Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 201.442
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
Dragon23288 kaže...
..

Moramo uvoziti 40% mljeka iako imamo najkvalitetnije mljeko u EU (Nestke kupuje HR mljeko),.. 

- Luru je prije koju godinu Luka prodao francuzima. Tko komu tad izvozi? (točno..)

- Uvoz je stvar uvoznika, slobodne trgovine, tu su glavni igrači trgovački lanci... (ako netko nije znao razlog zašto su tu, ovo je jedan od razloga). Svatko ima pravo uvoziti što god želi, kupiti robu od kojeg želi proizvođača. Razlika, strani lanci su tu, naši nisu u EU (južnije ih ima), banke su njihove, pomažu njihove izvozne ciljeve (tko nam kriv što smo ih prodali).. jedank uzrok INA, Pliva, Lura... ali to je stvar naše politike-političara koji su to sve prodali. Stranci samo rade ono što je u njihovom interesu. Mi bi pak trebali raditi nešto što je u našem interesu. Problem je 'kako'. Tj, imaj kravicu i izvozi mlijeko nestleu, to se poduzetnišvo-biznis. Svejedno pri tom dali je kravica afrička, zagorska, nizozemska (osim turopoljksog-TURa ili istarskog goveda, kao brendovi).

-nije (ovaj post) kontra tvojih argumenata, nego nije stvar ulaska ili ne u EU za ta pitanja. Stvar je 'pameti' u vođenju poslova i države koje mi očigledno nemamo... (na državnom nivou). Uvjek smo bili, uvjek ćemo ostati nečija prčija, kolonija.... konjušari ili lugari, topovsko meso i sl.

- To nije krivac EU, nego Sanader i plejada vrlih dužnosnika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Dragon23288 kaže...

Tekst mi je bolji od većine ovdje jer govori kako bi mogle stajati stvari i kako stoje umjesto sto propovijeda neke apstraktne pojmove poput: pristupni i predpristupni fondovi, poticaj proizvodnje, izvoza, jednostavniji međudržavni odnosi. Koji ljepo zvuče a nitko ne zna kako će izgledati u praksi, a vjerovatno ćemo dobiti figu.

Mislim, čime će nam poticati proizvodnju, nasim novcima (koje onda moramo moljakati nazad)? Potači izvoz? Da, onoga što njima paše. Moramo uvoziti 40% mljeka iako imamo najkvalitetnije mljeko u EU (Nestke kupuje HR mljeko), ne smijemo izvoziti vino i masline, brodogradnja je uništena..sve sto vrijedi već se izvozi.

Jednostavniji međudržavni odnosi se valjda odnose na to da mormao prihvaćati odredbe EU bez rasprave.

I tako dalje.

Moglo bi biti ovako a moglo bi biti i onako. To je samo fikcija nepoznatog autora.

Koji su to oni ako smo i mi u EU? Sorry ali meni tvoji postovi zvuče kao opravdavanje. Ne trebaš to raditi. Rekao si svoje i gotovo ionako je ostalo manje od 15 minuta do završetka referenduma.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Dragon23288 kaže...

Tekst mi je bolji od većine ovdje jer govori kako bi mogle stajati stvari i kako stoje umjesto sto propovijeda neke apstraktne pojmove poput: pristupni i predpristupni fondovi, poticaj proizvodnje, izvoza, jednostavniji međudržavni odnosi. Koji ljepo zvuče a nitko ne zna kako će izgledati u praksi, a vjerovatno ćemo dobiti figu.

Mislim, čime će nam poticati proizvodnju, nasim novcima (koje onda moramo moljakati nazad)? Potači izvoz? Da, onoga što njima paše. Moramo uvoziti 40% mljeka iako imamo najkvalitetnije mljeko u EU (Nestke kupuje HR mljeko), ne smijemo izvoziti vino i masline, brodogradnja je uništena..sve sto vrijedi već se izvozi.

Jednostavniji međudržavni odnosi se valjda odnose na to da mormao prihvaćati odredbe EU bez rasprave.

I tako dalje.

Moglo bi biti ovako a moglo bi biti i onako. To je samo fikcija nepoznatog autora.

Koji su to oni ako smo i mi u EU? Sorry ali meni tvoji postovi zvuče kao opravdavanje. Ne trebaš to raditi. Rekao si svoje i gotovo ionako je ostalo manje od 15 minuta do završetka referenduma.

Oni su Europska komisija. Europska komisija, izvršni organ Unije, ima potpunu vlast nad zakonodavnim procesom i nitko ih ne kontrolira. No i da nije tako, oni su oni čija ćemo kolonija biti kada uđemo u EU, tko god da to bio.

Svi smao gledaju svoju korist - mi ulaskom u EU ne ulazimo u drustvo Njemacke i Austrije, nego u drustvo Rumunjske i Bugarske. Kao kolonija i radna snaga koja će na svojoj koži najviše osjetiti neoliberalističku politiku unije (koja bi se komotno mogla zvati Europska monetarna zajednica).

Ali dobro kao sto kazes sada je gotovo. I ne opravdavam se, cisto imam na lagru jos malo stvari pa sam ih htjeo napisati.

14 godina
torrente kaže...
ZA! samo zbog sprovodjenja zakona..posebno remecenja idile nepotizmu i rodjackim vezama. nista se nebi do sada poduzelo oko lopovluka,da nije bilo pritiska iz vana. zakoni,zakoni i samo sprovodjenje zakona.
vec ako od silnih rodjaka nemozete dobiti posao, trazite ga u eu.

"Zakon" je najveća pljačka ikad izmišljena.

Ne!
15 godina
Dragon23288 kaže...

Oni su Europska komisija. Europska komisija, izvršni organ Unije, ima potpunu vlast nad zakonodavnim procesom i nitko ih ne kontrolira. No i da nije tako, oni su oni čija ćemo kolonija biti kada uđemo u EU, tko god da to bio.

Svi smao gledaju svoju korist - mi ulaskom u EU ne ulazimo u drustvo Njemacke i Austrije, nego u drustvo Rumunjske i Bugarske. Kao kolonija i radna snaga koja će na svojoj koži najviše osjetiti neoliberalističku politiku unije (koja bi se komotno mogla zvati Europska monetarna zajednica).

Ali dobro kao sto kazes sada je gotovo. I ne opravdavam se, cisto imam na lagru jos malo stvari pa sam ih htjeo napisati.

Ova neinformiranost me tako frustrira da neznam što bih rekao. Pa jeste li ikada pročitali išta o tome kako funkcionira EU i kako je raspoređena vlast?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
Ulazak u EU - za ili protiv?

Nevjerojatna je kolicina gluposti koju sam ovdje procitao... Pa ljudi dajte se malo informirajte o EU. Nemojte biti prestraseni i misliti kako EU postoji samo da bi sje*ala HR. Stranci mogu vec 3 godine kupovati nekretnine kod nas, pa gdje je ta navala? Dok smo imali banke u svojim rukama, kredit su mogli dobiti jedino odabrani. Do pred par godina svi su vozili stojadine i yugice. Trebali smo tako nastaviti i dalje???

Razocaran sam kolicinom neznanja kojom baratate u svojim postovima!

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
14 godina
neaktivan

67 % glasova reklo je DA!

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 20:09 (Scarfaceee).
16 godina
neaktivan

Prvi neslužbeni rezultati:

ZA: 67%
PROTIV: 33%

izvor: http://www.24sata.hr/

Battlefield Fan!
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ova neinformiranost me tako frustrira da neznam što bih rekao. Pa jeste li ikada pročitali išta o tome kako funkcionira EU i kako je raspoređena vlast?

Ne troši živce uzalud! Njima je sve:

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 20:09 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Gamer71 kaže...

Očekivao sam prevagu ZA, ali ne baš toliku neš tu ne štima.

16 godina

FUJ

Nothing lasts forever
13 godina
odjavljen

Ovaj rezultat je samo slika moci medija . Sad ce biti " drz gace " ali tako ste izabrali {#} .

17 godina
protjeran
Maxxy kaže...

Nevjerojatna je kolicina gluposti koju sam ovdje procitao... Pa ljudi dajte se malo informirajte o EU. Nemojte biti prestraseni i misliti kako EU postoji samo da bi sje*ala HR. Stranci mogu vec 3 godine kupovati nekretnine kod nas, pa gdje je ta navala? Dok smo imali banke u svojim rukama, kredit su mogli dobiti jedino odabrani. Do pred par godina svi su vozili stojadine i yugice. Trebali smo tako nastaviti i dalje???

Razocaran sam kolicinom neznanja kojom baratate u svojim postovima!

Od kuda si ti ispao?

Scarfaceee kaže...

65 % glasova reklo je DA

Od ukupno odazvanih?

Dobar rezultat? Jad, jadova. Samo najveći bijednik i budala može govoriti o uspješnom rezultatu.

Mogao je 1 čovjek izaći na referendum i zaokružiti ZA, onda bi rekli 100% građana za EU.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 20:41 (the_tux).
16 godina

uci cemo u EU, spremite ovu temu, pa cemo nastavit komentirat za par godina, kad budemo vidjeli tko je bio u pravu :)

35 % ljudi izaslo na biranje, barem smo tu najbolji u EU, najmanje biraca izaslo :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 20:17 (lovranac).
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

Ne troši živce uzalud! Njima je sve:

16 godina

#! 

pozdravite i vi europu :)))

17 godina
odjavljen

u Splitsko-Dalm. žup. je skoro pol-pol{#}

17 godina
neaktivan
Đapa club kaže...
Gamer71 kaže...

Očekivao sam prevagu ZA, ali ne baš toliku neš tu ne štima.

kaj ne štima???

to kaj euroskeptici nisu imali hrabrosti izači na izbore ?

ili kako je sad na tv-u tip kaže

"ja sam ZA, a moja je žena Protiv"

pita novinar kako to?

"Pa ona je uvijek protv svega!"

i FO svima koji kažu da nije bilo rasprave, pa o EU se nije odlučilo prije mjesec dana pa 20 godina o tome pričamo

I sad

glasali smo za

i dobili smo barem 8 godina fore ispred srbije i valja da to dobro iskoristimo

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 20:37 (Darky).
15 godina
neaktivan

Sada samo treba malo pameti i korektnosti nasih politicara , te povuc lovu iz fondova EU i upotrijebit je upravo za to za sta je namijenjena .. sada trebamo postupit kako smo trebali proteklih 20g .. a Milanovic, barem meni za razliku od svih dosadasnjih, ulijeva samopouzdanje da ima znanje za to :)

SVIMA ZELIM CESTITATI NA ULASKU U EU ! :))

WHY SO SERIOUS ??
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 20:39 (fakEEE).
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Dragon23288 kaže...

Znam ja kako je raspoređena vlast. Europsko vijeće odabire predsjednika Europske komisije, a on sam (uz suglasnost Vijeća EU) odabire članove Europske komisije, a onda Vijeće imenuje Komisiju po potvrdi Parlamenta. Puno uključenih tijela, no uz malo lobiranja predsjednik Komisije zapravo postavlja Komisiju kakvu hoće. Samo Komisija predlaže zakone, provodi politiku, proračun, upravlja programima, predstavlja Europsku uniju u međunarodnim pregovorima. Iako je provedba europskog zakonodavstva u pravilu prepuštena zemljama članicama, Komisija može donositi i provedbene akte.

Da, svaka država članica ima predstavnika u Komisiji, a članove Komisije se obvezuje da u svom djelovanju ne predstavljaju zemlje iz kojih dolaze, tj. kojih su državljani, da ne primaju instrukcije od svojih vlada ni od drugih institucija Unije, već da djeluju isključivo u interesu Unije.

Toliko izvikani parlamentarni zastupnici mogu samo raspravljati o već predloženim zakonima i davati svoje mišljenje o njima, zastupajući pritom stavove nadnacionalnih europskih partija kojima pripadaju. U tom parlamentu Hrvatska bi, uđe li u Uniju, imala vjerojatno 12 zastupnika, što u ukupnom broju od 736 članova čini 1,6% zastupnika, a što je manje od prosječne statističke pogreške.

Od svih navedenih nitko nije demokratski izabran niti se tim načinom moze ukloniti...zakoni EU su iznad nacionalnih zakona. Ne znam sta bih jos rekao...eto sta mislim kada kazem oni: mi smo kolonija kojom ce upravljati nedemokratska zajednica i to je to ; privid demokracije ; kao i kod nas i svugdje i u drzavama EU se bira izmežu političkih stranaka koje se razlikuju po nebitnim pitanjima koja često nisu ni politička, dok se ostale koje bi i mogle nešto promijeniti sputava.

Da ne spominjem da su potpisivači ACTE, ako znas sto je, uz SAD i Australiju i 27 zemalja članica EU..eto, u kakvo društvo ulazimo: "sloboda govora"..

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Scarfaceee kaže...

65 % glasova reklo je DA

Od ukupnog broja izašlih na izbore, koliko?

Dobar rezultat? Jad, jadova. Samo najveći bijednik i budala može govoriti o uspješnom rezultatu.

Mogao je 1 čovjek izaći na referendum i zaokružiti ZA, onda bi rekli 100% građana za EU.

Zašto je to bitno?

Je li netko branio izlazak ili su svi imali priliku? Onima koji nisu izašli nije bilo bitno, odnosno bilo im je potpuno svejedno.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
14 godina

Prije nego se zakljuca tema, cestitke svim forumasima, gradjanima Evrope :)

I pozdrav Pernaru i ekipi, ma gdje god bili.

14 godina
Danny_HR kaže...

Zašto je to bitno?

Je li netko branio izlazak ili su svi imali priliku? Onima koji nisu izašli nije bilo bitno, odnosno bilo im je potpuno svejedno.

Eto, kazu na HTVu (dobro, sta ovo cudo od Hloverke radi tamo i odakle joj obraza da prica o EU, offtopic) da iz stozera euroskeptika traze ponistenje radi premalog odaziva na referendum. Niti ja ne vidim u cemu je problem - ako netko nije izasao na glasanje, ocito nije zainteresiran i zasto bi on bio bitan povodom tog glasanja?

17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Zašto je to bitno?

Naravno da nije bitno.

Referendum služi za volju manjine ne većine.

17 godina
neaktivan

pošto je gotovo, kaj ću ja kao učenik imati u EU dobro, a kaj loše?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
fakEEE kaže...

Sada samo treba malo pameti i korektnosti nasih politicara , te povuc lovu iz fondova EU i upotrijebit je upravo za to za sta je namijenjena .. sada trebamo postupit kako smo trebali proteklih 20g .. a Milanovic, barem meni za razliku od svih dosadasnjih, ulijeva samopouzdanje da ima znanje za to :)

SVIMA ZELIM CESTITATI NA ULASKU U EU ! :))

mislim da ni ultra optimisti nebi mogli to ocekivati, kad bi vidjeli koji su to politicari na vlasti kod nas :), trebalo bi ih poslat sve u eu parlament, a u sabor dovest 100 novih mladih i pametnih ljudi, tek bi onda imao neka pozitivna ocekivanja

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Naravno da nije bitno.

Glupost.

Služi za volju većine. To što dobar dio građana nije zainteresiran za apsolutno ništa isključivo je njihov problem.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
djdomi kaže...

- jednako dobro jutro. (kao pozdrav, bez obzira kakvo je stvarno jutro..)

- jednako loše ocjene.

To su (za sad) sve stvari koje se tiču učenika u kontekstu EUa.

Danny_HR kaže...
the_tux kaže...

Naravno da nije bitno.

Glupost.

Služi za volju većine. To što dobar dio građana nije zainteresiran za apsolutno ništa isključivo je njihov problem.

- odlučila je večina.

- EU-skeptici traže poništavanje referenduma (zbog broja izašlih..) kao jedini prigovor .., nakon cca tjedan dana, konačni rezultati i gotovo. (dakle, još postoji mogućnost da pobjedi manjina, tj ako bi taj prigovor bio uvažen). Legalnost, legitimnost, demokracija, pravo, pravda.. sve se vrti oko sličnih stvari, ali su vrlo različite i ne treba ih miješat. Broj glasača na referendumu nije legalni uvijet, dakle legalni i legitimni izbor većine. Ista ta većina je to odlučila u Saboru, jednako kao što za smjenu gradonačelnika postoje nemogući uvijeti. I to je legalno-legitimno, dok se ne izmjeni u Saboru. Do tad bi svi (pokorni) građani trebali poštivati 'volju naroda' i donesene odluke. Jednako danas, jučer, prije dva mjeseca, prije 20 godina...

- ne treba gubiti energiju na uvjeravanje 'nevjernika' jer je to stvar uvjerenja (mišljenja). Svatko ima svoje, jedan od preduvjeta za slobodu (pa tako i izbora). Imamo slobodu, biramo, odabrali smo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 21:04 (ihush).
17 godina
protjeran
djdomi kaže...

Imat ćeš sranje koje naši zovu "Bolonjski proces" a nije ni B od toga, toliko o reformi, što nije kriva EU nego debili koji nas vode.

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/69004/ttl/Zoran-Kurelic-Bolonja-je-produzila-a-ne-skratila-studiranje/Default.aspx

17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Glupost.

Kako god, manjina je odlučila o većini.

Tome je i služila preinaka Ustava.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice