Bioshock Infinite

poruka: 809
|
čitano: 163.454
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Predstavljen Bioshock Infinite, Bioshock Infinite 10-min trailer, Grad u oblacima
16 godina
odjavljen
Re: Bioshock Infinite

nevjerovatan si..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
protjeran
skank666 kaže...

nevjerovatan si..

Hvala, hvala... još godinu dana i dipl. iur{#}

17 godina
skank666 kaže...

nevjerovatan si... igru nisam ni probao, niti ću... odigrao sam 1. i to na silu. ono gore sam napisao samo zato da raspi87dim neke i u tome sam očito uspio ali ni to nije bilo trolanje vulgaris već ukazivanje na problem blokiranja bilo kakvih negativnih komentara, bilo argumentiranih ili ne. rođo, ako te toliko boli što netko popljuje neku igru onda imaš problem. lupi mu TD i amen. ako tebe ne zanimaju loše strane igre ili neka drugačija iskustva onda OK. ne čitaj i riješena stvar

Nisi u birtiji, niti na klupicama u parku sa frendovima, nisi doma pa da smiješ raditi što god ti padne na pamet, nego na javno dostupnom forumu, na kojem se očekuje nekakva razina argumentirane rasprave. Ako nisi vidio, preporučam ti da pročitaš Dragine upute o raspravama na forumu.

Smiješ izreći negativnu kritiku, no očekujem da ju dobro argumentiraš - u suprotnom, bezvrijedni si trol i na pljucimetar daleko od prijave moderatorima - pogotovo jer igru nisi niti probao igrati, no osjećaš se pozvanim da na temelju svog iskustva sa nekom drugom igrom daješ sud o ovoj igri (na silu sam igrao BF1942, pa je BF3 sranje).

Do sada sam naišao samo na par argumentiranih razloga zašto je nekome igra loša, složio sam se sa par tih razloga, no ostalo je bilo preopćenito, bez ikakvog objašnjenja (poput "meni je igra loša jer je dizajn nivoa loš"... što ti točno smeta, to nije objašnjeno). Argumentacija je bitna za raspravu.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
odjavljen

ja sam svoje izjave argumentirao... to što se nisu odnosile na igricu je drugi par rukava i namjerni offtopic jer je ovo već ne znam ni sam koja tema gdje se autori sa drugačijim misljenjem doslovce tjeraju sa topica! ali da sam pretjerao malo- jesam.

Do sada sam naišao samo na par argumentiranih razloga zašto je nekome igra loša, složio sam se sa par tih razloga, no ostalo je bilo preopćenito, bez ikakvog objašnjenja (poput "meni je igra loša jer je dizajn nivoa loš"... što ti točno smeta, to nije objašnjeno). Argumentacija je bitna za raspravu. 

čuj, da mu je argument da mu se ne sviđa muzika uvodne špice (naprimjer) koliko god bezvezan bio - i dalje je argument. nekad ne možeš točno odredit razlog zbog čega ti se nešto sviđa ili ne, npr. najdraža ili naomraženija boja? zašto ti se jedna sviđa a druga ne? ok, možda ti i znaš zašto ali ima ih dosta koji jednostavno ne mogu objasnit razloge. 

edit: evo još dvije teme sa istim razvojem situacije:

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-games-master-vijesti/witcher-3-100-sati-igre-36-zavrsetaka/183701.aspx?page=0&jumpto=3561490&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-games-master-vijesti/bioshock-infinite-zasjeo-vrh-steama/183575.aspx?page=0&jumpto=3559167&sort=asc&view=flat

u jednoj nam je opet gin.tonic :/ ovo nije malo pretjerano?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 12:20 (skank666).
15 godina
protjeran
skank666 kaže...

ja sam svoje izjave argumentirao... to što se nisu odnosile na igricu je drugi par rukava i namjerni offtopic jer je ovo već ne znam ni sam koja tema gdje se autori sa drugačijim misljenjem doslovce tjeraju sa topica! ali da sam pretjerao malo- jesam.

čuj, da mu je argument da mu se ne sviđa muzika uvodne špice (naprimjer) koliko god bezvezan bio - i dalje je argument. nekad ne možeš točno odredit razlog zbog čega ti se nešto sviđa ili ne, npr. najdraža ili naomraženija boja? zašto ti se jedna sviđa a druga ne? ok, možda ti i znaš zašto ali ima ih dosta koji jednostavno ne mogu objasnit razloge.

edit: evo još dvije teme sa istim razvojem situacije:

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-games-master-vijesti/witcher-3-100-sati-igre-36-zavrsetaka/183701.aspx?page=0&jumpto=3561490&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-games-master-vijesti/bioshock-infinite-zasjeo-vrh-steama/183575.aspx?page=0&jumpto=3559167&sort=asc&view=flat

u jednoj nam je opet gin.tonic :/ ovo nije malo pretjerano?

U toj temi su sudjelovali svi oni koji i ovdje komentiraju...

Jednostavno ne mogu objasniti razloge? Si ti ozbiljan?

Gle, ja tvoje probleme ne mogu riješiti, ni činjenicu da si mi na svaki post dao TD...

15 godina
Danyel kaže...

A meni je od svega najbolja odjavna špica.

EDIT: Ne, zaista pridonosim konstruktivnoj raspravi i zaista mi se sviđa odjavna špica. Ne smijem to napisati? 

Šta je ovo, diktatura bezobraznih, neodgojenih klinaca pa čovjek više ne smije napisati svoj komentar igre na TEMI predviđenoj za tu igru?? Pa ovo nema nigdje. Ispravak, ima - u Hrvatskoj.

{#}

naravno da možeš i trebaš iznjet svoje mišljenje ma kakvo ono bilo...poželjno je ali brate mili dosadan si ko proljev.shvatili smo da je po tebi igra loša.reko si sve i sad je dosta.nemoraš se ponavljat i smarat nas.shvatili smo i sad idi dalje.

pretpostavljam da si ti jedan od onih koji vic pričaju tri puta u dahu da bi se budale triput nasmijale

Obi Wan

"ma dobra je igra, ali 10/10 to je ludost. ja sam joj dao 7/10 i mislim da je to ok. kod nas je il 10/10 il 1/10. nemoj slucajno da das nesto drugo od toga

gadi mi se taj nacin ocjenjivanja"

odi i pogledaj temu o preporukama filmova pa ćeš vidjet koliko desetki ima {#} smiješno{#}

tako me smeta taj način ocjenjivanja da sam prestao pratit tu temu

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 12:34 (Kill Frenzy).
16 godina
odjavljen
Bioshock Infinite

nevjerovatan si... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bioshock Infinite

Bioshock Infinite gets wrong, ima spoiler-e unutra i recezent je mega kritik..

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yc15KgfNJsw

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 12:44 (gin.tonic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Poceo malo igrati. Igra ce se morati poprilicno popraviti da bi dobila neku spomena vrijednu ocjenu. Priznajem do sad sam ubio samo 20-tak pandura ali imam osjecaj da postoji neki aim assist a to mrzim.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Poceo malo igrati. Igra ce se morati poprilicno popraviti da bi dobila neku spomena vrijednu ocjenu. Priznajem do sad sam ubio samo 20-tak pandura ali imam osjecaj da postoji neki aim assist a to mrzim.

Po default-u je uključen, isključi ga u settings...

16 godina
Bioshock Infinite

Završio sam igru i zabavio se. Nemam puno primjedbi ali ipak 1. dio mi i dalje ostaje najbolji.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
protjeran
gin.tonic kaže...

Po default-u je uključen, isključi ga u settings...

{#}

AWESOME .. AMAZING .... PREDOOBROO
16 godina
Bioshock Infinite

1999 Mod vrlo brzo liječi simptome ala; igra mi je prelagana, i igra ima aim assist.

Za sve ostale faktore dozivljaja igre zasluzan je osobni ukus.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bioshock Infinite
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Kupovina na slijepo nije pametan potez, osim ako ne brišeš dupe sa Mažuranićem i ekipom, bila igra Infinite ili neki deseti trash naslov.

BTW, par riječi o igri. Prvo, moram reći da sam se strašno zainteresirao za igru kada sam čitao silne hvale i ocjene  većinom 9 ili 10 od 10, a i još više kad je priča toliko nahvaljena, puno puta spominjani mindfuck na kraju fabule.... I nakon tolikog hypea ovdje na forumu, ali i Gamespotu i ostalim (čini mi se sve više i više plaćenim) stranicama, igra je ostavila nekako mlak doživljaj. Najviše sam očekivao od priče, a dobio hladan tuš.

Da odmah rasčistim, priča u Infiniteu u usporedbi sa ostalim naslovima je kvalitetnija, vidi se da je uloženo truda, ali svatko tko je imalo čitao SF knjige raznih autora, poznatih i anonimnih te filmova te tematike zna da je priča o višestrukim dimenzijama / svemirima i reflektiranju te utjecaju odluka prožvakana mali milijun puta. Stvarno sam očekivao epsku priču, a na kraju za malo upućenije, sasvim prosječno štivo. 

Setting je jako dobar, steampunk Columbia, dobro iskorišteni vigori, otkrivanje priče kroz medije i sve umotano u lijepu grafiku. Za mene najvažniji elementi, replay value i priča. Replay value je onak, osrednji. Ništa me nije potaknulo na ponovno igranje, kao što je to recimo KOTOR, Mass Effect prvi dio, Witcher... Eventualno ću kroz koji mjesec probati 1999 Mode. Ni jedan element nije toliko dobar da ću igru pamtiti samo po njemu, kad se sve pomiješa dobije se solidna cjelina.

Ocjena... navučenih 7/10, zbog steampunk settinga koji mi se svidio na prvu.

kuku lele
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 20:23 (Legiija).

5 0 hvala 1
14 godina
Bioshock Infinite

Ajd napokon netko normalan u temi. gledaj sada paljbe, šta priča ovo ono, savršena je. lol replay value lol šta to, pojma nemaš i komentari u sličnoj maniri... btw, legija prodaš xbox? {#}

Remember, remember the Fifth of November.

2 1 hvala 0
17 godina

hype radi cuda... uvjerio sam se osobno nekoliko puta

It's not who u are, it's who u know.
12 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Šta da? Ma neka, odigrao, pa napisao mišljenje...

Ni u ludilu, karijeru započeo na konzolama ranih 90-ih i završit ću sa konzolama. Mućki provokator, a od kada si ti zagrijan za "propast modernog gaminga"?

kuku lele

0 0 hvala 0
14 godina
Bioshock Infinite

vidi za sat dva. malo prolistaj zadnje 2-3 strance, isto kao FC3... ko pisne manje od 9 ide pred streljački vod. onda, ostavljaš mi oporučno 360 {#}

ma, promjenili su se prioriteti, grafika više nije no. 1, sve više cijenim priču i setting, koju si bogohulno poljuvao, mućko djubre!

Remember, remember the Fifth of November.

2 1 hvala 1
15 godina
Bioshock Infinite

BioShock Infinite: How to Get the Heartbreaker Achievement / Trophy (Cheat)

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bioshock Infinite
Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
protjeran
Legiija kaže...

Da odmah rasčistim, priča u Infiniteu u usporedbi sa ostalim naslovima je kvalitetnija, vidi se da je uloženo truda, ali svatko tko je imalo čitao SF knjige raznih autora, poznatih i anonimnih te filmova te tematike zna da je priča o višestrukim dimenzijama / svemirima i reflektiranju te utjecaju odluka prožvakana mali milijun puta. Stvarno sam očekivao epsku priču, a na kraju za malo upućenije, sasvim prosječno štivo.

A što ćeš kad dječica ne znaju za bolje. Misle da je ova priča najmanje za Pulitzerovu nagradu, a za 'steampunk' su čuli onako slučajno ili nikako.

Ako već igrate SF igre, barem se potrudite pročitati i neku SF knjigu. Valjda znate kako knjiga izgleda ? {#}

EDIT: vidim da čak šestero njih ne zna kako knjiga izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 22:27 (memulica).
16 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Tražiš da dubina nekakve blockbuster igre za šire mase  bude kao ona iz sf knjiga za relativno užu publiku ( da ne kažem inteligentniju ), ovo je odlično kako je moglo biti, i ovako ekipa pregara od prevelikog moždanog napora nakon završetka igre.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Colossus7 kaže...

1999 Mod vrlo brzo liječi simptome ala; igra mi je prelagana, i igra ima aim assist.

Za sve ostale faktore dozivljaja igre zasluzan je osobni ukus.

Daleke 1999. godine je izašla multiplayer FPS igra UT99 (Unreal Tournament) u kojoj si imao tvz. AI BOTove. Bilo je ... PAZI OVO ... 8 (OSAM) razina težine:

1. Novice
  2. Average
  3. Experienced
  4. Skilled
  5. Adept
  6. Masterful
  7. Inhuman
  8. Godlike

Preporučam ti da odigraš nekoliko mapa protiv ovih zadnjih, da vidiš malo kako bi zapravo trebalo izgledat ponašanje AI i težina u modernim igrama.

17 godina
protjeran
thuglife kaže...

Tražiš da dubina nekakve blockbuster igre za šire mase  bude kao ona iz sf knjiga za relativno užu publiku ( da ne kažem inteligentniju ), ovo je odlično kako je moglo biti, i ovako ekipa pregara od prevelikog moždanog napora nakon završetka igre.

Samo tražim da malo dignu svoje kriterije i da ne sline na svaku kost koju im bace.

16 godina

@Memulica

Nisam nigdje uspoređivao tezinu 1999 Moda u Bioshocku sa bilo kojom drugom :) nego savjetovao ekipi kojima je normal ili hard prelagan da probaju 1999 mod.

UT sam prao po igraonama i online, a protiv tih botova vjezbao kad dosta ekipe na ovom forumu čekala novu epizodu crtića na Cartoon Networku {#}, tako da znam o čemu pričaš. I opet ni taj UT99 protiv botova nije jedna od onih za koju bi rekao da mi je na vrhu liste najtezih igara, ali da je bot znao rejpat sa svojim aimbotom o da :))

Ili recimo kada kao klinac igraš Duke Nukem 3D MP  turnir, i top ekipa se dogovori prije finala da se udruze protiv tebe i da samo tebe ubijaju do  odredenog vremena i onda se pokolju za prvo mjesto kada ostane sitno fragova do kraja , samo da ti opet ne budeš prvi, i opet ih 5 vs 1 zgaziš sve solo :) E da, miš se nije  toliko koristio za aim nego keyboard + strafing. Neusporedivo teze igranje za izvest masu stvari, jos više za dovest igru na jedan ovakav level :

i prije nego netko pita, ne nisu ubrzali video tako se igralo. Duke je samo primjer tog doba gaminga. Di je tu jos jedan Quake, Quake 3 Arena, Cod1, Cod2 , Cod4, a to je samo FPS žanr.

Sjećam se vremena kad su igre bile hardcore, prozvakale bi te, ispljunule i trazile još krvi , zivaca, vremena i općenito te tjerale na dodješ na novi level skilla ako zeliš vidjet ending credits ili bit na vrhu frag liste. Kemperska glava je bila  doslovno u obliku 1 pixela od 2 milimetra na drugom kraju mape dok virka, Puška je bila karabin 1 bullet/reload, ili si ubio ili si falio i umro brzom smrću 2 sekunde poslje toga, i onda čekao da runda završi da bi se ponovo spawnao. Svaki zvuk koraka ili reolada je značio da si otkriven i ugrožen. Blazeni S&D i DM hoardanje armora i oruzja. Klanovski ratovi, domaćih servera ima svega 1-2, chiteri i totalni idioti se expresno banaju i obiljezavaju za sva vremena.

Ako si imao optički miš umjesto kugličara, bio si kralj. Keyboard je bio plastičnjak od Chiconija i 15 inča černobil monitor koji bi ti spalio oči par godina poslje.Povremeno bi ga *ljuljno* po ruski da nestane žuta boja i da se vrati slika. Stolica je bila kuhinjska drvena, za bolju cirkulaciju u guzici i kičmi. Ekipa nije znala za bolje i ništa im nije falilo. Skill je bio daleko veći nego danas to je fakin činjenica. Danas ako nemaš Razera od soma kuna, podlogu od karbona koju Nasa koristi za satelite, mehaničku tipkovnicu UltimateXYDestrucoPwner XL Edition, (IBM Model M anyone?) i teflonske nožice sa potpisom legende Wendela , igraci imaju u glavi mentalni trn da bas radi toga njihov score nije na samom vrhu..  no dobro dosta ,malo sam zabrijao u sjećanja :) A to su samo mid 90te godine. Di je još Snes, Nes, Gameboy, Amiga, Commodore.

Što se same tezine  SP igara tiče prije bi se sjetio nekih arkadnih mašina, koje su same po sebi bile napravljene kao gutači para i nemilosrdno bi te gazile na najmanju grešku , gdje smo kao klinci štekali pare od marende za školu pa gladi ritualno sa očima velikim ko klikeri pokušavali proć neku igru tipa Double Dragon, Final Fight, Blood Bros  sa 1 creditom a da ne zgineš.One shot ,one kill ,go cry to your momma. One UP bi dobio nakon cca 100,000 bodova i bio sretan kao krme u blatu.To je bila umjetnost za sebe.

Ima nekih dragulja što se tezine tiče, pogotovo kad si klinac,  osim gore spomenutih na prvu mi padaju  :  NES Contra 3 zivota (bez 30 life cheat coda),  NES Zelda II : Adventure of Link, NES Ninja Gaiden,  Xbox Ninja Gaiden , NES/Arcade Ghouls And Ghosts serijal, zadnji boss Xenogearsu, oldschool Alien Breed Tower Assault, bilo koji survival horror napravljen u 90tima na hard difficulty itd. Poslje takvih uspomena meni je više manje sve ostalo šetnja u parkiću ili umjereno teško. Ima jos sigurno naslova kojih se sad nemogu sjetit previše vremena je proslo.

Današnje igru su više manje  mass consumer produkt koji drzi ekipu za rukicu, jer tretiraju danasnje gamere kao debile i trantinčice koji  će popljuvat igru ili valjda neće prsit pare za nastavak jer su moze biti prevelika tlaka, a ego boli kada odustaneš jer te igra pobijedila.

Iako je opće poznata stvar da igre koje su slovile kao jako teške i koje nije mogao svatko završit ili su joj se vraćali godinama, takve uvijek najduze ostaju u sjećanju, tako da developerska logika mi nikad nije bila jasna. Danas više manje kad odigras moderne igre na najvećem difficulty settingu, zgines nekoliko puta dok se ne ufuras kompletno i onda zjevaš do kraja igre, barem što se napetosti tiče.

Kad krenu sa pričom kako je recimo jedan Demon Souls ili Devil May Cry 3 (prva edicija ne onaj Special Edition) težak naslov, pod automatik mi se stvara lagani smiješak na licu koji govori, eeeee kad sam ja četersprve!

Imo najteze igre su MP igre kada igraš sa najboljim igračima svoje generacije ,što domaćima, što online. To su napetosti za pamćenje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 1:28 (Colossus7).
16 godina
thuglife kaže...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 1:50 (Colossus7).
12 godina
neaktivan
Bioshock Infinite

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran

'Even Yahtzee likes it.'  {#}

17 godina
gin.tonic kaže...

'Even Yahtzee likes it.' {#}

dobar mu je review

It's not who u are, it's who u know.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Predstavljen Bioshock Infinite, Bioshock Infinite 10-min trailer, Grad u oblacima
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice