Dragon Age: Inquisition

poruka: 755
|
čitano: 111.358
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

sorry al jos nemam igru jer neznam kako ce mi pokretat...moram ju probat prvo prije neg pljunem pare da nebi pljuvo zadaba...

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Dragon Age: Inquisition
jocommb kaže...

sorry al jos nemam igru jer neznam kako ce mi pokretat...moram ju probat prvo prije neg pljunem pare da nebi pljuvo zadaba...

Imam HD 7670m i sad ne znam mozda je tvoja malkice jaca,meni jedva pokrece na medium,cak ni na low nemam stabilni fps,zato sam prodao igru i jednostavno dotad ce izaci jogurt i kupim si komp i igram ko covjek.

16 godina
Fanu kaže...

ne kontam zasto se ljudi zale sto su u "next gen" igri izbacili podrsku za dual core procesore koji su u desktop racunalima bili aktualni prije 7g, a u laptopima su aktualni kod jeftinijih modela..

Meni osobno je totalno svejedno (i5 2500K) ali dan danas se "stancaju" dvojezgreni procesori sa suvremenim arhitekturama za DESKTOP RACUNALA tako da je normalno za ocekivati da i podrze takve procesore (budget gaming), a sto je najgore i sami proizvodaci ih reklamiraju kao takve. Osim toga, dual core iz npr. 2007 god nije isto sto i dual core iz 2014 god.

Znaci, ako vec zele maknuti podrsku za dual core procesora neka ne spominju nikakav budget gaming i/ili neka prestanu proizvoditi dual core CPU-e. Sto je najtragcnije od svega, igra je dostupna za X360 i PS3

Evo ti samo jedan chart (reza 1024×768 i ultra graficke postavke):

http://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/dragon-age-inquisition-pc-performance-analysis/

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 17:40 (lovac82).
13 godina
lovac82 kaže...
Fanu kaže...

ne kontam zasto se ljudi zale sto su u "next gen" igri izbacili podrsku za dual core procesore koji su u desktop racunalima bili akitualni prije 7g, a u laptopima su aktualni kod jeftinijih modela..

Meni osobno je totalno svejedno (i5 2500K) ali dan danas se "stancaju" dvojezgreni procesori sa suvremenim arhitekturama za DESKTOP RACUNALA tako da je normalno za ocekivati da i podrze takve procesore (budget gaming), a sto je najgore i sami proizvodaci ih reklamiraju kao takve. Osim toga, dual core iz npr. 2007 god nije isto sto i dual core iz 2014 god.

Znaci, ako vec zele maknuti podrsku za dual core procesora neka ne spominju nikakav budget gaming i/ili neka prestanu proizvoditi dual core CPU-e. Sto je najtragcnije od svega, igra je dostupna za X360 i PS3

vidim imas vise problema..

ti dvojezgreni procesori sto se i dan danas stancaju nisu za ozbiljni gaming 

spominjes budget gaming - pa ako u requirementima navedu da dual corovi nisu podrzani, onda ocito igra nije namjenjena budget gamerima

i ne, nije normalno ocekivati da se podrze takvi procesori u igri iz 2014. koja ima 20+GB i dolazi na engineu koji se radio za nove arhitekture

svidja mi se kako bi ti da intel/amd/ostatak ekipe prekinu proizvoditi dual core procesore zato sto dio gejmera pokusava sa takvim procesorim igrati igre (koje nisu namjenjene za te procesore)

ne vrti se cijeli svijet oko gejminga..

to sto je igra dostupna za x360 i ps3 ne znaci nista, osim da vlasnici tih konzola imaju igrace iskustvo koje nije ni blizu nekom optimumu 

ako ti je do budget gejminga odi na gog.com i lijepo budget gejmaj do jaja

zaustaviti napredak u cijeloj igracoj industriji zbog nekolicine ljudi koji ocekuju gejmati na low budget konfama je ludilo

ionako su x360 i ps3 (a bogami to sad rade ps4 i x1) obavili dobar posao sto se tice toga..

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 17:46 (Fanu).
12 godina
Fanu kaže...

zaustaviti napredak u cijeloj igracoj industriji zbog nekolicine ljudi koji ocekuju gejmati na low budget konfama je ludilo

ionako su x360 i ps3 (a bogami to sad rade ps4 i x1) obavili dobar posao sto se tice toga..

Pa da. Da nema konzola već bi svi igrali Star Citizen još 2010.

Ovako smo morali igrati odvratni

i
.

Sad ozbiljno, ako se Battelfield 4 može vrtiti na Pentiumu uz pomoć resolution scale opcije, trebali su to i omogućiti u Dragon Age. Bar obje igre imaju isti engine.

PSN - DeniZg80
16 godina
Fanu kaže...
lovac82 kaže...
Fanu kaže...

ne kontam zasto se ljudi zale sto su u "next gen" igri izbacili podrsku za dual core procesore koji su u desktop racunalima bili akitualni prije 7g, a u laptopima su aktualni kod jeftinijih modela..

vidim imas vise problema..

ti dvojezgreni procesori sto se i dan danas stancaju nisu za ozbiljni gaming 

spominjes budget gaming - pa ako u requirementima navedu da dual corovi nisu podrzani, onda ocito igra nije namjenjena budget gamerima

i ne, nije normalno ocekivati da se podrze takvi procesori u igri iz 2014. koja ima 20+GB i dolazi na engineu koji se radio za nove arhitekture

svidja mi se kako bi ti da intel/amd/ostatak ekipe prekinu proizvoditi dual core procesore zato sto dio gejmera pokusava sa takvim procesorim igrati igre (koje nisu namjenjene za te procesore)

ne vrti se cijeli svijet oko gejminga..

to sto je igra dostupna za x360 i ps3 ne znaci nista, osim da vlasnici tih konzola imaju igrace iskustvo koje nije ni blizu nekom optimumu 

ako ti je do budget gejminga odi na gog.com i lijepo budget gejmaj do jaja

Ipak si ti taj koji nije uzeo sve varijable u obzir ali moram priznati da nisam bas obrazlozio sve stavove na najbolji moguci nacin, pa krenimo redom....

Generalno je tocno ovo sto kazes: "svidja mi se kako bi ti da intel/amd/ostatak ekipe prekinu proizvoditi dual core procesore zato sto dio gejmera pokusava sa takvim procesorim igrati igre (koje nisu namjenjene za te procesore) ne vrti se cijeli svijet oko gejminga.." ali s obzirom na to da je igra predstavljena za x360/PS3 (kazes nebitno, e pa mislim da je itekako bitno), ta teza pada sama po sebi u vodu zbog vrlo jednostavnih razloga odnosno cinjenica:

1. Nema dvojbe u tome da su prakticki svi danasnji x86 procesori jaci od PS3/360 CPU-a (2005/06 god)

2. DA:I je multiplatform igra, a po cemu su to posebne multiplatform igre ako ne po:

- Identicne animacije, AI, fizika i sve sto ima veze s fizikom/matematikom na svim platformama..... jedina razlika (u pojedinim multiplatform naslovima) moze biti vise vozila na cesti na PC-u, vise NPC-ova u gradu na PC-u (sporednih odnosno onih koji NISU povezani s glavnim misijama/side questovima) i sl.

- Razlika u grafici moze biti drasticna ali za grafiku je lako (od very low do very high + downgrade ili upgrade patchevi za grafiku), konzole ili losiji GPU-i tu ne mogu kociti napredak u gaming industriji.

Dakle, postavlja se pitanje, ako je vec sama mehanika igre u multiplatform igrama odnosno konkretno u DA:I identicna na X360/PS3 konzolama i PC-u (izuzev grafike ofc), zasto je onda pod minimum quad core cpu? Sto opravdava toliko visoke CPU zahtjeve? Pazi, nisam se doticao GPU-a vec iskljucivo CPU-a, a svi mi koji se iole razumijemo u racunala, znamo cemu sluzi CPU.  Sto je toliko cudno ako im zamjeram ovu "sitnicu" kada je igra vec dostupna na konzolama (nVidia 7800gtx i ATI x1900 GPU ekvivalenti i zastarjeli procesori) i ako se igra na takvom hardveru vrti na 30 FPS-a i 720p?!?!?!? Da nije dostupna odnosno da je prava next gen igra (PC only ili PC/PS4/X1) ne bih se zalio jer bi bilo ocito da su igru prilagodili za nove konzole, uzimajuci i X1 konzolu u obzir jer im je u cilju predstaviti identicno iskustvo na svim platformama kada su u pitanju multiplatform igre.

Ugl, ocito da je podrska za dual core namjerno ukinuta odnosno "hard coded" je (DA:I i Far Cry 4 su jedine igre u kojima je to hard coded), a taj zakljucak sam dobio po tome sto:

- Druge igre takoder imaju dual core ili quad core pod "minimum" ali svejedno i najnovije igre mozes pokrenuti cak i s jednozegrenim procesorom (naravno uz lag tako da nema smisla), proizvodaci naravno nece pruziti podrsku samim time sto se jednojezgreni procesori ne nalaze pod minimum ali razlika je u tome sto DA:I i Far Cry 4 nitko niti ne zeli igrati s prastarim 1-core procesorima koji se vise ne proizvode vec s 2014/2015 dual core CPU-ima (neki cak imaju HT, a DA:I ima vrlo dobru podrsku za HT odnosno threatse).

tl;dr

Da rezimiram, PC verzija DA:I-a ima bolji FPS i bolju grafiku, omugucuje ti modove i sto sve ne.....  ali jedna cinjenica ostaje, mehanika igre je identicna tako da tehnicki igras istu igru kao konzolasi. Jedina je razlika u tome sto konzole iz 2005/06 god mogu pokrenuti igru pa makar na najmanjim detaljima, a netko sa PC CPU-om iz 2014 (uskoro 2015) ne moze niti na najmanjim postavkama jer je to BioWare/EA tako odredio. Sam zakljuci prave li nas budalama kao PC gamere ili ne (jasno, to nisu samo oni koji imaju high end hardver vec svi). Zasto bismo trebali zabraniti nekima pravo na izbor odnosno pavo igranja na low end PC hardveru ako je ista igra dostupna na prastarim konzolama?

Sto se tice mojeg misljenja oko konzola, prvi bih bio sretan da ih nema (vise nego ti) odnosno kada je u pitanju gaming, najsretniji bih bio da je dostupno sve na PC-u ali eto nije, rezultat toga je naravno hrpa ekskluziva za konzole tako da su ih ljudi prisiljeni kupovati (ofc ako su pravi gameri i ako im financije to dozvoljavaju). Jos nesto, upravo tim konzolama trebamo zahvaliti sto pola fransiza nije "pomrlo" ili igara opcenito, ku*** bi predstavili GTA V za PC da se igra katastrofalno lose prodavala na X360/PS3 konzolama (preko 33mil prodanih primjeraka ne racunajuci PS4/X1), navedi mi jednu PC ekskluzivu koja je u tako relativno kratkom periodu prismridila ovim brojkama.

Evo jedno zanimljivo stivo:

http://www.greenheartgames.com/2013/04/29/what-happens-when-pirates-play-a-game-development-simulator-and-then-go-bankrupt-because-of-piracy/

BTW i daj molim te lijepo, pojasni nam svima sto si to tocno htio reci pod "ozbiljni gaming" (mada je vise retoricko pitanje ali svejedno, samo daj).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 19:40 (lovac82).
13 godina

o cem mi pricamo.

gaming i laptop u istoj recenici.

napusti sahranu

12 godina

sad nek ovaj drugi citira kompletni svoj i tvoj odgovor i možda uspije stat na dvije stranice....

Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
Rocinante2112 kaže...

o cem mi pricamo.

gaming i laptop u istoj recenici.

napusti sahranu

zamisli neki ljudi rade na terenu i stalno su u pokretu pa su nekim cudnim slucajem osudeni da moraju dat i previse para za sta se na laptopu nudi naspram stolnog racunala al drugacije nemogu i amen....kao sto sam reko grafika mi je sporedna stvar vaznije mi je da je igra igriva....i zato se neslazem ni s jos nekim komentarima iznad ali eto na putu sam pa nemogu bas odgovarat s moba normalno...nesmeta mi sta traze i nek razvijaju i grafiku i sve ostalo ali neka neogranicavaju zato ljude jer nemaju za najnovije stolne kante i 30k kuna za allienware-ov laptop da mogu igrat...

VenAtoR#2231
13 godina

Imam masu frendova što studiraju i putuju stalno...Stavis komp u torbu i đenja bok. Nije problem 1/2x mjesečno nosit cijeli komp. a prednosti naspram laptopa su ogromne.

17 godina

Ali je problem svaki dan u autu kraj sebe imat kantu, spajat ju na monitor koji nosis takodjer i onda jos imat neki akumulator da to sve napaja - zato je laptop i izmisljen u krajnjem slucaju.

Dakle ima ljudi kojima je mobilnost obavezna, ne opcionalna radi uvjeta radnog mjesta, svaki dan nose laptope sa sobom, cesto putuju i to avionom, nisu studenti i slicno.

Slazem se, postoje i mobile i7 procesori, ali ovo nije uopce stvar tehnike vec marketinska budalastina - igra radi na ps3 i xbox 360, radi i na q6600, ali ne radi na modernom i5 mobile procesoru, koji iako fizicki dvojezgren, u sustini se ponasa ko 4-jezgreni procesor, a navedene procesore/uredaje jede za dorucak.

Ja sam prvi koji je protiv toga da se igre krljaste i poglupljuju da bi radile na slabijim uredajima (prvenstveno se tu radi o konzolama, uostalom moj stav o tome jasno je iznesen), ali izdat igru tako da radi na prastarim konzolama i 6 generacija starim 4-jezgrenim procesorima, ali ne i na (naj)novijim procesorima sa manje od 4 fizicke jezgre koji snagom odgovaraju i u biti zadovoljavaju sve tehnicke zahtjeve (osim onog ljudskog - crno bijelog - broja fizickih jezgri) je bezvezan potez.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 21:32 (Rhodin).
Moj PC  
7 2 hvala 1
17 godina

Ove vaše rasprave zbilja nemaju smisla.

Ako imaš 400kn za igru, i ako si gamer onda nečeš imat dual core.

Ljudi pa rabljeni i5 750 quad core koji i dan danas jede sve igre se prodaje po 400-500kn. hellooo????

Da ne govorim da već imate octa core amd-ove ispod 1000kn.

Da me nebi krivo shvatili, ja ovdje ne mislim na one koji nemaju novaca i na one koju su prije 5 godina dali 10k+ kuna za laptop,

ali nemožeš mi stavljat u isti kalup dual core i najmodernije igre u 2014.

Šta mislite da cete sa dualcima igrati još 10 godina???

A o usporedbama sa konzolama i jezgrama zbilja nema smisla, večina vas ionako ne razumije arhitekturu konzola.

Moj PC  
10 8 hvala 0
16 godina
amd freak kaže...

Ljudi pa rabljeni i5 750 quad core koji i dan danas jede sve igre se prodaje po 400-500kn. hellooo????

Da me nebi krivo shvatili, ja ovdje ne mislim na one koji nemaju novaca i na one koju su prije 5 godina dali 10k+ kuna za laptop,

A o usporedbama sa konzolama i jezgrama zbilja nema smisla, večina vas ionako ne razumije arhitekturu konzola.

Ako si gamer, WTF?!?!?!? Kao gameri nisu oni koji imaju "budget racunalo" ili oni koji kupe par igara godisnje? S razlogom postoje rezolucije 800x 600, very low detalji i 30 FPS-a. Iz prve ruke znam pojedince koji su u odlicnom financijskom stanju (imaju racunala od 5000 - 10.000 KN), a imaju piratski Windows i igre, a tek tu i tamo kupe neku igru (ugl multiplayer). Takoder, pogledaj si statistiku na Steamu, nije bas da svaki drugi ima high end mrcinu od racunala, bas naprotiv:

http://store.steampowered.com/hwsurvey

Ne kupuju svi po 1000 igara godisnje (pa cak i oni najimucniji), neki tu i tamo kupe neku, pa cak i zakleti pirati kupe tu i tamo koju multiplayer igru. Stvar je u tome sto ne shvacate jednu stvar, ljudi zele iskoristiti postojeci hardver sto je moguce vise jer to taj hardver realno i moze jos izdrzati. BioWare jednostavno nije trebao "hard code-ati" nista, trebali su jednostavno dozvoliti da se igra pokrene na bilo kakvom procesoru (minimum requirementse ostaviti iste ili eventualno smanjiti) i to je to kao sto to radi 99% drugih developera. Prava ironija je sto igru 2-3 jezgreni procesori mogu normalno pokrenuti (pogotovo Intelovi) ali ne, morali su oni "iskljuciti" podrsku za dvojezgrene procesore.

Osim toga, baci oko na dvojezgrene Intelove procesore s HT-om npr. S obzirom da se radi o dual core CPU-ima, nude dobre performanse i u najnovijim igrama odnosno za budget gaming su super (ofc ako se pretjerujes s postavkama), a osim toga po stoti put, dvojezgreni CPU iz 2014/15 nije isto sto i prastari dvojezgreni iz 2006-08 (nebo i zemlja). Cinjenica je i to da su mnogi dvojezgreni Intelovi procesori brzi od AMD-ovih cetverojezgrenih tako da kako god okrenes, zas**li su stvar.

BTW nevezano za Bioware, trebamo se jos samo prisjetiti nekih DX 11 only naslova iz cca 2012 - 2014 koji nemaju podrsku za DirectX 10 GPU-e (ono, nemoj mi samo reci da su GTX 260, 270, 275, 280 i 295 GPU-i preslabi za danasnje igre i to u 2/3/4 SLI kombinaciji npr. lol). Koji su k reklamirali CF/SLI ako nisu spremni pruziti podrsku? Dakle, nije problem sto oni ukidaju tu i tamo podrsku za starije GPU/CPU-e, vec je problem u tome sto prerano ukidaju podrsku za iste, a pogotovo ako uzmemo u obzir da je identicna igra dosupna za prastare X360/PS3 konzole. Kao sto rekoh, da je DA:I prava next gen igra (a nije) odnosno da je PC ekskluziva ili PC/X1/PS4 igra, ova rasprava se nebi niti vodila (barem sto se tice mene).

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 3:48 (lovac82).
15 godina
neaktivan

Evo patch notes, izlazi danas :D

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
lovac82 kaže...
amd freak kaže...

Ako si gamer, WTF?!?!?!? Kao gameri nisu oni koji imaju "budget racunalo" ili oni koji kupe par igara godisnje? S razlogom postoje rezolucije 800x 600, very low detalji i 30 FPS-a. Iz prve ruke znam pojedince koji su u odlicnom financijskom stanju (imaju racunala od 5000 - 10.000 KN), a imaju piratski Windows i igre, a tek tu i tamo kupe neku igru (ugl multiplayer). Takoder, pogledaj si statistiku na Steamu, nije bas da svaki drugi ima high end mrcinu od racunala, bas naprotiv:

http://store.steampowered.com/hwsurvey

Ne kupuju svi po 1000 igara godisnje (pa cak i oni najimucniji), neki tu i tamo kupe neku, pa cak i zakleti pirati kupe tu i tamo koju multiplayer igru. Stvar je u tome sto ne shvacate jednu stvar, ljudi zele iskoristiti postojeci hardver sto je moguce vise jer to taj hardver realno i moze jos izdrzati. BioWare jednostavno nije trebao "hard code-ati" nista, trebali su jednostavno dozvoliti da se igra pokrene na bilo kakvom procesoru (minimum requirementse ostaviti iste ili eventualno smanjiti) i to je to kao sto to radi 99% drugih developera. Prava ironija je sto igru 2-3 jezgreni procesori mogu normalno pokrenuti (pogotovo Intelovi) ali ne, morali su oni "iskljuciti" podrsku za dvojezgrene procesore.

Osim toga, baci oko na dvojezgrene Intelove procesore s HT-om npr. S obzirom da se radi o dual core CPU-ima, nude dobre performanse i u najnovijim igrama odnosno za budget gaming su super (ofc ako se pretjerujes s postavkama), a osim toga po stoti put, dvojezgreni CPU iz 2014/15 nije isto sto i prastari dvojezgreni iz 2006-08 (nebo i zemlja). Cinjenica je i to da su mnogi dvojezgreni Intelovi procesori brzi od AMD-ovih cetverojezgrenih tako da kako god okrenes, zas**li su stvar.

BTW nevezano za Bioware, trebamo se jos samo prisjetiti nekih DX 11 only naslova iz cca 2012 - 2014 koji nemaju podrsku za DirectX 10 GPU-e (ono, nemoj mi samo reci da su GTX 260, 270, 275, 280 i 295 GPU-i preslabi za danasnje igre i to u 2/3/4 SLI kombinaciji npr. lol). Koji su k reklamirali CF/SLI ako nisu spremni pruziti podrsku? Dakle, nije problem sto oni ukidaju tu i tamo podrsku za starije GPU/CPU-e, vec je problem u tome sto prerano ukidaju podrsku za iste, a pogotovo ako uzmemo u obzir da je identicna igra dosupna za prastare X360/PS3 konzole. Kao sto rekoh, da je DA:I prava next gen igra (a nije) odnosno da je PC ekskluziva ili PC/X1/PS4 igra, ova rasprava se nebi niti vodila (barem sto se tice mene).

Veoma napadnički djeluješ za čime nema potrebe, jer ja ne branim bioware niti njihove odluke ali se ne slažem s tobom u svim aspektima.

Prvo i osnovno ljudi s pc-evima od 1000+eura i piratskim windowsima nisu ni za komentirati jer ja osobno ne podržavam piratstvo u tom smislu. I sam radim kao software developer i ne mogu reći da je to dobro ili ispravno. Njihova odluka, samo pazi, radi se o ilegalnim stvarima koje spominješ i ono najgore pljuvanju po nečijem radi i muci (programeri). A to vrijedi i za sav ostali software u globalu. I tu nema opravdanja, apsolutno nikakvog jer se krši zakon. 

Kao drugo, smatram da je podrška za dual corove sa razlogom maknuta, postoje neka nakaplapanja zašto ali ih nebi iznosio pošto se bioware direktno nije oglasio koji je točan razlog, no vjerujem da razlog imaju, makar on bio da igra nije zamišljena da ne radi dobro (mučenje igre sa slabijim dualcim).

Treće, tko tebe tjera da ti igraš na pc-u?? Ako nemaš love ili ne želiš raditi upgrade pc-a tko tebi brani da se prebaciš na konzole?? Pa zato one i postoje. Smatram da mora biti prekretnica u nekim minimalnim zahtjevima i da se mene pita ovakve "teške" igre bi i trebale biti samo za quad core+ kako su i zamišljene, bez obzira na to da li bi možda i radile na dualcu. Jesi razmišljao u tome da neki dijelovi igre (čak ne ni cijela igra) ima potrebu koristiti više od 2 jezgre??? Koliko dugo već imamo quad core procesore na tržištu? Znaš li koliko košto najjeftiniji quad core?? 309kn. Sitnih 309kn. Tako da ovdje nema apsolutno nikakvih opravdanja. Da je po tebi mi još godinama nebi išli naprijed, grafika bi mogla ostati iz 2005, pa zašto onda nebi jednostavno i davali podršku za single core procesorima??

Četvrto, dobro si me sjetio za dx11, pa da ti kažem budi sretan da i danas nisu takva vremena kakva su bila i prije, da ti je pc hardwere doslovno u godinu dana bio toliko slab da si morao mjenjati 50% setupa-a, i gdje si za grafu dao 4000kn da bi za godinu dana došaoa novi dx i tvoja kartica postala doslovno smeće. Ovih par godina je zlatnih par godina gaminga, hardware nikad nije bio jeftiniji, hardware nikad nije dulje trajao (i5 750 već dulje od 4 godine i dalje fila najzahtjevnije igre) a da ne govorim kako za 1000kn možeš kupiti grafu i igrati sve na ultra na full hd. I onda ti meni plačeš o nekakvim dualcima, 800x600 rezolucijama i koječem. Svijet ide naprijed, hardware ide naprijed, igre idu naprijed. Nekad brže nekad sporije, ili se pomiri s tim ili igraj na 800x600 dok ne umreš jer ti je teško skupit 2000kn za pc. A ja ti garantiram da pravi pc gamer koji igra SVE naslove (ne samo jednu igru kao npr w3 ili lol) ce se uvjek snaci oko svojeg hardwera. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 10:22 (amd freak).
15 godina
neaktivan

evo instalira mi se novi patch koji nije popravija apsolutno NIŠTA wtf.....

Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina

prestani trolat i drzi se teme pc vs console {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

prestani trolat i drzi se teme pc vs console {#}

pa ocito je da je burek bolji od sira

16 godina
amd freak kaže...
......

Kezes razlog? za doslovno sve postoji razlog (bio on opravdan, neopravdan, logican, besmislen u ocima mnogih itd)

Izvlacis neke stvari iz konteksta, nigdje nisam opravdavao to sto rade vec sam se samo doticao raznih skupina ljudi odnosno spominjao sam pirate, spominjao sam ljude koji kupuju igre itd (generalizacija je mnogima jaca strana na ovom forumu). Takoder, nigdje nisam nikoga napadao bez razloga. Gdje sam ja to molim te lijepo "pljuvao" po njima konkretno samo zato stu su proizvodaci igara ili developeri/programeri opcenito? "Pljujem" samo kada imam dovoljno opravdane razloge/argumente, ne radim to nikada bez razloga, a kada vec spominjes to, kako ti kazes "pljuvanje", pljuvao sam:

- ATI-u tamo negdje 2008 zbog losih drivera odnosno drivera za X1000 seriju (imao sam X1950 Pro) koji nikada nisu popravljeni do dana danasnjega

- Pljuvao sam po nVidiji prije 1-2 god zbog drivera koji su gotovo unisitli gtx 400/500 seriju i trebalo im je oko godinu dana da izdaju nove drivere s fixom lol, da nije bilo ovakvih poput mene, ucinili bi isto sto i ATI nekoc i tako dalje, mogao bih jos par stranica napisati o drugim slucajevima (DRM bloatware je takoder jedna vrlo zanimljiva tema pocevsi od 90-tih).

Sto se konkretno BioWare-a tice, igra po nicemu nije posebna (osim sto koristi eto dobar engine koji zna iskoristiti mutli CPU-e i HT), nigdje ne vidim nikakav napredni AI/fiziku koji bi opravdavao takve zahtjeve i to nije najljepsa igra na trzistu (to je sto se tice tehnicke strane). Ljudi iz BioWare (nikakav PR) su izjavili da je igra identicna na doslovno svim platformama sto se tice same mehanike/gameplay-a odnosno da je jedina razlika u grafci. Sto nam kaze logika na to (to bi ti trebalo ici)??? Pa naravno da  igra radi na hardveru iz 2005 god  (ni vise ni manje) i da bi komotno mogla raditi i na hardveru iz 2014/15 koji je miljama ispred konzolaskog. Samim time, to je ni vise ni manje nego cisti dokaz da x86 dual core CPU-i koje vidamo na racunalima iz 2014 nisu nikako mogli kocili napredak/razvoj DA:I-a odnosno gaming industrije opcenito u ovom konkretnom slucaju jer je upravo taj hardver iz 2005 kocio napredak, cista logika. Kada je fizika/ai i sl. identicna na svim platformama, u tom slucaju nam jaci CPU moze donjeti iskljucivo vise FPS-a uz adekvatan GPU, a sto se tice ovog  "Da je po tebi mi još godinama nebi išli naprijed, grafika bi mogla ostati iz 2005, pa zašto onda nebi jednostavno i davali podršku za single core procesorima?".... niti sam to zahtjevao niti je to razlog zalbe, cisti primjer izvrtanja rijeci/izvlacenja iz konteksta.

BTW kada smo vec kod toga, low end GPU-i (danas) sami po sebi ne mogu kociti napredak grafike u video igrama (barem bi to trebala znati samoprozvana "hardcore" publika), u modernim alatima mijenjas/reduciras graficke detalje "on the fly" (pa nismo u 70/80-tim kada je sve morala raditi jedna osoba od nule i na sto puta tezi nacin). Naravno, target ti je u pocetku razvoja (ofc ako zelis pravu revoluciju u grafici) recimo neka high end SLI/CF GPU kombinacija i onda kada je igra gotova s graficke strane, tada relativno lako (oni koji su s tim na "ti") srezes graficke detalje kako igra nebi stekala na single low end GPU-ima i to nije nikakva tajna niiti SF. Procesor je naravno totalno druga prica jer "rezajuci" fiziku/AI i sl. to vise nije identicna igra jer time zapravo radis drugu igru pa to samim time vise nije multiplatform igra vec npr. igra za tablete/druge uredaje, a zna se da je sama ideja multiplatform igara identicno iskustvo na svim platformama odnosno gameplay/mehanika u samoj igri (od $400 konzole pa sve do $1000+ PC-a). Drugim rijecima, target ti je tada logicno najslabiji CPU (ocito je BioWare-u CPU target bio upravo CPU koji se nalazi X360 i PS3 konzolama)..... dakle, tko je onda za stagnaciju PC industrije (zar nije ocito da je to upravo BioWare/EA)?

Poprilicno je jednostavno ono o cemu pricam (ako citas uopce):

A: DA:I kao PC ekskluziva ili PC/X1/PS4 ekskluziva = vrlo dobasr potencijal za bolji AI/fiziku i sl. odnosno takozvanu pravu next gen igru

B: DA:I kao punokrvna multiplayer igra (X360/PS3/PC/X1/PS4) = naravno losiji AI/fizika jer se moraju ravnati po najslabijem hardveru odnosno X360/PS3 konzolama jer im je u cilju, kako i sami kazu: "identicno iskustvo na svim platformama"

Kao sto je janso vidljivo, ne trebamo biti Einsteni kako bismo shvatili neke stvari odnosno procitali neke stvari izmedu redaka. Znaci, po stoti put, smeta me iskljucibo jedna stvar odnosno ako je igra vec planirana/predstavljena za X360/PS3, smatram da su mogli ostaviti podrsku za moderne dual core CPU-e. Uostalom, pogledaj si temu na njihovom forumu (update 2 za PC):

"ground/grass looks worse"

"scars and hair are fucked up in this new patch, the former not even showing and the latter being shiny as fuck"

"Add bugs that are new thanks to patch 2:
ice lost it's cool graphic effect, it's bland and boring now (just star new game if you want to check)
cant give scars to protagonist at character creation old scars lost too.
freckles are almost gone
many graphical effects lowered, invisibility etc
subjectively worse pc performance for many people (better only for few)
no known way of reverting&affects only PC players. Seems they locked the patch on xbox 360 graphic version and forced that on PC. LOL."

http://forum.bioware.com/topic/532511-dragon-age-inquisition-patch-2/

Zadnje, tko govori uopce o meni? Moram li biti pripadnik neke odredene stranke/ideologije/skupine ljudi i sl. da bih nekoga/nesto mogao hvaliti/kuditi? Nikomu se nisam nikada uvlacio u guzici pa ne planiram niti sada (bez obzira na to bio pripadnik neke skupine ili ne). Kao sto rekoh, meni osobno nije problem jer imam dovoljno "jako" racunalo za pokrenuti doticnu igru (iako mi PC, a narocito GPU nije nista posebno za danasnje pojmove), a posjedujem/posjedovao sam gotovo sve konzole. Medutim, razlika izmedu mene i samoprozvanih "hardcore" gamera (fanboya koji blate sve ostalo, koji non-stop zapocinju flame warove po raznim forumima itd) je u tome sto cijenim bilo kakve gamere i svaki zanr koji postoji (zapravo, kakav sam u virtualnom svijetu, takav sam i u realnosti), a itekako znam sto znaci napredno programiranje i/ili mukotrpni fizicki poslovi tako da ne podjecenjujem niciji rad/zanimanje. No, ima jos jedna razlika, mene ne mozes kupiti samo tako lijepom grafikom ili lijepim izjavama (devovi/izdavaci i sl.... takoder i u IRL) vec trazim vise, jedan sam od onih koji u novim igrama vise cijeni inovativnost, bolji AI/fiziku, dobru radnju i sl. ali naravno da mi niti najmanje ne smeta dobra grafika. Osim toga, PC hardver nikada nisam mijenjao kao carape niti planiram vec sam s vremena na vrijeme skakao na sami high end odnosno kada kupujem PC hardver uvijek sam htio biti blize high end-u cisto da mi hardver sto dulje "traje" (doduse, u zadnje vrijeme ne jer je pravi high end u pravom smislu te rijeci proc od 2-3K KN i quad SLI/CF high end GPU setup, a to je vec paprena cijena). Tko voli nek izvoli ali radije bih si za te novce kao pravi gamer (nikakvo pre**rvanje s "hardcore", "pc/console master race" i sl. bedastoce) za te novce imao solidno racunalo i par konzola.

Toliko od mene....

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 5:04 (lovac82).
12 godina

Napokon nakon cca 20 sati igranja došao sam do Skyhold-a.

Jel mi može netko bez spojlanja reći jesam li na pol puta ili imam još toga za igrati? Thanks.

PSN - DeniZg80
14 godina
DeniZg kaže...

Napokon nakon cca 20 sati igranja došao sam do Skyhold-a.

Jel mi može netko bez spojlanja reći jesam li na pol puta ili imam još toga za igrati? Thanks.

Sve do Skyholda je prologue, tek si poceo igrati... {#}

"Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica."
13 godina

Ima ko actual patch notes? Jesu popravili štogod s kontrolama?
Nisam dugo igrao (obaveze i tako to)...A vidim da je patch bio jučer

17 godina
neaktivan

Patch notes

Izgleda da su zeznuli grafiku pa moraju izbaciti hotfix {#}

Ja sam sinoć igrao nakon patcha i nisam primijetio razliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zaspamali temu prepirkama o hardweru i ovom onom. Ko može igrat na low, ko na high, ko je gejmer, a ko ne... Mene zanimaju dojmovi kakav je igra? Dal je dobra kao Origins ili su je zasrali kao "dvojku"?

13 godina

Dobra!

15 godina
neaktivan

znaci novi patch je unistija grafiku svima a pogotovo onima koji su prije koristili psotavke mesha manje od high, jer su sad zapravo "popravili igru" prije je skrivena opcija shadera svima automatski bila na ultra sad su stavili da su ti shaderi onakvi kakav ti je mesh, a ako je mesh manji od ultre ne vide se oziljci i likovi drugacije izgledaju (kompleksnost lica). Uglavnom malo su ocito za*bali jer je sad svima shader/mesh na low i doc ce hotfix, ali i kada dodje onima koji igraju na manje od high igra ce izgledat lose jer ce shaderi bit na drugom lvl nego kada su poceli igru osim ako ne nabriju mesh na ultra sta ce znacit slide show. oni koji igraju na high i jace nemaju toliko problema osim sjajne kose sta je uzrokovano neravnotezom shadera i mesha, a to ce hotfixat. Ekipa iz biowarea je na forumu rekla da je zapravo igra prije bila broken i da je zato ekipi na slabijim računalima izgledala bolje nego je trebala, koji dernek

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 23:05 (thaar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
thaar kaže...

znaci novi patch je unistija grafiku svima a pogotovo onima koji su prije koristili psotavke mesha manje od high, jer su sad zapravo "popravili igru" prije je skrivena opcija shadera svima automatski bila na ultra sad su stavili da su ti shaderi onakvi kakav ti je mesh, a ako je mesh manji od ultre ne vide se oziljci i likovi drugacije izgledaju (kompleksnost lica). Uglavnom malo su ocito za*bali jer je sad svima shader/mesh na low i doc ce hotfix, ali i kada dodje onima koji igraju na manje od high igra ce izgledat lose jer ce shaderi bit na drugom lvl nego kada su poceli igru osim ako ne nabriju mesh na ultra sta ce znacit slide show. oni koji igraju na high i jace nemaju toliko problema osim sjajne kose sta je uzrokovano neravnotezom shadera i mesha, a to ce hotfixat. Ekipa iz biowarea je na forumu rekla da je zapravo igra prije bila broken i da je zato ekipi na slabijim računalima izgledala bolje nego je trebala, koji dernek

Kako to misliš? Izgubio sam te na pola teksta... ako je izgledala bolje, valjda je to značilo da se efekt nije mogao "spustiti" niže. Sada može? A može se i dići valjda...

15 godina
neaktivan

ne prije su shaderi bili na ultra i nisu se mogli spustit nize, sada je ideja da svima shaderi budu na istim postavkama ka mesh al im se patch ubaga i svima su shaderi na low. znaci i kada poprave patch igra ce izgledat znatnno losije svima koji igraju na manje od high jer ce im shaderi bit na realnoj razini

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Na PS4 je patch popravio bug sa dijalozima i sve radi k'o po špagi. TD countdown in 3.2.1..

PSN - DeniZg80
17 godina
neaktivan
thaar kaže...

znaci novi patch je unistija grafiku svima a pogotovo onima koji su prije koristili psotavke mesha manje od high, jer su sad zapravo "popravili igru" prije je skrivena opcija shadera svima automatski bila na ultra sad su stavili da su ti shaderi onakvi kakav ti je mesh, a ako je mesh manji od ultre ne vide se oziljci i likovi drugacije izgledaju (kompleksnost lica).

Na linku kojeg sam postao imaš upute kako ispraviti problem do hotfixa. Ja sam razliku skužio tek na cutscenama, na mapama se ne vidi neka razlika.

Izašao je hotfix, sad sve radi kako bi trebalo, ali je jedini problem za one koji koriste niže postavke shadera da im likovi ne izgledaju kao prije već su "ostarili". Očito vođenje inkvizicije ostavlja traga na čovjeku {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 9:18 (jastreb).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice