Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.749.726
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
13 godina
neaktivan
Re: Battlefield 4
sharxtreme kaže...

Što se tiče tearinga imam interesantnu situaciju. ako lockam na 59.94 ili 59. 97 ili 60 ili 61 imam "tearing" koji je vidljiv ponekad u igri(više izgleda kao lagana smetnja nego tearing) ali nije vidljiv na videima koje snimim, ali čim unlockam FPS ili lockam na 80 i naviše nema tearinga.

radi se o 60Hz monitoru.

Dafuq kako je to moguće. Nije mi jasno.

samo nešto struže..
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

Trgam se vec skoro tjedan dana , no stalno svaki put imam FPS drop , iako nz zasto , procesor koji imam je FX 8350 , Graficka HD7970 , svi driveri su updejtani , probao sam unpark cores - nista , settingsi su mi najpovoljniji - opet nista , power menagment - nista , Bios sva moguca podesavanja - nista , reinstalacija igre pa i Windowsa - nista ,takoder i pokusao direct x , registry itd - opet nista ,  da mi je zakljucit u cemu je problem bio bi sretan gledam na perfoverlayu fps drop se dogada kad se naglo na dijagramu podigne i crta za gpu i cpu , takoder mislim mozda postoji jos jedna stvar gpu ussage pada sa 70% na 20%-30% ali nemogu naći nikakav fix .

Ako itko razumje iz ovoga ista , i moze pomoc , bilo bi super ! Hvala

Edit : 

I da konkretan opis je da pocme fps drop nakon 10 min i ponavlja se svako par minuta u sve češčim intervalima i dužim

It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 1:18 (xXx lnf3rno xXx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

Trgam se vec skoro tjedan dana , no stalno svaki put imam FPS drop , iako nz zasto , procesor koji imam je FX 8350 , Graficka HD7970 , svi driveri su updejtani , probao sam unpark cores - nista , settingsi su mi najpovoljniji - opet nista , power menagment - nista , Bios sva moguca podesavanja - nista , reinstalacija igre pa i Windowsa - nista ,takoder i pokusao direct x , registry itd - opet nista ,  da mi je zakljucit u cemu je problem bio bi sretan gledam na perfoverlayu fps drop se dogada kad se naglo na dijagramu podigne i crta za gpu i cpu , takoder mislim mozda postoji jos jedna stvar gpu ussage pada sa 70% na 20%-30% ali nemogu naći nikakav fix .

Edit : 

I da konkretan opis je da pocme fps drop nakon 10 min i ponavlja se svako par minuta u sve češčim intervalima i dužim

Koliko rama imas....
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

8 gb ... gledam memory ussage preko afterburnera i pokazuje 4600 mb da koristi , znaci nije ram

edit : gledam sad sve je normalno osim gpu ussage koji sa 70% zna past na 20% nakon 10-20 min igre gpu nije vruča na 50 stupnjeva je 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 2:28 (xXx lnf3rno xXx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Battlefield 4

Je'l si stavio Windowse na High Performance?

Tko mi da TD, mora da je fulao HVALA.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
TomoR kaže...

Je'l si stavio Windowse na High Performance?

To nikada ne bi smjelo imati nikakvog utjecaja. Treba ostaviti na balanced kako i je po defaultu.

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

Ma pokusao sam i to , sve sam pokusao jednostavno bez ikakvog problema , nije ni temperatura problem niti ista drugo , samo od jedanput gpu ussage počme da pada nakon 10 min.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
xXx lnf3rno xXx kaže...

Ma pokusao sam i to , sve sam pokusao jednostavno bez ikakvog problema , nije ni temperatura problem niti ista drugo , samo od jedanput gpu ussage počme da pada nakon 10 min.

Možda uopće nije do grafe nego ti procesor počne throtlati iz nekog razloga pa samim time ni grafa nema potrebe raditi kako spada. A po tvom opisu (počne se događati svakih 10 min pa onda sve češće) rekao bih da je upravo to. Tebe proc vjerojatno zajebava. Provjeri temperature, pastu, bla bla

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 9:11 (Friday).
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

Ma pokusao sam i disable cool and quite u BIOS-u bez velikog poboljsanja , kontam da mora bit grafička onda , ako imas kakavu ideju , kako jos provjerit , ili bilo sto , samo reci :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
xXx lnf3rno xXx kaže...

Ma pokusao sam i disable cool and quite u BIOS-u bez velikog poboljsanja , kontam da mora bit grafička onda , ako imas kakavu ideju , kako jos provjerit , ili bilo sto , samo reci :D

Ostavi C&Q enablean. Pokušaj sa MSI AB provjeriti takt CPU-a dok igraš - kakav je kad se to događa.

Freak Show Inc.
15 godina
odjavljen
Battlefield 4

Ima netko tko je kupio BF4 premium od clana Guzomat?

Bio bi pogledao u temi ali vidim da su sve poruke iz teme izbrisane. Izgleda da prodaje BF sa ukradenom karticom, to je bio razlog bana sto sam ovdje bio pitao prije 2 dana. Poslao sam mu 2 poruke i dolazi online ali ne odgovara pa zanima me ima li drugih koji su kupili od njega iste probleme?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

Evo , stavio sam samo 4 jezgre da gleda da nemoram skrolat dole , valjda sad dobije netko ideju sto nije u redu :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
xXx lnf3rno xXx kaže...

Evo , stavio sam samo 4 jezgre da gleda da nemoram skrolat dole , valjda sad dobije netko ideju sto nije u redu :D 

Ne CPU usage nego takt! Takt procesora je bitan!

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

To koliko znam nemogu sa afterburnerom , pogledat cu sa cpuz dali pada , ali recimo kad bi to bio problem zar nebi unpark all cores pomogao? Dok sam ga ja pokusao i nije pomogao

Edit : A da napravim jednostavno ovo sa slike , čini se da se zadrzava normalno na nekih 60% , odo ingame probati

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 10:43 (xXx lnf3rno xXx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Majko mila koliko se dugo mape učitavaju.. Al hajd, nije da se imam na što požalit. Malo imam stutteringa zbog 4GB rama, al stvarno jako malo, ne mogu reć da previše smeta dok igram, sad sam igrao na nekom ruskom serveru i bilo je tu i tamo rubberbandinga. Grafa na 99% cijelo vrijeme (osim kad se dogodi taj freeze kratki jel), postavke Ultra bez AA i imam cca 70-120fps, nisam mogao vjerovat. Igrao sam Golmud Railway, možda druge mape budu problematičnije, al ovako s optimizacijske strane igra mi se čini na prvi pogled dosta ispoliranija od BF3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

Namjestio sam na kraju u BIOS-u i radi cjelo vrijeme na 4ghz , no opet isto iako malo drukciji graf.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
xXx lnf3rno xXx kaže...

Namjestio sam na kraju u BIOS-u i radi cjelo vrijeme na 4ghz , no opet isto iako malo drukciji graf.

Zašto misliš da sigurno radi cijelo vrijeme na 4 GHz? Ovi tvoji screenshoti su malo presitni pa ne vidim baš o čemu se radi.

Freak Show Inc.
16 godina
Battlefield 4

Levelcap i kolega luduju sa C4

RL active protection

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 11:40 (Jack Sparrow).
Moj PC  
8 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
xXx lnf3rno xXx kaže...

ja ti imam taj proc i nemam problema s njime. jedino možda da ugasiš turbo core. ako već nisi. a ovo ostalo probaj stavit sve postavke u igri na ultra pa vidi onda hoće li se zakucat u 100% grafička.

14 godina
buljo781 kaže...

Majko mila koliko se dugo mape učitavaju.. Al hajd, nije da se imam na što požalit. Malo imam stutteringa zbog 4GB rama, al stvarno jako malo, ne mogu reć da previše smeta dok igram, sad sam igrao na nekom ruskom serveru i bilo je tu i tamo rubberbandinga. Grafa na 99% cijelo vrijeme (osim kad se dogodi taj freeze kratki jel), postavke Ultra bez AA i imam cca 70-120fps, nisam mogao vjerovat. Igrao sam Golmud Railway, možda druge mape budu problematičnije, al ovako s optimizacijske strane igra mi se čini na prvi pogled dosta ispoliranija od BF3.

Jumped the gun, Hainan resort je užas što se tiče stutteringa, Lancang dam je okej al tu imam dropove na cca 90% usage na nekim mjestima.. Sad idem baš vidit Paracel.

16 godina
neaktivan
Battlefield 4

Evo na imageshack obje ako ce ti pomoc , https://imageshack.com/i/np9o35phttps://imageshack.com/i/0dw3i5p

Mislim da dobro radi procesor , vjerovatno grafa gnjavi ali nemam pojma zasto .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Battlefield 4

@Inf3rno. U BF3 su bila 3 najcesca problema cudnog ponasanja igre nakon 10 min:
-pregrijavanje komponenti
-popunjavanje RAM-a
-popunjavanje RAM-a na graf kartici zbog ultra detalja
Posto si siguran da nije prvo dvoje, probaj igrati na low ili med detaljima, pa da vidimo da li mozemo eliminiratu i trecu opciju.

@buljo, ista stvar.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 12:10 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xXx lnf3rno xXx kaže...

Edit : 

Takve simptome sam imao na slabijoj ploci,s najnovijim afterburnerom prati cpu usage kad igras i vrati ga na stock klokove pa vidi,ako imas neku socijalu od kucista vrlo moguce da se VRMovi pregrijavaju iako ta ploca ima dobro hladjenje

battlelog:KICKASS_HR
16 godina
neaktivan
Battlefield 4

Nz sad sve sto sam dosad ucinio ucinio sam od puta :D i evo hebem mu sve al radi !

Da stavio sam na medium takoder , podesio sam bios protiv energy savinga , digo graficku power za +20%, napravio svoj high perfomense mode ali ostavio minimum procesora na 0% i sad sam odigrao 2 conquesta i rush sve ok ! 

Hvala svima na pomoci , ako hocete da bacimo koju partiju nick je : InfernoRH

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
D4RKR1DE kaže...
Sale_ds kaže...

Ne radi mi kina. Jel zna netko nesto o tome?

Probao repair igre, repair ekspanzije, nekakve foldere sam cak radio u registryu ali nista.
Cak i kada mi je origin ugasen i samo u blogu kliknem na server s kina mapom javlja mi da nemam dlc bez da je uopce upalio origin. 

I da, to je od zadnjeg patcha...streak se nastavlja lol

EDIT: Sada sam bas primjetio da ne mora uopce biti kina mapa, klikam na server koji vrti sangaj al ima kina mape u rotaciji i ja nemrem na njega. Nudi mi opciju da skinem kinu, ja kliknem na to, origin se otvori i nista.. {#}

1. Log out and fully exit Origin 

2. Open your Registry Editor - Type in regedit on the Start Menu Search field and press Enter 

3. Navigate through HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Wow6432Node > EA Games > Battlefield 4 

4. Check if there is a folder named Xpack1 under Battlefield 4 

If YES -> Click on Xpack1, on the right pane check if there is a string named Installed, the Value data should be True 

If NO - right-click on Battlefield 4 > New > Key 

- a new folder will be created, name it Xpack1 

- right-click on Xpack1 > New > String Value > name it Installed 

- on the right-pane, double-click on Installed, set Value Data to True 

5. Exit Registry Editor 

6. Log in to Origin and Join China Rising Maps

Boldano je to kaj si ti napisao i nije pomoglo. Idem probat jos jednom, a onda ocito moram na support -.- 

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
Sale_ds kaže...

Boldano je to kaj si ti napisao i nije pomoglo. Idem probat jos jednom, a onda ocito moram na support -.-

Ne vjerujemo ti... Možda si ti taj koji rušiš ustavnopravni poredak. Jeli momak?

pssst daj malo tise... :D

btw nema im samo igra problema lol

Madhu

-PC players simply need to jump into their Origin client, click on Battlefield 4, then the gray "i" information icon, select the China Rising tile and click download.

Madhu

-Okay

Madhu

-Do not worry just install it by clicking on "i " button

you

-i know where it is. i dont have an option to install or unistall it

Madhu

-Okay

you

-play, check for update, repair install are the only options i have on china rising DLC

you

-btw you also have a bug regarding this chat window on chrome lol

you

-it constantly stops being responsive

EDIT: pojima nemam zas je sliku stavilo u citat :/ 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 15:06 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sale_ds kaže...
...

Igra radi odlično...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
Sale_ds kaže...
...

Igra radi odlično...

Ne znam, nebih se bas slozio s tobom. Mozda malo bolje ali odlicno nikako.
Izmedu ostalog, kako kome. Meni evo npr pol igre ne radi, a ovaj sa supporta je pobjego bez rijeci i nema ga vec deset minuta... {#}

14 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

Nz sad sve sto sam dosad ucinio ucinio sam od puta :D i evo hebem mu sve al radi !

Da stavio sam na medium takoder , podesio sam bios protiv energy savinga , digo graficku power za +20%, napravio svoj high perfomense mode ali ostavio minimum procesora na 0% i sad sam odigrao 2 conquesta i rush sve ok ! 

Hvala svima na pomoci , ako hocete da bacimo koju partiju nick je : InfernoRH

Sad vrati na Ultra, pa probaj ponovi. I onda vracaj jednu po jednu stavku, pa ces pronaci problem.

@sale, desetak ljudi na forumu je imalo taj problem i svi su ga rjesili tom promjenom u registryu. I vidio sam dvadesetke poruka na battlelogu, svi su isto tako rjesili problem.

Ili imas drugaciji problem, ili probaj ponovo i tocno citaj i klikci bas gdje pise.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

@sale, desetak ljudi na forumu je imalo taj problem i svi su ga rjesili tom promjenom u registryu. I vidio sam dvadesetke poruka na battlelogu, svi su isto tako rjesili problem.

Ili imas drugaciji problem, ili probaj ponovo i tocno citaj i klikci bas gdje pise.

Fala kaj si me natjero da idem jos jednom. Ja sam samo gasio origin i nisam radio log out i log in.

Sad radi. Fala :D {#}

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice