Amd athlon // x3 440 unlocked 4 core

poruka: 10
|
čitano: 3.294
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Amd athlon // x3 440 unlocked 4 core
ford eleanor kaže...

Zanimaju me iskustva sa ovim procesorom (1)  dali  je moguće aktivirati 4 jezgru.Ako bih uspio otključati 4 jezgru (2) dali mi je dovoljan stock cooler obzirom da i neki phenomi rade na 95w.Matična iz moj pc.

Ovako...

Na prvo pitanje ti ne mogu dati jedinstven odgovor. U određenom broju slučajeva je moguće otključati četvrtu jezgru, ali nije pravilo. Sve ovisi od primjerka do primjerka procesora i nitko ti sa sigurnošću ne može jamčiti da će četvrta jezgra biti otključana.

Što se tiče drugog pitanja, ukoliko se jezgra zaista otključa, ali se ne otključa L3, onda bi stock cooler mogao poslužiti. U slučaju otključavanja i L3 tvoj se procesor "pretvara" u punokrvnog Deneba s čime enormno raste i zagrijavanje zbog čega bi neophodna bila kupovina drugog (čitaj boljeg i skupljeg) hladnjaka.

U svakom slučaju, stock hladnjaci koji dolaze uz AMD-ove procesore jedva zavovoljavaju hlađenje i na osnovnim postavkama pa se i u slučaju neotključavanja procesora, isplati uložiti u dobar hladnjak.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako ces otkljucavati Athlona nikako ti ne preporucujem stock hladnjak jer je sranje najvece !!!!!!!! Imam proc pod moj PC i tokom igranja mi cooler bruji kao mrvilica za kuruze :))) Ako ces samo otkljucavati i ako neces nista klokati kupio onda TX3/Hyper 212/Katanu 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo da ti ja odgovorim kako je bio slučaj sa mojim procesorom. Imam dotični x3 440 kupljen u ADM-a u 9. mjesec. Batch je CACAC. Pokušao sam otključati 4. jezgu, ali nisam uspio.

Zapravo rušili su se windowsi na loading screenu. Nakon toga sam vratio postavke na normalno. L3 cache nisam ni pokušavao otključat posebno. Tko zna možda bih dobio i x3 phenoma. Mozda bi i radio da sam se igrao postavkama jezgara i L3 cache-a ili povecao malo voltažu, ali nije mi se dalo zezat s time jer su mi 3 jezgre ionako i više nego dovoljne za ono za što koristim računalo.

To ti je sve stvar sreće. Možda će radit, a možda ni neće. Svakako sretno sa otključavanjem.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozzz,to sa otkjlucavanjem ti nikako ne preporucujem.Imao sam Phenoma II x2 550, i 3kom Athlon x3 450,niti sa jednim nisam imao srece da otkljucam jos jednu jezgru. Samo sam jednog Athlona uspio otkljucat ali nije bio stabilan,kad sam dizao win restartao mi je komp. Nije bila stabilna 4. jezgra.

To sa otkljucavanjem ti je lutrija,ako imas srece moguce je da te opali. Moj savjet ti je kupi Athlona x4 640

Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ja sam svog x3 435 otključao,te dignuo mu takt na 3.2Ghz.

Takav kuca odkada je kupljen.

I cooler nije uopće glasan,amo reći 30dB max.

LP

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 15:42 (pandza94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ja imam X3 445 kojemu je otključana 4. jezgra. Otključavanjem dodatne jezge povećavaju se temperature proca ali kod mene su i dalje dosta niske tako da nemam potrebe staviti aftermarket cooler. Sto se tiče buke, ne čujem ga uopće - no ja sam postavio par coolera za dobri protok zraka u kućištu što toplo preporučavam svima pogotovo u ljetnim mjesecima. Koliko sam imao iskustva s otključavanjem tih athlona to ti najprije ovisi o samom primjerku (dali ima defektnu jezgru, jeli ona samo isključena,...) i nemožeš znati dok ne probas otključati. Kako god probaj ju otključati i onda odvrti par stres testova tipa prime 95 ili OCCT i ako nema greski onda samo peglaj dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pogledaj u uputama od matične ploče kako napraviti Clear CMOS sa jumperom. To će pobrisat sve postavke matične i vratit ih na tvorničke postavke. Tada bi opet trebalo sve radit. Samo pazi da dok radiš Clear CMOS isključiš računalo iz struje.

1 0 hvala 1
14 godina

Ne kuzim cemu TD,samo sam iznjeo svoja iskustva sa otkljucavanjem tih procesora.Nema se tko sa tim nesto posebno slagati i ne slagati.Dao sam savjet sto bi mu bilo najbolje napravit ako hoce x4. A da je stock kuler smece,jest sad sam uzeo phenoma 955 i buka je nenormalna. Veca je nego kod athlona x3 450.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ford eleanor kaže...
sada kada sam pokušao otključati jezgru nemam više slike na ekranu.kompjuter radi a probao sam ga restartati i isključiti iz struje i ponovo pokrenuti on se samo upali i radi ali ne mogu ući u bios da sve vratim na defaults.šta da radim javljam se sa mobitela.

Vjerojatno nemaš zadnji bios za svoju ploču. Probaj flashati najnoviji bios pa onda.

No ne znam kako stoji otključavanje na SB760/NB710, koliko su takve ploče dobre za otključavanje.

SteelSeries nagradna igra - osvojite fantasticnu periferiju po izboru: http://steelseries.com/10?code=9FAXJR39
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ford eleanor kaže...
...

Znam koju matičnu imaš, gledao sam na stranici proizvođača. Nakon tvoje verzije biosa (1.3) izašlo je još 6 novijih verzija.

Najnovija verzija je 1.A. Flashaj bios na tu verziu i onda probaj s otključavajem.

SteelSeries nagradna igra - osvojite fantasticnu periferiju po izboru: http://steelseries.com/10?code=9FAXJR39
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice