Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.693.724
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
13 godina
neaktivan
Re: Battlefield 4
buljo781 kaže...

Mantle uzrokuje memory leak i zato se pojavljuje taj stutter i povremeni kreš. Treba ili DICE patchirat ili nam treba novi driver. Što god prije dođe {#}

Al moram reć, bilo je lijepo vidit da na 50% resolution scaling fps ne pada ispod 110 na mom i5. I to na Dawnbreakeru. Svaka im čast. Odoh natrag na DX11 dok ne poprave leak, čim bude spremno all aboard the Mantle train.

resolution scaling od 50% je praktički jednako igranju u 720p ako ti je 1080p full screen mode. a i efekat je praktički isti.

16 godina
Battlefield 4

Kod mene mantle donekle radi, ali onaj spike svakih 15-20 sekundi je previše.

Dok to ne speglaju ostaje DX11!

StariGad_HR @battlefield
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Šta je taj resolution scaling radi? Interno renderira na većoj/manjoj rezoluciji, ili?

Freak Show Inc.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izgleda da da!
Interested in all thing Android, also freelance programmer! Battlelog: https://battlelog.battlefield.com/bf4/user/ppero196/
17 godina
odjavljen
jameshook kaže...
Izgleda da da!

To mi je neprihvatljivo...

Freak Show Inc.
16 godina

Mantle kod mene radi odlicno .ima stucanja ali vrlo rijetko ,tako da sam ga zasad ostavio kao glavnog ,opcenito igra nakon patch-a mi radi bolje i vidljivost je puno bolja (svjetlina)

13 godina
neaktivan

Da. U praksi ako je manje od 100% znači da upskejla manju rezu na nativnu(podešenu) rezu monitora, a ako je više od 100% onda supersampla na istu.

Sa 200% resolution scaling dobiješ efekat 4xSSAA, ako ti je podešena reza 1080p igra se interno renderira na 3820x2160 iliti 4K. 

14 godina
sharxtreme kaže...

Da. U praksi ako je manje od 100% znači da upskejla manju rezu na nativnu(podešenu) rezu monitora, a ako je više od 100% onda supersampla na istu.

Sa 200% resolution scaling dobiješ efekat 4xSSAA, ako ti je podešena reza 1080p igra se interno renderira na 3820x2160 iliti 4K. 

Na 50% scaling testiram samo dokle ide framerate, ne daj bože da na tom igram. A za sve preko 100, nije HD7850 za to :) Ja bi bio zadovoljan kad bi umjesto gadnog FXAA ubacili SMAA.

15 godina
buljo781 kaže...
fila2208 kaže...

Da, jer mantle koliko sam čuo gleda koji proc imaš pa bolje radi na intelu....{#}

Ma ruši se to sve i pun rac je nestabilno. Trebaju nam 14.1 finalni driveri pa će to valjda proradit tko zna, iako ja nisam primjetio nikakav super boost.

Ne pravi me ludim, spomenio sam i5 jer u DX11 ne mogu imat preko 100fps ni da se na k**** postavim i vrtim u krug čak ni s tim postavkama, a Mantle čudo napravio. Ak zaživi, hebeš 8 core CPU, bit će dovoljan i ovaj i5.

EDIT:

Hjoj i ovaj BF4. Ja ko da pucam health packove iz pušaka, kog ja izrešetam taj dobije na healthu.

I dalje ne razumijem kako tu procesor igra toliku ulogu?

mantle je vezan za grafiku samo ili se neizmjerno varam?

Jedonostavno ti je šiknulo boost na grafiku i to je to. Sry ako sam te napravio ludim, nisam te uopće pravio {#}

Izgleda finih 15-30% skoro. Jako dobro, pogotovo za nešto slabija računala koja će profitirati na tome.

Ja čekam neki stabilniji driver je sa 14.1. betom mi se igra friza ko luda.{#}

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 12:28 (fila2208).
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Izgleda finih 15-30% skoro. Jako dobro, pogotovo za nešto slabija računala koja će profitirati na tome.

14.1 beta ni nije driver. To je pola drivera. To je driv

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 12:31 (Friday).
15 godina
Friday kaže...
fila2208 kaže...

14.1 beta ni nije driver. To je pola drivera. To je driv

Veliš ne zna ni biciklo sa pomoćnim još driveat koliko je zelen?{#}

17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Otprilike! Pa i DX mi trza sa sa tim smećem. A 13.11 mi radio super...

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Battlefield 4

Obećao sam osvrt na grafičke postavke, pa evo ga. 

Sve je testirano na 1080p (Full HD) rezoluciji i DirectX-u 11 na Windowsima 7 tako da uzmite u obzir kako s Winowsima 8.1 možete očekivati mali boost. Također, isto vrijedi i za Mantle jednom kada postane funkcionalan. Sve postavke su usklađene za što bolju vidljivost i performanse, tako da ako imate zvijer od računala slobodno sve možete zanemariti i staviti na Ultra, No, dobro, ne duljimo više.

Texture Quality - Preporučena postavka: High Kao što i ime kaže, određuje kvalitetu svih tekstura, te samim time ima minoran utjecaj na vidljivosti, ali gotovo nikakav utjecaj na framerate, ali troši dosta VRAM-a. Na Low je vidljivost podosta smanjena, tako da je Medium svojevrsni minimum. Postoji razlika između Medium i High, ali nije toliko drastična, kao između Low i Medium. Ako imate grafičku karticu s 2GB memorije (danas praktički sve imaju toliko ili više) slobodno možete staviti na High. Za Ultra postavku potrebna Vam je kartica s 3GB memorije! 

Texture Filtering(AF) - Preporučena postavka: High/Ultra U suštini radi se o anizotropnom filtriranju što podrazumijeva gotovo nikakav udarac na performanse. Neka Vam High bude svojevrstan minimum. 

Lighting Quality- Preporučena postavka: Low Određuje kvalitetu osvijetljenja i sjena. Nije ništa više od vizualnog slatkiša. Na High i Ultra ima dosta utjecaja na performanse, tako da ako ne želite Low, stavite na Medium. 

Effects Quality - Preporučena postavka: Medium Znate što je ovo. :) Kvaliteta eksplozija, dima itd... Između postavke Low i Medium nema prevelike razlike, a performanse su praktički iste, takoi da ništa ne gubite postavljanjem na Medium. Nas High i Ultra možete dobiti više frame dropova kod velikih eksplozija, čak i po 15 sličica u sekundi! 

Post Process Quality - Preporučena postavka: Medium/High Dosta utječe na vizualnu ljepotu igre i slabo na vidljivost. Na Low nije preporučljivo jer igra izgleda gotovo ružno. Ako imate jaču mašinu stavite na High. Ultra predstavlja zaista jak udarac čak i za neke high-end kartice, a razlika nije suviše velika.

Mesh Quality - Preporučena postavka: High/Ultra Najvažnija postavka od svih. Najviše utječe na vidljivost. Ima osrednje velik udarac na framerate, ali ako morate žrtvujte sve ostale postavke. Stavite minimalno na High! 

Terrain Quality - Preporučena postavka: High Kvaliteta terena. Također, na nižim postavkama, moguće je "iskakanje" tekstura i objekata, pogotovo u vozilima. Ako Vas to ne smeta (a trebalo bi!), stavite na Medium ili Low i dobit ćete 5-10 fps-a.

Terrain Decoration - Preporučena postavka: Medium Dekoracije terena. Ovdje bi trebalo ići na manje je bolje, ali nije nužno tako. Između Low i Medium ne postoji praktički nikakva razlika u performansama, niti u prikazu, tako da slobodno stavite Medium. Na High/Ultra stavite jedino ako imate jače računalo. 

Antialiasing Deffered(MSAA) - Preporučena postavka: Off Radi se o vizualnom slatkišu. Ima monstruozan udarac na performanse. 

Antialiasing Post(FXAA) - Preporučena postavka: Off/Low Antialiasing koji nema udarac na performanse. Dobro zvuči, ali to vrši dodavanjem blura, a to nikako nije dobro. Na Low nisam uspio primijetiti blur, tako da ako morate imati barem nekakav AA stavite na Low. 

Ambient Occlusion - Preporučena postavka: Off Bolje osvijetljenje i općenito bolji prikaz. I znate što? Uopće Vam ne treba! Ako imate jak PC možete koristiti HBAO, a od SSAO-a zazirite kao da je Vaša najgora noćna mora. Razlika između prikaza i performansi neprihvatljiva je kako god da okrenete. (HBAO je dobar, dapače odličan, ako imate hardver koji to može podnijeti.) Sa slabijim PC- om nemojte niti pokušavati. 

I najbolje sam čuvao za kraj. 

Resolution Scale - Preporučena postavka: 100% Ako je na manje od 100% vrši downscale na nižu rezoluciju i prikažuje na Vašoj, ako je na više od 100% vrši supersampling. Vjerojatno najveći potrošač performansi.

Evo samo malena usporedba: 

Resolution Scale 100% Resolution Scale 100%

Resolution Scale 200% Resolution Scale 200%

Kao što vidite, razlika između 100% i 200% u mojem slučaju je 100 fps-a. 

Ne stavljajte na manje od 100%, jer vidljivost postane nikakva, a igra izgleda ružno. Ako dižete stavite odmah na 120%, jer je utjecaj na framerate isti kao i kod 101, 102, 103, 105, 110, itd., a slika je vidljivo bolja na 120%. Nemojte povišavati ako nemate CrossFire/SLI konfiguraciju! 

Ako nekoga zanima, ispod se nalaze moje postavke.

- The End

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 13:53 (NiramX).

24 0 hvala 23
15 godina
Friday kaže...
fila2208 kaže...

Otprilike! Pa i DX mi trza sa sa tim smećem. A 13.11 mi radio super...

Da, ponaša se nezrelo i neodgovorno, skoro sam mislio da sam skinuo neki ljudina edition driver.{#}

17 godina
odjavljen
NiramX kaže...
...

- The End

Čovjek se poprilično potrudio - možda da bude post dana?

40 Da
1 Ne
Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
NiramX kaže...
...

- The End

Čovjek se poprilično potrudio - možda da bude post dana?

Može li da on bude post teme jer je daleko najkorsniji post u temi, uz dakako onaj od ljudine jedan di je napisao da trči po praznim cs serverima.

{#}

17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Može li da on bude post teme jer je daleko najkorsniji post u temi, uz dakako onaj od ljudine jedan di je napisao da trči po praznim cs serverima.

{#}

Uveo je trčanje među običan puk. Od onda su mnogi šiftovi na tipkovnicama stradali...

Freak Show Inc.
17 godina
Battlefield 4
Ako je to Ljudinino post teme, onda je ovo nemrs.
Twitter: @191x7
Moj PC  
1 2 hvala 2
14 godina
191x7 kaže...

{#}

Inace zvucis ko normalan decko, a onda, tu i tamo, izvalis takvu glupost da neko vrijeme gledam u monitor {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...
191x7 kaže...

{#}

Inace zvucis ko normalan decko, a onda, tu i tamo, izvalis takvu glupost da neko vrijeme gledam u monitor {#}

On je inžinjer. Tako ćeš i ti zvučati kad diplomiraš{#}

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Ajd neka netko postavi link na csv fajl snimljen sa PerfOverlay.FrameFileLogEnable. Napravit ću program za lako iscrtavanje grafova pa da možete drkenjati po tome kako spada i uspoređivati performance penalty, oc rezultate i takve šitove...

Freak Show Inc.

5 1 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Ajd neka netko postavi link na csv fajl snimljen sa PerfOverlay.FrameFileLogEnable. Napravit ću program za lako iscrtavanje grafova pa da možete drkenjati po tome kako spada i uspoređivati performance penalty, oc rezultate i takve šitove...

Hebote  ti  bi  trebo  bit  pocasni  inzinjer

Twitter: @191x7
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...
Friday kaže...

Hebote  ti  bi  trebo  bit  pocasni  inzinjer

Ma daj budalice... {#}

Freak Show Inc.
14 godina
fila2208 kaže...

Jedonostavno ti je šiknulo boost na grafiku i to je to. Sry ako sam te napravio ludim, nisam te uopće pravio {#}

DX11 stvara bottleneck zbog draw calls, a Mantle to drugačije rješava. Na Shanghai i Dawnbreakeru je pad GPU usagea popriličan i jako zamjetan, s DX11 na shanghai imam 45-50fps minimum a GPU usage maltene nikad nije na 99%. s Mantle je GPU usage na 99% konstantno i framerate rijetko pada ispod 60, a kad i padne, GPU je onda krivac za to, ne CPU kao kod DX11. Mantle primarno poboljšava performanse procesora, dobitak u GPU limited scenarijima je slab ili nikakav. I sam DICE je to potvrdio. Sve nedaće koje je CPU zadavao u Battlefield 4 pa su ljudi mislili da im treba 6 core Intel da bi pošteno igrali su zapravo proizašle iz DirectX-a. Vjerojatno bi i u BF3 framerate na Gulf of Oman i takvim mapama skočio u nebesa kad bi Mantle implementirali.

Tako da, Mantle je novi API koji donosi VELIKA poboljšanja što se tiče uloge procesora u igrama, grafička je tek u drugom planu.

13 godina
fila2208 kaže...

To i jest jedna od glavnih poanti Mantle-a. Procesor više nije toliko bitan kao na DirectX-u. Današnje grafičke su vrlo sposobni komadi hardvera, ali su zbog načina na koji DX radi (i driveri skupa s njim) bile nedovoljno iskorištene, između ostalog jer su čekale da procesor odradi svoje. Svaki proc je u neku ruku bio bottleneck.

12 godina
Battlefield 4

NiramX svaka ti dala

Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
protjeran
Battlefield 4

Evo i config file koji koristim. 

WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0

WorldRender.MotionBlurEnable 0

WorldRender.MotionBlurQuality 0

WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0

WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0

WorldRender.LightTileCsPathEnable 0

PostProcess.DynamicAOEnable 0

PerfOverlay.DrawFps 0

GameTime.MaxVariableFps 120

WorldRender.PlanarReflectionEnable 0

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 17:00 (NiramX).

2 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Napredujemo. Jel mi netko može objasniti što je CPU frame odnosno GPU frame?

Freak Show Inc.

0 1 hvala 0
15 godina
buljo781 kaže...

DX11 stvara bottleneck zbog draw calls, a Mantle to drugačije rješava. Na Shanghai i Dawnbreakeru je pad GPU usagea popriličan i jako zamjetan, s DX11 na shanghai imam 45-50fps minimum a GPU usage maltene nikad nije na 99%. s Mantle je GPU usage na 99% konstantno i framerate rijetko pada ispod 60, a kad i padne, GPU je onda krivac za to, ne CPU kao kod DX11. Mantle primarno poboljšava performanse procesora, dobitak u GPU limited scenarijima je slab ili nikakav. I sam DICE je to potvrdio. Sve nedaće koje je CPU zadavao u Battlefield 4 pa su ljudi mislili da im treba 6 core Intel da bi pošteno igrali su zapravo proizašle iz DirectX-a. Vjerojatno bi i u BF3 framerate na Gulf of Oman i takvim mapama skočio u nebesa kad bi Mantle implementirali.

Tako da, Mantle je novi API koji donosi VELIKA poboljšanja što se tiče uloge procesora u igrama, grafička je tek u drugom planu.

Perki kaže...

To i jest jedna od glavnih poanti Mantle-a. Procesor više nije toliko bitan kao na DirectX-u. Današnje grafičke su vrlo sposobni komadi hardvera, ali su zbog načina na koji DX radi (i driveri skupa s njim) bile nedovoljno iskorištene, između ostalog jer su čekale da procesor odradi svoje. Svaki proc je u neku ruku bio bottleneck.

Vaši postovi su korisni i za to Vam dajem hvala. Stvarno nisam mislio da toliko mantle igra na ''kartu'' procesora. Hvala na objašnjenju.{#}
Iako velim, moj i5 4670k nema beda  nit se znoji kako spada, ali kad slože mantle kako spada naravski da ću neki bolji test uraditi da vidim dal imam kakav gain.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 14:33 (fila2208).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice