YouTube problemi sa kršenjem prava

poruka: 2
|
čitano: 1.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
YouTube - problemi sa kršenjem prava

Zdravo

Imam problema sa YouTube-om. Naime prijavio sam kanal koji je emitovao bez dopuštenja moje videozapise i njegov kanal je blokiran. U međuvremenu on je meni poslao odgovor na pritužbu te sada YT od mene traži da pošaljme neki sudski nalog ili u protivnom će oni vratiti zapise na YouTube.

Sada mene zanima je li se neko susretao sa ovim problemom i kakav je meni papir sada potreban da ga zaustavim i pokušaju da opet podigne i unovčava moje zapise.

Ja sam fizičko lice koje se vremena na vrijeme bavi samostalnom produkcijom, znači nisam velika produkcija koja ima novca da se sudkim putem borim za svoja prava, pa me zanima kakva su sada moja prava?

11 godina
protjeran
Re: YouTube - problemi sa kršenjem prava

Morat ćete to prijaviti policiji te navesti naziv kanala na kojem je taj korisnik objavio vaše snimke kao i same nazive snimki. Oni bi tada izdali sudski nalog i poslali ga YouTubeu,odnosno hrvatskoj podružnici Googlea koja bi trajno blokirala cijeli kanal tog korisnika.Naravno da imate svoja prava ako ste doista napravili (producirali) te video-zapise,ali znajte da je i u Hrvatskoj i u BiH vrlo nezgodno rješavati takve probleme.Morat ćete "igrati do kraja" ako mislite spriječiti daljnje prikazivanje vaših filmova na YouTubeu,znači morat ćete prijaviti policiji taj kanal na kojem je taj korisnik objavio vaše snimke kako bi policija mogla blokirati taj kanal. Također ne znam koliko bi domaći sudovi držali do vaših tužbi. Postoji velika vjerojatnost da nećete uspjeti,ali to ne znači da morate odustati. Ja živim u Širokom Brijegu i naš sud uopće ne mari za autorska prava,vjerovali ili ne! Međutim,to ne znači da su svi sudovi u Hrvatskoj i BiH korumpirani. Svakako nemojte odustajati od prijave policiji ako ste doista uložili veliki napor za stvaranje tih filmova i ako za to očekujete veliku zaradu. Još jedna stvar - ako je vaš audio/video materijal doista zaštićen autorskim pravima,zašto ste onda dopustili da ga netko "uhvati" i onda ga postavi na YouTube? Budući da ta osoba sada ima vaše snimke,ona ih slobodno može objaviti i  na drugim servisima kao što su DailyMotion i Veoh ili bilo koji drugi video-servis. To znači da bi opet morali tražiti od policije da blokira vaše snimke i na tim drugim servisima. Čim policija ukloni sve vaše snimke sa svih servisa,taj korisnik će na nekom trećem servisu ponovo staviti vaše snimke i ta policijska igra će ići unedogled. To je,nažalost,najgori mogući scenarij. Znam kako vam je,jer sam i ja uložio veliki napor u pisanje podnaslova za jedan popularni crtić,a nigdje nema neke hrvatske Web-stranice na kojoj bih mogao prodati te svoje podnaslove. Nadam se da ćete uspjeti u svom naumu da blokirate tog korisnika koji stavlja vaše snimke na Internet. Nažalost,postoji i velika šansa za neuspjeh zbog "politike rada" ove naše "balkanske policije".

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice