Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 201.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

Ja mislim da je taj referendum samo zbog toga što je u Hrvatskoj "demokracija" i da zavaraju narod. Pa da 90% ljudi glasa protiv Hrvatska ulazi u EU i sve je već svršena stvar, džabe vama zaokruživat i 1000 puta PROTIV.

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
17 godina

sve je stvar sredine i mentaliteta.  imate sredine u kojima je bolje da izumre selo ,nego obicaj... umrijet za tradiciju.. strah od stranaca i sl.

zatim imate sredine koje su uvijek bile otvorene za svijet i komunikaciju... eto ja sam iz sredina,koja je u vrijeme svoje republike, bila prva zemlja koja je priznala ameriku.   premda se i ovdje slilo svega i svacega, uredno donoseci svoj folklor i propagirajuci ga... "aj bolan issa ti, glasam protiv"...  sto normalan pitom covjek tu ima argumentirano i pametno prozborit?   nista.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
torrente kaže...

.., uredno donoseci svoj folklor i propagirajuci ga... "aj bolan issa ti, glasam protiv"... .

- samo jedan mali dodatak, određena skupina građana (iz skupine koja je inače 'desna') želi ulazak u EU, jer time postaju građani EUa mada su izvan, isključivo interes lakšeg prolaska granice-šengena. Čuda moderne hrvaske (putovnica-dvojno državljanstvo), ipravo ta skupina koja je u gornjem citatu. Zaključak, varaš se, oni su ZA, mada su protiv... ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
torrente kaže...

sve je stvar sredine i mentaliteta.  imate sredine u kojima je bolje da izumre selo ,nego obicaj... umrijet za tradiciju.. strah od stranaca i sl.

zatim imate sredine koje su uvijek bile otvorene za svijet i komunikaciju... eto ja sam iz sredina,koja je u vrijeme svoje republike, bila prva zemlja koja je priznala ameriku.   premda se i ovdje slilo svega i svacega, uredno donoseci svoj folklor i propagirajuci ga... "aj bolan issa ti, glasam protiv"...  sto normalan pitom covjek tu ima argumentirano i pametno prozborit?   nista.

Pa covjece ti sam sebe pobijas.

U jednoj recenici si za multikulturizam,multieticnost i rado prihvacas razlicitosti jer "dolazis iz takve sredine".

A u drugoj si zadojeni konzervativac koji je spreman na noz docekat svakoga koji nije istih svjetonazora kao i ti.

Pri tome zaboravljas da je globalizacija paket i dobrog i loseg.

Nema biranja kolega ovo hocemo,ovo necemo.

17 godina
odjavljen
ihush kaže...
torrente kaže...

.., uredno donoseci svoj folklor i propagirajuci ga... "aj bolan issa ti, glasam protiv"... .

- samo jedan mali dodatak, određena skupina građana (iz skupine koja je inače 'desna') želi ulazak u EU, jer time postaju građani EUa mada su izvan, isključivo interes lakšeg prolaska granice-šengena. Čuda moderne hrvaske (putovnica-dvojno državljanstvo), ipravo ta skupina koja je u gornjem citatu. Zaključak, varaš se, oni su ZA, mada su protiv... ;-)

to su ti ovi koji rade vani u europi a dolaze u hrvatsku gdje imaju vikendice itd.,ko ovaj kre*** sa njuškala koji šverca iz europe grafičke i komponente i tvrdi kako su grafičke iz europe kvalitetnije od ovih u hrvatskoj

17 godina
protjeran
M4X kaže...

imat će "mladež" na kutijama posla nakon referenduma,slab odaziv

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/01/22/0037006.html?pos=n0

trebat će podebljat za da se vidi kako volimo europu

zato kažem da izađete bilo glasali za ili protiv,ove ili one jer će glasat umjesto vas

Ionako gledajući broj birača u Hrvatskoj sa ukupnim brojem stanovništva RH, sve je jasno. Naštimavanje.

Danny_HR kaže...

Ja sam bio prije oko sat vremena i u sobi za moju ulicu nas je bilo dvoje. Stanujem u ulici sa 5 zgrada u kojoj je jedna osmerokatnica s 4 ulaza po 44 stana i 4 nebodera sa 17 katova po 4 stana.

Pa si računaj. :)

Građani aktivno sudjeluju u političkom životu.{#}

17 godina

...dojke, nozevi, konzerve... {#}.

to je vjerojatno to...netko kaze "beba spava ko zaklana",a netko "beba spava kao andjeo".

15 godina
torrente kaže...

...dojke, nozevi, konzerve... {#}.

to je vjerojatno to...netko kaze "beba spava ko zaklana",a netko "beba spava kao andjeo".

O tome ti govorim.Ne mozemo bit malogradjani i licemjeri sudit sve i svakoga.

Mjerom kojom mjerimo,mjerit ce nam se.

16 godina
tadic kaže...
..

O tome ti govorim.Ne mozemo bit malogradjani i licemjeri sudit sve i svakoga.

Mjerom kojom mjerimo,mjerit ce nam se.

? u idealnom (ili vjerskom) sistemu, da, u stvarnosti =ne.

- Oduvjek postoje i postojat će dvostruka mjerila. Sami kriteriji HR za ulaz su potvrda, (da ostanemo u temi), dok selektivnost kriterija uvjek ovisi o jačem u sporu. Dali je to spor sa Slovenijom, usporedba s nekim članicama EUa, sloboda trgovine itd.. svejedno.

Ljudi imaju pravo griješiti (jer je to odlika ljudskosti), imaju pravo biti malograđani, štititi svoj interes, ... pa i biti u krivu. To sve spada pod neotuđiva prava, kao i pravo na glupost. Zato ni nema idealnog sistema, osim utopizma. (nemoguće, predefinirana osnova = ljudskost u što ulaze i mane, kriminal, laž itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Nije stav sto na listama ima 10% vise biraca nego sto ima stanovnika.

Problem kodnas tj u nasoj demokraciji sto izađe od civjelog birackog tijela jedno 40% van da glasa i onda se  to priznaje. Pa ti je iko vidio demokraciju di 40% bira za 100%...

To mi nikada nece biti jasno. Ja bi dao samo da se drze izbori ako je 80% ljudi glasalo il 70%... pa da vidimo ko ce pobjediti na Stranackim izborima ili Referendumima...

16 godina

Ja sam stavio za iako mi se neke stvari nesviđaju i smatram da smo trebali dostojanstveno doći do toga da nas se pita želimo li ući ili ne, a ne lizati im khm da bi nas pustili unutra.

Koliko god EU imala mana ipak mi smo dio europe i nemožemo ostati odvojeni od svega što se događa, moramo surađivati s drugim zemljama.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina
Mew kaže...

Nije stav sto na listama ima 10% vise biraca nego sto ima stanovnika.

Problem kodnas tj u nasoj demokraciji sto izađe od civjelog birackog tijela jedno 40% van da glasa i onda se  to priznaje. Pa ti je iko vidio demokraciju di 40% bira za 100%...

To mi nikada nece biti jasno. Ja bi dao samo da se drze izbori ako je 80% ljudi glasalo il 70%... pa da vidimo ko ce pobjediti na Stranackim izborima ili Referendumima...

Prije dvije godine sam bio u Belgiji i u komunikacij s likom kod kojeg smo išli, nakon svih tema došla je na red i politika. Kod njih je izlazak na izbore obavezan ako ne iziđeš plaćaš neku vrstu kazne a za koga ćeš glasati to je tvoj problem.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Prije dvije godine sam bio u Belgiji i u komunikacij s likom kod kojeg smo išli, nakon svih tema došla je na red i politika. Kod njih je izlazak na izbore obavezan ako ne iziđeš plaćaš neku vrstu kazne a za koga ćeš glasati to je tvoj problem.

.... ili poništit listić ....

Ideja je dobra i jedino tako (možda) nebi bilo izjava i sumnji u namještanje. Druga je priča - dali bi vlast imala muda za takvo nešto!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 14:47 (kizo2703).
15 godina
ihush kaže...
tadic kaže...

Ma stima sve.

Htio sam reci samo da nije uredu ne prihvacat tudju razlicitost,a sa druge strane ocekujemo da EU nasu objerucke prigli.

Nekako mi se to kosi sa mojim moralnim nacelima,ali eto to je samo moje misljenje.

17 godina

eto.. sasvim cu tolerantno i sa puno razumijevanja sa balkona gledati novi grafit sa prekrizenim eu ,koji je jutros svanuo. fino se uklapa sa onim krizicima i samoglasnikom od predproslih izbora.

16 godina
neaktivan
Darky kaže...
Rasho kaže...

možda bi bilo dobro da uđemo al da ne prihvatimo euro? :D

1. euro ionako ne možemo uzeti - jer nam gospodarstvo nije spremno za njega bar 10 godina

2. ja ću prvi glasati protiv eura

ja jesam za EU, ali sam protiv monetarnog ujedinjenja jer euro bi nas uništio - kao što je uništio irsku, španjolsku i grčku - sa eurom nema života na dug, slovenci plaču jer su htjeli euro i sad su u okovima eura

Euro ćemo sigurno imati. Možda ne odmah, ali budi siguran da će svi unutar EU u dogledno vrijeme prihvatiti euro ako se plan EU nastavi.

torrente kaže...

eto.. sasvim cu tolerantno i sa puno razumijevanja sa balkona gledati novi grafit sa prekrizenim eu ,koji je jutros svanuo. fino se uklapa sa onim krizicima i samoglasnikom od predproslih izbora.

I see what you did there  {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:13 (Random.).
13 godina
neaktivan

Nije mi jasno zašto zaokružit da želimo uć? Bit će nam gore, jedino šta će dobro bit je to šta neće više bit carine. Ali unija se raspada, austrija izlazi iz nje, Njemačka počela tiskat marke(a ako njemci izbace euro, nema više eura) isto tako mađari krune, šta je najgore još im budala koji će glasat za. Svaka vam čast, sad ste nas u još veće go*no uvalili nego što jesmo, hvala vam.

Uživam u nezavisnoj Hrvatskoj dok još mogu.

15 godina
neaktivan
Random. kaže...
Darky kaže...
Rasho kaže...

možda bi bilo dobro da uđemo al da ne prihvatimo euro? :D

1. euro ionako ne možemo uzeti - jer nam gospodarstvo nije spremno za njega bar 10 godina

2. ja ću prvi glasati protiv eura

ja jesam za EU, ali sam protiv monetarnog ujedinjenja jer euro bi nas uništio - kao što je uništio irsku, španjolsku i grčku - sa eurom nema života na dug, slovenci plaču jer su htjeli euro i sad su u okovima eura

Euro ćemo sigurno imati. Možda ne odmah, ali budi siguran da će svi unutar EU u dogledno vrijeme prihvatiti euro ako se plan EU nastavi.

torrente kaže...

I see what you did there {#}

Ceska je usla 2004, znaci proslo je 8 godina, jos nemaju euro, a njihova vlada govori da vjerovatno u sljedecih 10 godina necu uzeti Euro.

Mislim da ce nasa vlada reci isto 2013, tako da nemojte ocekivat Euro do 2023 najmanje.

I btw, dok mi imamo suverenu kunu nasu, ona svejedno ovisi o Euru...

17 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Nije mi jasno zašto zaokružit da želimo uć? Bit će nam gore, jedino šta će dobro bit je to šta neće više bit carine. Ali unija se raspada, austrija izlazi iz nje, Njemačka počela tiskat marke(a ako njemci izbace euro, nema više eura) isto tako mađari krune, šta je najgore još im budala koji će glasat za. Svaka vam čast, sad ste nas u još veće go*no uvalili nego što jesmo, hvala vam.

Zamolio bih te da ne trollaš.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina
FlyBoy kaže...
Volvox kaže...

i kad su bile pametnije stvari pisane, odnosno cinjenice konkretne, nije nitko s vase strane odgovorio, vi ponavljate samo ono sto nasi politicari govore

za eu je potrebno izdvojiti 280 m eura, mi ne posjedujemo te novce, znaci moramo pitat strane banke da nam daju te novce po kamati od 7 % sto ispadne da je 500 m eura,  jucer je to lik pitao pusicku na tvu, nista nije rekla na to, pretpostavljam da ni ti nemas neki komentar na to, a i za hrpu ostalih negativnih stvari

edit: jakop ti odgovori kad vez znas nesto vise od vesne pusic

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:28 (lovranac).
13 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Volvox kaže...

Tko trolla??napisao sam svoje misljenje o svemu tome,to sta se ne slaze sa tvojim nemora bit trolanje.vezano je uz temu,ne vidim razlog zasto bi bilo trolanje.
15 godina
Volvox kaže...

Može podatak otkuda to čitaš.

Za tvoju informaciju u Mađarskoj je važeća valuta forinta.

lovranac kaže...

i kad su bile pametnije stvari pisane, odnosno cinjenice konkretne, nije nitko s vase strane odgovorio, vi ponavljate samo ono sto nasi politicari govore

za eu je potrebno izdvojiti 280 m eura, mi ne posjedujemo te novce, znaci moramo pitat strane banke da nam daju te novce po kamati od 7 % sto ispadne da je 500 m eura,  jucer je to lik pitao pusicku na tvu, nista nije rekla na to, pretpostavljam da ni ti nemas neki komentar na to, a i za hrpu ostalih negativnih stvari

Daj se malo informiraj pa onda pričaj. Jesi li uočio da jedna Poljska nije u EU zoni?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:29 (mario.L_hr).
16 godina
mario.L_hr kaže...
Volvox kaže...

Može podatak otkuda to čitaš.

Za tvoju informaciju u Mađarskoj je važeća valuta forinta.

lovranac kaže...

Daj se malo informiraj pa onda pričaj. Jesi li uočio da jedna Poljska nije u EU zoni?

ja nisam spomenuo poljsku uopce, kad se ja informiram mi ne promaknu takve stvari, ali ti mogu kopirat par stranica prije kako tvoji istomisljenici nisu previse informirani

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:31 (lovranac).
15 godina

Ne nego si trkeljao o tome koliko milja eura trebamo da bismo uveli euro. Nitko nema ni predodžbu koliko će nas to koštati, kada budemo u prilici i zadovoljimo uvjete za uvođenje eura.

BTW: jesi li upoznat s činjenicom da je EURO službena valuta u Crnoj Gori i Kosovu?

17 godina
Volvox kaže...
FlyBoy kaže...
Volvox kaže...

Tko trolla??napisao sam svoje misljenje o svemu tome,to sta se ne slaze sa tvojim nemora bit trolanje.vezano je uz temu,ne vidim razlog zasto bi bilo trolanje.

Napisao si svoje misljenje potkrijepljeno sa hrpom laznih navoda. A koliko si obavijesten govori to sto ne znas ni koju monetu Madarska koristi.

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
16 godina
mario.L_hr kaže...

Ne nego si trkeljao o tome koliko milja eura trebamo da bismo uveli euro. Nitko nema ni predodžbu koliko će nas to koštati, kada budemo u prilici i zadovoljimo uvjete za uvođenje eura.

BTW: jesi li upoznat s činjenicom da je EURO službena valuta u Crnoj Gori i Kosovu?

ti zelis reci kako se clanstvo u eu ne placa

UK su povecali placanje za 900 m funti, a isto nemaju euro

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/168759/Troskovi-clanstva-za-godinu-i-pol-836-milijuna-eura.html eto i za nas, hahaha ako uracunas kamate :)))), ma bolje da ih i ne racunas, bit ce sta bude i gotovo je sad

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:43 (lovranac).
14 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Ja mislim da je taj referendum samo zbog toga što je u Hrvatskoj "demokracija" i da zavaraju narod. Pa da 90% ljudi glasa protiv Hrvatska ulazi u EU i sve je već svršena stvar, džabe vama zaokruživat i 1000 puta PROTIV.

a da je tvoj ADEZE pokrenuo referendum?
A kada je tvoj ADEZE lažirao izbore?

Oni sve smiju?

Bojim se da referendum neće proći.
Ali ako ovaj vlak propustio, u gadnoj smo nevolji.

Dugo sam bio protiv, no sada što dalje, sve više i bolje zvuči zvati se stanovnikom Europske Unije.
Ne želim reći da sam Balkanac! Mrzim Balkan! 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ma to je eurofobima isto - EU = €. Žali nas bože ovako ''obrazovanih''! Pogotovo ovih koji vise po internetu ,ali nebi se takvi informirali točno!

Čitati s razumjevanjem:

''Hrvatska će, ako usporedimo izdatke i primanja, ukupno od članstva u Europskoj uniji potencijalno uprihodovati 360 milijuna eura samo u prvih pola godine članstva u 2013. godini, a u 2014. godini se taj iznos penje do nešto više od 620 milijuna eura. S druge strane, u tih godinu i pol Hrvatska će platiti 835.680.000 eura kao članarinu za EU, ali i u temeljni kapital Europske investicijske banke, a potencijalno može povući 1.805.773.000 eura.''

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:52 (kizo2703).
16 godina

to znači uplatit će taj novac kako bi ga kasnije mogli izvuć, tj. uplatit će još i veću svotu kad se gledaju kamate, nije loša takva računica

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:55 (lovranac).
17 godina
neaktivan
lovranac kaže...

to znači uplatit će taj novac kako bi ga kasnije mogli izvuć, tj. uplatit će još i veću svotu kad se gledaju kamate, nije loša takva računica

polako ti se sad bacaš na matematiku i kamatni račun, a nisi svladao ni osnove hrvatskog jezika, recimo čitanje s razumijevanjem.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice