Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.697.879
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
16 godina
neaktivan
Re: Battlefield 4
fila2208 kaže...

Vaši postovi su korisni i za to Vam dajem hvala. Stvarno nisam mislio da toliko mantle igra na ''kartu'' procesora. Hvala na objašnjenju.{#}
Iako velim, moj i5 4670k nema beda  nit se znoji kako spada, ali kad slože mantle kako spada naravski da ću neki bolji test uraditi da vidim dal imam kakav gain.

i sad ispada da bi ja morao uzet r290x puta 4 crossfire da iskoristim mantle na svom procu...

15 godina
ranko091 kaže...
fila2208 kaže...

Vaši postovi su korisni i za to Vam dajem hvala. Stvarno nisam mislio da toliko mantle igra na ''kartu'' procesora. Hvala na objašnjenju.{#}
Iako velim, moj i5 4670k nema beda  nit se znoji kako spada, ali kad slože mantle kako spada naravski da ću neki bolji test uraditi da vidim dal imam kakav gain.

i sad ispada da bi ja morao uzet r290x puta 4 crossfire da iskoristim mantle na svom procu...

Voze se titele i jatele u aviJonu. I tko onda tu ispada? {#}

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
17 godina
Battlefield 4

AMD Mantle se trebao zvati AMD Maltene ili kako je onaj reko AMD Man'te se toga.

A kad AMD i Dice fejlaju oko zajedničke stvari, onda je to AMDICE fail.

Friday kaže...

Napredujemo. Jel mi netko može objasniti što je CPU frame odnosno GPU frame?

CPU framerate - broj frejmova koje procesor pripremi grafičkoj

CPU frejm - naziv za frejm kojeg je pripremio (predrenderirao) cpu

GPU framerate - broj frejmova koje je grafička poslala ka monitoru

GPU frame - frejm kojeg je grafička obradila (nakon što ga je dobila pripremljenog od procesora.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 14:47 (191x7).
Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
Battlefield 4

doslo je do stranice 666 a to znaci da budemo svi goreli u paklu, skupa sa ovim bugfieldom 3.5 {#}

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

mislim cpu graf mi je mrtav hladan. sa varijablom na 58fps... jer ne koristim vsync.

eto... eto...
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
fila2208 kaže...

Odigraj jednu rundu Šangaja i pogledaj si u Afterburneru graf od GPU usage. Ljudima s 8 core procesorima GPU usage divlja na toj mapi, iako su popravili malo sa zadnjim patchem, još uvijek varira strašno. Bit će pogotovo vidljivo s tvojom HD7950 kad već i s mojom HD7850 OC potrošnja varira dobrano.

17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Evo, ako hoćete lakše "benčati"...

https://app.box.com/s/rscnzy4paagftaou9byy

Bit će još nekih izmjena ali sada mi se više ne da. Ako vam treba neki fičer (prosjeci, regresijske linije i takve stvari) slobodno recite...

Freak Show Inc.

14 0 hvala 18
17 godina
Friday kaže...

Bit će još nekih izmjena ali sada mi se više ne da. Ako vam treba neki fičer (prosjeci, regresijske linije i takve stvari) slobodno recite...

Hvala. :)

Evo što bi trebalo:

- Da na istom grafu pokazuje frametime procesora i grafičke, da se lako vidi razlika. Možda između te dvije linije da bude obojano, npr narandžasto ako je cpu frametime veći od gpu, a rozo ako je obrnuto.

- Prepoznavanje "šiljaka" odnosno stršećih vrijednosti - kako bi se lakše prepoznao lagg.

- Krstiti aplikaciju, dati joj ime neko. :p

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 15:12 (191x7).
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Evo što bi trebalo:

- Da na istom grafu pokazuje frametime procesora i grafičke, da se lako vidi razlika. Možda između te dvije linije da bude obojano, npr narandžasto ako je cpu frametime veći od gpu, a rozo ako je obrnuto.

- Prepoznavanje "šiljaka" odnosno stršećih vrijednosti - kako bi se lakše prepoznao lagg.

Bit će kupus kad uneseš 2 ili više fajlova i za svaki onda vidiš 3 linije. Ali ako ti misliš da tako treba... ipak si ti inžinjer!

Iako bi bilo prirodnije da se razlika ta dva podatka prikazuje kao zasebna serija na grafu.

Šiljci se lako vide, jer već svojom pojavom bodu u oko. Možda označiti n najvećih....

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...

Iako mi ne treba, thumbs up za trud! Iako mislim da si samo link htio ostaviti na indikativnoj stranici (666). {#} Nego, blaženi .NET; 16k EXEa i 50MB runtimeova {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
odjavljen
Jovanka kaže...
Friday kaže...

Nego, blaženi .NET; 16k EXEa i 50MB runtimeova {#}

A čuješ, komponente... {#}

Znaš kako je - kad je kiša blato je {#}

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
191x7 kaže...

Evo što bi trebalo:

Bit će kupus kad uneseš 2 ili više fajlova i za svaki onda vidiš 3 linije. Ali ako ti misliš da tako treba... ipak si ti inžinjer!

Iako bi bilo prirodnije da se razlika ta dva podatka prikazuje kao zasebna serija na grafu.

Šiljci se lako vide, jer već svojom pojavom bodu u oko. Možda označiti n najvećih....

Pa, onemogućiš taj prikaz za više fajlova, samo za 1 staviš. A inače ograničiš na prikaz recimo 2 ili 3 fajla, a ne hrpu njih.

I ovo za šiljke, možda recimo 5 najvećih. Ili sve preko neke vrijednosti.

+ čak staviš npr zelenu liniju koja bi označavala granicu za 60+ fps i manje (1 sekunda ima 1000 milisekundi; 60 fps po sekundi bi značilo da je granica na 16,67 milisekundi za frejm - tko ima toliko ili manje ima 60+ fps).

Kužimo se?

17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Pa, onemogućiš taj prikaz za više fajlova, samo za 1 staviš. A inače ograničiš na prikaz recimo 2 ili 3 fajla, a ne hrpu njih.

I ovo za šiljke, možda recimo 5 najvećih. Ili sve preko neke vrijednosti.

+ čak staviš npr zelenu liniju koja bi označavala granicu za 60+ fps i manje (1 sekunda ima 1000 milisekundi; 60 fps po sekundi bi značilo da je granica na 16,67 milisekundi za frejm - tko ima toliko ili manje ima 60+ fps).

Kužimo se?

Ma sve može. Nisam stigao srediti one "kvačice" kod popisa fajlova. Sa time će se moći sakrivati pojedine serije na grafu pa će biti OK.

Freak Show Inc.
14 godina

Kako me živciraju oni j"#"#/ idioti koji se zalijeću s helićima i onda ga nagnu naprijed i iskoče iz njega. Crknio sam jedno 4 puta zaredom jer sam se spawnao kod nekog retardiranog teammatea. Treba namjestit da se prvo mora proć test inteligencije prije nego instaliraš BF4. Definitivno ima nezamislivo retardiranih igrača.

15 godina
buljo781 kaže...

Kako me živciraju oni j"#"#/ idioti koji se zalijeću s helićima i onda ga nagnu naprijed i iskoče iz njega. Crknio sam jedno 4 puta zaredom jer sam se spawnao kod nekog retardiranog teammatea. Treba namjestit da se prvo mora proć test inteligencije prije nego instaliraš BF4. Definitivno ima nezamislivo retardiranih igrača.

Trebalo bi da ako bailaš heli a pilot si da te heli uvijek pregazi u zraku.
Tako da i ako probaš pobjeći iz helija a netko te gađa, svejedno ćeš poginuti od KIA ekrana pa ti bailaj koliko te volja.

Putnici su druga stvar, oni trebaju parachutat ojective i ptfoat ionako, ali hjet/heli taxisti nek si puše qurac sa bailanjem.

15 godina
Battlefield 4

1.6 milja premiuma?

1 599 930 x 50 dolarića + 70 balkanaca x koliko je bio premium u meksiku = Profit??

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 15:51 (fila2208).
Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina

While the sales may not have been affected by the issues, EA is now facing three separate lawsuits over the buggy Battlefield 4 release. {#}

13 godina
protjeran
Friday kaže...

c# ?

17 godina
odjavljen
digitall1982 kaže...

c# ?

Ofkors...

Dam ti i source ako ti treba {#}

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 15:59 (Friday).
15 godina
Battlefield 4

Jel mi može tko šta reći više o onom fixanju di su spominjali nešto: support players will now be able easier panic shoot ili tako nešto. Nešto su kao mjenjali na lmg da se digne i da ima boljui preciznost.

Ne znam dal je to samo na m249 ali sad sam zaigrao malo i poludio sam. Dignem nišan na lika i vidim kako oko njega lete meci, ali ono brutalno, kao da sam supresan u bf3, a imao sam prednost, sa leđa frajera uhvatim i zasipam ga i on se okrene i ubije me. Nisam ga niti jednom pogodio. Meci su samo šarali okolo?

jesu oni to šta dirali ili je to samo do m249 ili se meni samo čini? stari moj pa kad god dignem ima tako veliki rasip da nema šanse.

Znam da lmg rasipava i ovako ionako ali imam stubby i opet nenormalno šara okolo. wtf? prije je m249 i mg4 bio laser, sad kao da sa drugim puškama igram...

Ima tko changelog da malo pretražim? hvala

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

Napredujemo. Jel mi netko može objasniti što je CPU frame odnosno GPU frame?

ne znam da li su ti već odgovorili ili si sam došao do zaključka u međuvremenu, ovi podaci koje izbljuje bf4 (CPU frame, GPU frame) je vrijeme potrošeno na procesoru i grafičkoj da se iscrta jedan frame.

Ako imaš Vsync on, onda je CPU frame ravna (ili približno ravna) crta i uvijek je oko 16,67ms, tj. (1000/16,67 = 59,98 FPS) - ukoliko ti je naravno CPU i GPU dovoljno jak da goni sve na 60fps.

Nisam sto-posto siguran da li je fps prikazan na zaslonu monitora 1000/max(CPU frame, GPU frame) , ali mi se čini logičnim (s obzirom na gornji slučaj sa Vsync ON).

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina
protjeran
Friday kaže...
digitall1982 kaže...

c# ?

Ofkors...

hehe ne treba fala, imam nest slicno za neke knjigovodstvene šitarije

ot: jel se to meni cini ili je fov u vozilu uvijek nekakav default, tj. uvijek isti bez obzira koji stavim u postavkama?

16 godina
Friday kaže...
digitall1982 kaže...

c# ?

Ofkors...

yes please :)

http://www.youtube.com/heat4HD
14 godina
protjeran
fila2208 kaže...

Jel mi može tko šta reći više o onom fixanju di su spominjali nešto: support players will now be able easier panic shoot ili tako nešto. Nešto su kao mjenjali na lmg da se digne i da ima boljui preciznost.

Ne znam dal je to samo na m249 ali sad sam zaigrao malo i poludio sam. Dignem nišan na lika i vidim kako oko njega lete meci, ali ono brutalno, kao da sam supresan u bf3, a imao sam prednost, sa leđa frajera uhvatim i zasipam ga i on se okrene i ubije me. Nisam ga niti jednom pogodio. Meci su samo šarali okolo?

jesu oni to šta dirali ili je to samo do m249 ili se meni samo čini? stari moj pa kad god dignem ima tako veliki rasip da nema šanse.

Znam da lmg rasipava i ovako ionako ali imam stubby i opet nenormalno šara okolo. wtf? prije je m249 i mg4 bio laser, sad kao da sa drugim puškama igram...

Ima tko changelog da malo pretražim? hvala

Kada počneš pucati iz hipa i prebaciš se u ADS ostala bi ti preciznost hip firea. Sada kada počneš iz hipa i prebaciš se u ADS dobivaš najgoru moguću ADS preciznost koja je bolja od hip firea. Igrao sam samo s MG4 poslije patcha i ništa mi ne rasipa. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 19:25 (NiramX).
15 godina
NiramX kaže...

Kada počneš pucati iz hipa i prebaciš se u ADS ostala bi ti preciznost hip firea. Sada kada počneš iz hipa i prebaciš se u ADS dobivaš najgoru moguću ADS preciznost koja bolja od hip firea. Igrao sam samo s MG4 poslije patcha i ništa mi ne rasipa. 

Hvala Nirame, konstantno konstruktivan u ovom ćumezu od teme :)

Dakle to je ta bananica, to je pačano. Dakle, sad kad iz hipa kreneš rasipa na sve strane?

Treba početi pucati tek kad si ads...onda je do toga, hvala ti.

14 godina
protjeran
fila2208 kaže...
NiramX kaže...

Kada počneš pucati iz hipa i prebaciš se u ADS ostala bi ti preciznost hip firea. Sada kada počneš iz hipa i prebaciš se u ADS dobivaš najgoru moguću ADS preciznost koja bolja od hip firea. Igrao sam samo s MG4 poslije patcha i ništa mi ne rasipa. 

Hvala Nirame, konstantno konstruktivan u ovom ćumezu od teme :)

Dakle to je ta bananica, to je pačano. Dakle, sad kad iz hipa kreneš rasipa na sve strane?

Treba početi pucati tek kad si ads...onda je do toga, hvala ti.

You're too kind. {#}

I prije je rasipalo iz hipa. Sada manje rasipa kada pucaš iz hipa i prebaciš u ADS. Prestani pucati na pola sekunde i doći će na normalnu ADS preciznost.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 19:26 (NiramX).
14 godina
Battlefield 4

14.02. Titanfall beta. Free for all. (jos nije sluzbeno potvrdjeno, al postoji vjerojatnost)

Off-topic? {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Moj PC  
4 1 hvala 2
14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

14.02. Titanfall beta. Free for all. (jos nije sluzbeno potvrdjeno, al postoji vjerojatnost)

Off-topic? {#}

Razmazio nas je BF sa 64 igrača. 

17 godina
Battlefield 4

Novi AMD driveri (14.2) će biti isto beta i zvati će se Titanfall?

Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
Battlefield 4
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice