- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U svakom slučaju ako bi spržio marao bi sve novo kupovati -matična, ram, graf i sl., baš sam sada klokno (nema minut) P4 sa 1,7 na približno 1.9 GHz, ne mogu više nikako, ne mogu podići napon i sl. A što se tiče tvog procesora mojžeš bez problema, prijatelj ima celeron na 2,4 soket 478 i ide na 2,8 niti se nešto puno više grije, u svako slučaju je rizik dizati takt, zato dižeš takt pomalo pa testiraš i pratiš temeraturu i sl.
northwood se puno manje grije od prescotta, sigurno moze ic na 2,4 (ovisi o maticnoj, ramu, napajanju...) ako ne i vise. Pregrijavanjem ne mozes spalit procesor, osim ako to ne napravis 30-40 puta za redom. mozes kupit novi procesor (mozda nesta ovakvo) ili nac rabljeni.
Nisi napisao koju ploču imaš. Uglavnom u BIOS-u možeš povisiti frekvenciju FSB-a i time podići frekvenciju procesora.
Koliku ćeš frekvenciju dohvatiti teško je napamet znati. Probaj...
Također u BIOS-u bi trebao imati mogućnost za gašenje kompjutora ako temperatura CPU-a bude viša od 60-70-80,
koliko već piše. Ne vjerujem da bi se odmah skurio procesor.
Ako ti ploča to podržava kupi brži procesor, gore ti je netko predložio dobru ideju.
Pitanje je kolika bi dobit bila da digneš frekvenciju recimo na 2,2 ili 2,3 pa čak i 2,4 GHz.
Sa 2 na 3 GHz to već da.
Pozdrav
Ako je Intelov hladnjak onda se promjena ventilatora svodi na improvizaciju (pogledaj kako je zakačen na hladnjak).
Nije nemoguće naravno, ali s druge strane zar nije isplativije kupiti novi:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21615
zasto kupovat cooler za 150 kn, ako ne clocka?! ovako nesta ti se vise isplati. pogledaj u neki servis, oni vjerojatno imaju stock coolere za p4 i ne vjerujem da ce te doc vise od 40-50 kn.
Nešto mi govori da se radi o socket 478 procesoru, eto zato gornji hladnjak.
Ali nije loša ideja ni potražiti negdje u servisu Intelov stock hladnjak.
Pa nevjerujem da ces naci visejezgreni za socket 478.Ako hoces visejezgreni moras mjenjat plocu a vjerojatno onda i ram.ram nije skup, oko 150kn 1gb kingmax
Imam Intel Pentium 4 koji trenutno radi na 2,0 GHz. U Everest Ultimate Edition-u sam saznao da može raditi i na 2,4 GHz.
Da... nešto ti dobro govori... Moj socket jest 478. Što se tiče ventilatora, u Ve-milu mi kažu da sada trenutno imju samo jedan jedini za 300-tinjak kuna. Još su rekli da mi se to ne isplati. Da li mi je onda pametnije kupovati novi hladnjak ili novi hladnjak s novim procesorom (ciljam na višejezgreni)?
northwood se puno manje grije od prescotta, sigurno moze ic na 2,4 (ovisi o maticnoj, ramu, napajanju...) ako ne i vise. Pregrijavanjem ne mozes spalit procesor, osim ako to ne napravis 30-40 puta za redom. mozes kupit novi procesor (mozda nesta ovakvo) ili nac rabljeni.

imam celerona 2.8 ghz i probao bi ga clockat. može li mi netko pojasnit malo bolje to.
imam celerona 2.8 ghz i probao bi ga clockat. može li mi netko pojasnit malo bolje to.
Molim lijepo:
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx
Biseru, aj pogledaj datum na postu na koji si odgovorio. U gornjem desnom kutu posta.
Imam Intel Pentium 4 koji trenutno radi na 2,0 GHz. U Everest Ultimate Edition-u sam saznao da može raditi i na 2,4 GHz. Moje pitanje je kako napraviti i da li je siguran overlocking i da li mi se isplati (jer zbilja nemam 5.000 kn za novu konfiguraciju ili barem 1.000 za novi procesor!). Bojim se da mi hladnjak na procesoru ne bi mogao dovoljno hladiti procesor!
Molim brz odgovor!
WTF!? pa poglaj liku kompjutera
o kojem pentiumu 4 on priča!?
A i ti bi mogao pogledati koliko je star njegov post i tema
Molim lijepo:
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx
Imam Intel Pentium 4 koji trenutno radi na 2,0 GHz. U Everest Ultimate Edition-u sam saznao da može raditi i na 2,4 GHz. Moje pitanje je kako napraviti i da li je siguran overlocking i da li mi se isplati (jer zbilja nemam 5.000 kn za novu konfiguraciju ili barem 1.000 za novi procesor!). Bojim se da mi hladnjak na procesoru ne bi mogao dovoljno hladiti procesor!
Molim brz odgovor!
Molim lijepo:
Molim brz odgovor!
To ti je panj-speek, neka interna komunikacija. A ja sam vodeci panj, ko sto mozes vidjeti po mom postu iznad xD
I vrtiš Sedmicu na njemu?
Bez ikakvih problema...
Aero i svi ostali procesi šljakaju, vrti se bolje od XP-a...
I vrtiš Sedmicu na njemu?
Di ti živiš? Pa 7-ica svugdje ide bolje od XP-a/podjednako dobro. A Vista je smece kakvog nema.
nisu sve agp kartice lose,imas i novijih modela!to je samo vrsta utora
Imao sam 7 na pentiumu 4 i ne radi mi ni približno brzo kao XP, zato sam je i maknuo ...
Pa, ali jednojezgreni procesor i AGP grafička...
Kaj oš igram CoD 4 na tome (da, s winsima 7)...dobro ne igram, ali ih vrti bez problema (igrao sam)...
Imao sam 7 na pentiumu 4 i ne radi mi ni približno brzo kao XP, zato sam je i maknuo ...
Nisam mislio na Pentium II i slicno, ali istina je da na P4 moze raditi jednako dobro kao i XP, sve ovisi o clocku i o ostalom hardware-u.