evo namjerno dupli post, vidimo se posli iden malo razbijat po gripama...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne igram igrice
a ono, uživajte u suncu ako ga ima tamo 
Imam jedno pitanjce... Kako sam nezadovoljan brzinom svoga primarnog diska (Seagate 7200.11 500GB, 16MB cache), želio bi zamjeniti primarni disk s sekundarnim diskom (WD Caviar Black, 640GB, 32MB Cache)
Napravio sam par bencheva pa evo (uglavnom brži je WD, ali želio bi procijenu koliko je to otprilike rast performansi)
Seagate 500GB
WD 640GB
Zanima me još samo ova stvar: Kako imam legalne Windowse 7 (retail verzija), da li će aktivacija proći kako spada
Imam jedno pitanjce... Kako sam nezadovoljan brzinom svoga primarnog diska (Seagate 7200.11 500GB, 16MB cache), želio bi zamjeniti primarni disk s sekundarnim diskom (WD Caviar Black, 640GB, 32MB Cache)
Napravio sam par bencheva pa evo (uglavnom brži je WD, ali želio bi procijenu koliko je to otprilike rast performansi)
Seagate 500GB
WD 640GB
Zanima me još samo ova stvar: Kako imam legalne Windowse 7 (retail verzija), da li će aktivacija proći kako spada
jasno da hoće....
...dobro jutro...hvala paolu i seneki na nesebičnoj pomoći...javio bi se ja još sinoć, ali susjedi mi idu rano u krevet...
...gledao sam sinoć skijanje i žao mi je kaj nije bio treći rajh...
...dobro jutro...hvala paolu i seneki na nesebičnoj pomoći...javio bi se ja još sinoć, ali susjedi mi idu rano u krevet...
i susjeda rano legla, čini se....
mis jel ono slovenac bia 3... pu mamicu mu
jasno da hoće....
Znaći Windowse mogu bez problema ponovno aktivirati ako promjenim disk?
jasno da hoće....
da, nebi tribalo bit problema...
i susjeda rano legla, čini se....
mis jel ono slovenac bia 3... pu mamicu mu
...šveđanin...
draži mi on puno... samo danije janez i
svi sretni i zadovoljni
ma nema na čemu jurra,zato sam tu,da pomažem i pomažem
ma nema na čemu jurra,zato sam tu,da lažem i odmažem
...ma znam..
Možeš i napraviti kloniranje sistema sa Seageta na WD ,jedino kaj ti treba je da na WD-u napraviš particiju iste veličine. To se može napraviti i sa Windowsovom Backup and Restore aplikacijom.
poruka mora sadržavati tekst 

Možeš i napraviti kloniranje sistema sa Seageta na WD ,jedino kaj ti treba je da na WD-u napraviš particiju iste veličine. To se može napraviti i sa Windowsovom Backup and Restore aplikacijom.
Hvala! (i tebi Makiću naravno!)
Nisam siguran koliki bi rast performansi donesao ovaj disk (a to mi polako ide na živce kod ovog Seagatea, nekim programima treba dosta dugo da se dignu po prvi puta). No možda još malo pričekam i uzmem Velociraptora ili ako se pojavi neki SSD disk s minimalno 250-300GB (za razumnu cijenu).
Nisam siguran koliki bi rast performansi donesao ovaj disk (a to mi polako ide na živce kod ovog Seagatea, nekim programima treba dosta dugo da se dignu po prvi puta). No možda još malo pričekam i uzmem Velociraptora ili ako se pojavi neki SSD disk s minimalno 250-300GB (za razumnu cijenu).
Čuj ,WD ima duplo više cachea ,i osjetilo bi se ,plus ,isti je PC i ne bi ti trebala niti ponovna aktivacija ,pošto mjenjaš samo jednu komponentu.
To ide (kloniranje) otprilike ovak :
Napravi sistem image ,na WD-u napravi particiju iste veličine ,ugasi PC ,isključi Seagate iz struje ,vrati sistem na tu novu particiju na WD-u.
Pokreni PC ,eventualno popravi bootmanager (ako zatražie ).
Ako je sve u redu ,samo treba prilkjučit Seagate ,formatirat (ili izbrisat) staru sistemsku particiju na njemu i gotovo.
Čuj ,WD ima duplo više cachea ,i osjetilo bi se ,plus ,isti je PC i ne bi ti trebala niti ponovna aktivacija ,pošto mjenjaš samo jednu komponentu.
To ide (kloniranje) otprilike ovak :
Napravi sistem image ,na WD-u napravi particiju iste veličine ,ugasi PC ,isključi Seagate iz struje ,vrati sistem na tu novu particiju na WD-u.
Pokreni PC ,eventualno popravi bootmanager (ako zatražie ).
Ako je sve u redu ,samo treba prilkjučit Seagate ,formatirat (ili izbrisat) staru sistemsku particiju na njemu i gotovo.
Napravio sam image sustava na eksterni disk (Paragonom)... Znači formatiram WD, isključim Seagatea, stavim image na WD-a i to je više-manje to? (Particija baš mora biti 500GB (465GB)?)
Napravio sam image sustava na eksterni disk (Paragonom)... Znači formatiram WD, isključim Seagatea, stavim image na WD-a i to je više-manje to? (Particija baš mora biti 500GB (465GB)?)
Da ,bitno je da je particija na koju stavljaš ista ili veća.
Ali ,ti si veliš ,to napravil s Paragonom ,pa pogledaj u Paragonove Help fileove ,jel nisam nikad radil s njim pa ne znam točno.
Dobro jutro 
...baš ti hvala, nego kaj nisi mog'o proš..kupiti filter 160...
btw moram razmisliti o novom provideru...
Dobro jutro 
...baš ti hvala, nego kaj nisi mog'o proš..kupiti filter 160...
btw moram razmisliti o novom provideru...
grrrrrrrrrrrrr
Stisni tipku hvala

Dobar dan...
Ljudi hitno mi treba jedan odgovor:
Bratić mi je kupio Vip Stick za internet (valjda onaj broadband). Probao ga je instalirat na komp ali neće. Onda ga je probao instalirat na laptop i isto nije htjelo, a na laptopu su friški windowsi xp instalirani... Onda je odnio taj stick kod cure i tamo je proradilo bez problema. Živi u Sesvetama, ugl uopće ne prepoznaje stick kad se ušteka..
Di ste???
ljudovi sta se radi? ja odoh gledati titanik po ko zna koji put,sada pocinje na novoj tv :)
Dobar dan ljudi. Što ima?