Eh ljudi :P
Pošto sam ja tek danas počeo sa Dotom 2 jer sam quitao LoL ima li iko volje da mi malo in-game pomogne ? :D
Nisam prije igrao dotu pa i ne znam baš sve tačno, poneke stvari me bune a i nisam nešto ni pretjerano brz tu (ne znam jel takva igra ili se treba dugo igrati da se navikne).
Pa bilo kakva pomoć je dobrodošla :P
S(p)retno ucenje! :)
Sta je fazon dote na brzinu:
Imas tri vrste heroja:
Support
Carry
Tank
*nemojte smarati sa podklasama, agi carry, str tank, support int vecinom je tako, pogotovo za pocetnike*
Carry je onaj heroj koji je u eng game presudan. Ko ima jaci farm/kerija heroja taj tim pobjedjuje.
Tvoje je da ubijas sto vise kripova, da farmas sto vise golda mozes, pravis jake iteme, Sange Yasha/Monkey King Bar/Deadalus/Butterfly/Satanic/Battlefury/Basher etc
Tank, mora biti neko ko prvi ulijece, ima tonu hp, armora da njega lemaju spelovima/udarcima. Ko tenk ides uvijek fino Vanguard(hp+blokiranje udaraca i hp reg), Blademail upalis i reflektujes SAV dmg(ali ga i ti primas isto) Power Treads cizme STR, bracer 1/2 i eventualno blink aka Dagger of Blink kako se zove u Doti 2.
Support, to je onaj koji napravi item tzv Mekansm (pogledaj to obavezno) ima neki disable/crowd control spell, stun/freeze/web/levitate bla bla, jednostavno da zaustavi heroja u bijegu. Uloga supporta je ogromna, ne smijes ubijati kripove od kerija, tvoje je da skupis Arcane Boots, kupis grancicu, i wardove po sumi. Tebi vise nista ne treba. Mozes Mekansm napraviti. 1 max po timu i eventualno Aghaninm Scepter da upgrade ulti vise da pravi dmga/Dagger of Blink. Ali to samo ako imas viska para sto ne bi trebao imati.
Za pocetak ti fino napravis cizme, dva bracera i pocni uciti heroje, ostalo ce doci samo.
Preporucujem ti da igras tanka, nekog stunera uzmes i uzivaj. Nek ostatak tima odradi posao.
odlicni savjeti kako postati retard iz sdr3
tenk prvi put cujem za to
di ti tenkovi idu obicno koji lejn?
sange i jasha na kerija must have glavni item!
ovo sta si ti napiso je najvece sranje ikad