Upitna vrijednost otključanih jezgara...

poruka: 15
|
čitano: 2.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupio sam amd phenom II x2 545 i otključao sam ga u x4 B45.

Prošao je sve moguće testove OCCT,orthos,prime95,3d mark i sve prošao bez problema kao x4.

Moje pitanje je koja je vrijednost tih otključanih jezgri,mislim dali se one koriste u igrama i jeli taj x4 B45 isti po jačini kao x4 940 ili 945 3.0 ghz?

Nebi ni otvarao ovu temu da nisam izvrtio bench u gta IV i iskorištenost cpu-a mi je bila 52%.

Molio bi vlasnike otključanih phenoma i phenoma x4 940 i 945 da se jave da napravimo neki test i usporedimo rezultate.

Duh Sveti....
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Upitna vrijednost otključanih jezgara...

B45 je u suštini 945.

Jezgre vrijede u nekim igrama, dok druge više pate na viši takt.

Moj B50 (550BE aka. 955BE) kucka sad na 3.5GHz stabilno (uz malo viši napon od 1.4V u BIOS-u, CPU-Z ga očitava kao 1.48V).

Koči me 3. jazgra koja preko 3.6GHz nejde stabilno, te CPU najčešće držim na 3.4 ili 3.5GHz.

Sad, ne znam koju i kakvu ploču imaš, recimo ja imam ASRockicu, i imam u BIOS-u namještana 2 profila.

U jednom imam otključane jezgre, a u drugom profilu imam 2 jezgre @4GHz.

Pa ovisno šta igram, koristim drugi setup.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan

I ja sam prije tri dana otključao 550BE na 4 jezgre. Radi fenomenalno najveći pomak sa dvije na četiri jezgre je

vidljiv u obradi videa...uh avi to dvd za 10-ak minuta full kvaliteta je odlično u odnosu na 30-ak minuta...

Radi stabilno na 3.4g bez ikakvih podizanja napona i uštimavanja, za tu cijenu pametnome dosta.

BTW ploča je Biostar TA790GX 128M, ddr2!

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 2:00 (dellywelly).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Don Kihoty kaže...

B45 je u suštini 945.

Jezgre vrijede u nekim igrama, dok druge više pate na viši takt.

Moj B50 (550BE aka. 955BE) kucka sad na 3.5GHz stabilno (uz malo viši napon od 1.4V u BIOS-u, CPU-Z ga očitava kao 1.48V).

Koči me 3. jazgra koja preko 3.6GHz nejde stabilno, te CPU najčešće držim na 3.4 ili 3.5GHz.

Sad, ne znam koju i kakvu ploču imaš, recimo ja imam ASRockicu, i imam u BIOS-u namještana 2 profila.

U jednom imam otključane jezgre, a u drugom profilu imam 2 jezgre @4GHz.

Pa ovisno šta igram, koristim drugi setup.

dal si vrtio prime 95 ? kako znas da ti je ta jezgra defektna ? meni NEKAD izbacuje gresku u prime 95  ,nesto fatal error bla bla , radi mi na 3,5 GHz ...  , a i u igrama zna nekad pucat slika !! dal se moze to nekak popravit ? mozda podizanjem napona na NB il na cemu vec il je jedna jezgra neispravna ??

16 godina
juice21 kaže...

dal si vrtio prime 95 ? kako znas da ti je ta jezgra defektna ? meni NEKAD izbacuje gresku u prime 95  ,nesto fatal error bla bla , radi mi na 3,5 GHz ...  , a i u igrama zna nekad pucat slika !! dal se moze to nekak popravit ? mozda podizanjem napona na NB il na cemu vec il je jedna jezgra neispravna ??

gle najbolje ces znat ak ce ti se komp rusiti tj. restartati

ja sam svog phenoma otkljucao na X4 i cim sam pokrenuo prime 95 mi se sistem srusio

iskljucio sam jednu jezgru i ponovo pokrenuo i sat i pol sam ga vrtio i savrseno radi na 3 jezgre na 3.1GHz

zakljucak da je 1 jezgra nestabilna i zato je iskljucena

nisam ga iso klokat radi hladnjaka (load 62°C)

kakav ti cpu hladnjak imas juice21???

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
15 godina

scythe katana 3, temperature su u redu , ne rusi mi se komp , nikad , samo  mi izbacuje gresku u prime 95 i to samo nekad , i nekad zna pucat slika kod enkodiranog videa i u igrama ... pretpostavljam da se na mojoj ploci ne moze zakljucat defektna jezgra ? nesto sam vidio da to trenutno imaju as rockice i gigabytice sa beta biosom i to ne sve , CACC nesto ...

16 godina
neaktivan
koje batcheve imate?
15 godina

sta je to ?? gdje to pise ? na kutiji mi pise HDZ550WFGIBOX ne znam gdje se to nalazi

16 godina
neaktivan
to je oznaka procesora,vidi na samom procesoru-2. red,3. niz (4 broja i 4 slova)
15 godina
neaktivan
juice21 kaže...

scythe katana 3, temperature su u redu , ne rusi mi se komp , nikad , samo  mi izbacuje gresku u prime 95 i to samo nekad , i nekad zna pucat slika kod enkodiranog videa i u igrama ... pretpostavljam da se na mojoj ploci ne moze zakljucat defektna jezgra ? nesto sam vidio da to trenutno imaju as rockice i gigabytice sa beta biosom i to ne sve , CACC nesto ...

A jesi probao s nižim taktom procesora? I na kojoj ti je voltaži? Možda nije potpuno defektna jezgra ali joj treba više napona nego ostalima.

Da ti odgovorim na pitanje u onoj drugoj temi, mislim da tebi dizanje NB frekvencije niti CPU-NB voltaže neće pomoć. Kod mene je druga stvar jer kod mene nije uopće stvar u procesoru, nego u memorijskom kontroleru, kad dignem memoriju previše se Prime ruši bez obzira na takt procesora, i jezgre se ruše na random. Jednom prva, jednom druga itd, i kad crknu dvije se dalje vrti bez problema (pretpostavljam jer je onda mem. kontroler rasterećen) Ako se tebi ruši samo jedna jezgra, rekao bih da ta jezgra ima problem.

Uglavnom, probaj CPU spustit na nekih blesavih 2.0 GHz ili nešto slično (ako može na tako niskom taktu radit, nisam takvo što pokušavao, ali ne vidim zašto ne bi mogao) samo da vidiš može li tako bit stabilan. I poigraš se s voltažom da vidiš ima li kakvog pomaka. I mislim da bi ti bilo dobro da sve ostalo rasteretiš, mislim, spustiš takt RAM-a i svega ostalog što bi ti moglo utjecati na stabilnost da testiraš samo procesor. Kasnije lako vratiš postavke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 16:07 (Mirko935).
17 godina
neaktivan

Može jedno pitanje svima koji su otključali Phenoma II X2, imam X2 545 i otključa sam ga u X4 B45 i odvrtia je OCCT 8 uri i Prime 95 4 ure bez grešaka, jeli to dovoljno da ga proglasim stabilnim (usput radi već 24 sata bez problema) ? Ja mislim da je to OK, nego me jedna druga stvar muči, dakle nigdi osim u BIOS-u ne mogu pročitat temperature proca, ni u Everestu, ni OCCT-u, ni CoreTemp-u, svi pokazuju 0 ko da je isključen termalni senzor, je li još kome tako ?

Nisam BRAD, ali znam PIT !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Groza kaže...

Može jedno pitanje svima koji su otključali Phenoma II X2, imam X2 545 i otključa sam ga u X4 B45 i odvrtia je OCCT 8 uri i Prime 95 4 ure bez grešaka, jeli to dovoljno da ga proglasim stabilnim (usput radi već 24 sata bez problema) ? Ja mislim da je to OK, nego me jedna druga stvar muči, dakle nigdi osim u BIOS-u ne mogu pročitat temperature proca, ni u Everestu, ni OCCT-u, ni CoreTemp-u, svi pokazuju 0 ko da je isključen termalni senzor, je li još kome tako ?

Dosta je i previse stabilno je nema frke a cuj ovo za senzore ko zna mozda su ti na maticnoj ploci ili procu malo smrdani pa ne ocitavaju ko zna. Zato fino popipas rukom toplovodne cijevi na hladnjaku pazljivo da ne dodirujes bilo kaj drugo i ak nije vruce u mirovanju a nije sigurno sve je ok.Cool

16 godina
neaktivan
Groza kaže...

dakle nigdi osim u BIOS-u ne mogu pročitat temperature proca, ni u Everestu, ni OCCT-u, ni CoreTemp-u, svi pokazuju 0 ko da je isključen termalni senzor, je li još kome tako ?

meni je isto tako kad ga otključam na B45, termalni senzor nije isključen nit sje... pogotovo kod mene kaj imam mjesec i pol dana staru matičnu, uostalom on dobro očitava temperature kad je proc na x2 kako bi i trebao bit, meni na CPU -Z pokazuje da je proc socket am2+ a on je am3, isto tako mi pokazuje da matična ima SB 750 a ima SB 710? tako da je vjerojatno kvar softverske prirode ili možda bios ne prepoznaje potpuno proc pa nezna očitat temp. četverojezgrenog proca pošto je to otključani procesor (nema ga za kupit takvog), možda bi flashanje na najnoviji bios pomoglo?

Duh Sveti....
16 godina
neaktivan

Kod okljucavanja jezgri, iskljuci se cpu temp sensor, pa koristi onaj od maticne (ako ga imas).

BTW imam isti proc i mislim se ocu ili ga otkljucavat, jer nemogu otvarat kuciste jer je pod garancijon i ima naljepnicu pa nemogu clear cmos...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lud ko puška kaže...

Kod okljucavanja jezgri, iskljuci se cpu temp sensor, pa koristi onaj od maticne (ako ga imas).

BTW imam isti proc i mislim se ocu ili ga otkljucavat, jer nemogu otvarat kuciste jer je pod garancijon i ima naljepnicu pa nemogu clear cmos...

To se zove glupo... zašto nisi uzimao komponente posebno, pa sam slagao?

U kojem si shopu kupio? Recimo kod mene u iSHOP-u ne stavljamo nalijepnice. dapače, ljudi koji jedano m u par mjeseci

očiste svoj pc smatramo normalnim. Ajde na auto ne mijenjaj ulje dvije-tri godine...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice