Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 697.862
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Dragon Age
Solo761 kaže...

(I) Atmosfera u igri, malo mi je pun kufer vise oblaka, kise, magle i ostale tmurne atmosfere.

(II) Stvar koja me iznimno iritira je dialog, ljudi sigurno vole da im ovi melju, ali meni je to trosenje vremena. Citam daleko brze nego oni pricaju.

(III) Puno mi je draze kada startam sa "praznim" likom pa mu moje odluke kroje sudbinu, tipa Oblivion ili Planescape Torment pa cak i KOTOR, nego da lik ima poznatu povijest i odmah obitelj sa kojom "moram" interaktirati.

Imaš pravo na svoje mišljenje, ali htio sam komentirati mrvicu ove dijelove.

(I) I meni, slažem se. Sunce ih nebi ubilo, nisu vampiri. Ali bit će sunca, vidjet ćeš. Shvati Kanađane (Bioware), njima je ipak hladni sjever, malo sunca, dosta mraka...

(II) Gledaš li filmove na "fast" ili normalnom brzinom? Ja ih mogu gledati na fast, dovoljno brzo čitam. ;)

(III) I meni ide to na živce. Najgore su obiteljske obaveze. Rođendan ovom, krizma onom, a za niti jednoga me nije briga, ali 'ebiga, rod su...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

U dwarfove se ne mogu bas uziviti, neovisno o igri. Elf bi prosao, ali mi ovi iz DAO-a izgledaju vise gay od Blood Elfova iz WoW-a :).

E, nemaš pojma koliko si u pravu Smijeh

Solo761 kaže...
Da, taj tower, smasinali su me kada sam prvi put probao odmah na pocetku. To su malo pretjerali, copor strijelaca na terenu gdje ne mozes doci do njih brzo nego moras oko barikada. Moram izkemijati kako to proci. Sve mi se cini da cu totalno iskljuciti AI za druzinu, onda ce mozda biti lakse kada nece samoinicijativno raditi s****. Je da cu imati vise klikanja, no... To mi isto fali, da preko tastature ne mogu saltati mete i narediti napad, barem jos nisam nasao kako, tab ne sljaka. Moram pogledati tocno keybindingse, znam samo da na F tipke saltam likove u druzini.

JE, nije lagano, al lkasnije kad se navikneš i nije toliki bad. Pogotovo kad počneš malo skillove nabijati. Prvo sredi emmisara, magovi su opaki u ovoj igri. U biti puno toga je opako u ovoj igri Bogataš

17 godina
Dragon Age

Da, nebi ih ubilo sunce, ali bi promjenilo atmosferu u igri.... Ptičice cvrkuću, sunce sja, +35 stupnjeva, skidaš armor sav znojan, mač bacaš sastrane kraj stabla, uzimaš ručnik i buć u vodu/more na jedno osvježenje i dok se igraš sa patkicom u plićaku, komad u bikiniju nosi jedan koktelić za +3 dexterity..

Igra bi se zvala; Sun Age: Begining Osmijeh

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 1:55 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

@ Solo761 : upalim ja CoD neki dan, covjece koja glupa igra. kratki intro da vidis gdje si sto si i sve nesto krene pucat, nisam ni klasu ni rasu uspio odabrat, mislim ne kuzim, mogli su barem rec odakle sam doso, gdje sam se rodio, jel sam u braku ili nisam, imam li djece, tko su mi roditelji... al ajde, reko budem probo. i tako trcim ja sve puca oko mene, netko se nest dere, nemam gdje procitat sto mi oce reci, ne ceka ni odgovor, samo go there do that... mislim nismo ni popricali kako spada. i onda svi nesto krenu trcat, reko ajde idem ja s njima i vidjeli mi njemce. reko idem ja popricat s njima, nista, puca gamad, nisam ih mogo ni persuadad da se predaju, stiscem brzo space da se snadjem... mislim koja glupost, paza nije na space, kliknem opcije, ispada da je to jedina pauza... ne kuzim, kak cu si kontrolirat vojsku bez pauze... i tako ubili me oni a ja samo htio pricat, ma glupa igra, ne mogu se natjerat ponovo ju upalit...

ili skraceno: mislim da si fulo zanr....

RPG bi trebo biti oko tocno ovakav kakav je dragon age... bitno je kao sto pocinjes, jer doista igras cijeli game kao to. ako uzmes dwarf commonera bic ces zauvijek obiljezen, cak i kad se vratis u orzammar kao gray warden gotovi svi ce te tretirat ko smece i bit bezobrazni. takodjer ovo nije hack and slash igra ili "jos jedan od onih kvazi-rpgova koji se prodaju pod rpg", ovo je puni old school rpg i bas ono sto je zanru falilo. dijalozi su srz takve igre, oni koje to ne zanima ne bi ovo trebali ni pocinjat, a ne pocet i onda popljuvat sve segmente igre. kazes igro si BG, ovo je samo drugacija verzija istog... tamo je isto bio jaki naglasak na lore-u i dijalozima, iako nisu imali ni priblizno ovoliki utjecaj na svijet oko tebe imali su dovoljan da su bili bitni, ali iskreno navodit ko nedostatak da ti je dijalog prespor? ja kad dodjem u ducan progovorim 2-3 recenice sa prodavacicom, vidis ljudi nemaju mute tipku i da izlazi tekst iz usta pa da mogu biti prije gotov. istina, nekad bi mi pasalo pogotovo kad je s druge strane pulta netko extremno glup, dosadan, naporan ili kakav vec... rpg je role pleying game, jedini nacin da uzivas u njemu je da se uzivis u ulogu onoga koga igras, a to ne znaci preskakat sve "dosadne dijaloge" i tvrdit da je igra glupa zbog njih. kome to toliko smeta mozda bi trebo naci neku drugu, sebi primjereniju igru i jednostavno zaobic ovaj thread, a ne dolazit ovamo pljuvat po igru koja vam nikad nece biti dobra jer ste ustvari htjeli igrat nesto skroz drugacije, ali eto ovdje se prica o ovome

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ovaj dragon age me počinje već pomalo živcirati: Igram na easy a vukodlaci i oni revanati me debelo ownaju u nekim borbama.

Druga stvar je odabir specijalizacije: Neke se mogu dobiti tako lagano i bilo kada, a neke trebaš učiniti baš nešto određeno što možda se nikada nebi sjetio da je povezano. Tako sam ja popušio priliku da budem blood mage, a htio sam preći igru s njimViče Možda u slijedećem prelasku (ako ga uopće bude bilo)

Za sve one koji žele postati blood mage (mali quest spoiler): Kada morate odlučiti da li ćete ući u fade ili zaklati onog dječaka u Redcliff-eu obavezno odite u fade i dogovorite se s demonom

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 2:30 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

heh, pa da, ... i reaver je slican koliko sam cuo od frenda, makar nism htio detalje jer nisam doso u priliku (bar mislim da nisam, uglavnom radim dobru stranu, shvacam da ce se to kosit) originalno sam htio biti champion, medjutim sam kroz pricu cuo da su dwarfovi izmisliili bersearker training pa reko pratit cu to, kasnije sam cuo da mogu biti oboje... prati pricu i radi sto si se u tom trnu cini ok ako nisi dobio blood magea znaci da nisi tip osobe koji bi to trebo biti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Paolo, to nije problem igre, već tvoj. Cilj je da igraš i da te igra iznenadi, da budeš dio tog svijeta i da djeluješ po svojoj savjesti, a da tvoje odluke utječu na svijet i svijet na tebe.

Ako si učinio nešto X, onda to X može isključivati Y i uključivati Z i A ili isključivati Y, A i B.

Ne možeš DAO igrati kao MMO igru: ja želim biti bijeli mag, s crvenom vatrom i zelenom kapicom - to ne pali - igraj kako te vode priča i događaji, sudjeluj u priči i priča u razvoju tvog lika. Nemoj razmišljati van igre o tehnikalijama i planiranju, jer je to pogrešan način.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Jao kako mi je falio jedan old school rpg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bio popodne u gradu kupio igru....oko 6 instalirao.......

ups trebo sam sa curom van.........

op skoro 5 ujutro.....

još ću samo maloCool

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragon Age

Pas mater. Opet me držalo do 5 budnoga. Mršti se

errr.. upravo vidih vrijeme...skoro 6 .. A u K**

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 5:42 (McVily).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uffff ovo se odužilo.....

ali još se ne predajem....

kontam da ću izdržati do ručkaCool

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
17 godina
Dragon Age

Skinuo sam DLC-ove (osim Wardens Keep i Stone prisoner) i lik mi je odmah postao tigar.

Bio sam skinuo DLC-ove (Ove item dlc-ove) i nisu mi radili, ali nakon šta se ulogiraš u igri, sve radi kao podmazano)

I dobio sam Blood Dragon Plate, ali sam još pre slab...Plač

Evo lika lvl 8 Smijeh

Sada hard postaje nešto lakši...idemo dalje kroz snove...Osmijeh

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 10:37 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Paolo, to nije problem igre, već tvoj. Cilj je da igraš i da te igra iznenadi, da budeš dio tog svijeta i da djeluješ po svojoj savjesti, a da tvoje odluke utječu na svijet i svijet na tebe.

Ako si učinio nešto X, onda to X može isključivati Y i uključivati Z i A ili isključivati Y, A i B.

Ne možeš DAO igrati kao MMO igru: ja želim biti bijeli mag, s crvenom vatrom i zelenom kapicom - to ne pali - igraj kako te vode priča i događaji, sudjeluj u priči i priča u razvoju tvog lika. Nemoj razmišljati van igre o tehnikalijama i planiranju, jer je to pogrešan način.

Ma znam, ali nikada se nije lijepo razočarati. Čak i ako znaš da si sam kriv.

Inače ja sam navikao prije planirati - pogotovo za NWN2 i ostale DnD naslove. Jer praktički tamo možeš uzeti rulebook i isplaniraš lika na početku i onda ideš po priči. Tako sam ja pogledao sve skillove, magije itd i odlučio u kojem smjeru otprilike želim ići. Naravno ispalo je nešto potpuno drugo. Ali barem imam motiv da više puta je pređem kao što bi se i svaki RPG trebao da vidiš i isprobaš posljedice potpuno drugačijih odluka u igri.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
naxeem kaže...

Imaš pravo na svoje mišljenje, ali htio sam komentirati mrvicu ove dijelove.

(I) I meni, slažem se. Sunce ih nebi ubilo, nisu vampiri. Ali bit će sunca, vidjet ćeš. Shvati Kanađane (Bioware), njima je ipak hladni sjever, malo sunca, dosta mraka...

(II) Gledaš li filmove na "fast" ili normalnom brzinom? Ja ih mogu gledati na fast, dovoljno brzo čitam. ;)

(III) I meni ide to na živce. Najgore su obiteljske obaveze. Rođendan ovom, krizma onom, a za niti jednoga me nije briga, ali 'ebiga, rod su...

(II) Zapravo rijetko koji film gledam. Nemam volje sjediti pred njima sat-dva. Draze su mi serije. Odgledam epizodu i stop. A i bas nije usporedivo film od sat-dva i igra koja se reklamira na kojih 60-80 sati. Nekako je prevara ako su 10ak od tih sati natukli na usporenom govoru. Tj. draze mi je kada ja kontroliram brzinu tog dijela.

(III) Ono sto sam ja rekao je da me zivcira ako se od mene ocekuje neka interakcija koja se tice proslosti mog lika o kojoj ja nemam pojma i uopce nemam ideju kako bi se postavio na ta pitanja jer, kao sto rekoh, nemam pojma o cemu pricaju.

McVily kaže...

JE, nije lagano, al lkasnije kad se navikneš i nije toliki bad. Pogotovo kad počneš malo skillove nabijati. Prvo sredi emmisara, magovi su opaki u ovoj igri. U biti puno toga je opako u ovoj igri Bogataš

Juce, tj. jutros, sam jos probao rjesiti taj prvi nivo towera i uspio sam. Samo sam morao iskljuciti AI jer likovi BAS MORAJU zatrcati se u sredinu sobe tako da ih archeri mogu prati sa svih strana umjesto da ostanu na sigurnom i cekaju da oni dodju. I da, mage u mojoj druzini je prakticki beskoristan, na kraju sam se konstantno switchao medju likovima da svakom nacrtam sto da kada radi, ukljucujuci i mage-a i prosao to bez problema.

doktor1 kaže...

Da, nebi ih ubilo sunce, ali bi promjenilo atmosferu u igri.... Ptičice cvrkuću, sunce sja, +35 stupnjeva, skidaš armor sav znojan, mač bacaš sastrane kraj stabla, uzimaš ručnik i buć u vodu/more na jedno osvježenje i dok se igraš sa patkicom u plićaku, komad u bikiniju nosi jedan koktelić za +3 dexterity..

Igra bi se zvala; Sun Age: Begining Osmijeh

Mozda je stvar u ljudskoj psihi, ali IRL se vrijeme ne smraci kada se dvije vojske sretnu ili kada se priprema neki okrsaj. To ima vise veze sa atmosferskim prilikama. Konstantno koristenje te ideje u igrama mi je vec malo na vrhu nekog organa.

Rhodin kaže...

@ Solo761 : upalim ja CoD neki dan, covjece koja glupa igra. kratki intro da vidis gdje si sto si i sve nesto krene pucat, nisam ni klasu ni rasu uspio odabrat, mislim ne kuzim, mogli su barem rec odakle sam doso, gdje sam se rodio, jel sam u braku ili nisam, imam li djece, tko su mi roditelji... al ajde, reko budem probo. i tako trcim ja sve puca oko mene, netko se nest dere, nemam gdje procitat sto mi oce reci, ne ceka ni odgovor, samo go there do that... mislim nismo ni popricali kako spada. i onda svi nesto krenu trcat, reko ajde idem ja s njima i vidjeli mi njemce. reko idem ja popricat s njima, nista, puca gamad, nisam ih mogo ni persuadad da se predaju, stiscem brzo space da se snadjem... mislim koja glupost, paza nije na space, kliknem opcije, ispada da je to jedina pauza... ne kuzim, kak cu si kontrolirat vojsku bez pauze... i tako ubili me oni a ja samo htio pricat, ma glupa igra, ne mogu se natjerat ponovo ju upalit...

ili skraceno: mislim da si fulo zanr....

RPG bi trebo biti oko tocno ovakav kakav je dragon age... bitno je kao sto pocinjes, jer doista igras cijeli game kao to. ako uzmes dwarf commonera bic ces zauvijek obiljezen, cak i kad se vratis u orzammar kao gray warden gotovi svi ce te tretirat ko smece i bit bezobrazni. takodjer ovo nije hack and slash igra ili "jos jedan od onih kvazi-rpgova koji se prodaju pod rpg", ovo je puni old school rpg i bas ono sto je zanru falilo. dijalozi su srz takve igre, oni koje to ne zanima ne bi ovo trebali ni pocinjat, a ne pocet i onda popljuvat sve segmente igre. kazes igro si BG, ovo je samo drugacija verzija istog... tamo je isto bio jaki naglasak na lore-u i dijalozima, iako nisu imali ni priblizno ovoliki utjecaj na svijet oko tebe imali su dovoljan da su bili bitni, ali iskreno navodit ko nedostatak da ti je dijalog prespor? ja kad dodjem u ducan progovorim 2-3 recenice sa prodavacicom, vidis ljudi nemaju mute tipku i da izlazi tekst iz usta pa da mogu biti prije gotov. istina, nekad bi mi pasalo pogotovo kad je s druge strane pulta netko extremno glup, dosadan, naporan ili kakav vec... rpg je role pleying game, jedini nacin da uzivas u njemu je da se uzivis u ulogu onoga koga igras, a to ne znaci preskakat sve "dosadne dijaloge" i tvrdit da je igra glupa zbog njih. kome to toliko smeta mozda bi trebo naci neku drugu, sebi primjereniju igru i jednostavno zaobic ovaj thread, a ne dolazit ovamo pljuvat po igru koja vam nikad nece biti dobra jer ste ustvari htjeli igrat nesto skroz drugacije, ali eto ovdje se prica o ovome

Ne vidim gdje sam davao ikakve poveznice sa hack&slashom ili FPS-om. Igrao sam u svojem igrackom stazu od 20 i kusur godina poprilicno RPG-ova, i nijedan od njih me nije silovao da moram slusati NPC-ove tempom koji su mi oni odredili. A to mi je problem. Ako svoje vrijeme zelim potrositi na RPG onda ga zelim zaista potrositi, a ne potratiti na slusanje iste linije teksta svaki put kada idem traderu. Ti izgovoris te 2-3 recenice svaki put kada se okrenes prema prodavacici? Ako je lik trader, onda je za zakljuciti da zelim obaviti neke transakcije sa njim, barem u slucaju da nema nikakav quest ili quest interakcije sa njime, pa ne vidim razlog da kao papiga ponavlja istu liniju svaki put. Da ne govorim kako me odusevljava ta cinjenica ako zelim nesto skinuti sa sebe i to prodati jer vidim da sam dobio nesto bolje, to znaci prekid trgovanja, equip, i onda opet slusati njega da dodjem do trgovanja. Mislim ok bi bilo da prica svoju pricicu prvi put, ili kada ima nesto bitno za reci, ali po n-ti put... kada je to sto kaze ionako svaki put isto... Sada ce neki vjerojatno reci da to ne bi bilo u RPG duhu, da svaki lik mora imati svoju osobnost. Onda su ti likovi retardirani jer znaju reci samo te svoje 2-3 recenice, pa ako treba i 10 puta za redom, barem sudeci po njihovoj "osobnosti".

I nauci se citati. Gdje sam ja spomenuo preskakanje "dosadnih" dijaloga. Ja sam rekao da preferiram da dijalog citam, ne da moram slusati da se to izvrti. A sto se tice pljuvanja po igri (sto nisam radio nego sam rekao sto meni smeta u igri) i zaobilazenja threada sjeti se svog posjeta Borderlands threadu.

17 godina
Dragon Age

......ups....izbriso slučajno ...neda mi se opet pisat isto.....bla bla :)

Nakon šta sam skinuo ove besplatne DLC-ove malo sam čitao po forumima i u jednom se slažem.

Bez obzira kako je igra fenomenalna, izbacit jedna DLC, (The Warden Keep) praktički isti dan kada i igru; iliti jedan quest/tamnicu za odradit i to odmah naplatit je malo bezobrazno po meni. Zar nisu to mogli ubacit u igru odmah..? U redu da izbacuju expansion packove u budućnosti, to bi bilo odlično, ali ovo je malo smiješno.... Kupio sam igru, ali da ću baš odmah letit kupovat jedan quest, neću...

Moje mišljenje o ovom marketinškom (bezobraznom po meni) ponašanju..

Naxeem: Evo, vratio sam ti ako želiš.

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 12:02 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nakon šta sam skinuo ove besplatne DLC-ove malo sam čitao po forumima i u jednom se slažem.

Kako besplatne?

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Dosta za danas.........Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Pa ovi Itemi mi rade bez ikakvih problema. Skinuo sam sa nekog torrenta i rade (tek nakon logina). Naravno Wardens Keep i Stone prisoner ne rade jer ih treba kupit.

Ali, opet kažem nije mi radilo dok se nisamo ulogiro na EA account...

Blood Dragon Armor druga slika

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 12:14 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
M_dipl. kaže...

Pa ne moraš, namjesti si da ti se titlovi prikažu gore svaki put kada s nekim pričaš i onda čim (u razgovoru) pročitaš što je netko rekao (ili što će tek reći ako sporo govori) jednostavno stisni escape i ta će rečenica nestati i lik će početi govoriti drugu (koju ćeš opet moći pročitati gore prije nego što je ovaj izgovori). Ne vidim u čemu je problem, to je kao da se žališ da ti je mouse sensitivity previše jak, otiđi u options i promijeni, lol.

Toga sam se sjetio jutros oko pola noci, kao sto sam i napisao u postu ovdje u to vrijeme. No nisam stigao istestirati jer sam u tom toweru, a tamo bas i nema nesto dialoga. ESC nisam koristio iz straha da mi ne preskoci cijeli dialog, a ne samo liniju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Jel netko posjetio, (kupio) The Wardens Keep?

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Jel netko posjetio, (kupio) The Wardens Keep?

Imam ga u Deluxeu, ali nisam probao (još).

17 godina
Dragon Age

Sada sam već neko vrijeme u Mage Tower (ušao u Fade) i naprosto sam oduševljen. Odlično, ono prebacivanje u burning man-a i golema je super...., ma cijela igra je jednostavno pogođena, (najviše za ljubitelje D&D).

Imam točno onaj filing kada sam trčao po Baldurovim Vratima i borio se sa mračnim silama, sve ove priče.... mrak film.... idemo dalje...Smijeh

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Kako nabiti onog wizarda/sorcerer u onim ruševinama od Elfova? Znači to je onaj dio sa vukodlacima, šuma itd.......

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 13:18 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ja igram iznova. :) Baš je gušt. :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

@solo moj posjet borderlands threadu se u jednom bitno razlikuje od tvoga, dao sam realno misljenje uz napomenu da igru i dalje preporucujem svima i navedene razloge za i protiv, ne vidim da si dao ijedan razlog da bi ovu igru trebalo igrat, samo trabunjas o nedostacima o tome kako je i zasto losa i sto ti se sve ne svidja na njoj i kako je toliko losa da se ne mozes natjerat ponovo ju upalit, i to ljudima koji se ovdje svi raspisali o tome kako je igra fenomenalna, sto u stvari i jest, i dugo nije bilo slicnih naslova

razlozi poput retardiranih dijaloga koji se mogu preskocit svaki put kad pricas sa traderom su nikakvi. doso si nigdje, nisi vidio ni prvu vecu bitku, nisu u igri napravio nista, sreo si eventualno 2 trgovca prije towera i znaju svi ovdje koliko si realno imo itema za kupit-prodat i vec jamras kak je igra retardirana i losa.... doslovce

ako si se naigro rpg-a poput BG nemos reci da su bili ok jer i tamo svaki trgovac ponavlja jedan te isti dijalog svaki put, samo sto je to pisano, a ne izgovoreno kao ovdje, uostalom kad vec vuces paralelu sa BG-om to je ko da si igru odbacio ko losu prije nego izadjes iz Candlekeepa

uostalom o cemu pricamo? smeta te 3d, smeta te krv, sve ti je isforsirano, smetaju te dijalozi, smeta te borba, smeta te magla, kisa, kompletna atmosfera i da, smeta te dijalog kao takav, ne samo sa trgovcem, nekako se to da iscitati iz ove tvoje recenice:

"Stvar koja me iznimno iritira je dialog, ljudi sigurno vole da im ovi melju, ali meni je to trosenje vremena. Citam daleko brze nego oni pricaju. Nazalost se nisam sjetio iskljuciti dijalog i vidjeti kako onda funkcionira"

dakle rpg igra temelji se na tvom podrijetlu, klasi koju odaberes, na dijalozima sa ljudima oko sebe, setnje i interakcije sa ljudima i svijetom kao takvim (lore, istrazivanje povijesti, i svega sto cini taj svijet i bica u njemu) te borbom protiv svega onoga sto tom svijetu predstavlja opasnost tj zeli ga unistiti. od toga tebe smeta: svijet, ljudi, dijalozi, atmosfera, borba (ukljucujuci tezinu i team management),predpostavljam da te bas journal kao takav ne zanima uopce

oprosti, ne mislim zapocinjat svadje ili prepirke po ovom threadu, ali iz svega sto si reko da se zakljucit da rpg igre naprosto nisu za tebe, po meni najvise iz razloga sto te ocito dijalozi smetaju, mozda bi trebo razmislit o promijeni zanra i prec na neki hack and slash ili fps, to sam pokusao reci sa onom paralelom na CoD ali ocito to nisi pokupio. tamo (h'n's) ima puno manje dijaloga, interakcija s ljudima je 1-2 recenice sto treba ubit, interakcija s trgovcima je click i otvara se inventory trgovine itd... cak i team h'n's igre tako funkcioniraju i puno je jednostavniji team management

nije svaka igra za svakoga, ja recimo ne volim rts, fps i sport managere, jel me vidis da pisem po takvim threadovima i pljujem svaki segment PES-a, starcrafta i slicno? i to ne tipa "mislim da je prica glupa" nego doslovce poput onoga sto sam malo karikirano napisao o CoD-u

vjerojatno me ceka neka vrst opomene za ovakav OT, ali imam potrebu odgovorit kad ljudi koji ne vole takve igre i ne misle ih igre dodju i pricaju kako su u stvari glupe. ako primjetis kod borderlandsa ja sam davao nekoliko osvrta kako sam napredovao u igri, 7/10 mislim i dalje da je pristojna ocjena cak i sad kad sam predkraj igre, ti s druge strane ni uvod nisi proso, vec si odusto i imas potrebu svima reci kako je to glupo.

svi smo imali neku zamjerku ovoj igri, mislim da bih se nekako najvise slozio sa naxxeemom koji si je stvarno dao truda u onom reviewu i nabrojo dobre i lose strane igre i kako je o utjecalo na njegov ugodaj igranja, sve je opisao i napravio jedan skroz pozitivan post na kojem mu nitko ne moze zamjerit, jer realno covjek uziva u igri ali vidi neke nedostatke

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Ja igram iznova. :) Baš je gušt. :P

Zašto ponovo? Šta si stavio DLC-ove pa da doživljaj bude još veći Smijeh

EDIT: ili si već završio...

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 15:04 (doktor1).
17 godina
Dragon Age

predpostavljam da je zavrsio... koliko vidim po vremenima kako je objavljivao postove ovdje covjek nije ni spavo xD

ova igra doista to moze uciniti ljubiteljima zanra, predobra je, a mogucnosti su.... pa skoro neogranicene

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Kako ste raspodjelili atribute? Zapravo ima tko kakvu ideju kako pametno rasporediti atribute tj. koliko staviti u snagu, dex., willpower itd....? Govorim iz perspektive štemera.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487

0 0 hvala 0
16 godina
Dragon Age

jao ja se napio ko pi.ka jučer a sad ču igrati...ajme glava buba.nema ništa lijepše dobar rpg u nedjelju popodne onako mamuran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Nisam skroz završio, ali idem iznova s malo drugačijim likom.:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oće li ta igra meni moći. Nebitni detalji samo da radi?

CerIna:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice