koje silne mape ...
Prije par sati objavljena nova mapa Rusije - Eastern Express v3.4M + Addon (34 new city) 1.12.1
To je zvanican naziv ove velike mape Rusije (koju sam vec dao) ali sa dodatkom od 34 nova grada. Znaci ista ova Rusija ali od drugog autora i radi samo sa tim dodatkom od 34 grada.
Pravi autor ove mape od prvog dana je Valera_t a od nedavno mirisem da je on iz Ukrajine i da je u gofnima
(ne provjereno) i sada drugi objavljuju njegovu mapu i svi tvrde da je uz njegovu saglasnost ...
Ovaj drugi je sa SCS foruma i mirise na ok.
Downloads: (oba linka su nova i treba skinuti oba i aktivirati oba) - Mapa - Addon
Uf, uf, koje silne mape ...
Prije par sati objavljena nova mapa Rusije - Eastern Express v3.4M + Addon (34 new city) 1.12.1
To je zvanican naziv ove velike mape Rusije (koju sam vec dao) ali sa dodatkom od 34 nova grada. Znaci ista ova Rusija ali od drugog autora i radi samo sa tim dodatkom od 34 grada.
Pravi autor ove mape od prvog dana je Valera_t a od nedavno mirisem da je on iz Ukrajine i da je u gofnima
(ne provjereno) i sada drugi objavljuju njegovu mapu i svi tvrde da je uz njegovu saglasnost ...
Ovaj drugi je sa SCS foruma i mirise na ok.
Downloads: (oba linka su nova i treba skinuti oba i aktivirati oba) - Mapa - Addon
jel ovo radi sa promods i poland rebuild, samo obrisem ovu rusmapsto trenutno imam i stavim ovu tvoju?
Fele? Edit?
Gore na linku koji je postan da si otvorio vidio bi da je čovjek napisao da ta mapa ne ide s nijednom drugom.
Odlučih se ja da ostavim svoj kamion na servisu dan-dva i da uzmem koji brzi posao.
Teklo je to sve lijepo, vozim se po Rusiji, otkrivam nove gradove...
I prihvatim ja 26 tona šljunka sa Scaniom. Fali joj malo konjaže (dali mi najslabiji model od 360 konja), ali ide ona, trudi se. Tu i tamo joj koji brijeg predstavi problem, ali sve to ona riješi.
Dolazim lagano pred odredište, 30 km do kraja, sretan ja što je gotovo, što je još jedan teret pri kraju, kad ono skretanje na poljski put...
Od tog trenutka stvari su krenule na loše. Da previše ne duljim, slike će sve ispričati.
Na kraju sam morao okrenuti se, odvoziti cijeli krug i na odredište doći sa druge strane, jer ova cesta je neprohodna osim u slučaj da nemate kakav ruski Kamaz ili slično.
Odlučih se ja da ostavim svoj kamion na servisu dan-dva i da uzmem koji brzi posao.
Teklo je to sve lijepo, vozim se po Rusiji, otkrivam nove gradove...
I prihvatim ja 26 tona šljunka sa Scaniom. Fali joj malo konjaže (dali mi najslabiji model od 360 konja), ali ide ona, trudi se. Tu i tamo joj koji brijeg predstavi problem, ali sve to ona riješi.
Dolazim lagano pred odredište, 30 km do kraja, sretan ja što je gotovo, što je još jedan teret pri kraju, kad ono skretanje na poljski put...
Od tog trenutka stvari su krenule na loše. Da previše ne duljim, slike će sve ispričati.
Na kraju sam morao okrenuti se, odvoziti cijeli krug i na odredište doći sa druge strane, jer ova cesta je neprohodna osim u slučaj da nemate kakav ruski Kamaz ili slično.
Moze se to prijec, samo treba znat kako, ako dobro primjetis izmedju tragova imas "brezuljak" i s lijeve strane također, voziš po njima i sve pet, tako se u stvarnom životu radi kada voziš auto po poljskijm putevima poput tog
Ekipo, dobio sam Going East DLC Steam key na poklon pa bi mi se nekime mijenjao za neku igru slične vrijednosti jer nemam ETS 2.

Freedom!!!