Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h) zaključana tema

poruka: 148.670
|
čitano: 10.344.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
15 godina
neaktivan
Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)

Fu*k ove vručine me ubijaju :

Vrucina !!!! Vrucina !!!!

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
16 godina
neaktivan

LOCK!
Ajmo u Nespavalice!

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
16 godina
protjeran

Evo nas u novom vrućem danu. 

15 godina
neaktivan
Re: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
mario.L_hr kaže..

Hoćeš li pobrojati dovodne i odvodne ventove? Kad staviš previše dovodnih onda može doći do neželjenih posljedica u pojedinim dijelovima kućišta (džepovi vrućeg zraka). Moj ti je savjet imati više ventova u odsisu (pazi na raspored) nego što ih imaš u dovodu.

imam 3 venta dovod i 3 venta za odvod zraka, vrlo moguće da sam zeznio strujanje zraka, ali ipak, napravio sam dovod svježeg zraka za proc i napajanje pa mi nema logike da mi se temp grafulje povisi

probal bum isključiti taj vent, pa ak se temperatura snizi, zeznio sam protok i fajrond

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 12:16 (munjovoz).
15 godina

e ovi dana je bilo vruće al danas {#}

http://www.youtube.com/watch?v=BCeglioeHao&feature=feedu
14 godina
neaktivan

Vozdra društvo {#}

Koja vrelina napolju Bože sačuvaj, a ja još sad moram usisavat kuću. Ima da nakon tog bure vode popijem {#}

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
15 godina
protjeran

Jutro:) napokon mi isteko crveni:)

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
17 godina
whasup
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
whasup

Šta ima druže?

Šta nam je sa dragecom? Nema ga na forumu.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
16 godina
neaktivan

Dobar dan, šta ima...

15 godina
protjeran
Nello kaže...

Dobar dan, šta ima...

pozdrav:))

Krenuo sam polagat za A1 :)

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
17 godina
Linkosaan kaže...
Mitch kaže...
whasup

Šta ima druže?

Šta nam je sa dragecom? Nema ga na forumu.

ništa nema, kupujem ajped (odnosno moja sestra) a sad gledam dal da uzmem dvicu il tricu....

znam da sam android fanboy, ali ko misli da ajped ima konkurenciju, vara se, probao sam na dva tjedna HTC Flyer i Samsung GT10.1, nema sanse protiv iPad-a...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
15 godina
munjovoz kaže...
mario.L_hr kaže..

Hoćeš li pobrojati dovodne i odvodne ventove? Kad staviš previše dovodnih onda može doći do neželjenih posljedica u pojedinim dijelovima kućišta (džepovi vrućeg zraka). Moj ti je savjet imati više ventova u odsisu (pazi na raspored) nego što ih imaš u dovodu.

imam 3 venta dovod i 3 venta za odvod zraka, vrlo moguće da sam zeznio strujanje zraka, ali ipak, napravio sam dovod svježeg zraka za proc i napajanje pa mi nema logike da mi se temp grafulje povisi

probal bum isključiti taj vent, pa ak se temperatura snizi, zeznio sam protok i fajrond

Najbolja ventilacija bi bila da se vrući zrak najkraćim putem izvuče van iz kućišta. To baš i nije lako napraviti u kućištima računala, zbog načina rasporeda komponenti, možda bi se nešto moglo iskemijati s pleksiglas pregradama i odvajanjem pojedinih komponenti u zone (odvajanje grafičke i procesora u dvije različite zone) s vlastitim dovodom i odvodom zraka, ali to je dosta komplicirano. S dodavanjem svakog novog dovodnog ventilatora na kućište dolazi do poremećaja strujanja zraka u kućištu. Zbog dosta vertikalnih prepreka nikad nisi siguran kako će se to dodavanje manifestirati na temperaturu neke od komponenti. Riskiraš da neka od komponenti, zbog turbulencije odjednom bude oplahnuta vrućim zrakom s druge komponente (mislim da se tebi upravo ovo dogodilo).

BTW: Dobar dan svima....

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 12:50 (mario.L_hr).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

ništa nema, kupujem ajped (odnosno moja sestra) a sad gledam dal da uzmem dvicu il tricu....

znam da sam android fanboy, ali ko misli da ajped ima konkurenciju, vara se, probao sam na dva tjedna HTC Flyer i Samsung GT10.1, nema sanse protiv iPad-a...

Možemo mi pričati šta hoćemo ali iPad definitivno nema konkurenciju jer je ubjedljivo najbolji uređaj od svih koji se nude.

I nemoj se vaditi na sestru, reci jasno i glasno da si promijenio tabor {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 12:49 (Linkosaan).
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

zboriš ti pravo momče, ali sad sam samo usrao cijelu stranicu od pleksija jer sam na njoj napravio mjesto za 120 mm vent  {#}

dobar dan momci

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 12:50 (munjovoz).
15 godina

Pa okreni ga da izvlači zrak i onda vidi kakva je situacija.

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

ma kakvi... prva slika je dok još nisam ugradio taj ventilator, druga slika je nakon što sam okrenio vent da izvlači van umjesto da upuhuje, temperatura grafičke porasla za još jedan stupanj u usporedbi temperature kad je bio upuh zraka

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 13:36 (munjovoz).
15 godina
munjovoz kaže...
mario.L_hr kaže...

ma kakvi... prva slika je dok još nisam ugradio taj ventilator, druga slika je nakon što sam okrenio vent da izvlači van umjesto da upuhuje, temperatura grafičke porasla za još jedan stupanj u usporedbi temperature kad je bio upuh zraka

Onda ga jednostavno odpoji s napajanja i ostavi sa strane. Očito ti je ta situacija najpovoljnija za grafičku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 13:45 (mario.L_hr).
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

ma budem pokrpao pleksiglas i napravio ovo, pa nek piri i hladi

15 godina

Nemoj to raditi, imaš sasvim pristojne temperature. Nekad je manje više. Kao što sam ti rekao, već prije, nikad neznaš što se može zakomplicirati. Neznam zbog kojeg razloga trebaš niže temperature ali meni se ovočini sasvim OK.

Što se tiče da piri i hladi, što ako kreneš puhati topli zrak po kartici?

16 godina
neaktivan

...jutro...baš je super vrijeme...čudno, ali ove godine još nisam vidio komarca, valjda su emigrirali...

...kaos...
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...jutro...baš je super vrijeme...čudno, ali ove godine još nisam vidio komarca, valjda su emigrirali...

Na kavi?

16 godina

Dan narode, razmisljam dal da si preorderam BF3 LE ili ne, cisto zbog skole i vremena kolko cu imati :D

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nemoj to raditi, imaš sasvim pristojne temperature. Nekad je manje više. Kao što sam ti rekao, već prije, nikad neznaš  što se može zakomplicirati. Neznam zbog kojeg razloga trebaš niže temperature ali meni se ovočini sasvim OK.

kupujem rame, stižu mi sutra/preksutra, da si podebljam rame na 6 gb, moram pojacat procesor, grafiku, rame, ukratko, cloackam komp da mogu radit u unreal development kit, malo sam knap sa svim komponentama da mi sve glatko renda, moram napraviti bolje hlađenje od defaulta da mi se ne pregrijava

16 godina
neaktivan
gjurki kaže...
Nello kaže...

Dobar dan, šta ima...

pozdrav:))

Krenuo sam polagat za A1 :)

Sretno ti bilo. i držim fige... {#}

17 godina
novi avatar
15 godina
munjovoz kaže...
mario.L_hr kaže...

Nemoj to raditi, imaš sasvim pristojne temperature. Nekad je manje više. Kao što sam ti rekao, već prije, nikad neznaš što se može zakomplicirati. Neznam zbog kojeg razloga trebaš niže temperature ali meni se ovočini sasvim OK.

kupujem rame, stižu mi sutra/preksutra, da si podebljam rame na 6 gb, moram pojacat procesor, grafiku, rame, ukratko, cloackam komp da mogu radit u unreal development kit, malo sam knap sa svim komponentama da mi sve glatko renda, moram napraviti bolje hlađenje od defaulta da mi se ne pregrijava

Za dobro hlađenje, preduvjet je dobro i prostrano kućište, zatim pametan raspored komponenti i na kraju ventilacija (ne mislim da je ona najnebitnija). Najveći problem može biti malo i skučeno kućište, bez vode je teško nešto pametno napraviti. Glavna prednost, vodenih sustava za hlađenje, je što toplinu odvode na mjestima gdje se ista pojavila i ne dopuštaju da se ista širi po kućištu, što se kod zračnog sustava redovito događa.

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Za dobro hlađenje, preduvjet je dobro i prostrano kućište, zatim pametan raspored komponenti i na kraju ventilacija (ne mislim da je ona najnebitnija). Najveći problem može biti malo i skučeno kućište, bez vode je teško nešto pametno napraviti. Glavna prednost, vodenih sustava za hlađenje, je što toplinu odvode na mjestima gdje se ista pojavila i ne dopuštaju da se ista širi po kućištu, što se kod zračnog sustava redovito događa.

kućište nije neko veliko, ali je malo veće od većine kućišta, raspored komponenti nemože biti bolji nego što je, a ventilaciju koju sam osmislio je ispod u slici

lol tek sad vidim da mi omjer usisa ispuha nije najbolji

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 15:07 (munjovoz).
15 godina
munjovoz kaže...
mario.L_hr kaže...

kućište nije neko veliko, ali je malo veće od većine kućišta, raspored komponenti nemože biti bolji nego što je, a ventilaciju koju sam osmislio je ispod u slici

Na koju stranu ti puše hladnjak procesora?

16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...
mario.L_hr kaže...

Krivo ti se racuna... racunas CFM a ne RPMove

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice