Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.688.630
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
14 godina
Re: Battlefield 4
Bastardo kaže...

Ovo sve je kupljeno za BF4 prije mj-dva dana ...

Intel i5 4670k
Asus Maximus IV Impact
Cooler Master Seidon 120V
16Gb Kinngston DDR3-2400
1x HDD Seagate 2TB, SATA3
MSI R9 290X Twin Frozr 4S OC Gaming
Coolermaster SilentPro m2 620W
Coolermaster Elite 130 mini-ITX

Logitech 700s

A od starog kompa mi ostalo :

2x SSD Kingston 128Gb v200+

Asus 26'' VK266H
Logitech G510

Eto ... I da se zna da ide 144Hz monitor uskoro ... iskljucivo radi BF-a ...

Proizvođači HW-a bi trebali napraviti veeeeeeeeliki spomenik DICE-u zbog takvi kao što smo mi.

15 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Ovo sve je kupljeno za BF4 prije mj-dva dana ...

mini-ITX bestija {#}

Steam: just_mau5
16 godina

Srećom, bavim se poslom kojim se bavim (točnije posao sa strane koji se dobro isplati) pa sam komponente nabavio za njega.

A ispadne da su iste dobre i za gaming ;)

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
15 godina
191x7 kaže...

Za BF3-BF4:

- Grafa, jer je 4850 otkazala poslušnost (ali se dalo popraviti začudo); cca 1200 Kn

- Procesor, jer je tri jezgre bilo malo; cca 650 Kn

- SSD, jer s harda je sporo; cca 800 Kn

- mehanička keyba; 1000 Kn

- BF4+Premium s G2A jer se htjelo imat od prvog dana; nekih 500tinjak Kn

~4150 ajme nisma ni kužio d aje toliko puno

Mehanička tipkovnica od 1000kn, a igraš se na phenomima i 4850 karticama...svaka čast na prioritetima.{#}

Što se tiče potrošnje:

Matična ploča: MSI z87-G43 GAMING

Procesor: Intel i5 4670K @ 4.0Ghz

Cooler: Coolermaster Hyper 212EVO

Memorija: Kingston Hyper-x blue 2 x 4gb

Grafička kartica: Gigabyte HD7950

Napajanje: SeaSonic S12II 520 Bronze 520W 

Optički uređaj: nope.com

Hard Disk: WD Blue 1tb

Kučište: Zalman z9+

Monitor: Samsung T22A300'

Miš: Poklon od arazer logitech g700

Tipkovnica: genius Kb 265 gaming

Sluške: CM Ceres 300

A oko +7000kn, dakle cijeli komp...nije isključivo samo za bf, ali velikom većinom bf serijal.

eventualno budući up je ssdejić i monitor. I to je onda to za neko vrijeme, ali otom potom.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 16:27 (fila2208).
17 godina
fila2208 kaže...

Mehanička tipkovnica od 1000kn, a igraš se na phenomima i 4850 karticama...svaka čast na prioritetima.{#}

Kada sam kupovao keybu imao sam već HD 7770. Prelazak na jaču nije bio isplativ (jer su tada HD 7770 koštale kao ta keyba + proc je bottleneck i za 7770 pa bi bio još veći i za jaču karticu).

Za promjenu kombinacije procesor+matična+ram nisam imao ni blizu (a da bi se isplatio prelazak s PII 945 i 4GB DDR2), za sam procesor trebalo bi ko za keybu.

I onda sam mislio uzet mehaničku keybu, neku od cca 600 Kn, jer imao sam Logitech Media 600 govno od tipkovnice, pa nijedna nije zadovoljavala kriterije i na kraju sam bio primoran dati još 350-400 Kn više.

Da nisam uzeo G710+ sada ju ne bih imao, još bih živce gubio na Media 600 a 1000 Kn (koliko je koštala G710+) bilo bi potrošeno na neke gluposti koje ja ne odobravam i od kojih ne bih imao koristi.

Osim toga, periferija je bitna i to vrlo bitna (pogotovo tipkovnica za nekoga tko programira, piše projekte i slično). Tko misli drugačije taj je u krivu.

I da, nisam računao na to da godinu dana neću moći naći posao - a nadogradnja kompa čeka 1-2 plaće.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
Battlefield 4

WTF is keyba{#}

Moj PC  
4 2 hvala 0
17 godina
berto kaže...

WTF is keyba{#}

lol key=tipka + ba=bolan -> keyba=bosanac koji tipka.

Šalim se; tipkovnica, engleski keyboard, pobošnjačeno odnosno od-mila (skraćeno+a) keyba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 16:48 (191x7).
13 godina
neaktivan
Soldier977 kaže...

A jesi li išta prodao staro kada si uzimao novo?

Ja sam za svaku novu komponentu (većinom) prodao staru tako da ukuna potrošena količina love nije velika {#}

Prodao sam skoro sve staro (proc, memoriju, kuciste, DVD, ...) Uzeo sam jedino novu plocu i napajanje i to za cca 600-700 kn, a racunalo prodao za 5000.

Staru grafu (gtx580) i napajanje (zalman 850W) sam poklonio burajzu uz nove kompnente (amd x4, ploca, 8Gb ram, 1Tb wd blue hd, corsair kuciste) - isto radi BF4. Tako da moja konfa nije jedina konfa koju sam kupio za BF4 ...

Ako recenicu pocinjes sa ''znači'' - automatski smatram da si idiot!
15 godina
neaktivan
Soldier977 kaže...

Ti si za CS mogao od Džukca posudit stari laptop i još zaradit.

nije njegov laptop naviknut na toliku kolicinu skilla{#}

13 godina
Bastardo kaže...
Soldier977 kaže...

A jesi li išta prodao staro kada si uzimao novo?

Ja sam za svaku novu komponentu (većinom) prodao staru tako da ukuna potrošena količina love nije velika {#}

Prodao sam skoro sve staro (proc, memoriju, kuciste, DVD, ...) Uzeo sam jedino novu plocu i napajanje i to za cca 600-700 kn, a racunalo prodao za 5000.

Staru grafu (gtx580) i napajanje (zalman 850W) sam poklonio burajzu uz nove kompnente (amd x4, ploca, 8Gb ram, 1Tb wd blue hd, corsair kuciste) - isto radi BF4. Tako da moja konfa nije jedina konfa koju sam kupio za BF4 ...

Pa da. U biti prvi komp je najskuplji, ostalo su samo dodaci.

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
13 godina
berto kaže...
Soldier977 kaže...

{#}

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
15 godina
odjavljen
Battlefield 4

https://www.youtube.com/watch?v=p6gXI9UU_9Q {#} vrh!

Battlelog: dr34mshake_HR

4 0 hvala 0
14 godina
Battlefield 4

Štucanje. {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
patoHD kaže...

https://www.youtube.com/watch?v=p6gXI9UU_9Q {#} vrh!

Super mu je ime {#}

on je valjda jedini (mislim na ove koji zgrču pare na videima) koji otvoreno pljuje po tom aspektu BF-a...

P.S.: Evo kao da surađujem sa Dajsom...KLIK

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 18:15 (mrxa1).
16 godina
Battlefield 4
http://www.youtube.com/heat4HD || battlelog: HeatPwnz || steam: sentinel2016
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Dakle SSD whores su vajnali da se makne warmup time :)
15 godina
neaktivan
Battlefield 4

Sad ste me napalili na SSD.

BTW uspio sam sa snajperom ubiti lika kroz onaj mali otvor na štitu na strojnici,što se ako se dobro sjećam nije moglo u prijašnjim nastavcima.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NFSPredator0010 kaže...

Sad ste me napalili na SSD.

BTW uspio sam sa snajperom ubiti lika kroz onaj mali otvor na štitu na strojnici,što se ako se dobro sjećam nije moglo u prijašnjim nastavcima.

da, možda je to točno. al sad nemožeš pucat kroz lišće, otvoreno stepenište, i takve gluposti.

ja evo stalno zapinjem na neku prvu stepenicu na nekim mjestima. i dok ne skočim neće da stane na prvu stepenicu nema šanse. :D

16 godina
Battlefield 4

OK. Igrao sam nakon dugo vremena bf4. Mantle mi daje 80+ fps dok dx11 oko 50-65. Medutim vidim da mi memorija grafe na mantleu je zauzeta 2800 MB dok kod dx11 1200MB. I na mantleu cim je dim crni pada fps na 30. A samo sam na 4GB rama jer mi je bas otisla jedna. Zna li netko do cega je? Mozda malo rama?

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
berto kaže...
Soldier977 kaže...

Udarac ispod pojasa, srećom imam čelična jaja pa me ne dira.

Moj mausiću, ja sam za tebe doktor :)

191x7 kaže...

Kada sam kupovao keybu imao sam već HD 7770. Prelazak na jaču nije bio isplativ (jer su tada HD 7770 koštale kao ta keyba + proc je bottleneck i za 7770 pa bi bio još veći i za jaču karticu).

Za promjenu kombinacije procesor+matična+ram nisam imao ni blizu (a da bi se isplatio prelazak s PII 945 i 4GB DDR2), za sam procesor trebalo bi ko za keybu.

I onda sam mislio uzet mehaničku keybu, neku od cca 600 Kn, jer imao sam Logitech Media 600 govno od tipkovnice, pa nijedna nije zadovoljavala kriterije i na kraju sam bio primoran dati još 350-400 Kn više.

Da nisam uzeo G710+ sada ju ne bih imao, još bih živce gubio na Media 600 a 1000 Kn (koliko je koštala G710+) bilo bi potrošeno na neke gluposti koje ja ne odobravam i od kojih ne bih imao koristi.

Osim toga, periferija je bitna i to vrlo bitna (pogotovo tipkovnica za nekoga tko programira, piše projekte i slično). Tko misli drugačije taj je u krivu.

I da, nisam računao na to da godinu dana neću moći naći posao - a nadogradnja kompa čeka 1-2 plaće.

Hvala na opsežnom objašnjenju, ali osobno gledam uložiti što više u kutiju, a periferija je zadnja. Dobro ti pišeš projekte itd, vjerovatno si i to sve uzeo u obzir. meni za ratovanje po forumu i po igrama, dobar i genius.
Igrao sam dosad na tipkama iz 1997. a još bi imao šrotex miš da mi arazer(hvala mu do groba) nie posla g700 i goliathus podlogu.
Ne vidim neku prednost u mehaničkoj ''keybi'' tako da u to nikad neću ulagati, ali ako netko želi tko sam ja da mu sudim. drago mi je da si zadovoljan i žekim ti što prije da upgradeaš komp u računalo dostojne te ''keybe''. Pusich u nosich.
Ontopic: Kakvo je stanje sa mantle i amd driverima? Dali to sad ''funkcioniše'' ili i bolje dalje ostat na zlatnim 13.12?
thy
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 19:18 (fila2208).
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Ontopic: Kakvo je stanje sa mantle i amd driverima? Dali to sad ''funkcioniše'' ili i bolje dalje ostat na zlatnim 13.12?
thy

13.12 do daljnjega. Najbolji driveri za BF4... Zadnje dvije bete su KOMA!

Freak Show Inc.
15 godina
Battlefield 4

naval strike zadnji dlc od ''pravog'' dicea, ostala dva radi DICE LA (medal of honor)

{#}

Battlefield 4's final two DLC packs will be developed by DICE LA

Moj PC  
0 0 hvala 3
17 godina
fila2208 kaže...

naval strike zadnji dlc od ''pravog'' dicea, ostala dva radi DICE LA (medal of honor)

{#}

Paaa, možda i ispadne OK! Ćorava koka zna nekad zveknut HS {#}

15 godina
mrfloyd kaže...
fila2208 kaže...

{#}

Paaa, možda i ispadne OK! Ćorava koka zna nekad zveknut HS {#}

Ako bude HS ikonica ko u bf, to će onda bit super dlcevi jer je ikonica uvijek :)

17 godina
fila2208 kaže...
Ne vidim neku prednost u mehaničkoj ''keybi'' tako da u to nikad neću ulagati, ali ako netko želi tko sam ja da mu sudim. drago mi je da si zadovoljan i žekim ti što prije da upgradeaš komp u računalo dostojne te ''keybe''. Pusich u nosich.
thy

Mantle za GCN1.0 kartice, prema najavi AMD-a, sredit će u novim driverima koje su najavili da izlaze kroz 2-4 tjedna. Na GCN 1.1 karticama već šljaka jako dobro.

14 godina
protjeran
191x7 kaže...

Postoji li osjetna razlika u usporedbi s membranskim?

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
17 godina
NiramX kaže...
191x7 kaže...

Postoji li osjetna razlika u usporedbi s membranskim?

Naravno.

16 godina
fila2208 kaže...

{#}

Ovi se vjerovatno bacaju na BF5. {#}

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
16 godina
moderator
Battlefield 4
Vjerojatno se prebacuju ns Battlefront ili Mirrors Edge.
سمندری ڈاکو
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
acarnoje kaže...

OK. Igrao sam nakon dugo vremena bf4. Mantle mi daje 80+ fps dok dx11 oko 50-65. Medutim vidim da mi memorija grafe na mantleu je zauzeta 2800 MB dok kod dx11 1200MB. I na mantleu cim je dim crni pada fps na 30. A samo sam na 4GB rama jer mi je bas otisla jedna. Zna li netko do cega je? Mozda malo rama?

Ideja Mantle-a je da što više posla s CPU prebaci na GPU. Naravno da će maksimalno iskoristiti resurse grafe u tom slučaju. 

S obzirom da trenutno imaš samo 4GB RAM-a u PC-u (iako to ne vidim kao glavni problem, ali je isti i međuspremnik za teksture), savjetujem ti da malo smanjiš grafičke postavke, kako bi smanjio potrošnju RAM-a na grafičkoj.

Sretno.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice