trebam dobar laptop do 5000kn za igre
mogao bi kupiti inter core quad 4x2.66 ghz košta 2000kn isplati se kupiti
trebam dobar laptop do 5000kn za igre
mogao bi kupiti inter core quad 4x2.66 ghz košta 2000kn isplati se kupiti
ja imam Zalman CNPS7000B-Cu i PREZADOVOLJAN sam odradjiva extra posao i extra je tih,
pentium 4 sam digao s 3.00GHu na 3.70GHz struja na 1.775volt
cooler je s regulacijom i smanjio sam ga do kraja na nekih 1350Rpm http://www.zalman.co.kr/eng/product/Product_Read.asp?idx=152
i temperature su mi: idle 21 - load 42, PRIME95 ukljucim preko noci temperatura ne prelazi cijelo vrijeme preko 41 celziusa, inace kuciste je zatvoreno.
to je moje iskustvo s Zalmanom, tog drugog nisam probao pa necu nista pricati, na tebi je da odlucis!
pentium 4 sam digao s 3.00GHu na 3.70GHz struja na 1.775volt
A zašto Zalman? Ma molim vas zašto Zalman? Ta je marka previše reklamirana tako da ako je nekada i vrijedila uloženog novca to danas više nije tako! Imamo sam Zalmana, na Athlonu 4200 X2. I overclockao sam... i pogodite kolike su temperature bile... oko 75 0C! Proc je bio clocknut sa 2,2 na 3,2 GHz sa blagim dizanjem napona. I od temperature je vjerojatno i pregorio. Tko zna...
Uglavnom - Zalman lipo izgleda, Zalman puno košta, Zalman ima ime, Zalman je sve samo ne dobar hladnjak! Barem ne za novac koji im pljunete u ruke, a nečesto se radi oko 500 kn - moj 9500. Što preporučam? Definitivno jedan Thermaltake. Nisam mogao vjerovat kako su to dobri hladnjaci. Deru bilo kojeg Zalmana! SCYTHE su isto dobri iako manje poznati, ali to nema veze.
Kanite se Zalmana. Molim vas...
ja sam sa zalmanom phenoma digao na 3ghz sa naponom od 1.42V i temperatura ne ide preko 55. tako da...meni dobro hladi.
A zašto Zalman? Ma molim vas zašto Zalman? Ta je marka previše reklamirana tako da ako je nekada i vrijedila uloženog novca to danas više nije tako! Imamo sam Zalmana, na Athlonu 4200 X2. I overclockao sam... i pogodite kolike su temperature bile... oko 75 0C! Proc je bio clocknut sa 2,2 na 3,2 GHz sa blagim dizanjem napona. I od temperature je vjerojatno i pregorio. Tko zna...
Uglavnom - Zalman lipo izgleda, Zalman puno košta, Zalman ima ime, Zalman je sve samo ne dobar hladnjak! Barem ne za novac koji im pljunete u ruke, a nečesto se radi oko 500 kn - moj 9500. Što preporučam? Definitivno jedan Thermaltake. Nisam mogao vjerovat kako su to dobri hladnjaci. Deru bilo kojeg Zalmana! SCYTHE su isto dobri iako manje poznati, ali to nema veze.
Kanite se Zalmana. Molim vas...
evo zasto (ovo sam kopirao sam sebe iz posta gore uvise):
pentium 4 sam digao s 3.00GHz na 3.70GHz struja na 1.775volt
cooler je s regulacijom i smanjio sam ga do kraja na nekih 1350Rpm http://www.zalman.co.kr/eng/product/Product_Read.asp?idx=152
i temperature su mi: idle 21 - load 42, PRIME95 ukljucim preko noci temperatura ne prelazi cijelo vrijeme preko 41 celziusa, inace kuciste je zatvoreno.
to je moje iskustvo s Zalmanom, tog drugog nisam probao pa necu nista pricati, na tebi je da odlucis!
ja sa samo rekao svoje iskustvo, a nisam mu rekao da ga mora uzeti, a nisam niti sam mu rekao da se okane Zalmana, to je njegova odluka!!!
kupiš AMD seriju 5000 i nebuš falil.
ja radim na tom procesoru u kompletnom ADOBE cs3 paketu nije ni jednom trznuo.... bio sam skeptičan prema amd-u jer su prije imali bed s hlađenjem.. ali sad ga preporučam svakome.
amd radi kao metak i koliko vidim nije mu baš važno kao intelu koliko casha ima.
usput.. ne trebaš se pravit važan sa clockanjem jer za pare koje platiš amd i intel.. intel moraš clockat da dobije karakteristike koje su ti na amd-u već podešene tvornički.
a neću govoriti da svako ubrzavanje na svoju ruku serviseri neće uzeti pod garanciju a dobro će vidjet zašto je komponenta pregorila to ne brinite
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1060018
CPU AMD Athlon64 X2 5000