Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.687.460
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
13 godina
Re: Battlefield 4
Tonči kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_chronometry

Od podražaja do reakcije, koliko vidim. Presjecaju se tih 150 i 190 milisekundi (paralelni su). Dakle, vrijeme reakcije za igrača profesionalca (treniranog) bi moglo biti do tih 120ms koje imaju sportaši. Opet 20% više od 10Hz rezolucije koju nudi engine bez kalkuliranja framerate i input laga unutar računala - nekih 8-15ms monitora i tipkovnice, obrade i samog mrežne latencije od 15ms+.

10Hz dodaje do 100ms laga u najgorem slučaju (ako si upao na početak "prozora" osvježavanja), ali s time su relativno paralelni i mrežna latencija (~50ms), input lag (~10ms) i tvoje vrijeme reakcije (~170ms). U najgorem slučaju latencija od kad se nešto dogodi do kad ti reagiraš može biti recimo 100+180+60 ms, dakle nekih 350ms. Povećanje s 10Hz na nekih 30Hz (300%) smanjilo bi ti taj najgori lag na eventualno 33ms, što bi dalo 317ms u najgorem slučaju. Najbolji slučaj opet ostaje na minimumu da "uletiš" u trenutku kad se sve idealno poklopi (mislim da se to rijetko događa) i taj se ne mijenja puno povećanjem na 30Hz. Najgori lag, onih 150ms reakcije prosjeka, je ono što ne možeš optimizirati i uvijek je prisutno.

Testirajte se:

Reaction time

Ok, inicijalni ukupni lag je velik, ali što nakon toga? Vidio si lika, pritisnuo miša i pucaš. Nema više reakcije, input lag i ping su konstantni (recimo) i samim time zanemarivi, ostaje jedino 100ms serverskog osvježavanja. A u tih 100ms se 1000 raznih čuda može dogoditi, pogotovo u Battlefieldu. Koliko ćeš metaka ispucati? Koliko će metak metara preći? Da li se neprijatelj pomaknuo? Da li još netko počeo pucati po tebi ili neprijatelju?

Naravno, tu uleće dio softvera zadužen za simulaciju, odnosno predikciju. I upravo im je taj dio trenutno gadno potrgan. Apsurdno je da je i u BF3 tick rate bio na 10Hz pa su imali to korektno složeno (više-manje). Očito, nije to jednostavno za napraviti, ali sam siguran da bi veći tick rate jako puno pomogao. No, izgleda da je jeftinije dat raji da kodira nego platit malo bandwitha. Barem su tako mislili u startu. Malo im se obija u glavu.

11 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

17 godina
ceco22 kaže...

Ekipa jel jos tko na laptopu sa ovom igrom i sta mislite jel ovaj dovoljan za normalno peglanje ?http://www.asus.com/ROG_ROG/ASUS_ROG_G750JW/

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-765M.92907.0.html

17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Nevjerojatno... Cijeli dan me nema za kompom, obišao sam ZG uzduž i poprijeko a ovdje u temi šora... Niste fer, eto! {#}

Freak Show Inc.

5 2 hvala 0
14 godina
Friday kaže...

Nevjerojatno... Cijeli dan me nema za kompom, obišao sam ZG uzduž i poprijeko a ovdje u temi šora... Niste fer, eto! {#}

Koji pak si sad ti?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
Uopce nemam onaj pravi osjecaj ratovanja... sve je nekako... "ko za curice".... onak.. bez veze... ljigavo...

Jesam to samo ja?

Vidim da se puno ljudi slaze samnom, al mi je bas drago da sam dobio i nekoliko TD-a!

Bar ce netko ostati u igri da igramo {#}

Koliko god mi se ne svidjala, ipak je igriva.

Probao sam Crysis 2, BFBC2, Planet Side 2, al sam se ipak opet vratio na BF4.

Kupio sam i CS GO, al jos nisam pokrenuo. Vidim da su Ljudina i Maus tamo, pa se ne usudim.

Carapa, daj prevedi ovo sto smo napisali na engleski pa stavi na neki forum koji citaju DICE-ovci. {#}

Mislim da jos nisam naletio na tekst koji opisuje da je sam feeling igranja "meh", nego se svi svadjaju oko net codea, bugova, nerfanja i buffanja...

14 godina
Friday kaže...

bio u Zagrebu, a nije se javio.... {#}

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
17 godina
odjavljen
plavi83 kaže...

bio u Zagrebu, a nije se javio.... {#}

Sastanci sa ljudima u odjelima... Tamo na onoj vašoj faking špici ko u red carpetu - samo neki selebritiji {#}

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
ceco22 kaže...

Ekipa jel jos tko na laptopu sa ovom igrom i sta mislite jel ovaj dovoljan za normalno peglanje ?http://www.asus.com/ROG_ROG/ASUS_ROG_G750JW/

hoce hoce

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
14 godina
GuciGuc kaže...

Hvala na odgovoru.

Vidim da si novi pa da te uputim.

Ispod poruke imas tipku Hvala, pa se ne moras posebno zahvaljivati (makar je lijpo za vidjeti) nego samo kliknes tipku.

A i ako si iole normalan, daj se prikljuci temu, postali smo prilicno frustrirani pa bi nam dobro doslo svjeze krvi.

14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Carapa, daj prevedi ovo sto smo napisali na engleski pa stavi na neki forum koji citaju DICE-ovci. {#}

Mislim da jos nisam naletio na tekst koji opisuje da je sam feeling igranja "meh", nego se svi svadjaju oko net codea, bugova, nerfanja i buffanja...

Imam feeling da bi, ako bi i pročitali i nekim čudom ne ignorirali tu moju poruku, dali odgovor tipa: ova igra nije za vas, ako želite osjećajnost pa pobogu uzmite Simse {#}

Battlelog: [G] pijana_carapa
14 godina
RedRocco kaže...

Pedejiiiii!!!

Da pitam, jel su vam popravili bobovštinu 4? {#}

{#}

Pokusavaju, al nejde....

S cim se ti bavis?

15 godina
CyberDemonVZ kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Uopce nemam onaj pravi osjecaj ratovanja... sve je nekako... "ko za curice".... onak.. bez veze... ljigavo...

Jesam to samo ja?

Nažalost nisi samo ti. U BFBC2 sam imao dva profila. Jedan 50 lvl, drugi negdje do 35,sveukupno preko 2000 sati, kad je izašao BF3. Tu sam igrao pod nickom K4lim3ro i imao bodova za dva i pol puta lvl 150 jer se nije mogao napreviti drugi vojnik kao u BC2. Kad je bio za kupiti u HB za 5 dolara uzeo sam novu igru i pod nickom Kendo CRO došao do 14. orla. Sveukupno isto oko 2000 sati. Onda je izašao BF4. Što kazati? Prvi osječaj u beti je bio da su kretanje i pucanje isti kao u Medal of Honor Warfigter kojeg sam igrao desetak minuta i zaboravio na njega. Prisilio sam se igrati, došao do tog brigadir generala i sad se već tjedan dana nemogu prisiliti da odigram jednu partiju. Nisam ni probao ovaj zadnji pach jer me strah da će mi se još više zgaditi i da neću moči igrati ni kad izađe novi DLC. Eto.   

12 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
RedRocco kaže...

Pedejiiiii!!!

Da pitam, jel su vam popravili bobovštinu 4? {#}

{#}

Pokusavaju, al nejde....

S cim se ti bavis?

Pusa pedeju. {#}

Bavio sam se Bastinom uvoznom ukrajinkom i sad sam prehlađen jer sam neš od nje pobrao.

Basti sam natrag poslao tu blijedu uvoznu jer tko zna šta je on prije s njom radio pa je meni poslao.

Bar sam dobio od njega refund i 3 kg belega pa sad snifam kao veliki. Evo i pikčer da se vidi da je Basta uvijek fer i čovijek od riječi.

14 godina
RedRocco kaže...

Pusa pedeju. {#}

Bavio sam se Bastinom uvoznom ukrajinkom i sad sam prehlađen jer sam neš od nje pobrao.

Basti sam natrag poslao tu blijedu uvoznu jer tko zna šta je on prije s njom radio pa je meni poslao.

Bar sam dobio od njega refund i 3 kg belega pa sad snifam kao veliki. Evo i pikčer da se vidi da je Basta uvijek fer i čovijek od riječi.

{#}

Jako ga snifas zatvorenog! To ti je secer u prahu, odi radit kolace.

11 godina
neaktivan
Battlefield 4

Jel stvarno nema niti jedan maher koji zna sa letecim spravama da mi pomogne. Bas sam pravo zagrizao za ovu igru. Igre je jednostavno prelijepa!

0 5 hvala 0
15 godina
3.0 TDI kaže...

Jel stvarno nema niti jedan maher koji zna sa letecim spravama da mi pomogne. Bas sam pravo zagrizao za ovu igru. Igre je jednostavno prelijepa!

Dobrodošao natrag Ljudina.{#}

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
12 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
RedRocco kaže...

Pusa pedeju. {#}

{#}

Jako ga snifas zatvorenog! To ti je secer u prahu, odi radit kolace.

Hehe skužio si me. To ti glukoza.

14 godina
neaktivan
Perki kaže...

Testirajte se:

Fora stvar,215 mi je iz par puta

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 22:50 (Blade Runner31).
14 godina
Blade Runner31 kaže...
Perki kaže...

Testirajte se:

290 {#}

Nex ima oko 100?

Dajte ljudi, bilo kakve ideje kako da rjesim VOIP u igri!!

Kod slusanja cujem jako los zvuk, kao mumljanje, a govoriti uopce ne mogu.

Ponekad nema uopce zvucnika kao da nemam VOIP, a kad se pojavi, onda nema onih linija kad pritisnem L Alt.

Tko upravlja s tim?

Program koji se instalira kad i Battlelog plugin?

Njega sam ponovo instalirao i opet isto :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 22:55 (CyberDemonVZ).
16 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
Perki kaže...

Testirajte se:

ja sam na 250... :D al mi zato predikcije neprijateljskih kretnji puno bolje donose killove... :D

16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Dajte ljudi, bilo kakve ideje kako da rjesim VOIP u igri!!

Kod slusanja cujem jako los zvuk, kao mumljanje, a govoriti uopce ne mogu.

Ponekad nema uopce zvucnika kao da nemam VOIP, a kad se pojavi, onda nema onih linija kad pritisnem L Alt.

Tko upravlja s tim?

Program koji se instalira kad i Battlelog plugin?

Njega sam ponovo instalirao i opet isto :(

ne trudi se sa time... jako je loše izveden taj voip u igri a postavke za fino podešavanje ima točno nula... ja sam probao par puta i čuješ druge samo ako je tišina i nitko ne puca okolo. a čim je fešta zaboravi.

15 godina
ranko091 kaže...
Blade Runner31 kaže...
Perki kaže...

Testirajte se:

ja sam na 250... :D al mi zato predikcije neprijateljskih kretnji puno bolje donose killove... :D

Ja sam uspio ispod 200. 192, ali par puta sam predvidio ekran i kilknuo na blef. Tako i treba ići. Vozači drag utrka imaju već u nogama kad će zeleno na semaforu(spominjem ih jer imaju najbolje reflekse, gledao neki dokumentarac), ali ovdje je syebano jer je svaki put drukčije

16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ja sam uspio ispod 200. 192, ali par puta sam predvidio ekran i kilknuo na blef. Tako i treba ići. Vozači drag utrka imaju već u nogama kad će zeleno na semaforu(spominjem ih jer imaju najbolje reflekse, gledao neki dokumentarac), ali ovdje je syebano jer je svaki put drukčije

i sad ti gledaj na tih 200 -250 ms ti još nakaleme 100 ms servera i 50 -100 ms tvoje latencije prema serveru... doslovce moraš bit vidoviti milan da igraš igru.

15 godina
ranko091 kaže...
fila2208 kaže...

i sad ti gledaj na tih 200 -250 ms ti još nakaleme 100 ms servera i 50 -100 ms tvoje latencije prema serveru... doslovce moraš bit vidoviti milan da igraš igru.

Treba imati reaction time od 20ms da bi preživio još ovih dodatnih 150-200ms lol.

14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

ne trudi se sa time... jako je loše izveden taj voip u igri a postavke za fino podešavanje ima točno nula... ja sam probao par puta i čuješ druge samo ako je tišina i nitko ne puca okolo. a čim je fešta zaboravi.

A di si podesavao,tu ima za pojacat volume,jesi tu podesavao  http://battlelog.battlefield.com/bf4/settings/voice/

16 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
ranko091 kaže...

A di si podesavao,tu ima za pojacat volume,jesi tu podesavao  http://battlelog.battlefield.com/bf4/settings/voice/

znači ako nitko to ne podesi đaba što sam ja to namjestio... :D

14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

Kako mislis,jel ti pomoglo ovo,si tu namjestao?

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
3.0 TDI kaže...

Dobrodošao natrag Ljudina.{#}

Ljudina v12
{#}

Battlelog: just_mau5
16 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
ranko091 kaže...

Kako mislis,jel ti pomoglo ovo,si tu namjestao?

sad jesam. al reko ako drugi to ne namjeste i oni će slabo čut mene. a pošto koristim mumble nemam potrebe za ovim.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice