CNPS10X,mugen 2 ili katana 3

poruka: 121
|
čitano: 17.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: CNPS10X,mugen 2 ili katana 3

pa da, izgleda malo glupo , prema onoj slici koju su stavili gdje je ninja namontirana ako se vent stavi na donju stranu nece smetat memoriji ,dali sam u pravu ? ne zelim uzimat cooler ako necu moc se slotove popunit memorijom koja ima visoke hladnjake .

16 godina

Izmjeri malo i pogledaj speciifikacije hladnjaka i par testova i vidi dali ima problema s dotičnim hladnjakom i onda odluči, ja isto mislim da ako vent staviš dole, da neće smetat memoriji, al to možeš lagano provjerit, a za Ninja-u 3, i ja se razmišljam o kupovini hladnjak pa sam malo gledao testove, i mislim da ovaj nije legitiman, al sam pročešljao još par i u svakom kažu da Ninja preformira lošije od Mugena ili Yasya-e, navodno zbog loše raspoređenih listova, al ko će ga znat dok neko s foruma ne da pravi review!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 16:18 (Ivsa).
15 godina
neaktivan

Ja imam Mugen 2 pola godine i ne bi ga mjenjao za neznam sta :)

Prezadovoljan sam, samo sam RAM moram mjenjati jer nije moglo sve stat.

emish -.-
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vent na mugenu se može malo pomicati gore ili dolje, meni dosta da stanu keksovi bez problema, ali da imaju još one šiljke koji strše onda nebi stalo tj. 2 bi stala jer su 2 slota dosta udaljena od ventilatora,a druga 2 su ispod ventilatora.

Pošto ja ni nemislim uzimat memoriju sa coolerom meni svejedno.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja koristim  ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev.2

s kojim sam prezadovoljan

na mom AMD X4 965 B.E.  temperature se kreću sad ljeti od 45~49 st.

RPM nikad preko 1500, skora pa se nečuje da radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

vidis hyperion , ti kazes da i ako se vent na mugenu stavi dole da se svejedno ne bi mogli popunit svi slotovi memorijom s visokim hladnjacima , gskill flare koju namjeravam uzet ima jako visoke hladnjake te ventilator povise , ja nju mogu stavit u druga 2 slota ali namjeavam u buducosti uzet jos 4 gb tako da i mugen ispada iz igre, ninja takoder ispada jer kazu da nije nesto , izgleda da zalmani zadnji ostaju u igri , a sto ako bih dao 500 kn za noctua nh-d14 ili zalman extreme , dali bi kod noctue normalno stala sva memorija s bilo kakvim hladnjacima te dali extreme valja sta, smatram da se njega ne isplati uzet nego jednostavo cnps 10x performu , stavi kazete ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bih zalmana bez razmišljanja. Nije ogroman, kvalitetan je i efikasan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 20:43 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ma da znam, nije mene sad briga hoce li mi temperatura biti 2 stupnja gore dole , treba mi neki hii end hladnjak da mi 1055t radi na 4.2 ( iako vjerojatno nece nego cu ga dignut koliko bude mogao bez diranja voltaze ) i vazno  mi je da ne bude pre nakaradan i velik , da bude kvalitetan i da  ne smeta memoriji , i to zalman sve ima ali me zanima jos par misljenja.

16 godina
neaktivan

Očeš još mišljenja. Evo osim malog i efikasnog Zalmana, možeš uzet i ThermalRight VenomusX. Trenutno najači zračni hladnjak na Hrvatskom tržištu. Uski je pa ne smeta visokim RAM ovima uz uvijet da je vent okrenut prema stražnjem ispušnom ventu. Možeš staviti dva venta(Push/pull) i tako još dodatno povečati preformanse, Ima čvrste,tanke i gusto raspoređene lističe i dizajniran je za ventove sa visokim protokom zraka. Sve to uz nemale novce od 600+kn. Tvoj buduči 1055T na 4,2Ghz je mačji kašalj za takvu mrcinu koja drži i7 na 4,4Ghz za benchove.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Očeš još mišljenja. Evo osim malog i efikasnog Zalmana, možeš uzet i ThermalRight VenomusX. Trenutno najači zračni hladnjak na Hrvatskom tržištu. Uski je pa ne smeta visokim RAM ovima uz uvijet da je vent okrenut prema stražnjem ispušnom ventu. Možeš staviti dva venta(Push/pull) i tako još dodatno povečati preformanse, Ima čvrste,tanke i gusto raspoređene lističe i dizajniran je za ventove sa visokim protokom zraka. Sve to uz nemale novce od 600+kn. Tvoj buduči 1055T na 4,2Ghz je mačji kašalj za takvu mrcinu koja drži i7 na 4,4Ghz za benchove.

DH14 je najjači hladnjak na našem tržištu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 22:25 (franky).
15 godina
neaktivan

Planiram stavit zalmana na 1055t koji je na asrokici A 770de+ oće li to ići?

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da za 1°c. A kad tome dodaš da Noctua NH-D14 premium izgleda ko tenk naspram uskom VenomusX, također kod NH-D14 premium možeš zaboravit na visoke RAM-e i također je uglavnom nešto skuplja u odnosu na Thermalrighta. Tako da sveukupno je bolji VenomusX.

http://www.guru3d.com/article/thermalright-venomous-x-review/6

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma ,skup mi je taj termalright , uzet cu ja zalmana i bit miran , uostalom 1055t se i ne grije bas puno ,jos samo nesto ,dali mi se isplati kupovat ovaj quiet ili flex ili je preforma najbolja za te pare, ne daje mi se 100kn vise bezveze.

16 godina
neaktivan
microman kaže...

Da za 1°c. A kad tome dodaš da Noctua NH-D14 premium izgleda ko tenk naspram uskom VenomusX, također kod NH-D14 premium možeš zaboravit na visoke RAM-e i također je uglavnom nešto skuplja u odnosu na Thermalrighta. Tako da sveukupno je bolji VenomusX.

Tko gleda performanse, taj ce uzeti DH14. U Hrvatskoj je DH14 jeftiniji za kojih 50 tak kuna. S njim također dobiješ 2 odlična venta.

Ja osobno imam Venomous X :D

15 godina

e microman to je istina sto si ti reko , isto tako mugen 2 daje bolje preformanse od zalmana bez diskusije ali ima mnogo mana, velicina , nezgrapnost, nemogucnost stavljanja memorije s visokim hladnjacinima sto je meni npr veliki minus, microman , koju ti memoriju drzis s svojim zalmanom ? dali uz njega moze stat memorija hladnjaka bilo kakve visine u bilo koji slot? jos jedno pitanje , zalman preforma ima bolje preformanse od katane 3 jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

e microman to je istina sto si ti reko , isto tako mugen 2 daje bolje preformanse od zalmana bez diskusije ali ima mnogo mana, velicina , nezgrapnost, nemogucnost stavljanja memorije s visokim hladnjacinima sto je meni npr veliki minus, microman , koju ti memoriju drzis s svojim zalmanom ? dali uz njega moze stat memorija hladnjaka bilo kakve visine u bilo koji slot? jos jedno pitanje , zalman preforma ima bolje preformanse od katane 3 jel?

Ja cu ti odgovoriti umjesto njega :

Ripjawse.

16 godina
neaktivan

Ja imam Quiet-a koji je nešto masivniji od preforme i flex-a, al sam bez beda stavio gore G-skill PI seris(koje mi je Cele bio posudio) koji imaju visoke pasivce i na njih sam bez beda stavio aktivni hladnjak koji se dobije uz njih. Tako da nemaš problema sa RAM-ovima jer pašu ama baš svi.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 22:52 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može link od trgovine za Noctuu NH-D14?

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a -> http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1336396
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Može link od trgovine za Noctuu NH-D14?

http://www.opric-informatika.hr/

16 godina
neaktivan
franky kaže...
microman kaže...

Tko gleda performanse, taj ce uzeti DH14. U Hrvatskoj je DH14 jeftiniji za kojih 50 tak kuna. S njim također dobiješ 2 odlična venta.

Iskreno za 1°c neznam koliko se baš isplati uzimat Noctua-u koja je mamut prema ovome i uz koju možeš zaboravit bilo kakve RAM-e sa povišenim pasivcima. Super Hladi, al Venomus hladi gotovo indentično uz daleko manje dimenzije i kompaktibilnost sa visokim pasivcima.

Ventovi meni i nisu nedostatak jer doma imam četri komada Scythe Slip streeam od 1900RPM.Smijeh

Ja si upravo ovaj mijesec planiram uzet VenomusX-a Namigiva

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Iskreno za 1°c neznam koliko se baš isplati uzimat Noctua-u koja je mamut prema ovome i uz koju možeš zaboravit bilo kakve RAM-e sa povišenim pasivcima.

Ispricavam se na cjepidlacenjuNevinašce ali DDR3 dominatori se mogu ukombinirati sa D14, odsarafe se gornji heatspreaderi i stane bez problema.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Iskreno za 1°c neznam koliko se baš isplati uzimat Noctua-u koja je mamut prema ovome i uz koju možeš zaboravit bilo kakve RAM-e sa povišenim pasivcima.

Ispricavam se na cjepidlacenjuNevinašce ali DDR3 dominatori se mogu ukombinirati sa D14, odsarafe se gornji heatspreaderi i stane bez problema.

Da i onda ti u trgovini CJEPIDLAČE u vezi garancije ak ti se nešto zezne jednog dana...Belji se

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a -> http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1336396
16 godina
neaktivan
microman kaže...
franky kaže...
microman kaže...

Iskreno za 1°c neznam koliko se baš isplati uzimat Noctua-u koja je mamut prema ovome i uz koju možeš zaboravit bilo kakve RAM-e sa povišenim pasivcima. Super Hladi, al Venomus hladi gotovo indentično uz daleko manje dimenzije i kompaktibilnost sa visokim pasivcima.

Ventovi meni i nisu nedostatak jer doma imam četri komada Scythe Slip streeam od 1900RPM.Smijeh

Ja si upravo ovaj mijesec planiram uzet VenomusX-a Namigiva

Ovisno o ploči. Ja ti preporučam da se strpiš da kod nas dođe crni Venomous.

Nije razlika 1°C već 2-3°C, a budući da se radi o zračnom hlađenju koji ima teorijski limit to je odlično.

16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Al to onda nisu više dominatori.Smijeh.

I'll be back
17 godina
neaktivan
Plahi kaže...
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Da i onda ti u trgovini CJEPIDLAČE u vezi garancije ak ti se nešto zezne jednog dana...Belji se

Sta bi se zeznulo? Ti sarafi su namjerno stavljeni da se moze skinuti heatspreader, lako se skine i isto se lako natrag stavi.

microman kaže...
AA-d00d kaže...

Al to onda nisu više dominatori.Smijeh.

Ma glavno da na heatsinku i dalje pise corsair dominatorNevinašce

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 23:09 (AA-d00d).
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Plahi kaže...
AA-d00d kaže...
microman kaže...

Sta bi se zeznulo? Ti sarafi su namjerno stavljeni da se moze skinuti heatspreader, lako se skine i isto se lako natrag stavi.

Kažem samo da te onda u trgovini j*bu da si dirao i rastavljao i onda najčešće ne priznaju garanciju, ne kažem da je skidanje heatspreadera mora biti  uzrok kvara...

17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Kažem samo da te onda u trgovini j*bu da si dirao i rastavljao i onda najčešće ne priznaju garanciju, ne kažem da je skidanje heatspreadera mora biti  uzrok kvara...

To samo ako kupujes cijelu konfiguraciju pa ti oni zakelje onaj qurac iza, u suprotnom im malo priprijeti sa zakonom o zastiti potrosaca i slicnim stvarima.

15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Plahi kaže...

To samo ako kupujes cijelu konfiguraciju pa ti oni zakelje onaj qurac iza, u suprotnom im malo priprijeti sa zakonom o zastiti potrosaca i slicnim stvarima.

Tu foru sa potrošačkim kodom sam jednom i ja primijenio i upalilo je... Smijeh

15 godina

ma cini se meni da je derem zalmana i miran , dali se isplati dat 100 kn vise za quiet? a sta je s ovom scythe ysayom ili kako vec , dali uz nju staju sve memorije , cooler cu okrenut tako da vent puse u gornu stranicu kucista a ne u zadnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako imaš novaca, jesi gledo Corsair H70, navodno funkcionira i hladi dosta dobro, ne za prežestok overclock, ali može dobro potegnit, a snjim nemaš problema s memorijom, imat ćeš problem jedino s tim gdje ćeš ugurat radiator!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice