Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h) zaključana tema

poruka: 148.670
|
čitano: 11.384.398
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
18 godina
Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)

evo namjerno dupli post, vidimo se posli iden malo razbijat po gripama...

Q----e sad jel ovo zadnja ili predzadnja godina vidit ćemo uskoro...
16 godina
neaktivan

ne igram igrice

a ono, uživajte u suncu ako ga ima tamo Cool

Margot
17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanjce... Kako sam nezadovoljan brzinom svoga primarnog diska (Seagate 7200.11 500GB, 16MB cache), želio bi zamjeniti primarni disk s sekundarnim diskom (WD Caviar Black, 640GB, 32MB Cache)

Napravio sam par bencheva pa evo (uglavnom brži je WD, ali želio bi procijenu koliko je to otprilike rast performansi)

Seagate 500GB

Vrijeme pristupa Vrijeme pristupa

file bench file bench

read read

WD 640GB

vrijeme pristupa vrijeme pristupa

file bench file bench

read read

Zanima me još samo ova stvar: Kako imam legalne Windowse 7 (retail verzija), da li će aktivacija proći kako spada

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 12:58 (Oly_E3).
17 godina
RE: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
Oly_E3 kaže...

Imam jedno pitanjce... Kako sam nezadovoljan brzinom svoga primarnog diska (Seagate 7200.11 500GB, 16MB cache), želio bi zamjeniti primarni disk s sekundarnim diskom (WD Caviar Black, 640GB, 32MB Cache)

Napravio sam par bencheva pa evo (uglavnom brži je WD, ali želio bi procijenu koliko je to otprilike rast performansi)

Seagate 500GB

WD 640GB

Zanima me još samo ova stvar: Kako imam legalne Windowse 7 (retail verzija), da li će aktivacija proći kako spada

jasno da hoće....

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
17 godina
neaktivan

...dobro jutro...hvala paolu i seneki na nesebičnoj pomoći...javio bi se ja još sinoć, ali susjedi mi idu rano u krevet...Mršti se

...gledao sam sinoć skijanje i žao mi je kaj nije bio treći rajh...Nevinašce

...kaos...
17 godina
Jurra kaže...

...dobro jutro...hvala paolu i seneki na nesebičnoj pomoći...javio bi se ja još sinoć, ali susjedi mi idu rano u krevet...Mršti se

i susjeda rano legla, čini se....

mis jel ono slovenac bia 3... pu mamicu mu

17 godina
neaktivan
Makić kaže...

jasno da hoće....

Znaći Windowse mogu bez problema ponovno aktivirati ako promjenim disk?

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
17 godina
Oly_E3 kaže...
Makić kaže...

jasno da hoće....

da, nebi tribalo bit problema...

17 godina
neaktivan
Makić kaže...

...šveđanin...Izlanuo se

...kaos...
17 godina
Jurra kaže...
Makić kaže...

...šveđanin...Izlanuo se

draži mi on puno... samo danije janez i

svi sretni i zadovoljni

17 godina
neaktivan
Jurra kaže...

ma nema na čemu jurra,zato sam tu,da pomažem i pomažemIzlanuo se

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

ma nema na čemu jurra,zato sam tu,da lažem i odmažemIzlanuo se

...ma znam..Nevinašce

...kaos...
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Možeš i napraviti kloniranje sistema sa Seageta na WD ,jedino kaj ti treba je da na WD-u napraviš particiju iste veličine. To se može napraviti i sa Windowsovom  Backup and Restore aplikacijom.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan

poruka mora sadržavati tekst Smijeh

ŠutimBelji se

Margot
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Oly_E3 kaže...

Možeš i napraviti kloniranje sistema sa Seageta na WD ,jedino kaj ti treba je da na WD-u napraviš particiju iste veličine. To se može napraviti i sa Windowsovom  Backup and Restore aplikacijom.

Hvala! (i tebi Makiću naravno!)

Nisam siguran koliki bi rast performansi donesao ovaj disk (a to mi polako ide na živce kod ovog Seagatea, nekim programima treba dosta dugo da se dignu po prvi puta). No možda još malo pričekam i uzmem Velociraptora ili ako se pojavi neki SSD disk s minimalno 250-300GB (za razumnu cijenu).

17 godina

Dobro jutro Nevinašce

Za Jurreka :) Za Jurreka :)
Za ostale Za ostale
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Nisam siguran koliki bi rast performansi donesao ovaj disk (a to mi polako ide na živce kod ovog Seagatea, nekim programima treba dosta dugo da se dignu po prvi puta). No možda još malo pričekam i uzmem Velociraptora ili ako se pojavi neki SSD disk s minimalno 250-300GB (za razumnu cijenu).

Čuj ,WD ima duplo više cachea ,i osjetilo bi se ,plus ,isti je PC i ne bi ti trebala niti ponovna aktivacija ,pošto mjenjaš samo jednu komponentu.

To ide (kloniranje) otprilike ovak :

Napravi sistem image ,na WD-u napravi particiju iste veličine ,ugasi PC ,isključi Seagate iz struje ,vrati sistem na tu novu particiju na WD-u.

Pokreni PC ,eventualno popravi bootmanager (ako zatražie ).

Ako je sve u redu ,samo treba prilkjučit Seagate ,formatirat (ili izbrisat) staru sistemsku particiju na njemu i gotovo.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Oly_E3 kaže...

Čuj ,WD ima duplo više cachea ,i osjetilo bi se ,plus ,isti je PC i ne bi ti trebala niti ponovna aktivacija ,pošto mjenjaš samo jednu komponentu.

To ide (kloniranje) otprilike ovak :

Napravi sistem image ,na WD-u napravi particiju iste veličine ,ugasi PC ,isključi Seagate iz struje ,vrati sistem na tu novu particiju na WD-u.

Pokreni PC ,eventualno popravi bootmanager (ako zatražie ).

Ako je sve u redu ,samo treba prilkjučit Seagate ,formatirat (ili izbrisat) staru sistemsku particiju na njemu i gotovo.

Napravio sam image sustava na eksterni disk (Paragonom)... Znači formatiram WD, isključim Seagatea, stavim image na WD-a i to je više-manje to? (Particija baš mora biti 500GB (465GB)?)

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
kizo2703 kaže...

Napravio sam image sustava na eksterni disk (Paragonom)... Znači formatiram WD, isključim Seagatea, stavim image na WD-a i to je više-manje to? (Particija baš mora biti 500GB (465GB)?)

Da ,bitno je da je particija na koju stavljaš ista ili veća.

Ali ,ti si veliš ,to napravil s Paragonom ,pa pogledaj u Paragonove Help fileove ,jel nisam nikad radil s njim pa ne znam točno.

17 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Dobro jutro Nevinašce

...baš ti hvala, nego kaj nisi mog'o proš..kupiti filter 160...Izlanuo se btw moram razmisliti o novom provideru...Cool

...kaos...
17 godina
Jurra kaže...
Ivan M. kaže...

Dobro jutro Nevinašce

...baš ti hvala, nego kaj nisi mog'o proš..kupiti filter 160...Izlanuo se btw moram razmisliti o novom provideru...Cool

grrrrrrrrrrrrr Viče Stisni tipku hvala Viče Smijeh Belji se

17 godina
neaktivan

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 14:16 (Jurra).
17 godina
Jurra kaže...

Šutim

16 godina
neaktivan

Dobar dan...

17 godina
neaktivan

Ljudi hitno mi treba jedan odgovor:

Bratić mi je kupio Vip Stick za internet (valjda onaj broadband). Probao ga je instalirat na komp ali neće. Onda ga je probao instalirat na laptop i isto nije htjelo, a na laptopu su friški windowsi xp instalirani... Onda je odnio taj stick kod cure i tamo je proradilo bez problema. Živi u Sesvetama, ugl uopće ne prepoznaje stick kad se ušteka..

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
16 godina
neaktivan

Di ste???

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
18 godina

Bok svima kaj se dela, eto kaj vesela gamad napravi na kompu ali srecom na kraju Avast recimo ipak spasava situaciju.SmijehNevinašce

16 godina
neaktivan

ljudovi sta se radi? ja odoh gledati titanik po ko zna koji put,sada pocinje na novoj tv :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan
Eto, ja otvorio svoj WD Elements, za neupucene to je eksterni disk, i nadao se Caviaru Black unutra, a ono Caviar Green... U Bugu pise da je ta serija tiha, a moj stalno cvrči, vidit ću da li se more prominit onaj nastavak SATA to USB
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
18 godina
neaktivan

Dobar dan ljudi. Što ima?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice