@ObiWan
e ovako.. što se tiče itema ti je bitno da gomilaš samo jednu vrstu resista. to imaj na umu kada slažeš monka.
vjerojatno ćeš malo i šaltati resiste kako ti bude odgovaralo.
BiS itemi za lightning build:
helmovi: andariel visage, eye of the storm za pure lightning. ja koristim gyana na kashu, jer mi se čini da je dmg output bolji.
belt: thundergod's vigor
oružje: najbolja komba za light su soh i odyn.. dobar je i tf, wkl itd itd..
ostalo jbg kako ti droppa ili kaj nacraftaš.. monk svakako mora imati malo više toughnessa od ostalih mellee klasa.
skillovi:
- spirit generator po volji
- lashing tail kick - scorpion sting
- cyclone strike - eye of the storm
- sweeping wind cyclone
passive:
one with everything i seize the initiative su ti must za više tormente.
jbg. opet na kraju ćeš malo mijenjati stvari kako ti itemi budu droppali. nema tu nekog pravog pravila, nego koristiš ono što ti odgovara.
najbitnije je u biti da usklađuješ resiste kako bi što bolje iskoristio owe.
ja ne igram lightning build, nego neki light/fire + palm hibrid. zapravo mi još nisu droppali odyn/soh/tf, a prednost light builda su upravo procovi navedenih itema.
a i po meni monk bez palma nije monk 
ako ćeš igrati sa palmom, naravno fist of az turrasq je obavezan.
evo možeš si malo pogledati kako sam ja kombao gear. u principu imam u stashu pripremljen gear i za arcane i lightning resist. a razmišljam o šaltanju na fire jer imam witching hour sa fire, a i gnk mi je također fire. zato kažem da je monk malo pain za nagearati.. često dobiš dobar item, ali ti se apsolutno nikako ne uklapa u build. ili jedan stat koji bi prerollao na nekoj drugoj klasi ti jednostavno na monku nije dovoljan 
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Nine-2175/hero/18900594
na t4 solo ne ginem gotovo nikada i ubijam fino. za t5 mi fali još malo dps-a, a vjerojatno i nešto ehp-a da bi to išlo full glatko..
EDIT: evo i ss statsa..