dobar dan, prije cca 6 mjeseci sam pao sa 1.5 grama trave. jucer mi je doma dosla kazna od 5000kn za posjedovanje opojnih droga, e sada mene zanima dal se mogu izvuc na sudu da mi sudac da uvjetnu (6 mj). neznam dal je to moguce jer sam maloljetnik, pa ako se tko razumije u zakon RH, neka mi pomogne molim
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dobar dan, prije cca 6 mjeseci sam pao sa 1.5 grama trave. jucer mi je doma dosla kazna od 5000kn za posjedovanje opojnih droga, e sada mene zanima dal se mogu izvuc na sudu da mi sudac da uvjetnu (6 mj). neznam dal je to moguce jer sam maloljetnik, pa ako se tko razumije u zakon RH, neka mi pomogne molim
Kad si bio hrabar da pušiš sada lijepo pare na sunce i plati.
Kad si bio hrabar da pušiš sada lijepo pare na sunce i plati.
mogu ja dat pare lako, al bezveze mi je dat 5000 za tako malu kolicinu
Mozda ipak da pitanje postavis ovdje :
Ako nista drugo dobit ces konkretniji odgovor
Kao što ti je i unimatrix rekao, pitaš na pogrešnom mjestu...
Sve ti fino pise na tom papiru sto si dobio, ako ne pise da se mozes zaliti, ako ne pise kad se trebas pojaviti na sudu, ako ne pise da se novcana kazna moze zamjeniti zatvorom ili radom, ako ne pise da mozes platiti na rate onda dragi moj lijepo 5000kn na sunce i budi sretan sto kao maloljetnik nisi dobio 3 mjeseca odlazenja kod socijalnog radnika i pisanja u casu radi testiranja na drogu. Osobno ti mogu potvrditi da bi ta 3 mjeseca dobro zapamtio.
Dekriminalizirali su travu da se rasterete sudovi, zatvori i da se puni proracun. Ako imas pravo (8 dana mislim od primitka rijesenja) mozes se zaliti i to ti je to.
dobro onda, hvala svima. na sudu cu vidjet dal se moze smanjit kazna ili nesto, ako ne, 5000kn keša
Šteta što nisu opalili 20k
dobro onda, hvala svima. na sudu cu vidjet dal se moze smanjit kazna ili nesto, ako ne, 5000kn keša
Ako si stvarno 98 godiste onda nemam rijeci... Znas koliko sladoleda mozes kupiti za 5000 kn?
Ma ja bi za 5000 kn slozio sebi jednu konfu novu :D
Izgleda da zaostajem za vrsnjacima 
Možeš probat. Ako dobiš suca koji je voljan pregovarati možda ako počneš kmećat kako nisi htio/znao blablabla i kako nemaš za platit ti kaznu zamijeni za uvjetnu ili društveno korisni rad. Ali ako dobiš nekog zagriženog lako se može desit da te uz tih 5000kn pošalje na psihološko savjetovanje ili obavezne treapije u nekom od centara za ovisnosti tak da ti vidi dal ti se isplati.
Možeš probat. Ako dobiš suca koji je voljan pregovarati možda ako počneš kmećat kako nisi htio/znao blablabla i kako nemaš za platit ti kaznu zamijeni za uvjetnu ili društveno korisni rad. Ali ako dobiš nekog zagriženog lako se može desit da te uz tih 5000kn pošalje na psihološko savjetovanje ili obavezne treapije u nekom od centara za ovisnosti tak da ti vidi dal ti se isplati.
Svaki normalan sudac će ga poslati na savjetovanje ili terapiju imao on 15god ili 35god. 35 je ipak odrastao covjek, zna sto radi briga ga, ali dijete od 15 godina nista nezna, samo zna igrati samp i raditi ono sto nesmije.
Ironicno je da za posranih 1.5 grama trave dobijes 5 000 kuna kazne i jos te tretiraju kao najveceg kriminalca, a likovi pijano ko majke sjedaju za volan i ubiju nekoga i ne odleze ni godinu dana u zatvoru.
Ne sjecam se kad sam zadnji put vidio naslov u novinama "napusen ubio zenu i djecu" ili "napusen sjeo za volan pa zgazio covjeka".
Ne znam kak je kod vas, samo znam da je 95% moje generacije probalo travu, od tih 95% jos 10-ak% njih tu i tam zapali. Uglavnom oni koji na to gledaju ko da je netko ubio i kenjaju ovom malom nek udare glavom u zid. Svatko si u mladosti da oduska i uziva u necemu sto "nije" za svaki dan.
Izgleda da zaostajem za vrsnjacima 
bome san i ja zaosta'....ako je on stvarno 98'' i još mu roditelji znaju za to i još se tko zna otkad bavi s tim sranjma,zašto nitko ne reagira,nego će još platit kaznu i vjerojatno nastavit s time?da ima 18,pa ajde,može šta 'oće,punoljetan je,al ovo x__x molim lock ili čak brisanje teme
Ne znam kak je kod vas, samo znam da je 95% moje generacije probalo travu, od tih 95% jos 10-ak% njih tu i tam zapali. Uglavnom oni koji na to gledaju ko da je netko ubio i kenjaju ovom malom nek udare glavom u zid. Svatko si u mladosti da oduska i uziva u necemu sto "nije" za svaki dan.
A koliki je postotak da budes takav debil da te policija uhvati s travom? Da je pola kila pa ajde nemozes to nigdje sakriti, ali 1 ipo gram^^ stavi u usta progutaj ili nemoj progutati briga te samo da te ne uhvate. Neznam hoće li imati neki dosje zbog ovog i ubuduće ako ga uhvate zbog neke stvari gdje moras ici u zatvor nema sanse da ti daju uvjetnu jer vec imas dosje. Ajde se zaposli sa dosjeom :)