Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.223
|
čitano: 8.251.925
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
13 godina
Euro Truck Simulator 2

Ljudi jeli ovo izvedivo na mobitelima? a da nisu pogonjeni nvidion? 

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

ja vozim TG 460 prikolicar i tezak je 17t prazan

kad ga natovarim imam 42t i mogu reci da najbolje vuce od 1500-1800o/m

je da onda i trosi ali nema kada ga se salta na normalnim okretajima do 1500-1600 i onda ide ko djavo

prazan niti jednu brzinu nelomim,natovaren krecem 3-4-5(brza)-pa onda 6spora i onda krecem lomiti do 8

i potrosnja mi je 36l s obzirom da je rucni mjenjac i kamion 17t

tako da gledam sta pisete i "malo"mi je nerelalno sto govorite i nemojte se prepirati zbog gluposti :)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Euro Truck Simulator 2
balvanar kaže...

ja vozim TG 460 prikolicar i tezak je 17t prazan

kad ga natovarim imam 42t i mogu reci da najbolje vuce od 1500-1800o/m

je da onda i trosi ali nema kada ga se salta na normalnim okretajima do 1500-1600 i onda ide ko djavo

prazan niti jednu brzinu nelomim,natovaren krecem 3-4-5(brza)-pa onda 6spora i onda krecem lomiti do 8

i potrosnja mi je 36l s obzirom da je rucni mjenjac i kamion 17t

tako da gledam sta pisete i "malo"mi je nerelalno sto govorite i nemojte se prepirati zbog gluposti :)

Isto tako stari MAN jedinica, 33.331

On prazan ima oko 12-13T, kad ga natovaris to je jos + 20T (kiper)

Da ga saltas na nizim okretajima, nema sanse da izvuce ubrdo, moras ga dizati i iznad zelenog polja na 2000 okretaja

Isto je i ovdje, mijenjac je ZF 130, prazan ne lomis brzine , a pun 3-4-5 i vec onda 5(brza)-6(spora) itd itd do 8

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

mi u firmi imamo 9kom i sve tg

480automatik jedino sto moze zamnom koji sam 460manual

ovi drugi su 440autmatic,430mjenjac,410automatic itd

ali uzbrdo mi im bjezimo kad idemo zajedno a iatu tonazu nosimo 25t s tim da je moj od svih onda tezi 2t  :)

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
balvanar kaže...

mi u firmi imamo 9kom i sve tg

480automatik jedino sto moze zamnom koji sam 460manual

ovi drugi su 440autmatic,430mjenjac,410automatic itd

ali uzbrdo mi im bjezimo kad idemo zajedno a iatu tonazu nosimo 25t s tim da je moj od svih onda tezi 2t  :)

Nema do manuala, automatici su za pice ;)

16 godina
Euro Truck Simulator 2

Polazak za Italiju, 1086km moja dosad najduža tura koju sam izvrsno dovezao na odredište,Mercedes me u prošloj turi izdao pa se vraćam provjerenom a to je MAN!..

Polazak.. Polazak..
Polazak++ Polazak++
Brzinska slika krajolika.. Brzinska slika krajolika..
Tunel prema Milanu! Tunel prema Milanu!
Ulazak u Milano! Ulazak u Milano!
Softwer
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 21:15 (Softwer).

4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Od Kobenhavn-a do Goteborga sa 11 tona igračaka... 
Polazak kasno u noć iz Kobenhavna... Sorećom nije hitna isporuka... Nakon izlaska iz grada i one gužve gas za Goteborg.... Udarila me ona jutarnja svježina pa mi je 45 minuta pauze taman dobro došla a koji eurić par minuta prije dobro ošao iz džepa.... Ponovo gas, gas i samo gas dok nisam sustigao Renaulta sa autima... Pa čovječe kako ti voze.... Dolazak u Goteborg oko 8 sati, malo papirologije pa na istovar.... Naravno sve sam moram, podigni ceradu, makni gurtne, ADR letve i ostalo osiguranje pa  na posao istovaranja i sve to za nešto više od 15 000€ .... 

Sada velika pauza pa gas za Poljsku sa labudicom i 2 bagera.... Moram priznati da se sa njima da fino voziti za razliku od glupih kontenjera ili kiperice....

Pozdrav {#} 

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2
Da meni netko ponudi 15000 eur...za tu rutu tačkama bi isao...:D
ETS2 Croatia http://www.facebook.com/pages/Euro-Truck-Simulator2-Croatia/431952926867042

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gefufna kaže...
Da meni netko ponudi 15000 eur...za tu rutu tačkama bi isao...:D

Hah, ja nisam rekao da se bunim.... Sada lagano {#}

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
13 godina
Euro Truck Simulator 2

ljudi na cemu igrate?

22 tipkovnica
13 volan (koji?)
4 nesto trece (koje?)
I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Euro Truck Simulator 2

Gamepad :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Trazim prikolicu

Euro Truck simulator 2 Moderator 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Euro Truck Simulator 2

Tipkovnica+Mis...Mis=skretanje {#}

6 0 hvala 0
12 godina
Euro Truck Simulator 2

worpix kaže...
"... vidit ces da je najveci okretni moment na manjim okretajima dok je najveca snaga motora na vecem broju okretaja ... "

Okretni moment, snaga motora, rijec struke:

Okretni moment (M) je jednak sila (F) puta krak (l) tj.  M = F * l
Snaga motora (P) je jednaka sila (F) puta brzina (v) tj.  P = F * v

Vidi se da M daje neku silu F na nekom kraku (udaljenosti) l, on nema veze sa kretanjem vozila tj. nema brzinu.
Snaga je ta koja omogucuje kretanje vozila tj. ima brzinu, ona je ta koja daje (omogucuje) razne brzine vozilu.

Gornji citat je tacan, max. M je na nizim okretajima od max. P. Na obrtomjeru je max. M na sredini zelenog polja a max. P je pocetak crvenog polja. Zeleno polje je optimalna voznja, Zuto polje (izmedju zelenog i crvenog) je sportska voznja (cesta i ostra pretjecanja) a crveno polje je zabranjeno za duzu uporabu, moze jedno pretjecanje ali samo povremano.
Max. M je vazan za voznju uz uspon, veci M omogucuje veci uspon ali ipak snaga je ta koja omogucuje vecu ili manju brzinu, kako na usponu tako i na ravnom putu.
Veca snaga omogucuje vecu brzinu i ona je ta koja odredjuje brzinu kretanja vozila pa i pretjecanja.

Ovo pitanje se izucava tek na faxu, znaci sa njim su doobro upoznati tek ing. mas. Vi ste "zagrizli" previsoku temu za vas. Raspravu podrzavam ali hladnih tonova (rijeci), medjutim ovdje se pojavljuju i ne bas ugodne rijeci pa bih vas lijepo zamolio da se manete dalje ovog pitanja.

P.S.
Jako mi je neugodno sto sam ja ovako NOV moorao ovako istupiti, sorry svima ...

Ako vec kasnis, pa zasto onda zuris !?!
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Euro Truck Simulator 2

mAko ikad izgubite volju za igrom((Ja jesam)) samo je ponovno zaigrajte s ručnim mjenjače m

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Euro Truck Simulator 2

Zekat ne pise badava: "Najveci okretni moment, 3000nm pri 1400-1900 okr. u min" To znaci da je NAJVECI okretni moment, odnosno NAJVECA vucna sila/snaga kamiona pri 1400-1900 okr. u min.

Sad si svoje rijeci pogazio jer nije bila rasprava o tome koliki rad napravi kamion u jedinici vremena, nego pri koliko okretaja u minuti najbolje vuce. Najbolje vuce pri najvecem okretnom momentu, a ako je taj okretni moment pri 1400 - 1900 okr. u min. onda nema sanse da je to pri 2200 okr. u min.

I dalje se pravis pametan, usprkos 5 ljudi koji voze kamione, ili znaju nesto o tome koji ti objasnjavaju da nisi u pravu. Prije 2 tjedna nisi imao blage veze o kamionima, sad si odjednom wikipedia za kamione.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Previše fizike a to nemože biti dobro {#} 

2 0 hvala 0
12 godina
Euro Truck Simulator 2

Neznate vi nista .. {#}

silvio
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
mantgxtruck kaže...

Previše fizike a to nemože biti dobro {#} 

Oduvijek sam mrzio fiziku u skoli, ali sam zato uvijek imao 5 iz fizike. {#}

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Na uranku mlati neko po kabini i ne staje.... Što me užasno živcira.... Kad ko je, vlasnik firme kojemu sam dovezao igračke veli da jedna prijateljska firma traži vozača da odveze bagere u Wroclaw. Mislim u sebi, sad si mi došao sa tim a ja već dogovorio i isplanirao put al dobro, čovjek se bar javio.
Lake volje se ustajem i krenem na utovar... Ipak se radi o 58 000€. To je proteklo bez velike za*ebancije oko osiguravanja tereta i papira koje obično treba čekati.  

Krenem lagano u 9:20 i hvala Bogu nema velike gužve ali se brzo skupilo oblaka i počela kiša pa i magla... Gas na jug... Pretječem ostale koji voze cca. 70 km/h da bi uhvatio malo vremena pa da si kupim štogod za puta i produžim sa pauzom ali ne, nikako mi se to ne može poklopiti pa nastavljam sa gasom... Idem ja dalje, kiša prestala sve super dok nije trebalo cestarinu platiti na ruke zbog problema sa elektronskim naplaćivanjem... ode 200€ u nepovrat...

Sada sam svratio u Kobenhavn u 13:45 da napravim 45 min pauze a i hotel je tu pa ću si štogod stavit pod zub i kupiti za puta... Ali dobro to je tek početak.... Sada nakon pauze lagano do trajekta pa opet odmor

Pozdrav iz Kobenhavna {#} 

4 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Evo malo i od mene, R620

Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Verzija igre jest 1.4.8s . Koliko jest bolja od originala ne znam jer je odmah nadogradeno sve.

Koliko je od tada izdano verzija...dakle od ove koju imam do sada? Zanimaju me koje su ok..bez bugova.

Limitator brzine se pojavio naknadno u opcijama jer prvi install nije prosao ok. Limitator jest iskljucen.

Policija jest iskljucena i moze se bez problema...cak je identicno prvom nastavku. Potrebe nema osim u odredenim situacijama koje se dogode jednom u 5-7 voznji sto je zanemarivo.

Pisem ovo u trenutku kada je zekat suspendiran...pa cu zamoliti i druge za odg.

Ispricavam se sto ga nisam citirao..

thx

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 20:47 (insight).
17 godina
neaktivan
Kiki287 kaže...

@insight

ETS2 ili ti Euro truck simulator^^

Di ces voziti sa 30T tereta 150km/h, cim okrenes volan svaliti ces kamion i prikolicu, nevidim smisla

@Zekat

Policija se moze iskljuciti

Krivo si shvatio. Stavio sam smajlica..

Dakle..ne voze se utrke..no ako imam zvijer koja moze potegnuti u odredenom trenutku sa vremenom dodem u napast i da preticem..ili jednostavno brze ubrzam..

Dakle postoje individualne sitnice koje samo ponekad imaju smisla.

Ne znam ima li 30t tereta...najvise sam vidio 25 (bager).

Inace..igrica je daleko bolja od prvog dijela...puno realnija i steta bi bilo izmisljati nesto posebno-ukljucujuci i nerealne brzine..

Kada smo kod snage..koji je najjaci kamion u verziji 1.4.8s ? Da li jos koja verzija koja je ok ?

Ostatak teme nisam citao jer mi je ljepota igre i u otkrivanju sitnica...no doci cu i do toga..

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

netko je bio opisivao kako se smanje cijene tura bas mi se nevozi tura po 500k bezveze na onom novom modu za spec terete

dali se moze ponoviti postupak ako nije problem  hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
insight kaže...
Kiki287 kaže...

@insight

ETS2 ili ti Euro truck simulator^^

Di ces voziti sa 30T tereta 150km/h, cim okrenes volan svaliti ces kamion i prikolicu, nevidim smisla

@Zekat

Policija se moze iskljuciti

Krivo si shvatio. Stavio sam smajlica..

Dakle..ne voze se utrke..no ako imam zvijer koja moze potegnuti u odredenom trenutku sa vremenom dodem u napast i da preticem..ili jednostavno brze ubrzam..

Dakle postoje individualne sitnice koje samo ponekad imaju smisla.

Ne znam ima li 30t tereta...najvise sam vidio 25 (bager).

Inace..igrica je daleko bolja od prvog dijela...puno realnija i steta bi bilo izmisljati nesto posebno-ukljucujuci i nerealne brzine..

Kada smo kod snage..koji je najjaci kamion u verziji 1.4.8s ? Da li jos koja verzija koja je ok ?

Ostatak teme nisam citao jer mi je ljepota igre i u otkrivanju sitnica...no doci cu i do toga..

Verzije koje su do sada izasle (barem ove koje ja znam) 1.1.1, 1.2.5, 1.3.1, 1.4.1, .2, .3, .4, .5, .6, .7, .8, .12, a oznaka s znaci da je update skinut sa Steama. Najjaci kamion bez modova je Volvo FH16 750, slijedi Scania R730.

Naravno svaka sljedeca, novija verzija je i bolja.

Jel jos netko ima problem sa onim modom MAN F2000, da pri malim brzinama kamion zavrsi na dva kotaca ili se prevrne. Danas mi se u blagom zavoju jedva da sam okrenuo volan pri brzini od 50 km/h prevrnuo, a kasnije na onom polukruznom zavoju pri izlasku s autoceste pri brzini od samo 30 km/h. Imam physics mod i sa drugim kamionima mogu u taj zavoj kod izlaza sa 50-60 i ne primijeti se da se kamion zanosi, a kamoli da bi se prevrnuo.

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

@GamerX9: Ja imam mana i nemam nikakvih problema sa njim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

a vi sto vozite kamione 150 i vise kmh preporucam da se prebacite na neke druge igre i simulatore :) eto recimo postoji mod za rFactor da se utrkujete kamionima pa slobodno probajte... a nebi bilo lose ni da malo proucite neke stvari o kamionima i fizici...

Vjerujem da se ovo odnosilo i na mene. Nisam jedan od teen ovdje,pa cu ti odgovoriti u skladu sa ovim sto si napisao.

Citaj bolje pa ces moci interpretirati bolje.

Dio fizike je vezan uz moj posao koji ukljucuje edukaciju mladih snaga faxa,pa stoga mislim da se mozemo naci i razmjeniti iskustva vezano uz problematiku kamiona. Moze i uz pivu :D

Mozda imas i neke zanimljive poglede na ETS2 ,koji me zaintirigirao, pa mozemo i o tome.

Ponoviti cu...ne zanima me brzina,vec odredeni trenutak u igrici koji se pojavi ponekad. Ako si primjetio u prethodnim postovima..nisam pisao 150 km/h vec deklarirane brzine koje su dozvolili strucnjaci u real life. Na moj post se netko referirao i napisao vecu brzinu...(moram korak po korak objasniti jer to je dio edukacije zar ne? ) :)

Nekima teen je zanimljivo uvijek povecati 10-20% brzine kamiona jer se to ne cini puno. Ako si educiran..kao sto upucujes druge ..onda znas kolika je razlika izmedu deklariranih brzina i 150 km/h.

Nadam se da ti je sada jasniji moj stav o temi..osim ako imas nekih zanimljivih linkova o kamionima i fizici kontradiktornih onome sto sam pisao ;) ..mozda je to malo teze jer je ipak simulacija,ali kada si vec zapoceo edukaciju slobodno nastavi..

Kada vec spominjes rFactor...probao si igrati? Ne zanima me igra...samo tvoj pogled..

Naravno,ako imas informacije realnih nadogradnji igrici u jednom paketu molim te link. Mislim da je to bolja tema nego da raspravljamo o istoj stvari ili stavu...

17 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Verzije koje su do sada izasle (barem ove koje ja znam) 1.1.1, 1.2.5, 1.3.1, 1.4.1, .2, .3, .4, .5, .6, .7, .8, .12, a oznaka s znaci da je update skinut sa Steama. Najjaci kamion bez modova je Volvo FH16 750, slijedi Scania R730.

Naravno svaka sljedeca, novija verzija je i bolja.

Jel jos netko ima problem sa onim modom MAN F2000, da pri malim brzinama kamion zavrsi na dva kotaca ili se prevrne. Danas mi se u blagom zavoju jedva da sam okrenuo volan pri brzini od 50 km/h prevrnuo, a kasnije na onom polukruznom zavoju pri izlasku s autoceste pri brzini od samo 30 km/h. Imam physics mod i sa drugim kamionima mogu u taj zavoj kod izlaza sa 50-60 i ne primijeti se da se kamion zanosi, a kamoli da bi se prevrnuo.

Malo se igram..ovo je potaknuto nekom znatizeljom..i oduzima vremena :D

Zato te molim za objasnjenje...Steam je? dobro-lose ili nema veze?

Uglavnom ova (1.4.8) nadogradnja je medu zadnjima...mislim da 1.4.12 ne dolazi sa necim posebnim??

Nemam iskustva sa MAN kamionima...kod Volva nisam imao tih problema.(imam najslabiji model,kupljen sa postavkama original u trgovini u Luxemburgu-nadogradnja samo bolji mjenjac)...koji je to model..ne sjecam se..ali se ne prevrce..

Ima iskusnijih ovdje pa ce odg...

Thx za objasnjenje update-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 21:55 (insight).
13 godina
Euro Truck Simulator 2

Steam je vjerojatno najveca svjetska online trgovina digitalnim izdanjima igrica. http://store.steampowered.com/

Ima odlicnih popusta, npr. ETS2 za 7 eura, ali i drugih poznatih igara u pola cijene, samo treba naci akciju.

Otuda i taj 1.4.8s, jer je igra sa Steama i svaki update koji se skida sa Steama ima oznaku s.

1.4.8 je koliko me pamcenje sluzi predzadnji update, nakon toga je jedino 1.4.12, nema neke prevelike razlike izmedju .8 i .12, poboljsanja mape, igre, popravljeni neki bugovi i slicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
insight kaže...
karlo666 kaže...

a vi sto vozite kamione 150 i vise kmh preporucam da se prebacite na neke druge igre i simulatore :) eto recimo postoji mod za rFactor da se utrkujete kamionima pa slobodno probajte... a nebi bilo lose ni da malo proucite neke stvari o kamionima i fizici...

Vjerujem da se ovo odnosilo i na mene. Nisam jedan od teen ovdje,pa cu ti odgovoriti u skladu sa ovim sto si napisao.

Citaj bolje pa ces moci interpretirati bolje.

Dio fizike je vezan uz moj posao koji ukljucuje edukaciju mladih snaga faxa,pa stoga mislim da se mozemo naci i razmjeniti iskustva vezano uz problematiku kamiona. Moze i uz pivu :D

Mozda imas i neke zanimljive poglede na ETS2 ,koji me zaintirigirao, pa mozemo i o tome.

Ponoviti cu...ne zanima me brzina,vec odredeni trenutak u igrici koji se pojavi ponekad. Ako si primjetio u prethodnim postovima..nisam pisao 150 km/h vec deklarirane brzine koje su dozvolili strucnjaci u real life. Na moj post se netko referirao i napisao vecu brzinu...(moram korak po korak objasniti jer to je dio edukacije zar ne? ) :)

Nekima teen je zanimljivo uvijek povecati 10-20% brzine kamiona jer se to ne cini puno. Ako si educiran..kao sto upucujes druge ..onda znas kolika je razlika izmedu deklariranih brzina i 150 km/h.

Nadam se da ti je sada jasniji moj stav o temi..osim ako imas nekih zanimljivih linkova o kamionima i fizici kontradiktornih onome sto sam pisao ;) ..mozda je to malo teze jer je ipak simulacija,ali kada si vec zapoceo edukaciju slobodno nastavi..

Kada vec spominjes rFactor...probao si igrati? Ne zanima me igra...samo tvoj pogled..

Naravno,ako imas informacije realnih nadogradnji igrici u jednom paketu molim te link. Mislim da je to bolja tema nego da raspravljamo o istoj stvari ili stavu...

pa buduci da je zekat reko da kamion moze ic i 150+ ja sam tako i napisao, cisto ono bezveze... a koja je deklarirana brzina koju su dozvolili strucnjaci u ril lajf??? ja koliko znam svi (novi) kamioni su limitirani na max 90km/h i tako je namjesteno u igri pa sad neznam sta si mislio pod tim deklarirane brzine u real life... al nije ni bitno, mene ne zanima kako ce tko vozit, svatko vozi kako hoce, nego ovo govorim posto tema glasi euro truck simulator da bi bilo lijepo da se i tretira kao nekakav simulator, da se pisu neki putopisi mozda, postave neki zanimljivi modovi a ne da se od teme pravi truck race... nije fora, barem meni... kad se hocu utrkivat i vozit 300+km/h upalim SLRR slozim si neku masinu sa 8000ks ili mozda neku drugu igru i utrkujem se... rFactor sam igrao puno, par godina vozio u online ligama, u zadnje vrijeme slabo igram... kakv te pogled zanima? :D

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice