Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 697.539
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Dragon Age

Danny_HR kaže...

Zanimljiv članak...

http://www.zam.com/story.html?story=20588

Samo beznačajno pričanje o eventualnim mogućnostima ali ipak zanimljivo.

Vaša razmišljanja?

Poznavajući EA, to je gotovo sigurna opcija

doxy kaže...

kkhm..

ljudi

tko je Shale?

ja imam Stan-a...na Shalea nikakovg jos nisam naletio

Ovo ti je Shale Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 15:43 (McVily).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Zanimljiv članak...

http://www.zam.com/story.html?story=20588

Samo beznačajno pričanje o eventualnim mogućnostima ali ipak zanimljivo.

Vaša razmišljanja?

Stvarno zanimljiv clanak. No MMO, ne znam. Nakon WoWa ne znam jel zelim vise ikad igrat ijedan MMO. Toliko debila i ovisnosti o gamerskoj zajednici koja samo degradira kroz vrijeme mi ozbiljno narušava uzivanje u nekom MMOu. Više bi volio vidit neke co op misije ili tako nesta di se igra sa prijateljima, masovke me više toliko ne privlace jednostavno ne zelim ovisit o drugima, zelim kada igram da ja budem nagrađen za to, a ne da mi iskustvo u igri ogranicava guild, vrijeme ili tako nešta. Dosta mi je toga bilo u WoWu

17 godina
neaktivan

U potpunosti se slažem! MMO prestane biti zabava i postane obaveza, postaneš rob i mučenik... :D

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
Dragon Age

kako koji mmo, WoW je katastrofa, a ima puno wow-wannabe igri tamo vani... s time da je wow jos mila majka za azijatske grind mmo-e, ali zato gw still mi se svidja, gotovo sve u igri mozete solo, ako zelite mozete i s drugim ljudima u teamu, naglasak za teamplay je gotovo iskljucivo u pvp-u, pve se kao sto sam reko moze solo, gw2 ce biti slican, ali najavljene su mnoge promjene, i nema mjesecne predplate.

dosta o tome, sada nazad na DA:O nisam siguran da bih ga igro u mmo varijanti jer volim naglasak na pricu i lore u ovoj igri, kao u svim ostalim igrama ziher sam da bi se to izgubilo u mmo varijanti i sve bi se svelo na buksanju lika i high level raidovima, a takvih igri ima i previse i od njih sam nasao utociste upravo u ovoj varijanti DA:O

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Evo poceo sam i ja napokon igrati ... igra je odlicna , nekako drugaciji RPG od ostalih a to mi je bas i trebalo .

Poceo sam Elf rougea jer i u drugim igrama ovog tipa volim klase koje su rouge ili stilom igranja naginju ka rougeu.

Evo jedno pitanje ... dakle nakon sto je Loghan izado kralja ja sam pokupio vjesticu Morigan.

Sada je na meni da odlucim kome cu se prvo obratiti za pomoc .. patuljicma,mageovima ili covjeku (zaboravih mu ime ) koji se nalazi na Red Clifsima ili da odmah odem za Loghanom i njegovom vojskom .

Sto je po vama najbolje i koji ste vi opciju izabrali - nekako mi je najbolje da odem do Red Clifsa , sto kazete na to ?

Necu zvaku , hocu kusur !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xorantu kaže...

Evo poceo sam i ja napokon igrati ... igra je odlicna , nekako drugaciji RPG od ostalih a to mi je bas i trebalo .

Poceo sam Elf rougea jer i u drugim igrama ovog tipa volim klase koje su rouge ili stilom igranja naginju ka rougeu.

Evo jedno pitanje ... dakle nakon sto je Loghan izado kralja ja sam pokupio vjesticu Morigan.

Sada je na meni da odlucim kome cu se prvo obratiti za pomoc .. patuljicma,mageovima ili covjeku (zaboravih mu ime ) koji se nalazi na Red Clifsima ili da odmah odem za Loghanom i njegovom vojskom .

Sto je po vama najbolje i koji ste vi opciju izabrali - nekako mi je najbolje da odem do Red Clifsa , sto kazete na to ?

Moji dojmovi koje sam dobio tijekom prvog prelaska igre i sada imam istu dilemu kao i ti. Možda ti nešto pomognu

Denerim sigurno prvi ili među prvima - masa sidequestova koji zahtijevaju posjećivanje drugih mjesta u igri (onda ih riješavaš usput, a ne trčiš non-stop nazad) i dosta trgovaca za opskrbiti se

Redclife - ne toliko važan (osim ako ne želiš dobiti što prije Blood Mage specijalizaciju). Isto bi ga stavio među prve jer mi se činio lakši na nižim levelima od questova pomaganja elfovima, patuljcima i čarobnjacima

Orzammar - puno questova ali većinom vezani unutar tog grada pa se ne moraš brinuti

Circle of Magi i Elfovi - nemaju puno sidequestova i nisu nešto prevažni pa bi ih stavio zadnje. Kod elfova oni revanati ako si na nižim levelima te debelo ownaju (poštedi se tog napora i riješi elfove zadnjeNamigiva)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 18:18 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

Ovako. Ja prvo odem u Readcliff i po urn of ashes nakon toga, cisto da imam podrsku Earla. Nakon toga je svejedno. Mage tower i Orzammar imaju hrpu questova unutar sebe. Orzammar pogotovo i ne zahtijevaju puno putovanja, velika vecina je tamo kod njih pod zemljom. Prakticki ti je totalno svejedno. Naravno svrati tu i tam u denerim i skupi questove. Naravno skupi i od irregularsa i sa one table ispred crkava, mage circla. Ima hrpa toga. Na tebi je da odabereš. U krajnjoj liniji je potpuno svejedno

17 godina
Dragon Age

aj ovak, covjek je novi igrac, moje vidjenje stvari:

MOGUCI SPOILERI

circle of mages - prvo mjesto radi wynn (mage healer, jako koristan team member)

redcliffe - u circle of magi si si otkljuco neke mogucnosti za zavrsetak price ovdje, questovi nisu toliko teski pogotovo sto imas healera, preporucam nesto persuasiona (2 je dovoljno) i nesto lockpicka (takodjer 2 je dovoljno)

- trebao bi uskoro dobit assassin specialization od kolege ako si tako doigro, mozes vec imat bard i kupit ranger u kampu (mogo si i prije ali fali ti interacije s likovima i para za kupit)

denerim - nakon redcliffea i circlea imas dovoljno expa za zavrsit vecinu sidequestova koji su ti spomenuti, i pokupit nastavak questa koje dobijes nakon circlea i redcliffe-a (a usput i duelist tj. posljednja specijalizacija na unlock)

heaven - preporucam barem 3 persuasion i 3-4 lockpick, ali vracat ces se kasnije ubit zmaja i lockpick nije presudan, mozes naknadno sve odkljucat u 2. prolazu

orzammar i elfovi bilo kojim redosljedom

landsmeet

kraj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Povremeno se vraćaj na razna mjesta. Dobiješ nove questove od ljudi, tabela (one javne tabele s questovima) itd. a ima i dosta elemenata priče koji se 'dogode' na putovanjima, kao i questova vezanih uz putovanja.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

U potpunosti se slažem! MMO prestane biti zabava i postane obaveza, postaneš rob i mučenik... :D

Dungeon & Dragons je dobar. Ljudi su uglavnom prijateljski nastrojeni, vjerojatno zato što su pretežno ljubitelji D&D-a pa nema ovih poluludih klinaca s prenapumpanim Egom.

A i nije bogznašto skup, oko 70 kuna mjesečno

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 18:41 (McVily).
17 godina
Dragon Age

mozemo o mmo u nekoj drugoj temi, nisam siguran da je raspravi o tome mjesto ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Istina, ajmo se vratiti na temu prije nego počnu bannovi letjeti Bogataš

Jel još netko otkrio Paralysis Explosion? Odlična kombinacija. U suradnji sa Walking Bomb (onaj drugi spell, koji se širi na ostale neprijatelje) bi mogla čuda raditi ..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 19:06 (McVily).
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ne volim AoE... preopasan je za moj tim, a igram na hard.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

uuu, nemoj tako, pa na hard sam vecinu vecih prostorija rjesavo sa aoe: perfect storm + fireball

morrigan je imala tempest i blizzard, wynn inferno + fireball, stavis 2 tenka na vrata (moja malenkost i pauk) i sve do vrata zahvatis sa stormom... milina kad krenu padat, a ne zahvati te

takodjer cone of cold je preimbaa, malo zahtjeva namjestanja morrigan u pravu poziciju, ali rjesava puno fightova, pogotovo sm onim ekvivalentnim lightning i fire spellovima (morrigan i wynn u kombinaciji su imali sve 4 grane)

doduse nisam bas koristio earthquake, po meni waste talenta

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

LOL moment:

Oni dani u mjesecu... Oni dani u mjesecu...

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Evo poslusao sam Rhodinov savjet i prvo krenu u Circle of Mages i prosao ga i skupio hilericu Wynne koja je od velike pomoci ekipi.

Sada sam krenuo u RedCliffe ... prosao sam obranu sela ua zaputio se u dvorac samo ne znam da li da ostavim utamnicenog blood magea na zivotu  ,da ga pustim ili da ga jednostavno prikoljem kako Sten preporuca xD

Zanimalo bi me koja mi specijalizacija kod rougea donosi najvise pluseva s obzirom da imam u grupi jednoga warriora i 2 magea od cega je jedan healer .

E i gdje bih mogao vidjeti postotak predjenosti igre ili tako nesto ?

Sto se same igre tice odusevljen sam pricom ... puno razgovaram sa likovima i ljudima koje susrecem jer zelim dublje uci u pricu a

ne je povrsno preci jer prica je stvarno odlicna i tjera te da igras dalje.

Zanimalo bi me jos ... da li se igra moze igrati online i ako da na koji nacin ? , kao Diablo ono svak dofura svoga lika i ekipa tare okolo ili kako je vec to napravljeno ?

Necu zvaku , hocu kusur !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 21:46 (Xorantu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DAO nema online komponentu.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
naxeem kaže...

LOL moment:  

hahahahahahahaha

"oni dani u mjesecu"

e, ovako se vec dugo nisam nasmijao.... cak i vatru siklja okolo, zato i je soba u plamenu, ja se svoje ponekad bojim tih dana xD

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
naxeem kaže...

LOL moment:  

hahahahahahahaha

"oni dani u mjesecu"

e, ovako se vec dugo nisam nasmijao.... cak i vatru siklja okolo, zato i je soba u plamenu, ja se svoje ponekad bojim tih dana xD

Dijelimo strahove... :D Zato sam i stavio sliku :P

17 godina

@Xorantu : SPOILERI!!!

Nije lose tog blood mage-a ostaviti na zivotu, pogotovo ako igras dobru stranu price, buduci ce on ponuditi rjesenje krize u kojem nitko ne mora umrijeti, tj. ni connor ni nj. majka. Najbolja opcija ti je tu da oboje ostavis na zivotu i odes u circle of magi (ili su vec tamo, ja sam prvo redcliffe citio, tek onda sam iso magovima, moguce da su tebi vec tamo) po magove te napravite ritual za oslobodenje connora od demona. ako je blood mage mrtav mislim da ta mogucnost ne postoji i da moras ubit connora sto je uvijek lose

sto se tice tebe ko rogua, ovisi sto hoces, mozes biti melee rogue ili rng

ako zelis biti melee onda je assassin/duelist najbolje rjesenje, a mislim da sam ti napiso kako to dobivas, ako nisam:

-u jednom dijelu price naletit ces na assassina, plavokosi elf, mislim da se zove Zervan (vec sam zaboravio imena :( ), uglavnom pricaj malo s njim, daj mu koji poklon (nemoj bezveze, on ti voli zlatne i serebrne poluge, kozne rukavice i kozne cipele, ako nemas toga nemoj mu nista dati jer ces bacit poklon koji bi nekom drugom puno vise znacio) i u jednom trenu moci ces ga pitat da te nauci biti assassin

-duelista dobijes u denerimu (onaj ljudski grad di sam ti savjetovo da ides nakon redcliffea) - ima jedna javna kuca, u jnoj je zesnka neka, kapetan broda, cim udjes ona ce se klat s nekim tipovima, ugl. kad je gotova mos pricat s njom i ponudi ti igru kartasku igrat s njom, ako uspijes dokazat da vara (ja sam sa dex, ali mislim da se moze dex/cunning checkom) onda ce te naucit biti duelist

ako pak zelis biti ranged onda ili bard/assassin(losija opcija, ali assassins mark nije los skill) ilibard/ranger   (ranger ti daje dodatnog tenka u teamu jer summona neke zivine):

-leliana, crvenokosa djevojka koja mozda putuje s tobom te moze nauciti kako biti bard (sreo si je na pocetku price u mjestu gdje si i stena pokupio)

-ranger moras kupit knjigu u kampu za 15 zlatnika

pototak predjenosti: kliknes na svog heroja, odes u character screen, tamo imas dodatnu tipku heroic accomlishement ili nesto tako, klikni na to i vidjet ces svu statistiku

multiplayer ne postoji za DA:O, ali to je vec netko reko

nadam se da sam bio od pomoci

EDIT: gutam slova, neda mi se sve ispravljat, umoran sam, ode spat

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 0:21 (Rhodin).
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Jel' se u DAO skalira level protivnika na mapama, prema igraču, ili su zone podijeljene na težine svladavanja?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dragon Age

neam skaliranja koliko sam primijetio

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Jel' se u DAO skalira level protivnika na mapama, prema igraču, ili su zone podijeljene na težine svladavanja?

Kada prvi put uđeš na mapu cijela mapa se djelomično skalira prema tebi. Svaki protivnik ima raspon levela na kojem se skalira npr.  Ti si level 19, a zmaj ima level scaling između od 17 do 20 levela- tako da će on biti 19 level. Ali ako dođeš do zmaja na 1 levelu - on će biti na svome minimalnom levelu (17). Isto tako ako mu dođeš na 30 levelu on će biti maksimalno na 20 levelu.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

koliko znam, u pitanju je mjesavina i jednoga i drugoga.. svaka zona ima dodijeljen nekakav min i max lvl monstera.. to se skalira. nakon toga ima i drugo skaliranje.. po ranku (normal, lieutenant, boss)...

Mike Laidlaw:

"Origins uses a system which I call "Persistent Scaling."

Essentially, the game has the capability to scale around your level and adjust encounters, but it does not do so in a way that means the challenge level never changes. Some areas are harder, even at the lower end, and others are a bit on the easier side.

Better, the game remembers when you visit places, so if you are having trouble with a particular encounter, you CAN leave, tackle a few side quests and come back tougher and know that the game won't have suddenly jumped the difficulty up on you to match. Hence "persistent."

It's a very refined system. Some creatures are handled specifically, even. *cough*dragon*cough*"

“Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.&
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Da li se isplati kupovati knjige koje otključavaju specijalizacije, tipa templar, berserker itd....?

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487

0 0 hvala 0
17 godina
MegaMass 2000 kaže...

Da li se isplati kupovati knjige koje otključavaju specijalizacije, tipa templar, berserker itd....?

Itekak se isplati, problem je kaj puno koštaju.

Ja sam Warrior lvl 9 i još nemam specijalizaciju.

Ali ima za kupiti knjigu za Templara u Denerimu, problem je kaj još nemam 15 zlata....

BTW, dobar ti je taj avatar, bolji nego ona kratkotrajna zamjena :)

Nego, bil sam u Denerimu kartal s onom gospom kaj se prije toga tuče (u Pearlu) i pobjedil je.

Pisalo mi je onda, a i par puta prije, da imam novi achivement, kak i gdje to iskoristiti?

Ja to uopće niti ne vidim nigdje, a na par mjesta sam već dobil slične stvari...

Također, zanima me kak opet dodati neki prethodno maknuti Skill u toolbar na dnu ekrana, ja sam maknul slučajno heal od Morrigan i sad ne znam kak to vratiti :(

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

pogledaj na DA wiki. imas popis gdje, tko i kako za koju specijalizaciju (a i ovdje su nabrajane lokacije/likovi na nekoliko mjesta u topic-u).
uglavnom se ne isplati posto ih lako otkljucas preko raznih likova.

“Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.&
17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
MegaMass 2000 kaže...

pogledaj na DA wiki. imas popis gdje, tko i kako za koju specijalizaciju (a i ovdje su nabrajane lokacije/likovi na nekoliko mjesta u topic-u).
uglavnom se ne isplati posto ih lako otkljucas preko raznih likova.

Zbog ovog sam te pitao jer znam da Alister trenira za templara i znam da se postati blood mage može na dva mjesta kroz questove.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

...

Ali ima za kupiti knjigu za Templara u Denerimu, problem je kaj još nemam 15 zlata....

Nego, bil sam u Denerimu kartal s onom gospom kaj se prije toga tuče (u Pearlu) i pobjedil je.

Pisalo mi je onda, a i par puta prije, da imam novi achivement, kak i gdje to iskoristiti?

Ja to uopće niti ne vidim nigdje, a na par mjesta sam već dobil slične stvari...

Također, zanima me kak opet dodati neki prethodno maknuti Skill u toolbar na dnu ekrana, ja sam maknul slučajno heal od Morrigan i sad ne znam kak to vratiti :(

1. pricaj sa kolegama iz grupe (tj. odi u kamp i cavrljaj.. djeli poklone) ;)

2. achievementi su ti kao "titule".. coin da si nesto napravio u igri. to je vise da bi se pokazivao (tj. svog lika) na social networku.
"Achievements can be gained from doing anything from picking your first lock, to finishing major plots in the story. In the console version of the game, achievements are capped at 50, though there are more in the PC edition. Achievements will not have in game effects. "

3. odes na skillove (ona rukica ili kakva li je vec ikona).. i samo dragas skill na toolbar.

@mass

lagano je otkljucati. nema potrebe za kupovinom.. osim ako si raspiz*** nekog lika pa te napustio a bas taj trenira. povecas approval rating kod svih i sve ti je otvoreno *khm* *khm* (sto sve.. ima i filmica na svim stranama).

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 10:23 (Littlemanbeingerased).
17 godina
Dragon Age

MOZDA BLAGI POILERI:

Za blood mage znam samo jedan nacin, to je poprilicno evil nacin i nisam siguran da postoji drugi, moras uci u fade i dobit ga od demona dok spasavas connora, ako netko zna jos neki volio bih ga i ja saznat,

da li se isplati odkljucavat specke? naravno, jer ostaju za druge likove, pa tako ako ste u prvom prolazu odkljucali sve za rogue klasu onda u drugom prolazu sa roguom imate vec te specijalizacije odkljucane tj. na lvl 7 ju mozete odma uzet, ne morate trazit trainera koji ce vas ucit, ili me barem tako uvjeravaju ljudi

sto se tice achievementa, koliko sam shvatio oni daju neke pointove, ti pointovi se mogu koristiti za DLC-ove, iako ih ima za mozda 1 DLC, opet je to usteda naspram davanja $ za isto (nije 100%, tako sam ja shvatio te pointove)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice