Da li mi možete preporučiti dobru avio simulaciju s ratnom tematikom, ali samo za PC?
Flight Simulator X nije baš prenapet?
Ma zadnjih godina fali dobrih simulacija borbenih aviona općenito. 90tih su izlazile samo tako, jedna za drugom i onda kad napokon dođe jaki hardver da sve to skupa izgleda realno - TRAS! Nitko više to ne proizvodi..
Ne kužim.
Imam Ace Combat 6 za Xbox 360, ali bi htio i kako to izgleda na PC.
IL2 Sturmovik
Lock ON:Modern Air Combat.
Drago "tup pogled" Galić bi ti mogao detaljnije dati popis preporučenih avio simulacija, ipak je on stari letački as.
Imam Flight Simulator X i jako sam zadovoljan njime. Ima puno opcija...i još ako imaš dobru grafu, Vistu i DX10 onda ti je grafika super! Preporučam tu igru...
http://bux.to/?r=budi5875
Da li možda ima neka avio simulacija iz 2007. ali samo za PC?
http://bux.to/?r=budi5875
Ratna jeli? Definitivno Falcon 4.0:Allied Force, samo meni je tribalo nekoliko miseci da proucim manual da bi moga igrat kampanju s nekom prihvatljivom vjerovatnoscu da cu je proc:)) Jako komplicirano, ali zato je gust kad pritisces sve one brojne prekidace a pogotovo ako znas zasto sluze Ima tu masa procedura, check lista i ostalog sto je zanimljivo zaljubljenicima u moderno zracno ratovanje i letenje uopce. Ali opet, komplicirano do boli! Pogotovo pocetnicima.
Jel izašao patch koji dodaje DX10 na FSX?
Također potpisujem za Falcon 4.0:Allied Force, Najbolja i najrealnija simulacija borbenog aviona.
Onima koji se osjecaju ugodno u FS (kao i moja mlenkost), preporucujem dodatke (vojni "domaci" zrakoplovi) Soko Galeb G-2 te UTVA-75 koji su se koristili za vrijeme domovinskog rata. UTVA se, ako se ne varam, jos koristi u Zadru za selekcijsko letenje za pristupnike FPZ-a za smijer vojni pilot. Super Galeb G-4 je u izradi i uskoro ce ugledati svijetlo FS-a. G-2 i UTVA-72 (izmedju ostalog s HR repaint-ovima) mozete pronaci na http://members.chello.nl/s.slocuk/fs/index.htm
Ništa od toga Naxeem. Tj, teoretski jest, ali...
Instalirao sam SP1 i SP2 za FSX i nema nikakvih razlika, koliko sam ja vidio, izuzev što su uvaljali neke dodatne teksture.
SP2 za FSX tobože dodaje "preview za DX 10". U praksi to, prema Readme tekstiću znači "Features and improvements include virtual cockpit shadowing, HDR bloom, water enhancements, and efficiency improvements to increase performance in some areas."
Osobno nisam uočio neku veliku razliku na mojoj GF 8800 ni "performance-wise" ni "looks-wise", a valjda su toga svjesni i u MS-u zato to i zovu samo DX 10 previewom.
Uspkos tome, zadovoljan sam FSX-om sada daleko više nego samo bio kad sam ga tek instalirao.
Trenutno od simulacija, za one koji se pitaju, igram i preporučam slovenski izvrsni Condor (simulaciju zračnih jedrilica - vrlo, vrlo dobro), Lock On s dodatkom Flaming Cliffs (Su-25 T rula) i Il-2 Sturmovik 1946 (ima sve dodatke koji su izašli na jednom DVD-u, iako je dio s "hipotetskim" i "post-war" zrakoplovima beskoristan).
Od Falcona 4 sam davno odustao, pa ne mogu suditi o tome, iako me s police poviše kompjutera i dalje gleda Bonanijeva njuška na pogolemoj knjizi s uputama, koja je ujedno i najbolji dio F4 i jedini dio paketa koji je valjao kad je simulacija izašla, nedovršena i pretjerano skupa. Kasnije sam se s raznim zakrpama igrao i povremeno skoro pa uživao u F4, ali mnogo je vode proteklo od tada, a program nikada nije proradio kako je bilo najavljivano, pa sam odustao.
Oo da, Condor definitivno je odlican. Pravo chilanje lokalno, pravo klanje online:)
Nemelj, Ka-50 im koliko vidim još nije gotov, pa ga nisam probao.
Načelno nisam veliki ljubitelj helića iz jednostavnog razloga što je za realno letenje potrebna sva sila opreme (pedale su obavezne, a ne opcija kao kod aviosimulacija), ružni su, spori i grafika na zemlji obično nije u stanju dobro dočarati niski let i brzinu.
Rekavši to, čini se da bi Ka-50 mogao biti razlog da si kupim neke dobre pedale, ali ako bude koristio idiotsku zaštitu kao i Flaming Cliffs, dobro ću razmisliti prije nego se odlučim za to.
Ipak, čini se da developeri imaju problema s financiranjem i dovršavanjem Ka-50, tako da me ne bi čudilo da na kraju od svega ne bude ništa.
HAHa, malo proguugla pa dosa do info:)) A i reci mi da Su-25 T nije ruzan ko sam vrag, zbog toga i jest lip:)
Lock On je odličan. Imao sam neke probleme s kontrolama i nekim nerealnim situacijama, ali dobar je.
IL2 Sturmovik je do sada najljepše što sam igrao. Fizikalno i borbeno jako atraktivna igra s odličnim omjerom simulacije i igrivosti. Tople preporuke.
Moram komentirati i ovo pljucanje po helikopterima. :D - Nemoj biti tako okrutan. Helikopteri su vrlo lijepe igračkice i s aerodinamičke strane, jako zanimljive.
Spori? Ovisi u kojem kontekstu to gledaš.
Ako nekoga zanima dobra simulacija borbenih helikoptera, slobodno neka pogleda Apache vs Hokum.
Btw, ne trebaju ti pedale. Uzmi još jedan joystick, pedale od volana, ili joystick s trećom osi (zakretanje palice).
Imam HOTAS, Thrustmaster Afterburner II, a probao sam i Saitekov Aviator (Av8r - 1337 spika...), prije toga sam potrošio tonu palica i HOTAS-a i ne radi se o nedostatku dodatne osi kontrole već o tome da ili je realno, pa je nemoguće bez pravog setupa (pedale) ili nije realno pa može kako hoćeš.
Primjerice, helić u FSX-u i svim ranijim FS-ovima je praktički neletljiv, kad je realan. Apache vs Hokum sam igrao i dalje to imam na CD-u, ali bi me više zanimalo nešto tipa Mi-8 ili 17. Prijatelj mi leti na tim ruskim čudovištima pa mi priča kako rade nogice iz sve snage - nema tamo računala i žiroskopa da drži pravac kao u Apache vs Hokum, nego stvarno moraš ZARADITI plaću... :-)
Poznate su mi aerodinamičke finese vezane uz rotirajuće krilo i mogao bih o tome drviti satima, teoretski, ali me helići za letenje i dalje ne privlače. Donekle me privlači letenje s RC helićima, sada kad ovdje u ZG-u na Lučkome napokon imamo jednog modelara koji stvarno zna kako se leti (Robi, ako čitaš - respect!), ali mi je i dalje fiksno krilo milije.
U skladu s tim: najdraža letjelica mi ostaje La-5FN/La-7 (same difference, što bi rekli Ameri).
Usput, sviđa mi se ovaj dio s radionavigacijom i radijskim stanicama u Ka-50 (http://www.digitalcombatsimulator.com/index.php?end_pos=950&scr=default&lang=en#p7).
Čini se megarealno, a u LockOnu i drugim borbenim simulacijama je to nedostajalo - ručno traženje radiofarova, radiostanica i ostaloga što inače u pravom avionu ide bez po frke i normalno je...
Jeli u Falconu 4 grafika dobra?
Pristojna, ali daleko lošija nego u Lock Onu, Sturmoviku, FS 2004, FSX...
Je li igrivost bolja u Falconu ili u Lock onu?
Ovaj rehash svega i svačega, Allied Force, navodno napokon radi kako treba, nema CTD na povratku s misije, radari su radari, rakete us rakete, nema bugova itd. Dakle, nije beskoristan.
S druge strane, Lock On je daleko stabilniji, bolje izgleda i pod uvjetom da imaš odgovarajuće računalo (Core 2 Duo, 1 GB RAM, neka pristojna kartica s 256 i više MB RAM-a) sve radi jako, jako dobro. Lock On iz nekog razloga ima problema s prikazom kiše i oblaka na malo starijim karticama, pa se sve uspori, ali ako imaš nešto u rangu Radeona 1900 i jače (GF 8x00, novi Radeon...) onda nema problema.
Avionika i elektronika je ipak bolje (realnije) napravljena u F 4. Lock On nije "arkadna" simulacija, ali F-16 u F4 je jednostavno izvrsno modeliran iznutra.
Lock On + Flaming Cliffs, posebno kampanje za Su 25 T (a i A-10) su jednostavno daleko bolje, igrivije itd.
Lock On ti sada na popustu košta u Algoritmu oko 100 kuna i mislim da se sasvim isplati.
Igra će mi moći raditi sve na najvišim postavkama. Imam 8800 GTX, 3 GB RAM...
Probaj ArmA. Ima dosta helića među ostalima i debeli Ruski. Mislim da je odlično odsimuliran. Naročito osjetiš to kada sjedneš iz, ne znam, AH u njega ;-)
Vidio sam da na XBOX-u 360 ima neka nova prekrasna simulacija modernih ratnih mlažnjaka... o čemu se tu radi? Zašto te stvari ne izdaju za PC?
Btw.
http://www.digitalcombatsimulator.com/index.php?end_pos=950&scr=default&lang=en
Pogledaj malo :)
Vidio sam da na XBOX-u 360 ima neka nova prekrasna simulacija modernih ratnih mlažnjaka... o čemu se tu radi? Zašto te stvari ne izdaju za PC?
Btw.
Btw.