Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.687.611
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
16 godina
odjavljen
Re: Battlefield 4
goodie kaže...

A kako ste svi pametni to je čudo jedno...........pa čovjek je lijepo objasnio u čemu je problem, a to što se kod nekih manifestira više ili manje je neka druga priča.

Tonči igra HC i normalno da nevidi problem padanja od prvog metka(da je bar to jedini problem).

I mi koji se ne kužimo toliko u tehničku prirodu problema se toga ne sramimo, ali vidimo na oko da nešto smrdi u igri.  Trebali bi se sramiti ti "mozgovi" iz dice-a koji su izbacili igru van u stadiju bete, a još uvijek govore da je ovo najbolji fps svih vremena i najbolji engine i sve naj....

Pa ako su tako pametni neka poprave najbitnije jer je evidentno da je to uzrok svih popratnih bugova.

Istina, kad 50% vremena i moraš umrijeti od jednog metak (HC) i od dva ostatak, teško je primijetiti bug da se pada od istog tog jednog i kad trebaš dva.

Nije problem u tome da očito postoje bugovi (dapače), ali nagađanje o tome što i zašto ne valja može doći u različitim oblicima, a ja favoriziram educated guess umjesto wild guessa. Tu je jedina razlika. Inače me bugovi iritiraju jednako.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
Battlefield 4

Ja idem po logici, a jedno od temeljnih načela logike je:

Najjednostavnije rješenje je ujedno i najbolje.

Ili slikovito:

Uzalud široka ramena, kada su muda malena!

P.S.

široka ramena = BF4

muda malena = tehnička izvedba

Nemožeš stisnut i prdnut.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 11:41 (goodie).
Moj PC  
18 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

tonči , skoro dva mjeseca si nas u ovoj temi uvjeravao da nemaš probelam se netcode-om da bi nakon skoro dva mjeseca rekao kako ti igraš hc.

i onda lijepiš filmiće di nemreš trčat kak spada a kamoli nekog pogodit , pa bacaš filmić a fali ti pola textura kao da igraš na nokiji 3310 a ne crossu 780 ili whatever,

posro si se brat bratu jedno 10 puta sam sebi u usta od kada je ova igra izašla i jednostavno i dalje ne prestaješ.

unfakingbelievable si sad najozbiljnije.

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
21 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ranko091 kaže...
mrfloyd kaže...
Zenge, de pls malo prouchi detaljnije prouci sto je server tick rate i zasto ne mozes te dvije igre usporediti .

mene više zanima koliko bi to koštalo servere latencija i propusnosti ako bi se taj tick rate povećao za 100% recimo. sa 10 na 20 hz... i koliko bi igrači imali koristi od toga.... ?!

Vjerojatno bi, ali vjerojatno zanemarivo malo s obzirom da su veći problem bugovi.

Inače, zanimljivost: računaj da je prosječna reakcija igrača na zvuk (u dobi adolescenta) oko 150ms, a za sliku 190ms. (Mentalna kronometrija se bavi time ako ćeš guglati). 10Hz znači da se stvar osvježava u slanju svakih 100ms. Inače, engine ne radi isto kao Source, što je objašnjeno već ranije.

16 godina
odjavljen
goodie kaže...

Ja idem po logici, a jedno od temeljnih načela logike je:

Najjednostavnije rješenje je ujedno i najbolje.

Ili slikovito:

Uzalud široka ramena, kada su muda malena!

P.S.

široka ramena = BF4

muda malena = tehnička izvedba

Hehehe. Slažem se, samo što je problem da je tehnička izvedba toliko komplicirana da teško može biti bolje. Hipotetski da.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 12:32 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ranko091 kaže...
mrfloyd kaže...
Zenge, de pls malo prouchi detaljnije prouci sto je server tick rate i zasto ne mozes te dvije igre usporediti .

mene više zanima koliko bi to koštalo servere latencija i propusnosti ako bi se taj tick rate povećao za 100% recimo. sa 10 na 20 hz... i koliko bi igrači imali koristi od toga.... ?!

Vjerojatno bi, ali vjerojatno zanemarivo malo s obzirom da su veći problem bugovi.

Inače, zanimljivost: računaj da je prosječna reakcija igrača na zvuk (u dobi adolescenta) oko 150ms, a za sliku 190ms. (Mentalna kronometrija se bavi time ako ćeš guglati). 10Hz znači da se stvar osvježava u slanju svakih 100ms. Inače, engine ne radi isto kao Source, što je objašnjeno već ranije.

to je rekaciju u jednom ili dva smjera...? znači na 200ms od 10hz ticka moramo pridodat 150ms za zvuk i 190 ms za sliku... to su već gadne brojke... pola sekunde. po tome onda definitivno treba podizat taj tick rate koliko je god moguće, ako smo već biološki toliko "hendikepirani"... :D

16 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

to je rekaciju u jednom ili dva smjera...? znači na 200ms od 10hz ticka moramo pridodat 150ms za zvuk i 190 ms za sliku... to su već gadne brojke... pola sekunde. po tome onda definitivno treba podizat taj tick rate koliko je god moguće, ako smo već biološki toliko "hendikepirani"... :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_chronometry

Od podražaja do reakcije, koliko vidim. Presjecaju se tih 150 i 190 milisekundi (paralelni su). Dakle, vrijeme reakcije za igrača profesionalca (treniranog) bi moglo biti do tih 120ms koje imaju sportaši. Opet 20% više od 10Hz rezolucije koju nudi engine bez kalkuliranja framerate i input laga unutar računala - nekih 8-15ms monitora i tipkovnice, obrade i samog mrežne latencije od 15ms+.

10Hz dodaje do 100ms laga u najgorem slučaju (ako si upao na početak "prozora" osvježavanja), ali s time su relativno paralelni i mrežna latencija (~50ms), input lag (~10ms) i tvoje vrijeme reakcije (~170ms). U najgorem slučaju latencija od kad se nešto dogodi do kad ti reagiraš može biti recimo 100+180+60 ms, dakle nekih 350ms. Povećanje s 10Hz na nekih 30Hz (300%) smanjilo bi ti taj najgori lag na eventualno 33ms, što bi dalo 317ms u najgorem slučaju. Najbolji slučaj opet ostaje na minimumu da "uletiš" u trenutku kad se sve idealno poklopi (mislim da se to rijetko događa) i taj se ne mijenja puno povećanjem na 30Hz. Najgori lag, onih 150ms reakcije prosjeka, je ono što ne možeš optimizirati i uvijek je prisutno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 11:59 (Tonči).
17 godina
Battlefield 4

Ma, Tončiju je bolji HC jer mu likovi izgledaju ovako, pa mu ne treba minimapa:

EDIT: Što se tiče reakcije igrača, pokazano je da je kašnjenje (servera, klijenta?) oko 300 ms, a to je dovoljno da si mrtav, jerbo je vrijeme reakcije prosječnog FPS igrača oko 200ms, da ne spominjemo sad bolje igrače.

To je jedini način da bi objasnilo da me lik kojeg knife-am ležećeg na podu ubije sa shotgunom...

Tko mi da TD, mora da je fulao HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 11:53 (TomoR).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
@Ranko
Mozemo se nazalost fuckati, jer nema mogucnosti dignuti server u LANu em je to syncano sa sugavim backendom radi real time statsa, a drugari programeri mogu pojasniti kako to ugrubo izgleda, ti zapisi na sql, Oracle koriste ako se ne varam. Uglavnom nek se j3bu sto mi ne daju lan igru.
16 godina
neaktivan
mrfloyd kaže...
@Ranko
Mozemo se nazalost fuckati, jer nema mogucnosti dignuti server u LANu em je to syncano sa sugavim backendom radi real time statsa, a drugari programeri mogu pojasniti kako to ugrubo izgleda, ti zapisi na sql, Oracle koriste ako se ne varam. Uglavnom nek se j3bu sto mi ne daju lan igru.

nemoj LAN molim te. mi suza krene. :D

jedino mjesto di je moj divlji način igre imao smisla.

16 godina
Battlefield 4

Oni su buffali 20 mm cannon na stealth jetu sa 25 mm jučer 2 sekunde bušim i dobijem 3 damage na boatu a 25 mm je kao jači od 20 mm.Ne shvačam ništa više,AA idalje rula,active rakete su njubizam totalni,countermeasuresi kasne ili ne rade,0 hp ekipa me ubija...koje smeče od igre ali dalje igram.koja sam ja budala evo da se poserem sebi u usta.repair su usporili zbog ekipe u scoutu,pa smanji repair u scoutu a ne za sva vozila jbt.

Moj PC  
6 0 hvala 3
16 godina
odjavljen
mrfloyd kaže...
@Ranko
Mozemo se nazalost fuckati, jer nema mogucnosti dignuti server u LANu

Točno mrfloyde!

Najbolja kritika DICE-u je ujedno i najgora karakteristika svih novih FPS-ova. Silovanje s tih dodatnih 30ms laga, sinkronizacijama na serveru i sl., a ništa od toga nije potrebno za LAN igre. Svi ovi problemi postoje samo iz dva razloga: prevencije varanja i kompenzacije mrežnih problema putem Interneta. Kod LAN-a možeš šaketati budalu koja vara jer ga vidiš, a latencija ne postoji pa su ionako sva slanja praktički instantna. S obzirom na moderne 1gbps i 10 gbps LAN mreže, nema nikakve potrebe za kompleksnim serverima.

15 godina
Skilledžija kaže...

Tako ti je meni više-manje od prvog dana.

Tu i tamo se situacija popravi, ali u principu umirem "na prvi pogled".

Polako se navikavam na to pa mi je lakše igrati, ali uvijek "puknem" kad me ubiju iz pištolja "s dva metka" dok ih ja tamburam assaultom ili LMG-om i najgore od svega kad sačekuše radim i znam da mi dolaze i odakle, ali oni mene svejedno ubiju.

To drugo mi ždere živce strašno.

Kužiš, oni ponekad niti ne znaju da ih netko čeka, a i da znaju treba me uočiti nakon izlaska na vidjelo, naciljati i ubiti.

Ili kad se sučelim s nekim prsa u prsa i čak ne stignem u ADS ući već padnem.

Ti si njub i padaš uvijek. {#}

Zezam se, meni je do jučer do patcha igra bila ok. Desi se one shot ili trade, a Bože moj dešavao se i u bf3, manje ali ajde.

Ali od patcha, ja padam od metka, uvijek, razumiš. Pa nisam debil, lik trči po sred ceste, cik caka, ja ga puknem par puta i padnem on dalje trči.

just wtf?

ZeNGe_CRO-mt kaže...

ova igra još nije niti ušla u betu šta je najbolje od svega.

Ne, velim, dešavalo mi se nekad prije, ali pregrmim, sada mi se dešava svaku smrt i to mi je šok. ne znam što se desilo, ali užitak igranja mi se sveo na yebanje majke jer padam od šusa uvijek.

Daleko od toga da ću prestati igrati, ili raqe quitrati, spamati forume kako mi je igra smeće, trčati po praznim serverima, svađati se sa tončijem itd...ali da mi je diglo tlak je, i dizat će dok se ne naviknem na to.

SA bc2 na bf3 mi je bio šok neko vrijeme dok nisam se pomirio, tako bude i ovdje i yebeš ga.

potpis uklonjen, staff
17 godina
ranko091 kaže...

Evo onda jedan heptanon za ovisnika:

BFBC2, ako ga voliš, radi odlično sa Nexus emulatorom, project Rome ako se ne varam. Mi složili LAN, 9 ljudi, neki drek od laptopa za server , ADSL od susjeda za link prema stats serverima i radi ODLIČNO! Hitreg kakav bi trebao biti, suzica u oku, i to sve ugašeno sa par kila čevapa sa roštilja i gajba piva!

edit: Eh da, i urlaš supijano HEADSHOT, BUMMM, NATAKNEM TE i sl  i gle čuda, nisi sam, ima ih još takvih pored tebe, a  ne na nekom vojpu, teesu ilištatijaznam čemu! I vele da  igre potiču  asocijalno ponoašanje tc tc {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 13:02 (mrfloyd).
16 godina
odjavljen
mrfloyd kaže...
ranko091 kaže...

Evo onda jedan heptanon za ovisnika:

BFBC2, ako ga voliš, radi odlično sa Nexus emulatorom, project Rome ako se ne varam. Mi složili LAN, 9 ljudi, neki drek od laptopa za server , ADSL od susjeda za link prema stats serverima i radi ODLIČNO! Hitreg kakav bi trebao biti, suzica u oku, i to sve ugašeno sa par kila čevapa sa roštilja i gajba piva!

edit: Eh da, i urlaš supijano HEADSHOT, BUMMM, NATAKNEM TE i sl  i gle čuda, nisi sam, ima ih još takvih pored tebe, a  ne na nekom vojpu, teesu ilištatijaznam čemu! I vele da  igre potiču  asocijalno ponoašanje tc tc {#}

To je druženje izumrlo danas baš zbog neta. LAN partiji u igraonicama, druženje, zdrava zezancija i komunikacija. Danas je to zamijenjeno s lagavim online igranjem, hrpom cheatera, prekenjavanju po forumima kako je/nije ovo ili ono smeće i sl.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 13:24 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ranko091 kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_chronometry

Od podražaja do reakcije, koliko vidim. Presjecaju se tih 150 i 190 milisekundi (paralelni su). Dakle, vrijeme reakcije za igrača profesionalca (treniranog) bi moglo biti do tih 120ms koje imaju sportaši. Opet 20% više od 10Hz rezolucije koju nudi engine bez kalkuliranja framerate i input laga unutar računala - nekih 8-15ms monitora i tipkovnice, obrade i samog mrežne latencije od 15ms+.

10Hz dodaje do 100ms laga u najgorem slučaju (ako si upao na početak "prozora" osvježavanja), ali s time su relativno paralelni i mrežna latencija (~50ms), input lag (~10ms) i tvoje vrijeme reakcije (~170ms). U najgorem slučaju latencija od kad se nešto dogodi do kad ti reagiraš može biti recimo 100+180+60 ms, dakle nekih 350ms. Povećanje s 10Hz na nekih 30Hz (300%) smanjilo bi ti taj najgori lag na eventualno 33ms, što bi dalo 317ms u najgorem slučaju. Najbolji slučaj opet ostaje na minimumu da "uletiš" u trenutku kad se sve idealno poklopi (mislim da se to rijetko događa) i taj se ne mijenja puno povećanjem na 30Hz. Najgori lag, onih 150ms reakcije prosjeka, je ono što ne možeš optimizirati i uvijek je prisutno.

Sad jos tu dodaj stanje nasih (Hrvatskih) veza s mrezom, stanje nasih racunala zagusenih raznoraznim potrebnim i nepotrebnim softverom. Plus: BF4 stopped working, something went wrong, couldn't join a server i ostala sranja sto se desavaju.

Dobro je da smo zdrave glave nakon 200 sati ove igre!

@ Cyber, nemozes vjerovat, ali probila mi vlaga kroz kanalice u uticnicu i oxidirala zice. Islo preko krova i kabela tv antene i sto ti ja znam kako, uglavnom tuba silikona je zacepila dio

problema, novi kabel i uticnica ce valjda rijesiti ostatak! 

Neznam kako mi je uopce radio internet!

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

ta reakcija prosjeka nije problem. jer to je reakcija nakon što tih 100ms plus tvoja latencija prema serveru da naznaku da ti moraš napravit reakciju. a to je tu katastrofalno. jer kao igrač ja niti neznam da moram napravit neku reakciju prema svojoj okolini. jer tih skoro 200 ms ja nemam pojma što se dešava. i onda kad saznam imam još 150ms da napravim korekcije. kad bi oni meni kao na LAN-u servirali podatke unutar 10ms onda bi mojih 150ms nemara bila moja greška, a ovako ispada da ljudi sa optikom ili bližom lokacijom do servera imaju premoć. i to stalno uoćavam da ljudi sa ping ispod 20ms režu po serveru...

14 godina
neaktivan
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

hahhaha sta cekas :P

Po meni su ove mape puno bolje nego Vanila. imaju bugove koji se trebaju ispraviti. jedino Altai Range malo bolji rush fali. Jer je preteska za napredovat ako nisi u bas dobro dobrom timu. Gulin peaks Small CQ po meni jedan od zabavniji CQ mapa ikada. Rejp na toj mapi je jednostavno nemoguc.

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

ja mogu rec da od novog patcha imam bolji osjecaj kad neko puca po meni

14 godina
neaktivan
Battlefield 4

Evo još jedna zanimljivost. Ne znam jeste li primjetili da se svako malo zna dogoditi da promašite RPG-om nešto što se čini nemogućim za promašiti. Počeo sam ponovo malo igrati s RPG-om i wtf moment mi se počeo događati češće nego inače. Sad je problem i potvrđen, a evo i dokaza:

iz descriptiona:

After firing your RPG, immediately switch to another weapon. Then switch back to the RPG while sprinting, and the crosshairs will remain very wide even when you stand still, and no matter how long you ADS (told ya that wasn't the issue) the shot will go very wide.

Da, i na T90 ciljnik ne pokazuje konzistentno u odnosu na ostala 2 tenka. A pitao sam se zašto toliko puta pogađam asfalt na onim mostovima na Shanghaju kada gađam jedva vidljivu kupolu drugog tenka preko.

Skočite na 1:10.

Steam = animosity_frenzy; Origin = reverend_frenzy;
Moj PC  
5 0 hvala 8
15 godina
Battlefield 4

Sa sniperima i rpgovima je nešto čudno od početka. Ako želiš ispucati snip/rpg i onda brzo unscope i sprint ili nešto ode raketa/metak u rac.

Ono full moraš bit stabilan da ispališ i tek se onda pomaknuti. U bf3 sam rpg znao ustati iz pronea i kliknuti pa odmah u prone i pogađa, ili sto puta znao ispaliti pa sprintati i pogađao je...a ovdje, neka druga priča, snip da ne pričam.(zenge se odavno žalio na to ako se sjećaš zenge za snip kad pukneš pa unscope i pomakneš se fulaš sve)

A primjetio sam da lav puca desno od ciljnika, a za ovaj tenk nisam jer nisam u tenkovima baš.

Nije mi jasno kako nastanu takve greške, ono da ciljnik ne valja i ne puca kud treba. Ono nekom se omakne ruka kad mišem rikta di će ić tane i onda tako ostane za full igru?

potpis uklonjen, staff
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
fila2208 kaže...

A primjetio sam da lav puca desno od ciljnika, a za ovaj tenk nisam jer nisam u tenkovima baš.

Nije mi jasno kako nastanu takve greške, ono da ciljnik ne valja i ne puca kud treba. Ono nekom se omakne ruka kad mišem rikta di će ić tane i onda tako ostane za full igru?

Ja sam jučer primjetio da mi puca lijevo od ciljnika, i to dosta.

Xfire: lxexo // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
15 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
fila2208 kaže...

Ja sam jučer primjetio da mi puca lijevo od ciljnika, i to dosta.

Ali nejasno mi je da radi dobro dva mjeseca i onda se napije taj koji rikta to i syebe lava.

Nekad tako fulavam i poginem, jer zaboravim na taj bug. Stari moj....nekad ne vjerujem, zbilja.

potpis uklonjen, staff
16 godina
Battlefield 4

Čudo jedno kolko si bugova i zamjerki otkrio u ovom patchu, a zapravo je večina tih bugova ovdje od početka i ljudi ti govorili, a ti govorio da ih nemaš. Jučer dođe patch i odmah si ih našao 20 komada, iako postoje već 2 mjeseca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 15:04 (Jack Sparrow).
Moj PC  
16 0 hvala 1
16 godina
Jack Sparrow kaže...

Čudo jedno kolko si bugova i zamjerki otkrio u ovom patchu, a zapravo je večina tih bugova ovdje od početka i ljudi ti govorili, a ti govorio da ih nemaš. Jučer dođe patch i odmah si ih našao 20 komada, iako postoje već 2 mjeseca.

JBG sad će još na skilu popušiti... {#}

Battlelog: MUDO_HR
15 godina
Jack Sparrow kaže...

Čudo jedno kolko si bugova i zamjerki otkrio u ovom patchu, a zapravo je veĆina tih bugova ovdje od početka i ljudi ti govorili, a ti govorio da ih nemaš. Jučer dođe patch i odmah si ih našao 20 komada, iako postoje već 2 mjeseca.

A ti dežurni dušebrišnik pa sve dovodiš u red ha?

Odavno sam rekao koje me stavri živciraju, ali neke od njiih su mi postale još gore nakon ovog patcha.

Krivo pucanje tenkova i lava je bilo od Chine mislim i tad sam to primjetio, a ovo padanje od jednog metka svaki put mi je od peča sinoć

Ti padaš stalno pa si već navikao, mi koji znamo igrati...ne padamo tako često {#}

I dalje budem igru igrao, nije ona smeće iako sam milju puta to rekao u ljutnji, ali žao mi je da svakim patchem ne poprave bitne stvari...2 mjeseca sam se vozio sa kutijom metaka pred facom u tenku...zato jer je pola dicea bilo na odmoru od 2 mjeseca prije neg su prodali dionice jer su znali da će igra popušit na prodaji..

ugl. hvala ti kuky što si mi to rekao, bez toga nebi ovaj dan danas proživio.

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 15:19 (fila2208).
12 godina
neaktivan
Battlefield 4

Jeli se ikome prije dešavalo da roka sa helićem raketama po tenku (Smart rockets), i sve ide drito u tenk, al ništa mu ne napravi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 15:15 (Hurki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hurki kaže...

Jeli se ikome prije dešavalo da roka sa helićem raketama po tenku (Smart rockets), i sve ide drito u tenk, al ništa mu ne napravi?

probao sam ja te pametne rakete... nisu ni blizu bf3 guided rockets, mislim da su i sporije od ovih prvih. tako da je bolje se držat onih prvih. 2 preleta i tenk je đenja. a ako imaš gunnera sa tv-om i na voice-u ste. mislim da jedan prelet dosta.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice