Dakle, htio bi proc namjestiti na 4 ghz 24/7 pa me interesira dali samo u BIOS namjesti monizitelj na 20x i F10 i to je to ili trebam jos stogod promjeniti u postavkama u BIOS-u. MBO je GA-970A-UD3.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle, htio bi proc namjestiti na 4 ghz 24/7 pa me interesira dali samo u BIOS namjesti monizitelj na 20x i F10 i to je to ili trebam jos stogod promjeniti u postavkama u BIOS-u. MBO je GA-970A-UD3.
Pa nije to samo tako lagano.. hah.opcenito se overclocka u biosu, pa evo par stvari.. znaci.. uvjek kad dizes mnozitelj i fsb dizes po malo (nikad npr sa 15x na 20x i save..) onda moras pazit na takt ram memorije da uvjek bude na defaultnom taktu, onda za napon isto znaci stavis ga npr na 1.3v i dizes fsb i mnozitelj i ak ti se rusi system jos malo podignes napon i ako je stabilno opet podignes fsb/mnozitelj i ak je opet potrebno podignes napon.. (za 24/7 bi iso max na 1.40/43 volta, i jos imas par stavari pa poguglaj :)
MA, da ali ovaj proc sam ide od 3,3do 3,9ghz. dakle to nebi bio neznam kakav oc. Znam ja otprilike sve to treba malo po malo, pa fsb, pa naponi pa, sve ostalo ali to sam radio prije 2 god na starom procu sad sam sve to vec zaboravio a i sad sam na AMD, pa su neki nazivi drugaciji u BIOSU. Pa sam mislio ako neko vec ima isti proc da mi kaze sta tocno trbe najestiti u BIOS-u da nemoram traziti po googleu.