Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 201.602
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ulazak u EU - za ili protiv?

nama je uvijek za sve krivi drugi.  ovo vam dodje kao one strategije od igrica,aka civilizacija i sl.   imas mape, imas silose...i zidaj... pravila igre su postavljena.  jedino nama u igrici treba bugfix za skverove i penzije.   patch za multikulturalnu snosljivost, te natjecateljski duh u smislu radisnosti.

igrivost:  neprocjenjivo 97%

grafika:  sto veca rezolucija, vise shita ispluta na ekran  30%

multiplayer:  server je jos down 0%   ...glasom ZA, otvorit ce se mape...prvi level sukob nas i francuza oko secerne repe 100%

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
neaktivan

Ja sutra ni nejdem na glasanje, ne da mi se.

15 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
torrente kaže...

nama je uvijek za sve krivi drugi.  ovo vam dodje kao one strategije od igrica,aka civilizacija i sl.   imas mape, imas silose...i zidaj... pravila igre su postavljena.  jedino nama u igrici treba bugfix za skverove i penzije.   patch za multikulturalnu snosljivost, te natjecateljski duh u smislu radisnosti.

multiplayer:  server je jos down 0%   ...glasom ZA, otvorit ce se mape...prvi level sukob nas i francuza oko secerne repe 100%

Dobro pa sam competetivan i volim igrat online multiplayer :3 Ima da ih 9 pool-amo

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

nama je uvijek za sve krivi drugi.  ovo vam dodje kao one strategije od igrica,aka civilizacija i sl. Imas mape, imas silose...i zidaj... pravila igre su postavljena.  jedino nama u igrici treba bugfix za skverove i penzije.    patch za multikulturalnu snosljivost, te natjecateljski duh u smislu radisnosti.

multiplayer:  server je jos down 0%   ...glasom ZA, otvorit ce se mape...prvi level sukob nas i francuza oko secerne repe 100%

Klikneš na pilanu, pokušaš je izgraditi pored baze, a on ti baca error i veli "Ne možete izgraditi tvornicu. Na mapi ima već dovoljno tvornica. Odite u Market i tamo kupujte drva."  {#}

15 godina
neaktivan

U vijestima kazu da Vlada dize PDV na 25% {#}

Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!- Albert Einstein
15 godina
neaktivan
dturko kaže...

U vijestima kazu da Vlada dize PDV na 25% {#}

To dobijes kada ti HDZ pljacka 8 godina zemlju sa svojim kompadrima raznim u tvrtkama i izvana.

15 godina
neaktivan

Pa treba skupiti 268 milijuna eura za clanarinu.. 

Nillionare @BF3
15 godina
protjeran
Brutal Truth \m/
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 18:30 (Tallahasee).
17 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

pa ako si to uspio pročitati, zakaj nisi pročitao da osim kaj

plaćamo268 milijuna eura za članarinu

da jednako tako dobijamo 800 milijuna iz zajedničke kase za razvoj

iz čega slijedi da smo oko 500 milja eura u plusu

e sad ako je tebi draže skupljati pet ambalažu, samo naprijed

15 godina
neaktivan

Naravno da.. 800 milijuna.. Pa niko dosad jos nije uspio izvuc  100 % iz tih fondova. Ti fondovi su tako birokratizirani da ni nemozes 100% iz njih izvući.

Ako mi izvucemo 25% tog novca to ce biti uspjeh..   S vremeno ce se taj novac kojeg mozemo dobiti vjerojatno smanjivati ali ce zato clanarina sigurno rasti. 

Nillionare @BF3
16 godina
neaktivan
Darky kaže...
Agent Rico kaže...

pa ako si to uspio pročitati, zakaj nisi pročitao da osim kaj

plaćamo268 milijuna eura za članarinu

da jednako tako dobijamo 800 milijuna iz zajedničke kase za razvoj

iz čega slijedi da smo oko 500 milja eura u plusu

e sad ako je tebi draže skupljati pet ambalažu, samo naprijed

Hoće li se taj pozitivni efekt poništiti gubitkom zbog uvoza stranih proizvoda? Hoćemo li tim novcem moći graditi tvornice u Hrvatskoj?

Hvala ti na odgovoru, znam da ćeš mi odgovoriti.

17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Hoće li se taj pozitivni efekt poništiti gubitkom zbog uvoza stranih proizvoda? Hoćemo li tim novcem moći graditi tvornice u Hrvatskoj?

te novce će dobiti naša vlada

a kako će ih ona potrošiti to je druga stvar

• može ih dati u poticaj proizvodnje
  • može dati povišicu lažnim braniteljskim penzijama

ali vjerovao ili ne na tu potrošnju ti imaš mogućnosti utjecati na izborima,

sad je kukuriku dobio prilku da nas ili izvuče iz blata ili nastavi jacinu sprdačinu

inače lova koja sjeda dolazi i u 5 regija (kako je EU parcelirala RH)

a sljedeći lokalni izbori su za dvije godine

znači 1 godinu nakon što pristupimo u EU ti imaš priliku da ocjeniš "(ne)sposobnost" lokalnih političara i da ih zamijeniš sa novima koji će osvojiti tvoje povjerenje

Znači EU ti daje lovu kao pomoć, ali samo je na nama da li ćemo je spčkati kao Grci ili korisno oploditi

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 18:59 (Darky).
17 godina
protjeran

Zanimljivo kako je jedan moj post nestao, al ajd, valjda neka greska ...

Ali sva sreca pa u nasoj drzavi ima postenih ljudi, barem mislim, nepoznam covjeka ali mi je cast sto je ministar u Vladi RH ako je ovo istina sto pise na portalim.

Ministar branitelja Predrag Matić Fredzatražio je da mu se smanji invalidnost, a time i mjesečna naknada za 1.100 kuna.

Treba reći i to da ova neuobičajena gesta jednog dužnosnika, nije i prva te vrste koju je poduzeo. Riječ je o jedinom umirovljenom visokom časniku Hrvatske vojske koji se svojedobno pobunio što mu je mirovina prevelika.

Pogledajte ovo gore ... naglasak na JEDINOM ... pa zar u Hrvatskoj vojsci postoji samo jedan časnik koji ima morala.

Toliko o Hrvatskim Časnicima.

A za EU ZA ili PROTIV ... glasajte sutra po savjesti, i nemojte da ne izađete na referendum, na prvom nisam mogao sudjelovati jer nisam bio punoljetan, ovo je jedinstvena prilika u povijesti, i za mog života, mislim da više u RH referenduma nikad biti neće. (Živi bili pa vidjeli, ako ne mi onda nasi unuci)

16 godina
neaktivan
Darky kaže...
Random. kaže...

te novce će dobiti naša vlada

a kako će ih ona potrošiti to je druga stvar

• može ih dati u poticaj proizvodnje
  • može dati povišicu lažnim braniteljskim penzijama

ali vjerovao ili ne na tu potrošnju ti imaš mogućnosti utjecati na izborima,

sad je kukuriku dobio prilku da nas ili izvuče ili blata ili nastavi jacinu sprdačinu

inače lova koja sjeda dolazi i u 5 regija (kako je EU parcelirala RH)

a sljedeći lokalni izbori su za dvije godine

znači 1 godinu nakon što pristupimo u EU ti imaš priliku da ocjeniš "(ne)sposobnost" lokalnih političara i da ih zamijeniš sa novima koji će osvojiti tvoje povjerenje

Znači EU ti daje lovu kao pomoć, ali samo je na nama da li ćemo je spčkati kao Grci ili korisno oploditi

Nisi mi odgovorio na pitanje: može li EU kazniti (ili zabraniti) RH ako odlučimo s tim novcem dati poticaje za, na primjer, proizvodnju automobila?

I ne zaboravi odgovoriti na ono prvo pitanje (Hoće li se taj pozitivni efekt (novac EU) poništiti gubitkom zbog uvoza stranih proizvoda?)

Hvala.

13 godina
protjeran
JozicA kaže...

Ministar branitelja Predrag Matić Fredzatražio je da mu se smanji invalidnost, a time i mjesečna naknada za 1.100 kuna.

Treba reći i to da ova neuobičajena gesta jednog dužnosnika, nije i prva te vrste koju je poduzeo. Riječ je o jedinom umirovljenom visokom časniku Hrvatske vojske koji se svojedobno pobunio što mu je mirovina prevelika.

na to bih samo odgovorio poslovicom; "izmedju genija i ludjaka fali samo dlaka".

ne volim "pozitivne" ekstreme kao ni negativne.

"bio je u uredu predsjednika" i nije znao da ce u vladu Rh-- aj dobro.

da nije usao u Vladu ili parlament, ostao bi u uredu Predsjednika Rh.

bas bi mu bilo lose.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
protjeran
17 godina
protjeran

A o toj EU i da je tamo sve bajno i sjajno, Finska je u EU, ali gleda svoje interese, boli Fince uvo za Hrvate, prodace nam i krepanu macku ako moze (karikiram), slucaj Patria, npr. istraga traje od 2007. nesto slicno kao kod nas afera Index (ali kod nas je sica iznos korupcije naspram EU clanice), svi uhiceni pa pusteni, pisalo se po novinama par tjedana i svi zaboravili o cemu se pisalo.

Podsjetimo, Hrvatska je za potrebe svojih oružanih snaga ugovorila kupnju oklopnjaka patria 2007. godine. Tadašnji ministar obrane Berislav Rončević stavio je potpis na ugovor kojim je utanačeno da će za 84 vozila Hrvatska isplatiti Patriji 112 milijuna eura ili 1.330.000 eura po vozilu. Naknadno su kupljena još 42 vozila, pa su hrvatski porezni obveznici za svih 126 oklopnjaka izdvojili gotovo 200 milijuna eura.

Hrvatska je za svoje "patrije" odabrala daljinski pokretanu oružanu stanicu sa strojnicom od 12,7 milimetara, termovizijskom kamerom za noćno djelovanje te laserskim daljinomjerom i označivačem cilja. Cijena toga borbenog kompleta procjenjuje se na oko 400 tisuća eura po vozilu.

Problem je, međutim, što na hrvatskim patrijama toga naoružanja - nema. Nije ugovoreno, nije nabavljeno, pa njime hrvatske "patrije" nisu ni opremljene.

Visokopozicionirani izvor iz reda bivših vojnih dužnosnika za Slobodnu Dalmaciju kaže da je naoružanje za hrvatske "patrije" trebalo biti ugovoreno i nabavljeno naknadno. Za "sitnicu" od 50-ak milijuna eura. Ali nije.

Zato će biti zanimljiva usporedba cijene koštanja hrvatskih i slovenskih patrijinih oklopnjaka. Slovenski su uredno naoružani.

Izvor splitskog lista tvrdi da su Slovenci u pregovorima s Fincima postigli puno bolju cijenu. Ne bi se, kažu, začudili ako bi na kraju ispalo da je hrvatski goli oklopnjak skuplji od slovenskog potpuno opremljenog i naoružanog.

Zašto je tomu tako, odgovor bismo mogli doznati kada bude poznat rezultat istrage o tome jesu li Finci "podmazivali" Hrvate i ako jesu, kojim iznosom i koga sve od naših dužnosnika.

I mi cemo u takvu EU ... ljudi moji, pa ovi nasi politicari ce poprodavati sve sto budu mogli i to u rekordnom vremenu, cim se granice otvore, slobodan protok ljudi i kapitala stupa na snagu. Doci ce Finac ili Francuz ili Danac i bubnit nekom nasem 10M € , ma boli naseg ministra čuna za HR i interese drzave, pokupice pare, slati djecu u Švicarsku na skolovanje i smijati se, a narod blesav ce se i dalje nadati da ce nam biti bolje, za 5 , za 10, za 30g. Valjda ....

17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Nisi mi odgovorio na pitanje: može li EU kazniti (ili zabraniti) RH ako odlučimo s tim novcem dati poticaje za, na primjer, proizvodnju automobila?

I ne zaboravi odgovoriti na ono prvo pitanje (Hoće li se taj pozitivni efekt (novac EU) poništiti gubitkom zbog uvoza stranih proizvoda?)

Hvala.

ok ajmo redom

imaš dvije vrste fondova

fond za regionalni razvoj - šalju ti lovu i odlučuješ na što se troši i kako - iskreno ja se ovoga jako bojim da će se spčkati na potrošnju a ne razvoj

imaš fond za određene projekte - lovu smiješ trošiti na ono za što si tražio lovu (ako te uhvate da trošiš nenamjeski mog utražiti povrat sredstava - iako se to do sad nikad nije desilo - čak i kad su talijani krali)

možeš ti ulagati u auto industriju niko ti to ne brani, BTW uništena Prvomajska je proizvodila dijelove za mercedes i BMW - bili su kvalitetniji od istočnjaka - ali naši menageri su to usrali i uništili tvornicu, pa sad istočnjaci za njih proizvode

ali isto tako moraš znati da sredstva nisu neograničena i da se novcima treba postupati pažljivo

kaj se tiče uvoza to je druga priča

1. ukidaju se granice i mi postajemo dio EU tržišta i na milost i nemilosti smo potražnje i ponude unutar EU - opasan negativan efekat

2. ali ukidaju se EU subvencije za izvoz robe iz EU u RH - time će prestati dumping i roba III kategorije se neće smjeti prodavati u maloprodaji, iz čega slijedi da todorić više neće nabvljati svinjske polovice iz danske za 5 kuna (subvencionirane za izvoz) i prodavati ih kod nas, jer se ne smije prodavati na EU tržištu takva roba - već će je morati izvesti van granica EU => Srbija i BiH i njima uništavati proizvodnju, kako je cijena mesa u EU cca 10 kuna, tako bi naši seljaci mogli ponovo nači interes za svinjetinu (sa 6 kuna se nemožeš ni pokriti, ali sa 10 čak i imaš zarade)

3. ukidaju se uvozne kvote prema RH i naša salata će se moći lagano prodavati pariškim i londonskim hotelima (jedino je moraš svježu tamo dopremiti)

4. kad hoćeš poslovati sa stranom firmom iz EU neće biti papirnatih problema - šef te lako može poslati na 3 dana u London da odradiš posao za neku firmu i da iznajmi tvoj rad

5. u RH firme koje ne žele propasti morati će poslovati na principu - Red, Rad i Disciplina, neće više biti d***** ako ne žele ključ u bravu

17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

pa nek dođu talijani, ja da imam zemlju u dalmaciji talijanu bi rekao 1 milju eura kvadrat, oćeš-nećeš, ako nećeš odi nazad doma

ako ti pak plati toliko, onda sa tom lovom ti odi u italiju i kupi firmu (sa tom lovom) u kojoj taj idiot radi i daj mu otkaz :P

i onda otkupi nazad svoju zemlju za 1 euro kvadarat...

case closed

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 19:30 (Darky).
17 godina
odjavljen
Mew kaže...

Samo da napomenem da je prosjecna placa za mene nevjerovatnih 5408 kn u RH bila 2011.

KO IMA TU PROSJECNU PLACU. Prosjecan radnik ima srednju skolu. Recimo radi u konzumu ili radi u nekoj tvornici. Ti radnici nemaju 5408 BRUTO placu kamoli NETO... pa halo ko kome ovdje pere oci.

Realna prosjecna placa u RH je oko 3000 kuna ako i toliko.

Baš smo to bili obradili na statistici - to je prosječna plača, ali to nije informacija releventna za standard. Relevantna informacija bi bila postotak ljudi ispod prosječne plače ili prosječna plača u koju nisu uračunati ekstremi (par posto ljudi sa najvećom i najnižom plačom).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
Darky kaže...

3. ukidaju se uvozne kvote prema RH i naša salata će se moći lagano prodavati pariškim i londonskim hotelima (jedino je moraš svježu tamo dopremiti)

Prije svega - hvala na trudu.

Parižanin tu salatu može proizvesti minimalno 30-40 % jeftinije od mene + nema trošak na prijevoz do tog hotela, a ja imam. Što misliš, čiju će salatu hotel kupiti?

Nevažno, kupiti će jeftiniju a ja nikako ne mogu biti jeftiniji. Napredna tržišta mogu jeftino proizvoditi. Stoga, napredna će tržišta svoju robu prodavati u Hrvatskoj, jer im se isplati a mi ne možemo konkurirati na njihovim tržištima jer ne možemo proizvesti jeftino poput njih.

MrBlc kaže...

Baš smo to bili obradili na statistici - to je prosječna plača, ali to nije informacija releventna za standard. Relevantna informacija bi bila postotak ljudi ispod prosječne plače ili prosječna plača u koju nisu uračunati ekstremi (par posto ljudi sa najvećom i najnižom plačom).

Median?

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 19:37 (Random.).
17 godina
odjavljen
JozicA kaže...

A za EU ZA ili PROTIV ... glasajte sutra po savjesti, i nemojte da ne izađete na referendum, na prvom nisam mogao sudjelovati jer nisam bio punoljetan, ovo je jedinstvena prilika u povijesti, i za mog života, mislim da više u RH referenduma nikad biti neće. (Živi bili pa vidjeli, ako ne mi onda nasi unuci)

Kad toliko voliš referendume, ja ću ti pokušati srediti još jedan referendum - ako ovaj referendum ne prođe, nakon još par mjeseci pokušavanja ispiranja mozga će biti raspisan novi.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
Darky kaže...

Prije svega - hvala na trudu.

Parižanin tu salatu može proizvesti minimalno 30-40 % jeftinije od mene + nema trošak na prijevoz do tog hotela, a ja imam. Što misliš, čiju će salatu hotel kupiti?

Nevažno, kupiti će jeftiniju a ja nikako ne mogu biti jeftiniji. Napredna tržišta mogu jeftino proizvoditi. Stoga, napredna će tržišta svoju robu prodavati u Hrvatskoj, jer im se isplati a mi ne možemo konkurirati na njihovim tržištima jer ne možemo proizvesti jeftino poput njih.

khm, imaš u RH jednu farmu koja proizvodi salatu na HiTech način (ne znam gdje točno, spomenuo mi je brat - agronom) i veli da oni sa par hektara površine mogu proizvesti toliko salate da je dovoljno za cijelu EU

znači salata se ne sadi u zemlju već je u bazenu sa tekućinom.

e sad pomisli kad njima ukinu kvote i zabrane izvoza u EU....

16 godina
neaktivan

Ja ću zaokružiti ZA

14 godina
protjeran

Zašto?

15 godina
Tawals kaže...

Zašto?

Zato što je to njegov izbor. Svašta...

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
protjeran

Friziranje anketa.

14 godina
protjeran

Zašto je to njegov izbor?

17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Zašto je to njegov izbor?

zato jer u tome vidi priliku za bolje sutra, za razliku od ovog kaj sad imamo

uvijek možemo tražiti referendum za izlazak....

14 godina
protjeran

A možda je bankar, politicar ili cak krupni kapitalist? Bilo bi dobro da se on izjasni.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice