Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.219
|
čitano: 8.162.058
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

ajde dajte mi neke dobre modove skinuo sam neke mape sa ovog foruma i sad mi ne radi speed limter nijedan :/

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Euro Truck Simulator 2
kuky007 kaže...

ajde dajte mi neke dobre modove skinuo sam neke mape sa ovog foruma i sad mi ne radi speed limter nijedan :/

Ne treba ti mod, imas u opcijama mogucnost da iskljucis speed limiter... {#}

IDEA is not discovered or undiscovered, it come self, it light !
12 godina
neaktivan
vrinho kaže...
GamerX9 kaže...

Trebalo bi promijeniti bazu skina. Svi ti skinovi koji su "po cijelom" kamionu kao ovaj imaju crnu bazu i onda stavljene slike/crte na to. Zato kad se stavi retrovizor u boji kamiona bude crn isto kao i ovaj branik (ako nije skin obuhvatio i to). Trebalo bi ili promijeniti branik da ima boju skina (editati boju), ili promijeniti bazu skina u tu "krem" ili kakvu vec. Drugacije ne znam kako ti pomoci.

A to objašnjava zašto je uvijek crn kakav god skin stavim osim one jednobojne. Zasad uzimam samo skinove koji su crni pa se dobro uklope ali ovi ostali... Znači sad bi za svaki skin posebno trebalo mjenjati boju baze da bi boja branika bila ista sa skinom?

Tako je. Mislim da bi rjesenje moglo biti da se napravi boja u lakirnici identicna boji skina i spremi kao predlozak. Taj predlozak bi se trebao spremiti u neki ets2 file najvjerojatnije kao .dds, onda nekako odvojiti skin od crne baze i staviti ga na ovu boju spremljenu iz igre da mu bude kao baza. Onda kad se u igri stavi branik u boji vozila trebala bi doci boja baze koju smo spremili u lakirnicu - ista boja kao i skin.

Nisam siguran jel tako radi, ali mislim da bi moglo biti. Lijen sam da sad idem provjeravat :D

Samozadovoljstvo uništava perfekciju.
13 godina
neaktivan

ma ja toga nemam več trazio :/

16 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...
vrinho kaže...
GamerX9 kaže...

Trebalo bi promijeniti bazu skina. Svi ti skinovi koji su "po cijelom" kamionu kao ovaj imaju crnu bazu i onda stavljene slike/crte na to. Zato kad se stavi retrovizor u boji kamiona bude crn isto kao i ovaj branik (ako nije skin obuhvatio i to). Trebalo bi ili promijeniti branik da ima boju skina (editati boju), ili promijeniti bazu skina u tu "krem" ili kakvu vec. Drugacije ne znam kako ti pomoci.

A to objašnjava zašto je uvijek crn kakav god skin stavim osim one jednobojne. Zasad uzimam samo skinove koji su crni pa se dobro uklope ali ovi ostali... Znači sad bi za svaki skin posebno trebalo mjenjati boju baze da bi boja branika bila ista sa skinom?

Tako je. Mislim da bi rjesenje moglo biti da se napravi boja u lakirnici identicna boji skina i spremi kao predlozak. Taj predlozak bi se trebao spremiti u neki ets2 file najvjerojatnije kao .dds, onda nekako odvojiti skin od crne baze i staviti ga na ovu boju spremljenu iz igre da mu bude kao baza. Onda kad se u igri stavi branik u boji vozila trebala bi doci boja baze koju smo spremili u lakirnicu - ista boja kao i skin.

Nisam siguran jel tako radi, ali mislim da bi moglo biti. Lijen sam da sad idem provjeravat :D

slažem se s tobom, tako bi moglo funkcionirati ikao mislim da samo dds file vjerojatno ne bi bio dovoljan, tebalo bi ažurirati i def fajlove, i tko zna što još sve. dosta kompliciran proces i autoru moda se to vjerojanto nije dalo raditi ;) 

Tempus fugit
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

ljudi desio mi se neki cudan problem.inace na sedmom levelu sve ept igram s g27 i odjednom mi ne rade pedale .. u postavkama ide oan zuta crta pokazuje kolko stiscem gas,kocnicu,kvacilo al kad idem na tipkovnicu da postavim za kocnicu, gas ko da ne prepoznaje tj nista se ne dogada.. help please

EDIT: RIJESENO 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 13:48 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Euro Truck Simulator 2

Bok ljudi. Imam jedan problem. Naime nakon ubacivanja modova http://ets2.lt/en/truck-sim-map-v4-1-0/ prilikom ucitavanja izbaci me iz igre. Prije je bilo sve u redu. Inace verzija je 1.5. Moze li netko pomoci? Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ako imas jos koje mape iskljuci ih zato ti ne rade tako i meni..:)
14 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Ako netko zeli bolju grfiku u ETS2, pratite tutorial koji smo pripremili FChriss i ja, vec tjedan dana eksperimentiramo sa AA postavkama i sto je potrebno/nepotrebno iskljuciti u igri da bi grafika bila sto realnija. ****(SAMO ZA Nvidia KORISNIKE)****

Dakle ovako, trebati ce te koristiti FXAA Injector + Red Expert mod v2.0 za 1.5.2 verziju, samo cu kopirati text sa foruma na kojem smo ga postavili pa pratite korake sami:

"In this tutorial i will explain few things about game quality and anti-aliasing, this tutorial is made only in english because everyone can understand it.But less people understand romanian.
First of all, you just installed Euro Truck Simulator 2 and you probably wonder about few things:
- why is your game looking like crap and how x,y,z got stunning pics?
- why you have crappy anti-aliasing as long as you have your scalling at 400% and a 400 euros GPU, 8 GB of ram and some massive CPU.
- you have a 2000 euros pc and your game is lagging as long as you play demanting titles without a problem, what the hell is this? Well the answer is simple, game is poorly optimized, you can't compare SCS with Crytek for example but you can change few settings to have a better gameplay.

So, you start the game, you put your settings as high as possible, everything on ultra, 400% scalling hoping that you will get stunning pics and BOOM. CRAP PICTURE QUALITY.

Your first reaction: What the hell is this?Why do i have crappy anti-aliasing?My red is supposed to be red, not this washed crap. What the hell is this game?I'm going back to GTS!
So let's start:

GRAPHIC QUALITY

- Download RED Expert from our ETS 2 mod section.This mod will improve graphic quality, it will give you realistic colors and road textures.Of course, there are another mods like this but i tested them all, there is nothing compared with this because it has nice/bad weather sii's made to provide realistic colors. Project realism for example gives you nice sky textures but same washed colors. You need to mix it with fxaa injector or sweetfx.

- Uncheck ''color correction'' option in your settings ! Using RED Expert you may notice some strong colors when the sun is up and you have full light.This option will remove the strong color effect and also it will give you contrast when you have your lights turned on during the night.It's weird, if you have this option ON, you will get ''washed'' tint when your lights are on.

-Uncheck stupid options like HDR, MLAA, DOF. You don't need them, they only add stupid blur and your image will glow like hell.

- SweetFX/FXAA Injector, they are nice injectors but fps eaters.Basically you can change everything with those injectors but a good combination is red expert + fxaa/sweetfx only with sharpen option.I will explain in the next steps why you might need it.
I'm sure most of you use those injectors for better aa, no you won't have better aa, only sharpen over pixelated edges.

PERFORMANCE
- Set your grass density and vegetation quality to low, you won't see such a big difference, they are huge fps eaters.
- Disable pedestrians, it will help you to get good fps in the city. City area is very CPU demanding.
- Disable secondary vehicle lights, this will remove reflexions who are fps eaters too.It depends if you like or not light reflexions. (***Ja sam ovo ostavio ukljuceno jer mi malo sugavo izgleda bez refleksije svijetala, pa tko voli nek izvoli***)

ANTIALIASING
Even with 400% scalling and AA forced via NVIDIA/Catalyst driver, you won't get perfect edges because ETS 2 doesn't have aa support.
You can do this with nVIDIA Inspector so it will work only for nVIDIA users, i've heard about ''Radeon Pro'' or ''ATI Tray tool'' but i haven't tested them.

- Update your drivers to latest version
- Download nVIDIA Inspector from Guru3D.
- Open Inspector and you will see a window with your GPU details.Look for driver details and you will see a little box for settings(right)
- Choose Euro Truck Simulator 2 from your list or you can create a new profile. Don't forget to add the eurotrucks2.exe.
- Now you have few settings who need to be changed:
-> Antialiasing compatibility : 0x080012C1 (copy/paste this code) ***Ili ako zelite malo slabiju kvalitetu AA, te malo fluidniji gameplay koristite ovaj AA - 0x000010C5
-> Antialiasing - Mode: Override any application setting
-> Antialiasing Setting: 4x [4x Multisample]
-> Antialiasing Transparency Supersampling: 4x Sparse Grid Supersampling
-> Texture filtering LOD Bias(DX): -0.8750
- Click on ''Apply settings'' in the upper right corner
- Open your game, don't forget do disable useless mlaa, dof, hdr and set your scalling to min 100-125% .If you go below it will look bad so these are the minimum values.

-Open your game and enjoy. If you look at my first pic, compare it with this.Made with 100% Scalling. Try to set 100% scalling without nvidia inspector, a big fail.

TIPS: You can use FXAA/SweetFX only for sharpen option, this will add a little sharpen to your image if you think is blurry or if you love sharpen setting.
IMPORTANT: You need a powerul GPU if you wanna have decent FPS so if you have low FPS it's because your gpu is too weak.
I strongly recommend this for GTX cards.
I hope this was useful for you, this guide was made for those who are not familiar with game tunning.There are a lot of infos about those details but i thought it will be nice to stick them together on a single topic.
Remember, ULTRA doesn't mean mind blow graphics and perfect,strong edges.Actually it will make your game worse.   "

Link za RED EXpert 2.0 :

http://sharemods.com/oml0co1o3qff/zzzzReal_Environment2_v152_AEgos_Edition.zip.html

FXAA Injector:

http://ets2.lt/en/fxaa-injector/

Eto, javite sto mislite i dali vam je bolja kvaliteta slike ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 16:12 (Kiki287).
Moj PC  
8 1 hvala 8
13 godina
neaktivan
Kiki287 kaže...
Link za RED EXpert 2.0 :

http://sharemods.com/oml0co1o3qff/zzzzReal_Environment2_v152_AEgos_Edition.zip.html

FXAA Injector:

http://ets2.lt/en/fxaa-injector/

Auh sta bi ja dao da mogu igrati sa takvom grafikom {#}

Poznat ćeš me i po mraku po felgama i šestaku a ja tebe po oblaku dima što izlazi iz tvog tdi-a!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 16:27 (F1-IVO).
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Kiki, ajde se igraj tak pa napravi za ATI isto :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...

Kiki, ajde se igraj tak pa napravi za ATI isto :)

Nikad nisam koristio ATI , nazalost tu nemogu nikako pomoci :S

15 godina
Kiki287 kaže...

Ako netko zeli bolju grfiku u ETS2, pratite tutorial koji smo pripremili FChriss i ja, vec tjedan dana eksperimentiramo sa AA postavkama i sto je potrebno/nepotrebno iskljuciti u igri da bi grafika bila sto realnija. ****(SAMO ZA Nvidia KORISNIKE)****

Dakle ovako, trebati ce te koristiti FXAA Injector + Red Expert mod v2.0 za 1.5.2 verziju, samo cu kopirati text sa foruma na kojem smo ga postavili pa pratite korake sami:

Što mislim, fe-no-me-nal-no! Nisam dugo koristi Red Expert ali vidim da su ga lijepo ispeglali i dodali HD ceste i sa SweetFX-om zbilja izgleda sjajno. Pošto imam ATI grafu poigrat ću se u CCC makar ni ne moram, i bez tih stvari za AA izgleda super. Korisni su ovi savjeti što treba isključiti u igri jer su dosta veliki žderači fps, pogotovo HDR. S njim uključenim sve blješti i noć je previše svijetla makar i bez njega još se malo vidi po mraku zato da te pitam.... Da li znaš koju komandu promjeniti da bude totalni mrak i da ne bude odsjaj od mjeseca jer mislim da je zbog njega tako? Ja sam se poigrao s fileovima za nice_weather i bad_weather i promjenio izlazak sunca da počne u 5 a ne kao po defaultu u 4. Uploadao sam ih pa ako koga još zanima jer izlazak u 5 mi je realnije, raspakirajte i ova 2 fajla iz def foldera zamjenite s fileovima u modu. 

16 godina
neaktivan
Kiki287 kaže...

Prije svega velike pohvale za trud :)

Bilo bi dobro kad bi napravio nekakv benchmark ili samo napisao koliko ovo sve skupa daje fps-a na kraju s tvojom grafičkom karticom. To bi bilo dobro iz razloga da se ljudi ne gnjave s ovom procedurom ako će na nekoj GT9xxx ili 8xxx kartici dobiti 10-15 frejmova. 

Jer ako me nešto može izluditi u igri, osim glupog AI-ja, je iznenadni framedrop na pojednimim dijelovima mape. 

Tempus fugit
14 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Kiki287 kaže...

Prije svega velike pohvale za trud :)

Bilo bi dobro kad bi napravio nekakv benchmark ili samo napisao koliko ovo sve skupa daje fps-a na kraju s tvojom grafičkom karticom. To bi bilo dobro iz razloga da se ljudi ne gnjave s ovom procedurom ako će na nekoj GT9xxx ili 8xxx kartici dobiti 10-15 frejmova. 

Jer ako me nešto može izluditi u igri, osim glupog AI-ja, je iznenadni framedrop na pojednimim dijelovima mape. 

Evo dakle meni, na konfiguraciji pod Moj PC vrti igru na Ultra postavkama (osim trave i vegetacije sto smo stavili na low, i HDR,DOF i Blur sto je nepotrtebno):

Sa prvim AA postavkama, vrti oko 35FPS (0x080012C1), ali to je samo za jake kartice, dakle GTX600 i 700 serija

Sa drugim malo slabijim AA lockano na 60FPS (0x000010C5)

Ovo se preporuca samo za GTX kartice, jer mislim da Nvidia 8000/9000 serija bi bile preslabe za ovu igru!

Za ATI kartice sami postavite AA, a ove ostale korake pratite iz tutorijala!

PS:
Drago mi je da vam se sviđa, jer je igra sa ovim postavkama miljama bolja i realnija nego onako bez icega ;)

15 godina
Euro Truck Simulator 2

Evo nekih slika s RedExpert 2 i SweetFX. Sad kad pogledam igru s ovom kombinacijom + kad sam pogasio one stvari koje je Kiki savjetovao dobivam grafički 10x bolju igru a k tome nisam izgubio na fps, već dobio jer igru zakolju najviše one opcije u igri koje navodno grafiku poboljšaju ali zapravo ju pogoršaju kad se sveukupno pogledaa na što igra liči nakon stavljanja kombinacije RedExpert2 i SweetFX/FXAA.

Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Pošto baš i nemam vremena se za*ebavat s ovim, jel može netko napisat šta točno da napravim na ATI kartici :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Hrvek1909 kaže...

Pošto baš i nemam vremena se za*ebavat s ovim, jel može netko napisat šta točno da napravim na ATI kartici :)

...ma samo s gornjeg linka skini red expert 2,prebaci u mod folder, i u igri pod grafičkim opcijama isključi HDR i poboljšanje boja i vozi....{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 22:20 (lion002).
14 godina
Euro Truck Simulator 2

U tutorialu ne piše kamo treba stavit fxaa injector pa me zanima u koji folder on ide? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gogo17792 kaže...

U tutorialu ne piše kamo treba stavit fxaa injector pa me zanima u koji folder on ide? 

...nije obavezan, ali ako hoćeš ide u(gdje si instalirao igru) :Euro Truck Simulator 2\bin\win_x86 

14 godina
Euro Truck Simulator 2

Ruši mi se igra s njim, izgleda da ne voli amd kartice {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
gogo17792 kaže...

Ruši mi se igra s njim, izgleda da ne voli amd kartice {#}

S FXAA ti se ruši? Onda probaj s ovim SweetFX koji je složen baš za ETS 2. Meni radi bez problema a isto imam HD7850.

14 godina
Euro Truck Simulator 2

Opet se ruši. Možda ne radi sa steam verzijom 1.5.2s ?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Euro Truck Simulator 2

Imam i ja 1.5.2s pa mi se nikad nije srušila, nešt drugo tebe hebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

puno bolje nego prije...

Euro Truck simulator 2 Moderator 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

sweet fx i fxaa injector..koji je bolji ?!?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Mi moze netko objasniti kako se instalira skin mod kad se ima 3 fajla? znaci material, def i vehicle...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Euro Truck Simulator 2

Je li mi moze ko pomoci ? INstalirao sam driver za volan, Genius 5 Pro, medjutim kada igram i motam u desnu stranu volan kao da trepce i naglo skrece u desnu stranu. Igra je predobra, medjutim ne mogu da se opustim i da igram normalno zbog ovog problema.

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rodić kaže...

Mi moze netko objasniti kako se instalira skin mod kad se ima 3 fajla? znaci material, def i vehicle...

mod se instlaira kao .scs fajl ta tri fajla se nalaze unutra i čine mod.

ta tri fajla se spajaju u scs fajl pomoću win rara na način da ih sve označiš i odabereš "napravi arhivu", odabereš "zip" i "pohrani" i na kraju umjesto ekstenzije zip promjeniš u .scs

taj fal nazoveš kako želiš, staviš ga u mod folder i aktiviraš u igri 

DarkoKwon kaže...

Je li mi moze ko pomoci ? INstalirao sam driver za volan, Genius 5 Pro, medjutim kada igram i motam u desnu stranu volan kao da trepce i naglo skrece u desnu stranu. Igra je predobra, medjutim ne mogu da se opustim i da igram normalno zbog ovog problema.

da li si u postavkama postavio na "wheel", da ti nije ostalo na keyboard ili game pad opciji. probaj podesiti dead zone i osjetljivost u postavkama, može se puno toga podešavati 

igra s ovim novim dodacima izgleda stvarno puno bolje čak i po noći. ovo je bez fx-a, samo nvidia tweak i mod 

znam da već tjedan dana vučem istu prikolicu al kad se nema vremena za igru ;) 

Tempus fugit
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 0:39 (robisierra92).
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Odvozio jednu turu nakon sto sam citao od kikia ono i napravio sebi imam cak 50 fps pri voznj prije mi je 35-40 bilo najvise... hvala kiki 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 0:50 (Damir1908).
Moj PC  
4 0 hvala 3
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice