Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 697.843
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dragon Age

SPOILER ALERT!

Ubiti ili ne Sofiju odmah u startu?

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 1:38 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dragon Age
Ner0 kaže...

dajte ljudi pomozite poludit cu vise,ni sim ni tam nemogu,lud sam vise

evo opet pitanja  :

"igram s elf warriorom i doso sam u Denerim,poceo sam skupljat vojsku al tu je problem nastao,nemam kud vise a nemogu u drugi grad otic,napravio sam par qvestova i to je to,nemogu do elfova niti ista samo mogu u one neke mračne dijelove di se rijesi par q.,lutam po market place-u, nemam kud dalje,tj neznam kuda dalje,ako netko zna kako i sta,pomozite"

Jesi probao otići na World map ili se cijelo vrijeme zahebavaš po city map?

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
naxeem kaže...
Solo761 kaže...

...

RPG je naziv za igre u kojima je priča glavni i osnovni element, a u kojoj su likovi i njihova karakterizacija detaljno i kvalitetno razrađeni i neraskidivi dio priče. Također, specijalizacija i razvoj likova kroz vrijeme i priču dio su i njihove karakterizacije, utjecaja na priču i interaktivni svijet u kojem se nalaze.

Ako igra ima skillove i statse i experience, to NIJE RPG.

Slažem se, nekada se razlika između čistog i hibridnog (mi truli D&D fanovi bi rekli nečistog :) RPG svodila na to da u čistom sve ili veliku većinu sukoba možeš riješiti dijalogom, danas stvari nisu tako jednostavne. No neovisno o tome, Dragon Age je u pravom (klasičnom) smislu RPG, dok je jedan Witcher akcijski (hack 'n' slash) RPG, a Borderlands je pak FPS sa RPG elementima, dok je jedan CoD čisti FPS... (čisto da otprilike razjasnimo)

:D

A to naravno znači da Fallout 3 i Oblivion nisu RPG-ovi, jer tamo priča nije primarna stvar? Zapravo tamo je priča zadnja rupa na puhačkom instrumentu. Naravno neću ni spominjati ranije naslove iz serijala Elder Scrolls (izuzevši Morrowind) gdje su se igrači bunili jer nisu znali kojim putem nakon izlaska iz tamnice.

"A role-playing game   is a game in which the participants assume the roles of fictional characters. Participants determine the actions of their characters based on their characterization, and the actions succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines. Within the rules, players have the freedom to improvise; their choices shape the direction and outcome of the game."

Nigdje ni riječi o priči.

Btw, Storm of Zehir ima nekakav ispljuvak od priče i priču koja nije u prvom planu. Pa da li to znači da to nije RPG, a radi se "trulom" D&D. Kad je Obsidian radio na Zehiru radili su ga da zadovolje starije igrače, prave D&D igrače. Toliko o trulim D&D fanovima.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 7:03 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dragon Age

šta svaku prokletu temu morate isfilozofirati?

predobra igra, a vi se svađate i kenjate bezveze, umjesto da dijelite iskustva iz igre i pomažete u questovima

zaboli me jel je RPG il HFGL

zaboli me

dobra je igra

tišina

ak ti se ne sviđa koncept šta ju igraš ko fanatik

idi svršavaj na borderlands (odnosi se na sve flamere)

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
McVily kaže...

*SPOILER*

Ma magovi su u ovoj igri opčenito vrlo važni. Cijela priča kreće oko njih, igraju važnu ulogu u svim segmentima, Rade ludi damage.

I odlične su mi one kombinacije spellova (imaju čak i zasebno poglavlje u journalu) koje pojačavaju efekt (vulenrability hex+life drain, sleep+horror) ili rade insta kill (frezzing+high damage hit). I stunovi kad lete likovi na sve strane. Ma meni je kombat općenito jako dobro i intinuitivno riješen

Ad4pt3r kaže...
mislav_01 kaže...

JA sam sa warom isto bio u problemu kod toga. Riješio sam da sam kito mobove do gore i onda ih naveo u vojnike da oni ubiju, a ja bi trco okolo. S magom sam ih pobio bez beda

Ja sam isto to probao ali nejde...Likovi srljaju na mene i napadaju me, a ovi gore vojnici jednostavno ne uspiju pobit sve....

Stunnaj s Morrigan (mind blast) I stisni tab da vidiš tko od militie ima kritičan health pa probaj riješiti zombije koji njega napadaju. Ako si pronašao dole u skladištu bure sa katranom onda ti fino na gornjoj lokaciji svi zombiji dolaze već lagano zagrijani na +220°C Smijeh

I kako imaš samo 2 lika uz sebe? Trebao bi imati bar 5 mogućih do sada (pesek+ morrigan, Sten, Leliana, Alistair)

Kak pet...dok idem izabirat onaj party imam samo njih 2...a sad se više ne mogu vratit u kamp...
I kakvi katran, gdje to treba bit....

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
17 godina
Dragon Age

Bože, više stvarno sa tim prepiranjem oko "koja je igra veći RPG" se pretjeruje. Dragon Age: Origins je jedna igra, Fallout3 je druga igra, NWN je treća igra, Mujo je bosanac i to je to.

Kome se ne sviđa prva igra neka igra drugu igru, a kome se i to ne sviđa neka ide na bauštel ili još bolje neka izađe van iz kuće pa će imati najveći RPG svih vremena.

Samo više o tome koja je igra veći RPG nema smisla jer se je već sve reklo. Samo se gadi temu.

Moj savjet je da moderatori počnu brisat sve postove tipa; "Moj Bordelands je bolji od ovog smeća"; "Witcher pojede ovu igru..." bla, bla, bla... Ono, ako to nije to i stalno netko baca neke pritužbe da mu ne valja ovo, ne valja ono, zašto nije tako, zašto nije onako, pa koji ku**c igra ovu igru ako mu smeta npr  priča, borba, razgovori....

Idemo dalje...

dotore1
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
McVily kaže...

*SPOILER*

Ma magovi su u ovoj igri opčenito vrlo važni. Cijela priča kreće oko njih, igraju važnu ulogu u svim segmentima, Rade ludi damage.

I odlične su mi one kombinacije spellova (imaju čak i zasebno poglavlje u journalu) koje pojačavaju efekt (vulenrability hex+life drain, sleep+horror) ili rade insta kill (frezzing+high damage hit). I stunovi kad lete likovi na sve strane. Ma meni je kombat općenito jako dobro i intinuitivno riješen

Ad4pt3r kaže...
mislav_01 kaže...

JA sam sa warom isto bio u problemu kod toga. Riješio sam da sam kito mobove do gore i onda ih naveo u vojnike da oni ubiju, a ja bi trco okolo. S magom sam ih pobio bez beda

Ja sam isto to probao ali nejde...Likovi srljaju na mene i napadaju me, a ovi gore vojnici jednostavno ne uspiju pobit sve....

Stunnaj s Morrigan (mind blast) I stisni tab da vidiš tko od militie ima kritičan health pa probaj riješiti zombije koji njega napadaju. Ako si pronašao dole u skladištu bure sa katranom onda ti fino na gornjoj lokaciji svi zombiji dolaze već lagano zagrijani na +220°C Smijeh

I kako imaš samo 2 lika uz sebe? Trebao bi imati bar 5 mogućih do sada (pesek+ morrigan, Sten, Leliana, Alistair)

Kak pet...dok idem izabirat onaj party imam samo njih 2...a sad se više ne mogu vratit u kamp...
I kakvi katran, gdje to treba bit....

**spoiler**

Dole na doku imaš "storage house", u jednom kutu ti je "oil barrel" ili tako nešto, pogledaš to, odeš pričati s onim vitezom gore i voila. Svi zombijji koji dolaze odozgora prolaze kroz firewall.

Plus što još možeš regrutirati Dwarfa ako upadneš u zaključanu kuću (ako imaš Rouga), Elfa iz birca, te nagovoriti Blacksmitha da popravi opremu lokalnoj vojsci.

A što se tiće suputnika. Mabarija dobiješ ako si ga pomogao izliječiti na početku, Leliana je u bircu u Lotheringu, Sten je u kavezu, a pretpostavljam da Alistaira i Morrigan imaš.

btw. ako ih nisi pokupio vrlo vjerojatno ni nećeš jer je Lothering unište vrlo brzo nakon što odeš dalje

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 9:03 (McVily).
17 godina
Dragon Age

Loadat ču neki save od ranije onda pa ču probat....

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dragon Age

jel je itko riješio Jarviu ... masnog Bossa?

kučka dwarfovska

kako bi rekli u Wticheru...your mother sucks dwarf cock...(to ide Jarviu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

jel´ igra tko DAO na single core procu?

moj PC: P4 3ghz HT, 2 giga rama, ati HD 3650 512Mb, bi to moglo kako tako povuć ovu igru?

vidio sam min. req. (i potrebu za što više jezgri), ali ste me svojim komentarima zainteresirali za ovu igru ... pa nije zgorega da se ipak pita Sramim se

sviđa mi se da ti nebude prijatno
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Krenuo igrati prije par dana, probao par različitih klasa i originsa i moram priznati kapa dolje Bioware. Razina grafike i detalja kako charactera tako spellova na osrednjem kompu bez AA, kompleksnost same priče, razgovori na ovakvoj D&D RPG razini nisu viđeni od doba Baldur's Gate-a, i mnogo drugih stvari čini igru zanimljivom mislim ne samo meni kao pravom fanu rpg-a, nego mislim i dobrom dijelu različitih hack and slashera i fanovima drugih žanrova.

Čudi me samo ovaj forum i količina spoilera i gluposti koje pišete, zar nikome nije stalo solo proći igru nego pitate druge da utjeću na vaše izbore, odaju tajne, lokacije, bossfightove itd... to me jako razočaralo.

Sve u svemu, dugo je trebalo ali vrijedilo je čekati. Sad se čeka nastavak Originsa.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Iako nisam toliki ljubite RPG zanra,Dragon Age me ugodno iznenadio!

Mislim da cu ovu igru odigrati do zavrsetka,sto je rijetkost kod mene. Zadnja koju sam presao do kraja je bila Syberia:O

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Evo ako netko želi skinut Camp Storage Chest

Upute za instalaciju:

To install the files, unzip the contents of tal_storage_chest.zip to Documents/Bioware.

Next you will need to edit the Manifest.xml file (in Documents\\BioWare\\Dragon Age\\addins\\tal_storage_chest) and copy everything between (AddInsList) and (/AddInsList) and paste it into your Addins.xml (in Documents\\BioWare\\Dragon Age\\Settings) right under (AddInsList).

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
doxy kaže...

kučka dwarfovska

Spoiler!!!!!

Jep, cilj ti je odrzat svoje goleme na zivotu tako da oni tankaju jarviu dok ju ti lupas.

Znaci ubij prvo ona dva "bijela" golema, po mogucnosti odmah ih sredi sa zaledivanjem+stone fist zatim one "zute" a ako padne healt jednom od tvojih golema, izljeci ga sa onim magom.

Poslje toga, Jarvia je piece of cake.

- Psiho246
17 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
doxy kaže...

kučka dwarfovska

Spoiler!!!!!

Jep, cilj ti je odrzat svoje goleme na zivotu tako da oni tankaju jarviu dok ju ti lupas.

Znaci ubij prvo ona dva "bijela" golema, po mogucnosti odmah ih sredi sa zaledivanjem+stone fist zatim one "zute" a ako padne healt jednom od tvojih golema, izljeci ga sa onim magom.

Poslje toga, Jarvia je piece of cake.

kakvi golemi?

nemam ni ja a nema ih ni ona

17 godina
neaktivan
U tom je stvar dečki, svatko ima drugačiju situaciju i drugačije članove partyja. Tak da nije svima isto.

Teško je reći šta treba raditi u bitkama.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
protjeran
Dragon Age

ona fura assasine i thugove...

ja probao sve kombinacije party.a i taktike...nikako

dođe do pola healtha kučka

summona jos svojih thugova (vise nego ih je u početku) i jača je nego prije...a ja sam oslabljen...manje potiona, spellovi iskoristeni i regenaju se...užas

dok dođem doma ne gasim igru dok ne ubijem kučku i odem iz ovog prokletog grada

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 10:40 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

kakvi golemi?

nemam ni ja a nema ih ni ona

Joj to je onaj drugi dwarf. Ups.

Jarvia je onaj rogue.

Ispricavam se.

Za Jarviu se bas ne sjecam kako sam ju ubio.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Ljudi kad radite quest za onaj pepo da izljecite onog earla ubijte zmaja uz pomoc horna kojeg dobijete. Dropa dragon scale i u Denerimu onaj kovač Wade napravi fin armor, moze se i birat tip (heavy, medioum, plate)

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Konačno sam isprobao to čudo. Nažalost, ne mogu kupiti bar još mjesec dana (užas!), ali sam "skoknuo" 12 kilometara do kolege koji to igra i proveo 3 sata tamo (isključujem utjecaj piva na gejmersko iskustvo).

Dojam mi je da sam kroz DAO igrao hibrid SW KOTOR i NWN2, malo unapređen. Ugodno sam iznenađen, ali se pitam zašto toliki hype oko taktičke RP igre, kad znamo da hype navlači i svakakve akcijske gejmere koji se onda razočaraju i pljuju po igri?

DAO je veliki napredak u imerziji i RP iskustvu za ljubitelje prethodnih D&D igara (čak je i proračun akcije u borbi brži, pauze između djelovanja ratnika kraće), ali je velika zamka za one koji su navikli na hack'n'slash naslove.

Netko je prigovorio sandbox iskustvu igranja i određenim stazama kretanja u vrijeme otvorenih svjetova u igrama (naxeem?). U jednoj takvoj RP igri to mora biti. Ako je itko igrao D&D na papiru, sjetite se - DM priča priču po nacrtanoj mapi, igrači slijede putanju i odlučuju samo o svojim postupcima u zadanim situacijama (zamka, vrata, monsteri, škrinja). Ja mislim da se Bioware i dalje fura na NWN i prethodnike, a da je za hype zadužen EA. Zato i postavljam dvojbu - zašto guraju klasično RPG iskustvo suvremenim generacijama ljubitelja akcijskih igara? Po meni, DAO je igra koja je trebala imati uži krug obožavatelja, što će se stvarno i dogoditi kad se svi primjerci prodaju, a nastavke budu kupovali samo fanovi pravog RPG-a. Vidim da Bioware stalno forsira taktičku borbu, dobar RP kroz KOTOR, ME i DAO, i još uvijek imaju obožavatelje, ali mislim da će sve splasnuti na pravu veličinu kad ljudi shvate kom taboru pripadaju - RP ili akcijskom (i kad izađe Diablo III), a do tada će se DAO i ME2 prodavati zbog dobre kampanje starim fanovima, ali i nekim novim regrutima u RPG.

Moja presuda: DAO je atmosferičan, imerzivan, zanimljiv, uzbudljiv RP svijet. Replayability je samo u tome da se vidi kako bi neki drugi origin prošao kroz istu priču. DAO ima dušu pravog RP igranja, ima "filmsku" uzbudljivost, ali neke od omiljenih filmova mi poželimo ponovno pogledati tek nakon par godina...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

E ljudi pitanje jedno. Sad sam na mapi skuzio da mi se pojavila neka ikona "Dragon's Lair" tamo di sam iso po Ashes od Adastre. Ubio sam zmaja tamo. I sad mi nije jasno jer se ne sjecam da sam bio u ikakvoj instanci koja se zove Dragon's Lair. Zna netko nešta više o tome mozda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se s tobom u tome da je možda loše što se igra gura i onima koji jednostavno nisu za ovakve prave RPG igre. Baš se i vidi po forumima da se neki žale da nije baš toliko akcijski kako su očekivali, što je zapravo dobro.

Također, na dobrim mašinama iskustvo igranja može biti blisko vrlo glatkoj akcijskoj borbi - ja praktički ne vidim računanje, pauze, a i loading mi traje od trenutno (0s) do max 5s za najveće tranzicije.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
Dragon Age

SPOILER ALERT za one koji nisu bili u Redcliffe!

Hmm... što ste napravili s Connorom? Otišli u Tower? Žrtvovali Izoldu? Nešto treće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ja dok igram igru, osim što igram imam osjećaj kao da pratim neku seriju ili film. Baš ono stvarno bude iznenađenja u priči. Iako se (valjda) može razgovorom promijeniti tok priče, ja sam na nekoliko mjesta pokušavao sve opcije ali uvijek izađe na isto.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

**SPOILER**

Ja sam ubio Connora i zrtvovo isoldu. U tower nisam oso, to je najbolje za dobre likove. Ako ubijes Connora Alistar ti da masivan minus, a ako zrtvujes isoldu i nisi mag morat ces ic sa morigran i taj te demon u fadu moze naucit blood magic. Morigran je odobravala da ubijes malog. Samom earlu sta god odaberes kad ga spasis nea veze, rezultat je isti. Tako da kolko se meni cini ti izbori igraju najvecu ulogu samo kod likova koje furaš sa sobom.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

na dobrim mašinama iskustvo igranja može biti blisko vrlo glatkoj akcijskoj borbi - ja praktički ne vidim računanje, pauze, a i loading mi traje...

Loading ima veze samo s tvojim dobrim strojem, ali računanja poteza ima, iako nije klasični D&D. Ali je i to računanje dosta dobro prikriveno. Zagledaj se malo u ponašanje lika u  trenutku kada mu prebaciš attack naredbu s jednog na drugog protivnika, ili daš mu attack pa odmah potom da popije potion, računanje je očito.

Ali, inače, primijetio sam da su odlično optimizirali igru, bar koliko sam stigao provjeriti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 13:04 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan

***SPOILER***

Koliko sam primijetio, blood magic ti daje dva spella? Ili je kod magova bolje? - Možda zapravo za warriora (moj lik je tenk/dmg hybrid sa štitom) je i bolje sve pobiti? Brine me jedino minus s Alistarom. A sad, dobar, loš, zao.. nemam pojma što sam. Balansiram :)

***SPOILER FREE***

Da, optimizirano je super. Znam da računanja ima, ali mi ide sve glatko, tako da ga praktički ne vidim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 13:08 (naxeem).
17 godina
neaktivan

**SPOILER**

nazalost ja sam s magom ubio demona bez da sam pricao s njim i nisam znao da mi je to jedna šansa da budem blood mage :( Tako da neam pojma koje spelove daje. Minus s alistarom je velik ali sam ga popravio razgovorom i ne ismijavanja kolka je picka. No ako oces najveci plus odi u mage tower ne znam taj dio price doduše.  Našo sam za arcane warior mage isto quest, dobro istrazite one ruine kad idete vukodlake riješavat.

17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Zato i postavljam dvojbu - zašto guraju klasično RPG iskustvo suvremenim generacijama ljubitelja akcijskih igara? Po meni, DAO je igra koja je trebala imati uži krug obožavatelja, što će se stvarno i dogoditi kad se svi primjerci prodaju, a nastavke budu kupovali samo fanovi pravog RPG-a. Vidim da Bioware stalno forsira taktičku borbu, dobar RP kroz KOTOR, ME i DAO, i još uvijek imaju obožavatelje, ali mislim da će sve splasnuti na pravu veličinu kad ljudi shvate kom taboru pripadaju - RP ili akcijskom (i kad izađe Diablo III), a do tada će se DAO i ME2 prodavati zbog dobre kampanje starim fanovima, ali i nekim novim regrutima u RPG.

Hype uopće nije loš, a nije ni toliko velik...

A da ga nije bilo ja ne bi vidio ovako dobar naslov budući da nisam pretjerani ljubitelj ni poznavatelj RPG igara, a i kada ih igram, pretežito su h'n's.

Ovako sam i ja duboko u DAO svijetu, baš zbog hypea.

Hvala HYPE!

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Brine me jedino minus s Alistarom.

mislav_01 kaže...

Minus s alistarom je velik ali sam ga popravio razgovorom i ne ismijavanja kolka je picka.

Eto lijepog primjera koliko je DAO klasičan i dobar RP naslov, upravo o tome ste vas dvojica pričali.

To vam je kao život i kao sudjelovanje na ovom forumu - nekad si pederčina i kreten, a nekad se većina slaže s tobom - pravi roleplay. I zato se ne pitajte što bi trebalo napraviti u igri - klikajte dijalog onako kako vas srce vodi. Izvrsna igra.

Ja sam tih nekoliko sati DAO igrao prirodno. U jednom trenutku odbrusim Alistairu kako mislim da zaslužuje, pa dobijem -2, u slijedećem trenutku dobijem +4, jer mu paše moja odluka. Nema igranja RP-a po receptu, samo "slijedi svoje srce" Osmijeh

Danny_HR kaže...
A da ga nije bilo ja ne bi vidio ovako dobar naslov budući da nisam pretjerani ljubitelj ni poznavatelj RPG igara, a i kada ih igram, pretežito su h'n's.

Ovako sam i ja duboko u DAO svijetu, baš zbog hypea

Znači, i ti si regrut u pravom RPG-u Osmijeh Welcome!

U pravu si, u ovom slučaju je hype poslužio nekima na dobro, ali će mnoge akcijaše odbiti...

Eh, da, i zaboravih reći onima koji gledaju postotak u igri - postotak se odnosi na istraživanje, a ne na glavni kvest. Tako da onima kojima stoji 2% nakon 15 sati igranja to samo znači da su srljali naprijed kroz priču. Ja sam doživio za kratko vrijeme 8% samo zato što sam u svakoj toj sandbox mapi protrčao kroz sve ćoškove, ubio svakog papka, ubrao svaki cvijet, pričao sa svakim, a da nisam daleko išao s glavnim kvestom. RP je u PC igrama i istraživanje, a ne samo kvestovi... Još da je bilo vremena čitati sve podatke i pisma u Codexu... fantastično.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 13:50 (Faerdhur).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice