Utjecaj mogućeg korejskog rata na I.T. (hardver)

poruka: 7
|
čitano: 806
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kako se zadnjih dana situacija oko S. Koreje i njenog nuklearnog programa zahuktava, a prijetnje pljušte iz Pyongyanga nije nemoguća eskalacija.

U slučaju rata, sve tvornice koje se nalaze na Korejskom poluotoku bile bi stopirane i ugrožene, što bi moglo imati velikih posljedica na svjetske burze, a vezano s tim i uz hardver koji se proizvodi u Koreji.

Nisam siguran koje su sve tvornice tamo u okolici ali bila bi katastrofa da odjednom cijene hardvera odu u nebo zbog iznenadnog smanjenja proizvodnje {#}

Kakva su vaša mišljenja o tome? 

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

Umjesto što se onaj Ping Pong Il qurči i prijeti naokolo nek otvori kakvu tvornicu hardvera pa one iz rudnika preseli u njih pa da kupujem grafulje made in North Korea.

Neće bit nikakvog rata jer mislim da su i sami svjesni da bi im se dogodio blitzkrieg i bilo bi gotovo za par minua-sati (ako potraje duže vojska će odapet od gladi).

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 12:01 (F1-IVO).
17 godina
Re: Utjecaj mogućeg korejskog rata na I.T. (hardve
F1-IVO kaže...

Umjesto što se onaj Ping Pong Il qurči i prijeti naokolo nek otvori kakvu tvornicu hardvera pa one iz rudnika preseli u njih pa da kupujem grafulje made in North Korea.

Neće bit nikakvog rata jer mislim da su i sami svjesni da bi im se dogodio blitzkrieg i bilo bi gotovo za par minua-sati (ako potraje duže vojska će odapet od gladi).

A kakvu ce oni tvornicu otvorit, mislim da su oni jos na relejima i na vakuumskim cijevima, za tranzistor nisu ni culi.

Sto se tice moguceg rata, ako ga i zapocmu, mislim da ce popusit u roku od odmah jer su tehnoloski 20 godina iza protivnika. Jedino sto me strah je da ce, kad popusi, iz oholosti i ludosti zbilja ispalit interkontinentalnu sa nuklearkom pa di padne.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
A kakvu ce oni tvornicu otvorit, mislim da su oni jos na relejima i na vakuumskim cijevima, za tranzistor nisu ni culi.

Retro.{#}

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
17 godina
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
F1-IVO kaže...
tnakir kaže...

Retro.{#}

Ping Pong je bio hipster prije nego je to bilo cool :D

Rvat katolik!
16 godina
odjavljen

Pa, Sj. Koreja koristi Apple proizvode. Onaj lakrdijaš se nekidan slikao s Apple iMacom za stolom. Pa jel' mislite da bi, taj očito licemjerni idiot, zaista pokrenuo rat u kojem mu prijeti opasnost potpunog uništenja, pada vlasti i vjerojatne smrti? Nema šanse. Kina ih je sama upozorila; simpa im je Sj. Koreja s komunizmom, ali rat im nikako ne odgovara, jer (praktički kapitalističkoj) Kini ne treba niti nuklearni fallout uslijed rata ni bilo kakvo sranje pored granica. Imaju dovoljno problema sa zagađenjem i gubitkom vode u ekosustavu te održavanjem i rastom kapitalističke snage za trgovinu sa Zapadom. Rusi također ne žele rat, jer je rat sranje za njih, pogotovo tako blizu. Još im samo trebaju problemi pored vlastitih, a vlasti i tajkunima je draži biznis od bombi.

Da ne govorimo o tome da unatoč brojnosti, Sj. Koreja nema nikakve šanse. SAD ima toliko naprednu tehnologiju i takvu udarnu moć da bi rat bio gotov u roku od nekoliko sati, mnogo prije nego bi Sj. Koreja raznijela bilo što više od Seoula, ako bi im projektili uopće prošlo proturaketne štitove. O tome kako i se gladna i siromašna vojska raspala sama od sebe, nema ni potrebe pričati.

Opasnost prijeti jedino od onog kratkog vremena u kojem će Sj. Koreja eventualno puknuti koji projektil na Seoul. To je prenapućen grad koji bi svakako trpio štetu i većina stanovništva J. Koreje je tamo. Međutim, postoji velika šansa da bi nuklearke bile zaustavljene prije detonacije ako ih uopće uspiju lansirati.

SJ. Koreja sve ovo radi da iskamči humanitarnu pomoć i skine sankcije. To je ucjena, jer nemaju više ni što jesti, narod je glup i neobrazovan i stoga nemaju velike šanse preživjeti sami. Sj. Koreji zapravo treba pad vlasti i drastična promjena sustava.

:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice